מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמוניםדנה05/05/2009
שלום רב,
בחודש שעבר לקחתי הורמונים לפני IVF ראשון- פיוריגון " אך לצערי גדלה ביצית אחת, אני רוצה להמשיך לנסות והרופא שוב ממליץ על פיוריגון, האם נכון שזה לא נכון לקחת שוב פיוריגון הרי התוצאות היו כושלות, האם יש משהו אחר חזק יותר ממשפחה אחרת או משהו שיהיה לי נכון לקחת?
תודה וסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דליה
ד''ר דוד ישי05/05/2009אין "משהו חזק יותר" . את כנראה זקוקה למינון גבוה יותר ( של פיורגון או כל תכשיר דומה אחר )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVF ראשוןסיון05/05/2009
היי!!!
רציתי לדעת מה הסיכויי להצלחה בIVF כאשר איכות זרע ירודה ומשתמשים באיקסי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון
ד''ר דוד ישי05/05/2009אם איכות הביציות טובה ורירית הרחם טובה , הסיכוי מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - המשך לשאלהלד"ר ישי05/05/2009
ד"ר ישי ערב טוב,
ראיתי שענית לי בפורום השני, אבל התאריכים שמטרידים אותי הם הימים האחרונים של חודש מאי, בעיקר ה-31/5/2009 בו כנראה תתבצע השאיבה (עקב חג השבועות, כנראה לא לפני), והשבוע הראשון של חודש יוני.
אודה לתשובתך,
שיהיה לך ערב טוב,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - תשובתך חשובה לי מאוד
לימונית05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי05/05/2009אנחנו נוסעים לחול לכנס בסוף יוני תחילת יולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרליןשרית05/05/2009
שלום רב,
בת 42. נוטלת דיפרלין חצי מזרק (0.5) כבר 12 יום בפרוטוקול ארוך. נמצאת 14 יום מהביוץ (לפי בדיקת דם שווידא ביוץ). עדיין לא קיבלתי מחזור.
1) האם זה הדיפרלין שמעכב את המחזור?
2) ב. דם היום הראתה אי2 פחות מ200, פרוג' 10. האם מחכים לפרוג' לרדת והאם הדיפרלין הוא אשר יוריד אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי05/05/2009הדיפרילין יכול לדחות את הוסת ואפילו למנוע אותו.
רצוי לחכות לירידה נוספת של הפרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור קול האם אתה נוסע לחו"ל??????נטליה05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מקווה שלא ..הטיפולים מספיק קשים גם
נטליה05/05/2009ככה ובלעדיך יהיה קשה כפליים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאילאיל05/05/2009
לרופאים שלום,
יש לי מספר שאלות לגבי צילום רחם:
- היום (5למאי) יום 1 למחזור, הצלחתי לקבוע תור ל-10 למאי, במידה ויהיו שאריות אחרונות של דימום, האם זה קריטי וכדאי שאדחה את הסדיקה?
- כמה ימים עלי להמנע מיחסי מין לפני הבדיקה?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי..
איל איל05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורנה
ד''ר דוד ישי05/05/2009את אמורה להמנע מיחסי מין עד הבדיקה.
רצוי לא לעשות את הבדיקה בכשיש דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתה של אורנה
רינת06/05/2009אני אמורה לעשות מחר צילום רחם והיום בבוקר עוד היו לי הפרשות חומות של סוף המחזור, אם גם מחר בבוקר יהיו אז לא יעשו לי את הצילום? האם זה מסוכן אם יש עדיין הפרשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאותלילך05/05/2009
מחזור של פוירגון בהזרעה .
21.4 זריקת אוביטרל ב 12 בלילה .
22.4 הזרעה ראשונה -
23.4 הזרעה שניה
24.4 אמפולה של אוביטרל לתמיכה
27.4 חצי אמפולה של אוביטרל .
30.4 אי2 929 פרוג' 137 . ואח"כ עוד חצי אמפולה של אוביטרל לתמיכה .
3.5 - אי2 1152 פרוג' 148
היום ה- 5.5 התחיל דימום . בבדיקת דם- אי2 1170 . פרוג' 100.3 ובטא 34 .
אני מניחה כי התשובה של הבטא היא מהשאריות של האוביטרל האחרון {לפני 5 ימים } אבל איך ניתן להסביר ערכים גבוהים של אי2 ופרוג' בנוכחות דימום ?
האם גם האי2 הוא בגלל האוביטרל או שבפרק זמן זה היה צפוי לרדת אם אין הריון ?
והאם יתכן דימום וסתי עם ערכים כאלה - שכן הם לא משקפים את המצב האמיתי של הגוף ?
אודה על ההסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול06/05/2009הערכים אכן משקפים המצב האמיתי.
הדימום מגיע כנראה עקב הירידה ברמת הפרוגסטרון שכן בהריון תקין יש עליה.
צפויה ירידת אסטרדיול אם אין הריון.
בכל מקרה, רצוי לעקוב אחר הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לילך06/05/20091. כתבת לי שהדימום כתוצאה מירידה בפרוגסטרון - אבל הערך ירד מ- 148 ל - 100 - האם בנוכחות ערך זה יכול להיות דימום ? והאם בהכרח מלמד על כישלון טיפול או שהורמון זה בא בגלים ?
2. באיזה שלב יש לצפות לירידה באי2 אם אין הריון ? {אצלי כאמור ביום ה- 12 אחרי ביוץ עדין 1170 ?
3.אתמל ת והיום כאבי בטן המלויים אתהדימום שהתחיל- האם כאבי הבטן סימן לירידת האי2 ?
4. ושאלה נוספת - האם בדיקה ביתית עשויה לגלות בטא שבבדיקת הדם היה רק 34 או שאלו ערכים שהבדיקה הביתית לא תזהה ?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה כפולהדידי05/05/2009
שלום רב. לאחר חמישה כשלונות ב IVF, החליט הפעם הרופא להחזיר שני עוברים לאחר שלושה ימים מהשאיבה ולנסות לגדל בלסטוציסט ולהחזירו יומיים לאחר מכן (זאת במקום החזרה של שלושה עוברים יומיים או שלושה לאחר השאיבה, כפי שנעשה בפעמים קודמות). לשמחתי, אכן הצליחו לגדל בלסטוציסט והיום הוא הוחזר. שאלותיי הן:
1. האם עצם העובדה שיש בלסטוציסט מעידה על איכות עוברים טובה פחות או יותר (תמיד היה לי חשש שהטיפולים נכשלים בגלל איכות עוברים ירודה)?
2. האם, סטטיסטית, להחזרה הכפולה כפי שבוצעה בי יש יותר סיכויים מאשר להחזרת שלושה עוברים בני יומיים שלושה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דידי
ד''ר דוד ישי05/05/2009עוברים שגדלים לבלסטוציסט הם באיכות טובה יותר. החזרה כפולה מגבירה את הסיכויים להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןמלכה05/05/2009
אם הביוץ היה היום האם כבר מחר בבוקר הפרוגסטרון יעלה או שלוקח לזה כמה ימים להתבטא בבדיקת דם.
מה הערך שצפוי יום אחרי הביוץ?
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10-20
פרופ' שחר קול05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות הפורוםחסוי05/05/2009
בנות יקרות
רציתי לשאול האם מישהי מכן עברה דיקור סיני, ובעקבות זה שיפר לה את איכות הביציות?
ואחרי כמה זמן ראיתן תוצאות?
תודה מראש לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנות אשמח לתגובתכן
חסוי06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטופלת בדיקור סיני
שלי06/05/2009אני עוברת דיקור סיני בין מחזורי טיפול IVF
בינתיים עברתי שאיבת ביציות אחת שהניבה 9 ביציות באיכות טובה ו- 5 עוברים.
אמנם טרם נקלטתי להריות בשתי החזרות (טריים ומוקפאים) אך לפי מחקרים שקראתי
הדיקור הסיני עוזר מאוד לעיבוי הרירית ולהכנת הרחם לקראת החזרת עוברים
בנוסף עשוי להעלות באופן משמעותי את סיכויי ההצלחה לקליטת העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ל- IVFאילאיל05/05/2009
רופאים יקרים שלום,
אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
אני פוליצסטית ללא ביוץ עצמוני אך מגיבה לטיפול ההורמונלי. בן זוגי עשה ניתוח ווריקוצל לפני 8 שנים (עקב כאבים). בבדיקות הזרע ריכוז 13-15 מליון עם תנועה טובה אך מורפולוגיה של 2% (קרוגר).
אנחנו לאחר 2 מחזורי IUI שכשלו.
רציתי לשאול האם בשלב זה יש לדעתכם מקום לעבור כבר ל-IVF או לחכות ולנסות עוד הזרעות?
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול05/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה- IVFאריאלה05/05/2009
שלום לכולם
עומדת בפני ניתוח לפרוסקופיה לכריתת חצוצרה או חצוצרות.
כמה זמן נדרש עד שניתן לחזור לטיפולי IVF
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אושר
ד''ר דוד ישי05/05/2009אפשר כבר חודש אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי וי אף ראשוןטלוש הדרומית05/05/2009
שלום ד"ר ,אני אחרי החזרה (3.5.09),והחזירו לי 2 עוברים שהתפתחו ל8 תאים-הוגדרו כמצויינים..אני לא יודעת למה אני מרגישה מוזר,מפחדת להתבדות,מפחדת לגלות כתם אדום על התחתון,
רוצה לדעת אילו סימנים אני יכולה לזהות שאולי זה זה?אני יודעת שלא תמיד יש סימנים..אך הייתי רוצה להתנחם בזה שיש משהו טוב שיתחולל בקרוב.
אני כבר התאכזבתי שנה וחצי...רוצה לגלות שיש 2 קווים..רוצה שיהיה בטא שמעיד על הריון..
באי וי אף מדובר בהצלחה של 30-35 אחוזי הצלחה..למה כלכך נמוך? האם יש משהו שאתה ממליץ לעשות על מנת שיתפס..?מדובר בבעיות זרע -איכות זרע ירודה.הזרע עבר השבחה.
אני כלכך מפחדת להתאכזב.ומפחדת לצפות שאולי זה יצליח.אני לא מצפה..אך בתוך תוכי..אני מאוד רוצה שיהיה לי חיוך על הפנים..
צריכה עידוד..
מה אני צריכה להרגיש כדי לזהות שיש הריון?האם נדנודי שינה,וכאבים עמומים מאוד מאוד של מחזור,מעיד על הצלחה או כישלון?
האם עליי למדוד חום כל יום?מה סיכויי הצלחה?אני רוצה שיצליח:)
טלוש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוספ לגביי האנדומטרין
טלוש הדרומית05/05/2009אני קוראת שיש נשים שהרופא אמר להן לקחת 2 אנדומטרין..לי הרופא אמר 3 פעמים ביום-בוקר צהרים וערב.לפי מה מחליטים על כמות האנדומטרין?
מה התפקיד של האנדומטרין והאסטופרם-2 מג?
אני נוטלת פעמיים ביום אסטופרם.אחד בוקר ואחד בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלוש שלום
פרופ' שחר קול05/05/2009המון הצלחה לך, ולכל משתתפות הפורום.
חיזקי ואחמצי!
חיזרי לפעילות השיגרתית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התייחסת לשאלתי
טלוש05/05/2009אני קצת לא מסופקת מהתשובה שלך לשאלה שלי.
שאלתי לגביי האנדומטרין והאסטופרם.אשמח לקבלת מענה,:)
אני מקווה שזה יקלט:)
תודה רבה
המשך יום מקסים ועדיין מחכה להודעתך.
טלוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסולוגיה + הזרעהמלכה05/05/2009
היי,
רציתי לדעת האם ניתן לעשות רפלקסולוגיה כשבוע לאחר הזרעה או שעדיף להימנע?
מה החשש, אם קיים...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי05/05/2009ככל שידוע לי , אפשר . אין בזה שום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה05/05/2009
לאחר החזרה מה- 26/4/09 בשבת היו מעט בחילות וכאב בחזה היום כלום אני כל הזמן מחכה לתגובה מהגוף להרגשת הריון מה עושים ?האם כדי לבצע בדיקה ביתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רננה
ד''ר דוד ישי05/05/2009אין טעם לעשות בדיקת הריון לפני 12 יום מההחזרה. היא תהיה שלילית גם אם את בהריון.
אין סימני הריון בשלב הזה. הם יופיעו אחרי שכבר תדעי שאת בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)