מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לאחר שאיבהיעל30/04/2009
שלום ד"ר. היום עשו לי שאיבה, לאחר פרוטוקול טבעי (יומיים של 3 אמפולות מינוגון, 1 צטרוטייד, ו- 36 שעות קודם לשאיבה 2 אוביטרל). למרות שנשאבה, כפי שתוכנן, ביצית אחת, הבטן שלי נפוחה וכואב לי. האם זה צפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי30/04/2009תלונות כאלה שכיחות יחסית . אבל אם הכאב חזק והבטן מאד תפוחה זה חריג ואת צריכה להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ושוב אני..הללויה30/04/2009
תודה על תשובתך ד"ר.
בד"כ עושים לי בדיקה של FSH ביום 3-5 של המחזור וכמעט ולא בודקים את את האסטרדיול. (רק אחרי גונל שהוא עולה ועולה)
אני מתכוונת לעשות בדיקות. כפי שכבר כתבתי לך אני רוצה לדעת את מצב הרזרבות שלי.
האם גם את ה-E2 לבדוק ביום ה 3-5 של המחזור ?
ותודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוריה שלום
פרופ' שחר קול01/05/2009עדיף ביום 3 למחזור, ותמיד בצרוף לאסטרדיול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץסוזי30/04/2009
שלום ד"ר
1)רוצה לשאול אותך המחזור אצלי כל 23 יום המחזור האחרון 19.04 מתי תהיה ימי הביוץ ,?
2) אם לא היה הריון החודש הזה נתן לי הד"ר אקאקלומין באיזה יום חייבת לקחת אותו ואחרי האקאקלומין באיזה ימים צריך אקיים יחסי מין ,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סוזי
ד''ר דוד ישי30/04/2009האם כוונתך שמהיום הראשון של הוסת ליום הראשון של הוסת שאחריו עוברים 23 ימים ?
אם באמת המחזור הוא של 23 ימים , הביוץ הוא סביב היום ה 9.
את האיקקלומין לוקחים , בד"כ , מהיום ה 5 . צריך לקיים יחסי מיין מיום 10 11 למשך כ 5 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביוץ
סוזי30/04/2009רציתי לשאול בדיקת הביוץ הביתית הי מדויקת או לא ומה האחוזים שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שניה
סוזי30/04/2009שאלה
תרופת זילרגי לטיפול האנרגיה זה מפריע אם אני רוצה להכנס להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוההד30/04/2009
שלום
לפני שבוע יום חמישי בטא 104, 12 יום מהחזרת 2 עוברים
יום א בטא 321
היום יום חמישי ארבעה ימים אחרי, בטא 2100
מה זה אומר? אני קצת מבוהלת,הייתי היום באולטרסאונד לבדוק שק הריון ברחם
ונראה שק ברחם (לצערי תוצאות הבדיקה הגיעו אחרי ולא שאלתי את הרופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי לשאול אם לא גבוה מידי?
ד30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד
ד''ר דוד ישי30/04/2009העליה תקינה. ככל שההריון מתקדם טווח הנורמה גדל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בויטמין Dרונה30/04/2009
האם מחסור בויטמין D יכול לעקב כניסה להריון?
רציתי לציין שילדתי לפני 9 חודשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי30/04/2009לא ידוע לי על קשר בין הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רהללויה30/04/2009
כתבת לי כי צריך לראות גם את ה- E2 על מנת לקבל תמונה ברורה בענין הרזרבות השחלתיות.
בת 40 , הנתונים לפני כשנה:
FSH- 3.11
E2 620
1.התוכל לומר לי מה מצב הרזרבות שלי על פי מידע זה?
2. איך ייתכן כי לפני כשנה וחצי ה-FSH שלי היה 8.9 ולאחר חצי שנה 5.4 ? האם זה לא אמור רק לעלות במס' עם הגיל?
תודה
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקטוריה שלום
פרופ' שחר קול30/04/20091. לא, כי רמת ה - E2 חייבת להיות פחות מ - 200 כדי ש - FSH יהיה רלוונטי.
2. תלוי ברמת ה - E2 !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותמעיין30/04/2009
שלום,
יום 16 למחזור, בעלת שחלות פוליציסטיות.
מיום 5 למחזור - איקקלומין ל 5 ימים, 3 פעמים ביום.
יום הפסקה ו 4 ימים של אסטרופם.
היום בדיקת דם: פרוגסטרון 4, אסטדיול 1247
מעקב זקיקים: שחלה שמאלית זקיק 14.6 מ"מ, שחלה ימנית 7 מ"מ. עובי רירית 2.3 מ"מ, סדירה.
(מחזור שעבר הוסג ביוץ באמצעות אוביטרל).
1. האם הרירית לא היתה צריכה להיות יותר עבה בעקבות הטיפול באסטרוגן?
2. האם ניתן לתת אוביטרל על-סמך תוצאות אלא או שהזקיקים עוד לא מוכנים?
תודה מראש,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול30/04/20091. לצערי, טיפול באסטרוגן אינו מעבה רירית במחזורי גירוי שחלות עם איקקלומין. הטיפול מיותר.
2. לא מוכנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואוביטרלדפי30/04/2009
שלום,
אני בת 36.5 מטופלת באמצעות פוריגון 125 מיום 4. היום (יום 13) נצפו שלושה זקיקים בגדלים: 19, 18, 18 ורירית בעובי 7. בדיקות הדם של היום הן: פרוגסטרון 2, ו- E2 - 3127 ו- LH - 2.6. לאור השבת הקרבה הרופא הורה לי לקחת היום (חמישי) ב- 12:00 אוביטרל ולבוא מחר (שישי) בבוקר להזרעה. שאלותי:
1. האם הזקיקים ממשיכים לגדול ממועד הזרקת האוביטרל ועד לביוץ?
2. האם יש סיכוי לביוץ של שלושת הזקיקים?
3. האם עשוי להיות ביוץ עצמוני לפני השפעת האוביטרל?
4. מה משמעות ה- LH?
דפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפי שלום
פרופ' שחר קול30/04/20091. כן, אך חסר משמעות פיזיולוגית. גודל הזקיק ברגע מתן לאוביטרל קובע את הסיכוי לקבל ביצית בשלה.
2. כן
3. לא
4. מוודא את סעיף 3 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק אחד בלבד..ויק30/04/2009
רופאים יקרים שלום!
אני לקראת הזרעה ראשונה עם גונל F עקב בעיית זרע רצל בעלי ( בינוני בכל הפרמטרים גובל ב SEVERE ) . אצלי לא נמצאו בעיות עד כה.
קיבלתי 7 ימים גונל 75 והיום נמצא זקיק 16 מ"מ משמאל ( + 2 קטנים) ו זקיק11 מ"מ מימין.
נאמר לי היום ומחר גונל, יום שישי בערב אוביטרל ויום ראשון בבוקר הזרעה.
האם סביר כי אבייץ עם יותר מזקיק אחד?
יכול להיות שמינון היה נמוך וכדאי לעלות אותו?
לכמה זקיקים בד"כ אופטימלי להגיע בטיפול כזה?
תקנו אותי, בבקשה, אם אני טועה, נראה לי שבמחזור הזה סיכוי להריון לא יותר גבוהה מקיום יחיסים רגיל....
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויק שלום
פרופ' שחר קול30/04/2009סביר כי יהיה ביוץ של זקיק אחד, אולי שניים.
יש לשקול העלאת מינון בהמשך.
רוצים לראות 2 - 4 זקיקים.
הסיכוי טוב יותר מקיום יחסים בעיקר בשל התיזמון, והזרקת הזרע לרחם לאחר הכנתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו קטן וחשוב..
ויק30/04/2009ד"ר קול,
קודם כל תודה רבה על התשובה!
אני רוצה להודות לכם בשם כל הבנות על העבודה שלכם בפורם הזה, על היחס ועל הסובלנות!
נכון, זה לא תמיד קל - השאלות חוזרות על עצמן, שאלות נראות טיפשיות לעיתים.. אבל התשובות שלכם פה זאת עזרה עצומה שלא מקבלים בשום מקום אחר .
תודה רבה ויישר כח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחםסיוון30/04/2009
שלום;
אני נמצאת בטיפולי פריון כבר מעל שנה . עד עכשיו רירית הרחם שלי תמיד הייתה תלת שכבתית ועבה מספיק. בשנה האחרונה עברתי גרידה אחת , הפלה נוספת באמצעות ציטוטק ולאחר מכן היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת שאריות הריון ולאחרונה אף הריון חוץ ריחמי בכניסה לצואר הרחם.
לאחר ההיסטרוסקופיה הניתוחית עקבתי באמצעות אולטרסאונד אחר התפתחות רירית הרחם במחזור טיבעי והיא הייתה דקה 5 ממ. בעקבות זאת עשיתי טיפול החזרת מוקפאים הורמונלי והרירית הייתה עבה אך לא תלת שכבתית. כפי שציינתי ההריון הוגדר כחוץ רחמי בצוואר הרחם ובוצעה שאיבה.
מאז נבדקתי שוב באולטרסאונד למעקב ורירית הרחם עבה גם במחזור הטיבעי 9ממ ביום 13 אך אינה תלת שכבתית.
האם זה אומר שמעכשיו תמיד הרירית תהייה אחידה ולא תלת שכבתית או שזה יכול להשתנות?
האם העובדה שהרירית אינה תלת שכבתית פוגעת בסיכויי קליטת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון שלום
פרופ' שחר קול30/04/2009אין ספק כי הרירית סבלה.
מצד שני, לרירית יש יכולת התאוששות, כך שיתכן ומרקם הרירית ישתפר בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת הבהרה
סיוון30/04/2009תודה על המענה.
האם מתגובתך עלי להבין שרירית 9 ממ שאינה תלת שכבתית לא תקלוט הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח
פרופ' שחר קול30/04/2009הכל עניין של סיכוי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץטל30/04/2009
שלום,
היום יום 14 למחזור.
זקיק אחד גודל 14 מ"מ, רירית 9.1 סדירה ללא נוזל.
אסטרדיול 1322 ופרוג'' 14.1
האם ייתכן כי היה ביוץ???
אם לא מתי צפוי והאם הערכים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ' שחר קול30/04/2009הפרוגסטרון מעיד על ביוץ לא מכבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר?
טל30/04/2009יש טעם ללכת מחר בבוקר להזרעה או שפספסתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןיסמין30/04/2009
שלום
ערכי פרוגסטרון לאיתור ביוץ -נכונים אך ורק ליום הבדיקה או שמה גם נכונים לימים הסמוכים
שלפני הבדיקה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' שחר קול30/04/2009התוצאות רלוונטיות ליום הבדיקה בלבד.
באקסטרפולציה ניתן לשער לגבי הימים הסמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה לא נתפסת!איילת30/04/2009
עברתי 3 הפריות והן לא נתפסו..יש סיבה לכך?האם יש משהו שצריך לעשות כדי שיתפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת שלום
פרופ' שחר קול30/04/2009שאלתך דורשת יעוץ מפורט ומעמיק על בסיס כל הנתונים הרפואיים שהצטברו עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירא30/04/2009
שלום:
החזרת עובר מוקפא אחד בן 4 תאים היתה בתאריך 22/4 אני מרגישה כאבים קלים בבטן תחתונה ונפיחות בחזה ,האם זה מסמן למשהו חיובי או בכלל לא קשור לקליטת העובר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור
פרופ' שחר קול30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הישרדותחסויה30/04/2009
איך זה ששמים מספר עוברים ושורד רק 1 או 2 אחרי ההחזרה הם מתפלגים ברחם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול30/04/2009באופן מאוד כללי לכל עובר סיכוי של כ - 15% - 20% להשתרש ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)