מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמות זקיקיםדנה02/05/2009
דוקטור שלום רב,
לפני זמן שאלתי אותך מדוע יש מגמת ירידה בין טיפול לטיפול IVF בכמות הזקיקים, ענית לי שזה פרמטר 1 מכל התהליך כלומר הכמות, בכל זאת היה לי הריון שפסק בשבוע 7 וזה היה מטיפול הפריה ראשון לפני חצי שנה כלומר, אותו מינון אני לקחתי גם בשלושת הפעמים האחרונות ולא הייתה תוצאה אלא נהפוך הוא, מכמות של 13 זקיקים ידעתי לייצר 2!!! האם ייתכן כי הזדקנתי כל כך בחצי שנה? אני בת 41.5, סליחה על המגילה, ותודה לתשובתך
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול02/05/2009קשה מאוד לנבא את קצב הזדקנות השחלה.
לרוב - מאוד הדרגתי, במשך שנים, אך יתכן גם קצב מהיר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מדוע ?
דנה02/05/2009מה יכולה להיות סיבת הירידה הזו? באילו מקרים זה קורה, אנא לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קרינוןNoam02/05/2009
אני לאחר IVF ראשון. בתחילה לקחתי קרינון אחד והתבקשתי לעלות לשניים. האם יש חשיבות לכך שילקחו יחד באותו הזמן (בוקר) או שצריל לחלק את 2 המנות לשני זמנים שונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' שחר קול02/05/2009המלצת היצרן - מנה אחת בבוקר.
אם מחליטים על שני מנות סביר לקחת את שתיהן בבוקר, שכן תהליך הספיגה מבוסס על 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוסטוציסטיםחסוי02/05/2009
בוקר טוב,
רציתי לדעת מה זה השלב שבו מגדלים את העוברים לשלב לבלסטוציסטים?
למי שלב זה נועד ולמה?
ומה הסיכויים שלו?
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול02/05/2009בלסטוציסט: השלב המוקדם ביותר בו מתרחשת התמיינות של תאי העובר לתאים בעלי תפקידים מוגדרים. עוברים מגיעים לשלב זה 5 - 6 ימים לאחר ההפריה. יתכן ולעוברים המגיעים לשלב זה יש סיכויי השרשה טובים יותר. שיעור ההצלחה הנמוך יחסית בהפריה חוץ גופית נובע משיעור השרשה נמוך של העוברים ברירית ברחם. הפרוטוקול המקובל קובע החזרת עוברים לרחם ביום 2 או 3 לאחר ההפריה. מכיוון שעוברים המגיעים לשלב הבלסטוציסטים מעידים על יכולתם להפעיל את הקוד הגנטי שלהם, יש הסוברים כי החזרתם בשלב זה תגביר את סיכויי קבלת ההריון. היכולת להגיע לשלב זה עוררה תקווה רבה לפריצת דרך בתחום, ואולם ההתלהבות הראשונית חלפה, בלי שגישה זו תהפוך לרוטינה. הסיבה העיקרת היא שאין כל ביטחון כי הסיכוי המצטבר להריון ממחזור שאיבה עולה עם שימוש בטכנולוגיה זו. מכיוון שרק חלק מהעוברים מגיע לשלב הבלסטוציסט אין דרך לדעת האם העוברים שנכשלו בכך לא היו מסוגלים להפוך להריונות תקינים אם היו מושתלים 2 - 3 ימים לאחר ההפריה. יש לזכור כי יש סיכוי מסוים שאף לא אחד מהעוברים יגיע לשלב הבלסטוציסט, כך שלא תהיה השתלת עוברים בכלל באותו מחזור. לסיכום - לפני שמחליטים להשתמש בטכנולוגיה זו יש לשקול היטב את כל הנתונים, תוך הבנה ברורה מהם הסיכויים והסיכונים שבשימוש זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הבנה
חסוי02/05/2009
תודה ד"ר שחר על המענה הנירחב.
יש עוד דבר שלא הצלחתי להבין מהרופא שלי, יום שישי אתמול הייתה לי שאיבה 13 ביציות, רופא מסר לי לא יודעת להסביר בדיוק מה אמר לי, אמר "שניקו" את הביציות, מכל הסיצטות וכו'... הופרו סה"כ 4 עוברים מביציות טובות, אתה יכול להסביר לי מה עשו הפעם במעבדה מאשר פעמים קודמות (רופא הסביר לי שזה פעם ראשונה שעושים לי זאת).
כמובן רק מחר (יום ראשון) נדע מה הייתה חלוקתם ואיך העוברים.
מעט מבולבלת ממה שהרופא מסר לי בזמן התאוששת מההרדמה, אשמח לההבין במילים "פשוטות" מה נעשה הפעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/05/2009אולי עשו ICSI???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהicsi?
חסוי02/05/2009icsi ??לא יודעת מה זה, מה המילה אומרת? ואיך מתבצעת הפעולה?
אשמח להסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי - הסבר על ICSI
לימונית03/05/2009ICSI זאת פעולה בה מזריקים לתוך הביצית את הזרע.
אבל לפי מה שהבנתי מהרופא שלי, ד"ר ישי, זה לא אומר שזה מבטיח הפריה, אלא שבמקרים מסוימים זה יכול להעלות את הסיכוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל02/05/2009
שבת שלום, ברצוני לדעת האם בטיפול איקקלומין של 1 ליום הווסת אמורה להגיע בזמן באותו חודש של הטיפול במידה ולא נקלט הריון? או שזה טיפול שמאחר את הגעת הווסת הרגילה כמו שהיא בדרך כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
פרופ' שחר קול02/05/2009לרוב, הביוץ מעט מתאחר בטיפול עם איקקלומין, ולכן גם המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיה01/05/2009
היי ראשית תודה על העזרה שנתתם לי כאן בפורום.
אני ובעלי ניסנו להיכנס להריון סביב הימים של הביוץ באמצע שבוע זה
כפי שכתבתי לכם כאן בפורום.
מקווה שזה יביא בשורות טובות..
רק שכבר יומיים אני סובלת מדקירות וכאבים מתחת לבטן , כאבים שבאים והולכים
דיי חזקים שרק בעזרת כדור לשיכוך כאבים הם נפסקים וחוזרים חלילה.
מה לדעתך סיבת הכאבים ?
מה זה יכול להיות?
תודה ולילה טוב
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לדעת בלי בדיקה
פרופ' שחר קול02/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שאלהתמי01/05/2009
אני אמורה לעשות פרופיל הורמונלי ביום 3 לוסת.
היום החל אצלי הכתמות.
איך מחשבים יום וסת ראשון?לפי יום שבו מתחילות הכתמות או ממתי שמתחיל דימום של דם אדום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדימום ממש
פרופ' שחר קול02/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי01/05/2009
לקחתי איקקלומין אני כבר שבוע וחצי אחרי ועדיין לא בייצתי
לקחתי גלולות שלוש שנים לסידור המחזור (לא היה לי מחזור סדיר ואני סובלת משחלות פוליצסטיות)
האם מתרחש ביוץ אחרי שנוטלים איקקלומין או שיש סיכוי שלא אבייץ?
מתי אמור להתרחש ביוץ אחרי נטילת הגלולה?
והאם ידוע לך צמחי מרפא או תרופות סבתא שיעזרו לי לבייץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול02/05/2009טיפול באיקקלומין מחייב (לדעתי) מעקב מסודר כדי לתעד ביוץ.
אם לא מושג ביוץ יש מקום להעלות מינון.
מועד הביוץ, אם מתרחש, משתנה בין המטופלות.
איני מתמצא בצמחי מרפא או "תרופות סבתא".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרענצר01/05/2009
שלום,
עשיתי בדיקת זרע והתוצאות היו להלן:
זרעים - 21 מליון בסמ"ק.
תנועה טובה - 25%
תנועה בינונית - 20%
צורות תקינות - 65%
נפח - 4 סמ"ק
PH - 8.5
ראש עגול - 5%
ראש גדול ושטוח - 5%
זרעינים צעירים - 10%
זנב לא תקין - 10%
ראש ושתי זנבות - 5%
תנועה סיבובית - בודדים.
התנזלות - נוזלי.
צבע - לבן עכור.
כדוריות לבנות - 6-7 בשדה.
כדוריות אדומות - 2.3 בשדה.
האם הבדיקה היא בסדר? והאם יש סיכוי שתתבצע הפריה אם הבדיקה אצל האישה היא תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' שחר קול02/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמירא01/05/2009
ביום ההקפאה מספר התאים היה 4
ביום ההחזרה הוסבר לנו שהעובר שרד ומצבו טוב
אבל מספר התאים נשאר 4
האם זה נכון תוך 3 שעות לאחר ההפשרה.
איך ניתן לדעת מה מצבו של העובר לאחר ההפשרה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירא שלום
פרופ' שחר קול02/05/2009סביר ששלוש שעות לאחר ההפשרה העובר יישאר עם אותו מספר תאים (4).
איכות העוברים נמדדת ע"י פרמטרים נוספים, כגון אחוז השברים (פרגמנטציה) ומידת הסימטריה של התאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליס.ד.01/05/2009
שלום!
1. בבדיקה ביתית, אם הקו השני ממש ממש חלש, כמעט בלתי ניראה אבל עדיין קיים, האם זה נחשב כתשובה שלילית או באופציה לחיובית?
2. האם שינה על סדין חשמלי כל הלילה יכול לפגוע בהשרשה?
3. למה אסור להתקלח עם מים חמים או לערוך אמבטיה חמה בהפריה?
4. אתמול החדרתי נר אחד ביום במקום שניים. האם זה נורא?
5. כדי להפרות ביצית טיבעית אחת, כמה מנות זרע צריך? מה עושים עם הזרע הנותר? מקפיאים שוב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ' שחר קול01/05/20091. לא ברור, לכן תמיד עדיף לבצע בדיקת דם.
2. לא
3. אפשר, כל זמן שחום הגוף לא עולה.
4. לא ניתן ליעץ על סמך המידע הקיים.
5. מנה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הסדין החשמלי
ס.ד.01/05/2009תודה על ההתייחסות המהירה.
משהו לא ברור לי...אם אני ישנה על סדין חשמלי, הגוף הרי מתחמם. אני הבנתי שלא כדאי שחום הגוף יעלה. האם הוא לא עולה כשהוא מתחמם בגלל הסדין החשמלי?
בבקשה, זה מאוד חשוב לי כי אני ישנה כל לילה עם הסדין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמבטיה סדין חשמלי הפלות ונזק מוחי
הילה02/05/2009מחקרים שונים מצאו קשר בין אמבטיה חמה וג'קוזי חם לבין הפלות וגם נזק מוחי לעובר!
למשל במחקר הבא מתוך American Journal of Epidemiology 2003; 158:931-937 כתוב "בקרב הנשים שעשו מדי פעם שימוש בג'קוזי או אמבטיה חמה נצפה גידול של 70% בסיכון להפלה. שימוש פעם בשבוע הביא להכפלת הסיכון, ורחצה כזו יותר מפעם בשבוע הגדילה כמעט פי שלושה את הסיכון להפלה.
החוקרים מסכמים עבודתם בקביעה שרחצה בג'קוזי או אמבט חם בתחילת ההריון או כאשר יש כוונה להרות, כרוכה בסכנה מוגברת להפלה"
הילה - מיקרוביולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא היזהרו בשליש הראשון
הילה02/05/2009באופן כללי בנות, בשליש הראשון רצוי להימנע גם מצריכה של כמויות גדולות של קפה ושל אלכוהול וגם מפעילות גופנית נמרצת מדי המביאה את האישה לסף תשישות. בנוסף יש לצרוך את התוספים המומלצים כמו חומצה פולית לכולן וברזל, סידן וויטמינים מקבוצת B בהתאמה אישית. צריך להתאפק רק מספר חודשים וזה שווה כי אחר כך החיים עם ילד בעל לקויי למידה קשה או חס וחלילה הפלה קשים הרבה יותר!
הילה - מיקרוביולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ס.ד.03/05/2009תודה על ההתייחסות, אבל עדיין לא הבנתי, מה לגבי סדין חשמלי?? מותר או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקוי שחלהערן01/05/2009
שלום אני בת 27 החודש אני מתחילה לעשות הפריה אני צריכה ביום ה21 של המחזור להזריק זריקה לדיקוי השחלה דקפפטיל 3.75 מ"ג אני רוצה לעשות בדיקת הריון לפני שאני מזריקה האם ביום ה20של המחזור שזה 8 ימים לפני המחזור יכולה לדעת אם אני בהריון ?האם הזריקה יכולה לעשות לי בעיה אם אני יהיה בהריון ? בתודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת שלום
פרופ' שחר קול01/05/20091. לא
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים קפואיםאני01/05/2009
שלום רב,
רציתי לדעת:
עברתי שאיבה בשנת 2003 ונותרו עוברים מוקפאים כרגע אני בהריון מאותו סבב שהיה בשנת 2003. האם גילי מבחינת בדיקות ההריון "נשמר" על שנת 2003 או 2009?
תודה מראש ושבת שלום
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמר על 2003
פרופ' שחר קול01/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ?שרון01/05/2009
זקוקה לעזרה פעם ראשונה במעקב זקיקים: ביום ה-12 למחזור זקיק 13 ממ בימנית ו-14 בשמאלית. רירית 5 ממ.הרופא אמר שהוא לא יודע עדיין מאיזה צד אבייץ אבל שזה יקרה בין שישי (היום) לראשון . יש לי כאבי ביוץ בצד ימין אתמול והיום, אבל מה שמוזר הוא שהיו לי הפרשות נמתחות לפני יומיים והם נעלמו לגמרי ויש לי תחושת יובש שם, מצד שני החום עדיין לא עלה והערכה מראה שלילי. הבנתי שההפרשות נחוצות עבור הזרע כדי שישרוד.האם זה הגיוני שהפרשות יעלמו לפני הביוץ? האם היעדר הפרשות ביום הביוץ מצביעים על סיכוי קטן להיקלטות? או שלדעתך כבר אולי היה ביוץ.... או אולי שעדיין הביוץ לפניי .תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול01/05/2009קשה מאוד ליעץ על סמך השינוי שאת מתארת בהפרשות.
לכן, מעקב ביוץ ברפואה המודרנית כולל שילוב של בדיקות א.ס. ובדיקות דם.
המידע האובייקטיבי המופק מבדיקות אלו מאפשר לדעת בדיוק מה קורה לגבי הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: אמורים לעשות כל יומיים מעקב ז
שרון02/05/2009זקיקים? ומה קורה אם זה יוצא בסופש או חגים- איפה עושים את זה כי הרופא שלי מקבל רק פעמיים בשבוע. וגם לא תמיד יש תורים.ובכללי- אמורים לעשות כל יומיים? כי אני רואה פה בנות שכל יומיים עשו א"ס.
בדיקות דם- אתה מתכוון לפרוגסטרון ביום 21 או גם בדיקות לפני הביוץ?אם כן איזה?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/05/2009על סמך בדיקות דם (E2 P LH) ובדיקות זקיקים, וניסיון העוזר באקסטרפולציה של התהליכים הדינמיים, ניתן לקבוע את מועד הביוץ בצורה יש מדוייקת.
בנוסף, אפשר להשתמש באוביטרל או פרגניל לתיזמון מדויק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול דחוף בבקשה....עירית01/05/2009
ד"ר קול ערב טוב.
היום שבוע 8+2 עם תאומים לאחר טיפולי UVF ממושכים.. (ברוך השם) עדיין עם תמיכת אנדומיטרין (2נרות ביום)
אתמול הייתי במיון נשים לאחר שמספר ימים חשתי כאבי בטן רצופים במשך שעות ספורות בכל פעם..
כאבים לעיתים חזקים ולעיתים פחות אשר לא לוו בשום תופעה נוספת - הרופא במיון לאחר בדיקה גניקולוגית של מספר שניות אמר כי הכל בסדר עם שני העוברים..
היום בצהריים ראיתי על הפד הפרשה חומה/ורודה (כמעט על חצי פד) יציאת ההפרשה לוותה שוב בכאבי בטן חזקים... כעת כשעתיים לאחר מכן אין הפרשה וכאשר אני מנגבת נייר הטואלט נקי, אולם כאבי בטן עדיין ממשיכים...
1. האם אתה רואה סיבה לגשת למיון לבדיקה ? אם אחכה עד מחר יש בכך סיכון ??
2. האם בדיקה גניקולוגית יום אחרי יום מסכנת את העוברים ? (החדרת מקל הבדיקה..)
3. אם חלילה מתרחשת הפלה - האם אני אמורה לדמם מיידית או שהפלה (חס וחלילה) מתחילה עם הפרשה מועטה ואז מתגברת ובהמשך מגיע דימום... ?
4. האם תופעה זו שתארתי מוכרת ומקובלת או חריגה ?
5. האם במידה ומתרחשת חלילה הפלה תמיכת האנדומיטרין מעכבת את יציאת הדם ולא נותנת לו לצאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירית שלום
פרופ' שחר קול01/05/20091. לא ניתן להעריך או לייעץ.
2. לא
3. כל וריאציה אפשרית.
4. מוכרת ושכיחה מאוד. ברוב המקרים - הכל תקין.
5. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית מחזורלילך01/05/2009
האם אוביטרל כתמיכה דוחה מחזור ?
הפרשות חומות מזה כשבוע {מאז ההזרעה } תחת תמיכה של אוביטרל אי2 929 ופרוג' 137 - מה משמעות ההפרשות למרות האוביטרל והערכים הגבוהים בבדיקות הדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול01/05/2009ההורמונים טובים מאוד.
מקור ההפרשות אינו ברור. דורש ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לילך02/05/2009תודה על המענה - רשמת כי מקור ההפרשות דורש בירור - איזה בדיקות יש לעשות {פיפל תקינה +צילום רחם תקין } .
ושנית האם האוביטרל דוחה ווסת - כלומר האם יכול להיות מצב שהוסת לא תגיע בגלל האוביטרל אבל לא יהיה הריון ? {כמו למשל שעשוי לקרות כשלוקחים אנדומטרין }
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/05/2009היסטרוסקופיה.
אוביטרל משרה מצב דמוי הריון, שכן הוא מכיל את הורמון ההריון המופרש ע"י השיליה (HCG)
כאשר רמתו בדם יורדת מגיע המחזור (כמובן אם אין הריון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)