מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרהמירא24/04/2009
שלום :
ב 22/4 הוחזר לי עובר אחד בן 4 תאים שהוקפא בתאריך 1/3, עובי רירית רחם 14,
1- אניני עושה מאמצים ולרוב אני נחה , האם ישיבה על כסא מול מחשב לזמן ארוך תזיק לקליטה ?
2- האם יש סיכויים גדולים להריון?
3-האם שכיבה צידית בזמן שינה מזיקה?
4-האם עובי רירית טוב עוזר להצלחת ההשתרשות?
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירא שלום
פרופ' שחר קול24/04/20091. לא
2. לא יודע
3. לא
4. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת את עזרתכםשלי24/04/2009
שלום,
אני בת 31 , אני ובעלי מנסים להיכנס להריון קרוב ל7 חודשים.
יש לי ציסטות בשחלות כבר הרבה שנים,המחזור שלי לא ממש סדיר,בן30 ל35 יום לפעמים יותר לפעמים פחות..אבל כל פעם שבוע/שבועיים לפני ,השדיים כואבות לי מאוד כך שאני יודעת שאמורה לקבל מחזור.החודש יש לי איחור קרוב ל10 ימים, החזה לא כואב כמו לפני המחזור..אין שום סימן,חשבתי שאני בהריון,הבוקר עשיתי בדיקה של קליר בלו בשתן הראשון של הבוקר וקיבלתי תשובה שלילית לצערי,אבל רשום על הבדיקה שאם יש ציסטות בשחלות יכולה להיות תשובה שגויה,האם יש סיכוי שאני בכל זאת בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFהללויה24/04/2009
שלום ד"ר,
תודה רבה על תשובותיך.
1.לא כל כך הבנתי .... מדוע זה לא רלוונטי עבורי דקפפטיל במקום אוביטרל על מנת למנוע גירוי יתר שחלתי?
2.כשמבצעים IVF (לראשונה), בד"כ מהי התרופה הראשונה שניתנת ובאיזה יום של המחזור היא ניתנת? (אני רוצה לוודא כי התאריך שקבעתי לא יאלץ אותי לחכות למחזור הבא)
תודה שוב
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבה שלום
פרופ' שחר קול24/04/20091. ההחלטה תלויה בעוצמת התגובה שלך, ובעצם עדיין לא הוחל הגירוי השחלתי, לכן לא ניתן לנחש אם תגיבי ביתר. באופן מאוד כללי, עוצמת התגובה השחלתית יורדת עם הגיל.
2. תלוי בפרוטוקול הטיפול. מציע להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים קטנטניםיהלי24/04/2009
ביום ה 8 למחזור עשיתי בדיקה ונמצאו זקיקים קטנים (רירית 4 מ"מ)
אני כבר 5 ימים עם פיורוגן, לפני IVF
1.האם יש סיכוי שיגדלו עד השאיבה ? אולי הדקא מדכא את צמיחתם ?
2. מתי בערך תהייה שאיבה ?
3. פרוגסטרון - 0.8, E2 560 - יש דיכוי כבר מהדקא ? (20 יום)
תודה רבה רבה
יהלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהלי שלום
פרופ' שחר קול24/04/20091. כן, הפיורגון יצמיח הזקיקים.
2. לא ניתן לנחש.
3. "הדיכוי" נקבע לפני תחילת הפיורגון. מכיוון שאת מטופלת כבר 5 ימים עם פיורגון לא ניתן לקבוע כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
יהלי24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמורן24/04/2009
שלום,
הזרקתי אתמול את הזרחקיה השנייה של דקא
אני אמורה להזרקי כל יום חצי מזרק.
ובטעות אתמול הזרקתי מזרק שלם.
אני לא מצליחה להשיג את הרופא לשאול אותו.
מה לשעות?
האם לוותר על הזרקיה של היום או להמשיך כרגיל?
מה היית מייעץ למטופלת שלך
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשיך כרגיל.
פרופ' שחר קול24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שוב ד"ר קולהללויה24/04/2009
קראתי את השלבים בתהליך ה- ivf אותם כתבת (איפשהו באינטרנט) והבנתי כי למעשה התרופה דקפטטיל ודומיה עשויים למנוע לחלוטין את הגירוי היתר השחלתי . האם הבנתי נכון?
עשיתי 5 הזרעות: 3 ביוץ ספונטני, 1 איקקלומין+ ציסטות , 1 גונל שגם גרם לציסטות.
האם ניתן לעקוף את הגירוי היתר השחלתי שלי דרך ivf -מתן דקפטטיל?
(יש לי סיבות נוספות לעשות IVF כמו גיל- 40 וחצוצרה סתומה.)
שאלה נוספת- בהפריה חוץ גופית באיזה יום נהוג לתת בד"כ את הגונל?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביבה שלום
פרופ' שחר קול24/04/2009שימוש בדקפפטיל לגרימת הביוץ במקום אוביטרל מונע לחלוטין גירוי יתר שחלתי.
לא בטוח שזה רלוונטי למצב שלך.
בפרוטוקול קצר מתחילים גונל ביום 2 או 3 למחזור.
בפרוטוקול ארוך - כאשר ההיפופיזה מנוטרלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהעינת23/04/2009
החודש לא היו לי הפריות ולכן אני שוקלת להחזיר בלסטוציסטים מוקפאים שיש לי (מפעם אחת ויחידה שהשגתי מוקפאים).
הרירית החודש היא 5.7 מ"מ (זה המצב הרגיל אצלי במחזור טבעי. ב IVF היא בד"כ מגיעה ל 7 מ"מ)
האם יהיה זה בזבוז להשתמש במוקפאים עם רירית כזאת? או שיש סיכוי סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת שלום
פרופ' שחר קול23/04/2009עדיף עם רירית עבה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ICSI באיחורעינת23/04/2009
אם ביצית לא הופרתה, ולכן מנסים למחרת להפרות אותה בICSI,
האם במידה והביצית תופרה סיכויי ההריון נמוכים יותר לעומת ביצית שהופרתה ב ICSI מיד לאחר השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל וציסטותהללויה23/04/2009
שלום ד"ר,
האיקקלומין גרם לי לציסטות.
עברנו לגונל הזרעה ראשונה שנכשלה. וגם הוא גורם לי לציסטות.
יש לציין כי כשלקחתי איקקלומין נבדקתי מיד עם קבלת המחזור והתוצאה השלילית, ובמחזור עצמו עדיין נראו הציסטות. רק במחזור השני הן נעלמו.
האם לדעתך אפשר להמשיך שוב להזרעה הבאה+גונל גם אם עדיין יראו ציסטות במחזור הקרוב, או שיש לחכות עד העלמותן המוחלטת?
אני בת 40 ללא ילדים עדיין.
תודה לך ד"ר
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף להמתין להיעלמות הציסטות.
פרופ' שחר קול23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדנה23/04/2009
שלום אני מטופלת בפחורגון 75- ביום שלישי היה אצלי 2 זקיקים 14 ו13 היום- הגודל הגיע ל 17 ו 14
אסטרדיול 1080 הרופא אמר לי להזריק אוביטרל בשבת 9.30-10 בבוקר ולבוא להזרעה אליו ביום ראשון ב 16.30? האם זה בסדר לדעתך?
ועוד שאלה אני עושה הזרעה וגם השבחה במכון לבריאות האישה והשבחה תיהיה רק ב 13:30 ואמרו לנו שזה בסדר עד שהם יעשו השבחה זה יהיה 14:00 ואז לא יקרה שום דבר אם הזרעה תהיה ב 4.30 האם זה נכון האם האיכות הזרע תרד? אני מאוד דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול23/04/20091. בסדר
2. יש להשתדל לצמצם הזמן בין ההכנה להזרעה.
הערה: השבחה??? אין דבר כזה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.. דחוף בבקשה
בתאל23/04/2009רציתי לדעת עד איזה גודל הזקיק מגיע לשיאו והאם האוביטרל עוצר אותו מלגדול?
חשוב לי מאוד לדעת היום בצהרים הזקיק שלי 19 מחר בבוקר לוקחת צטרויטייד ובערב אוביטרל וביום א בשבע בבוקר שאיבה ..אני חוששת שמא עד אז...?!
אנע עיזרו לי להבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/04/2009אוביטרל מתזמן את הביוץ.
צטרוטייד מונע ביוץ ספונטאני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמאיה23/04/2009
אשמח לחוות דעת שניה.
אני שבועיים אחרי הפלה.
בדיקות מהיום:
בטא = 10, E2=272, פרוגסטרון קטן מ - 0.2.
ב-US : רירית 10 וזקיק 18.
לדעת הרופא, היום צריך לקחת אוביטרל וביום שני להחזיר עוברים מוקפאים.
האם בטא 10 זו בטא שהתאפסה?
האם הנתונים טובים להחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההפלה היתה טבעית
מאיה23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיה שלום
פרופ' שחר קול23/04/200910 זה לא אפס.
מה היחידות של אסטרדיול???
מה גיל העוברים ביום ההקפאה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה23/04/2009העברים בני 3 ימים.
אני לא יודעת באילו יחידות נמדד האסטרדיול...
מה לא בסדר עם האסטרדיול?
האם ההחזרה בעייתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לדעת יחידות האסטרדיול.
פרופ' שחר קול23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות py?
מאיה23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/04/2009בשימוש 2 מערכות יחידות:
ישנה: פיקוגרם למיליליטר
חדשה: פיקומול לליטר
החדשה פי 3.7 מהישנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאיה24/04/2009אני לא יודעת, כי אמרו לי את המספר בע"פ...
הרופא שלי אמר שלוקחים אוביטרל כשהזקיק 18 וכאשר האסטרדיול לפחות 180.
האם זה עוזר כדי להבין באילו יחידות נמדד האסטרדיול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה יחידות ישנות
פרופ' שחר קול24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהo.k אז מה דעתך?
מאיה24/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים מעודכנים
מאיה24/04/2009אתמול לקחתי את האוביטרל אבל אני עדיין לא החלטתי אם לעשות את ההחזרה ביום שני או לא, ואני ממש אשמח לקבל חוות דעת שניה.
תוצאות בדיקות עדכניות מהיום:
US - זקיק 18, רירית 11
פרוגסטרון 6.5, E2=1964 pmol/L
הבטא היום 107 אבל אני מתארת לעצמי שזה בגלל האובירטרל שלקחתי אתמול?
1. האם תוצאות הבדיקות תומכות בהחזרה ביום שני?
2. האם לא כדאי להחזיר בגלל שלא חיכינו מחזור אחד אחרי ההפלה?
3. אני ממש מבולבלת לגבי הבטא. הרי ממה שהבנתי לא כדאי שתהיה בטא בדם לפני החזרה וכדאי שהיא תתאפס, ואילו מצד שני ממליצים לקחת אוביטרל לפני ההחזרה שהוא בעצמו מכיל בטא..? מה ההסבר לסתירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/04/20091. מתאים ליום שלישי שכן העוברים בני 3 ימים (הביוץ "כאילו" בשבת).
2. נראה סביר להחזיר.
3. הבטא של האוביטרל היא חיצונית, חומר הניתן בתרופה. הבטא של הריון היא תוצר של הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה - ורק עוד משהו קטן
מאיה24/04/2009את האוביטרל לקחתי אתמול בתשע בבוקר - אז הביוץ היום- נכון?
לגבי הבטא בדם היום (107) - אפשר להתעלם מזה בגלל שזה כנראה מהאוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/04/2009אם לקחת בבוקר - יום שני - בסדר.
יש להתעלם מהבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהחסוי23/04/2009
האם מחייב שזריקת הדקפפטיל שורפת מעט ? (הזרקתי כבר כמה ימים ורק בפעם הראשונה היא שרפה מעט )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן האוביטרל והצטרוטיידבתאל23/04/2009
רציתי לדעת כמה שעות תקפה השפעת הצטרוטייד והאוביטרל בגוף?
והאם ניתן להזריק אורגלטוראן באופן חד פעמי ואחרון (אני לפני שאיבה), כאשר כל הארבעת ימים האחרונים הזרקתי צטורטייד?
תודה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
פרופ' שחר קול23/04/2009ציטרוטייד - עד 24 שעות, אוביטרל - מספר ימים.
אפשר להחליף בין אורגלוטרן לבין צטרוטייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
בתאל23/04/2009עד לאיזה גודל הזקיק מגיע לפני שמתפקע? והאם האוביטרל עוצר את הזקיק מלגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/04/2009גודל הזקיק בעת ביוץ ספונטאני אינו קבוע, ונוטה לרדת עם הגיל.
לרוב - מעל 20 ממ
אוביטרל מתזמן את הביוץ. ניתן כאשר הזקיק מגיע לקוטר הנחשב תקין להשגת ביצית בשלה (מעל 17 ממ). מיד לאחר מתן האוביטרל הזקיק עשוי להמשיך ולגדול, אך אין לכך חשיבות פיזיולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך דחוף
בתאל24/04/2009אין לכך חשיבות מבחינה פיזיולוגית.. גם כשמדובר בהפריה השאיבה שלי ביום א הקרוב ב700?
שאלה נוספת אני לוקחת ברציפות כ5 ימים צטרוטייד ומעקב בדיקות ה דם אכן מאשרים זאת, העניין הוא שהיה לי יום שצטרוטייד הוזרק ב9 בבוקר ולמחרת 11 בבוקר ובימים אלה לא עשיתי בדיקות דם , שאלתי האם חלילה זה קריטי ומה ההשלכות לכך..?
מתנצלת על מבול השאלות ומודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/04/2009פער של שעתיים - לא עקרוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .. לא השבת לשאלתי הראשונה
בתאל24/04/2009אמרת שאין חשיבות מבחינה פיזיולוגית לזקיק שהתפוגג ושאלתי האם זה רלוונטי גם לגבי שאיבה אני כאמור עם זקיק מוביל של 20 בערב אוביטרל אך השאיבה כאמור רק ביום א ב7 בבוקר אנא תשובתך
פרופ' שחר קול24/04/2009מתן אוביטרל על 20 ממ - סביר. חשוב לוודא שלא התחיל ביוץ ספונטאני, וזה בדיוק תפקיד האנטגוניסטים.
ועם כל זאת, יתכן מצב של קריסת הזקיק המוביל שלא לאחר קבלת סיגנל הביוץ ע"י אוביטרל, אלא על רקע חולשה של ממברנת הבסיס, שאינה עומדת בלחץ הנוצר על קיר הזקיק הגדל, וקורסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב,צהבת bלחוצה23/04/2009
לקראת הפריה ראשונה התבקשנו לבצע מספר בדיקות דם,כולן תקינות חוץ מצהבת b של בעלי שנמצא כי הוא אינו מחוסן האם נורא הדבר?והאם בגלל זה לא אוכל לבצע הפריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול23/04/2009לא נורא.
תוכלי לבצע ההפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים שבוע לאחר החזרהNoam23/04/2009
שלום ד"ר,
אני לאחר IVF.
14 לאפריל-שאיבה
17 לאפריל-החזרה
23 לאפריל-היום ביצעתי בדיקת דם להורמונים אסטרדיול ופרוגסטרון (7 ימים לאחר ההחזרה) ולהלן התוצאות :
אסטרדיול 200pmol/l>
פרוגסטרון 33.3nmol/l אני לוקחת תמיכה של קרינון החל מיום לאחר השאיבה. מה אומרות התוצאות? ערכי האסטרדיול לפני השאיבה היו מעל 7200!! אודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועם שלום
פרופ' שחר קול23/04/2009פרוסטרון - תקין.
אסטרדיול קטן ממאתיים??? ערך נמוך לעומת הצפוי.
לא ברור מדוע כה נמוך.
האם קיבלת אוביטרל לפני השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן. קיבלתי אוביטרל לפני השאיבה
Noam23/04/2009האם יש הסבר לתוצאת האסטרדיול הנמוכה? מה הערכים שאמורים להתקבל בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, ערכים צריכים להיות באלפים.
פרופ' שחר קול23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)