מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצותליאת22/04/2009
שלום ד''ר. בת כמעט 31 מנסה להכנס להריון כבר שנה וחודשיים (היה הריון ראשון לאחר 3 חודשי נסיון שהסתיים בהפלה טבעית), מאז עברה כמעט שנה ללא הריון. רופא הנשים שלי הפנה אותי לרופא פריון של הקופה לאחר מעקב זקיקים מס'' חודשים בהפנייה ציין כי הביוצים שלי מצויינים, המחזור סדיר כל 27-29 יום, פרופיל הורמונלי תקין (מצ"ב קובץ) ובדיקת זרע מצויינת של בעלי (מצ"ב קובץ). רופא הפריון טען כי אני מאותם המקרים שאינם מוסברים ולכן כל מה שנשאר לעשות הוא צילום רחם ומשם ל- IVF. אני ובעלי הלכנו לרופא פרטי - הרופא בדק אותי בזמן ביוץ ובדק את כל הנתונים שלי וקבע כי כדאי להתחיל בהזרעות. מחר אני מבצעת בדיקת דם ביום ה- 10 לטובת ההזרעה שכנראה תתרחש שבוע הבא. מה הסיכויים שלי להצליח בהזרעה ראשונה על פי הנתונים שלנו ועל פי זה שהרופא נתן לי אוביטרל 250 בלבד? שמעתי שדיקור סיני לפני ואחרי ההזרעה יכול לעזור להזרעה ידוע לך על זה משהו? אשמח לשמוע את דעתך ותודה מראש על תשובותייך. קצת מבולבלת מהדעות השונות של הרופאים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה שלום
פרופ' שחר קול23/04/2009מציע צילום רחם, ואם תקין - הזרעות.
דיקור סיני - איני מתמצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים מה אומרים?לירז22/04/2009
שלום רב,
בתאריך 16/4/09 עברתי החזרת 2 עוברים מוקפאים.
אני נוטלת מידי יום 3 כדורי אסטופם 2 מ"ג, וזרית ג'סטון 50 מ"ל.
החל מהיום בבוקר אני מרגישה חולשה בכל הגוף מתבטא בכך שאני ישנה כל היום.
האם זה תופעה של הכדורים? האם דורש בדיקה?
אודה לתושבתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירז שלום
פרופ' שחר קול22/04/2009בהנחה שאת נוטלת אסטרופם מזה 3 שבועות לערך, קשה לייחס התופעות לתרופה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך.
לירז22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון שבוע לאחר ביוץניקול22/04/2009
שלום רב,
אני לאחר טיפול באיקקלומין ושבוע ויום לאחר זריקת אוביטרל
בבדיקת דם התקבלו הערכים הבאים:
פרוגסטרון מעל 120
אסטרדיול 2240
האם נורמלי?נראה לי מאוד גבוה
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוין!!!
פרופ' שחר קול22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :-)
ניקול22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כמו של מחזורלימור22/04/2009
שלום רב,
עברתי הזרעה לפני 9 ימים, היום התחילו לי כאבי בטן קלים (בדיוק כמו לפני שאני צריכה לקבל מחזור) האם להספיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
שירי22/04/2009ממתינה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח
פרופ' שחר קול23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץיעל22/04/2009
שלום רב,
מעקב טבעי לקיום יחסים, ללא הורמונים או השראת ביוץ.
ב. דם מהבוקר הראתה:
PROG - 18.5
LH - 7
E2 - 353
1) מתי בערך סביר שהתרחש הביוץ עצמו? כלומר טווח של שעות לפני בדיקת הדם.
2) כמה זמן אורך התהליך הביוצי עצמו?
3) האם הביצית "טובה" למשך 12 או 24 שעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול22/04/20091. רק ניחוש - לפני יום - יומיים. לא ניתן לתת טווח של שעות אחורה.
2. שעה - שעתיים.
3. יותר סביר 12, אך אין לשלול 24* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלימור22/04/2009
שלום רב,
יש לי מחזור סדיר כל 27 יום בדיוק, לכן בוצעו ההזרעות ביום ה13 וביום ה14 למחזור. אבל רק ביום ה15 למחזור בבוקר הופיעו לי 2 פסים חזקים בערכת ביוץ. האם ההזרעה יומיים לפני ביוץ וההזרעה יום לפני ביוץ יועילו? והאם הביוץ באמת ביום ה15 כמו שהבדיקה הראתה? (לא עשיתי אולטרסאונד) הרופ אמר שמכיוון שיש לי ביוץ סדיר אז לבדוק אם ערכת ביוץ בלבד. (ההזרעה בוצעה עקב בעית זרע בינונית של בעלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
פרופ' שחר קול22/04/2009יש סיכוי טוב להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותנועה22/04/2009
שלום לרופאים היקרים,
יש לי שלוש שאלות שאני מקווה שתוכלו לענות עליהן, וזאת כיוון שרופא הנשים שלי לא ענה לי עליהן כלל. יש לציין שאנו מנסים להכנס להריון כבר כשנה וחצי:
1. בחודשים האחרונים אני רואה מעט הפרשות חומות ודם כבר כ-5 ימים לפני שמתחיל הדימום המסיבי. כששאלתי את הרופא הוא אמר להחשיב את היום הראשון לדימום החזק כיום הראשון לווסת, אך הוא לא ממש התייחס להפרשות שקודמות לו. האם זה שכיח? האם זה יכול להצביע על בעיה ולהפריע לי להכנס להריון?
2. כ-3-4 ימים לפני שאני מקבלת את הווסת אני מתחילה לחוש כאבים בשדיים. בחודשיים האחרונים אני חשה כאב בשד השמאלי כבר כשבוע וחצי לפני קבלת הווסת. גם לכך הרופא לא התייחס. האם יכולה להיות לכך סיבה כלשהי?
3. ביום שלאחר קיום היחסים אני בדרך כלל מרגישה כאבי בטן, כמעט כמו כאבי מחזור. ושוב- גם לכך הרופא שלי לא התייחס. האם גם לתופעה זו יכולה להיות סיבה? האם זה יכול להפריע לכניסה להריון?
אם יש צורך שאפרט יותר, אשמח לעשות זאת.
תודה רבה מראש,
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
פרופ' שחר קול23/04/20091. שכיח מאוד, ולרוב חסר משמעות מבחינת הריון.
2. תגובה לרמת פרוגסטרון גבוהה. בכל מקרה - רצויה בדיקת שדיים.
3. סביר כי חסר משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים בIVFרינת22/04/2009
ד"ר שלום רב,
התחלתי טיפול IVF בשילוב גונל F שאלתי היא, מהו הגודל הרצוי של הזקיקים לקראת שאיבה? כמה ביציות שואבים?
בתודה מראש.... והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
פרופ' שחר קול22/04/20091. מעל 17 ממ
2. שואבים כמה זקיקים שיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםיעל22/04/2009
שלום , אני פעלת שחלות פוליציטסיות היתי עם טיפול איקקלומין 3 חודשים והחודש הזה ללא טיפול רק קיבלתי אסטרפם בגלל עובי רירית הרחם וקיבלתי מחזור 7/4 והיום יום 15 עשיתי מעקב זקיקים והתוצאות זקיק אחד בגודל 15בשחלה שמאלית ועובי רירית 10 השאלות שלי :
מתי כדאי להתחיל לקיים יחסי מין ובאיזה תדירות יום יום או יום כן ויום לא ?
האם בגלל שלא התרחש הביוץ סביב היום ה14 זה מזיק באיכות הביצה או שקורה שהביוץ יתרחש מאוחר כאילו ביום 17 ,18 ?
האם כדאי להיות במעקב דרך עירקה ביתית לבדיקת הביוץ וממתי להתחיל לבדוק ?
ותודה מראוש ואודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יעל22/04/2009שכחתי לציין שיש לי מיומים הפרשות מרובה בצבע שקוף לבן (סליחה על הביטוי) האם זה אומר שמתקרב הביוץ או שזה בגלל האסטרפם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהורד22/04/2009
בוקר טוב ד"ר,
1. רציתי בבקשה לשאול לגבי כאבי בטן והגב התחתון מה זה בעצם אומר אחרי יומיים של ההזרעה ראשונה, ועדיין נמשך כמו אי נוחות כזאת?
2. אולי הכאבים מסמנים על מחזור שאמור להגיע וההזרעה היתה ללא הצלחה או שזה חלק מהתהליך?
3. אבקש לדעת על סיכוי להריון לאור גודל הזקיק שהיה 26 מ"מ ביום ההזרעה, אני בת 29 ?
תודה על תשומת הלב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה בבקשה...
ורד22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בבקשה לא קיבלתי תשובה.......
ורד23/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד שלום
פרופ' שחר קול23/04/20091. מקור הכאב לא ברור. הזרעה לא גורמת לכאב זמן כה רב. רצוי לבדוק לעומק.
2. כאמור, כאב לא אמור להיות, ולכן לא ברור מה הוא מסמן.
3. סיכוי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחורמאי22/04/2009
החודש עברתי ivf פעם ראשונה, עשיתי בטא 14 יום אחרי ההחזרה ובטא קטנה מ-2.
הפסקתי לפני יומיים את התמיכה והמחזור עוד לא הופיע ( אוביטרל-1/4 שאיבה 3/4 החזרה 6/4 )
אז כבר יותר מ20 יום אחרי האוביטרל.
יש מצב להריון? צריכה לעשות משהו או פשוט לחכות בסבלנות לווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
פרופ' שחר קול22/04/2009מציע להמתין עוד מספר ימים, ואם לא מגיע - לבדוק המצב הורמונאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מאי22/04/2009ביום שבו ביצעתי בטא עשיתי גם e2 שיצא 422 וpro שיצא 87.2
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול23/04/2009היה ביוץ, יש סיכוי להריון. מציע להמתין עוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני תחילת גונלא.22/04/2009
שלום
13-14 יום אחרי ביוץ ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה שלילית. למחרת התחילו הכתמות דם קלות ויום אח"כ התחיל דימום כבד. הדימום החזק נמשך יומיםם וחצי ואז מאד נחלש. האם ניתן להסיק בודאות כי זהו מחזור ואין הריון ולהתחיל מחר זריקות גונל? אני סתם בלחץ בגלל הדימום היחסית הקצר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וודאות - רק בדיקת דם להריון.
פרופ' שחר קול22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דיי חשובהשירלי22/04/2009
אני 10 ימים אחרי הזרעה (ראשונה) עם גונאל אף ואוביטרל... הבוקר היו לי הפרשות מוזרות כמו בהתחלת מחזור אבל בכמות פחותה (בצבע חום אדום) האם זה אומר שההזרעה לא צלחה ושאני אמורה לקבל בקרוב מאוד מחזור? :-(
או שכדאי לחכות לבדיקות שאני צריכה לעשות בעוד 4 ימים?
ועוד שאלה: כשסיימתי בבית חולים לאחר ההזרעה אמרו לי לעשות בדיקת דם בעוד שבועיים, כששאלתי עם אני צריכה הפניה לבדיקות דם אמרו לי שלא ושאני יכולה לעשות את הבדיקה ללא הפניה האם זה אפשרי (קופ"ח כללית)??
תודה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה שלום
פרופ' שחר קול22/04/2009לא ניתן לקבוע בשלב זה.
מציע להמתין 4 ימים ולבצע הבדיקה.
הפניה: איני יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לקיחת אסטרוגןמעיין22/04/2009
בוקר טוב,
הרופא שלי נתן לי את ההנחיות הבאות (אני בעלת שחלות פוליציסטיות):
החל מיום 5 במחזור - איקקלומין ל 5 ימים, 3 כדורים ביום.
יום אחד הפסקה
ואז 3 ימים - אסטרוגן, 2 כדורים ביום.
(חודש שעבר הגבתי מאוד טוב לאיקקלומין (5 ימים * 2 ביום) והושג ביוץ אחרי זריקת אוביטרל).
1. מה מטרת האסטרוגן בתהליך?
2. קראתי את העלון לצרכן של ה Estrofem ונכתב שהוא בעיקר לטיפול בתופעות גיל המעבר. האם קיבלתי את התרופה הנכונה מהרוקח?
3. בנוסף - בעלי נשלח לבדיקת זרע. תוך כמה זמן מרגע הבדיקה מתקבלות תוצאות?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול22/04/20091. ניסיון לעבות את רירית הרחם.
2. כן
3. יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מעיין22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ותופעות לוואיטל22/04/2009
שלום.
אני 8 ימים לאחר ההחזרה ומחדירה אנדומטרין לתמיכה.
בימים האחרונים יש לי כאבים נורא חזקים בפטמות. הבנתי שאחת התופעות הלוואי של
האנדומטרין הוא גודש בחזה.
האם יכול להיות שהכאבים בפטמות הם גם חלק מהתופעות לוואי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות.
פרופ' שחר קול22/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)