מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות דם ביום ה21חסויה31/01/2009
אני לאחר טיפול הורמונילי בגונל האם יש חשיבות לבדיקות דם ביום ה 21 לטיפולים הבאים? אם כן אשמח להבין מה משמעותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
חסויה31/01/2009טיפול בגונל+ אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
חסויה31/01/2009בעצם מה משמעות בדיקת דם לפרוגסטרון לאחר 8 ימים מאוביטרל ? האם בדיקה זו אמורה יכולה לספק אינפורמציה על הריון או להמשך טיפול ? תודה וסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות
פרופ' שחר קול31/01/2009זו הדרך לוודא שאכן היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובה??
חסויה31/01/2009אם עשיתי בדיקה לאחר כ 50 שעות מאורביטל והערך של הפרוגסטרון היה 16.7 האם נדרש לעשות גם אחרי 8 ימים?? האם נהוג לעשות בדיקה לאחר 7 ימים מאוביטרל?? מה אתה ממליץ כרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול01/02/2009לדעתי - אפשר לוותר. לא קריטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת וסת לפני פחות מ14 יום מהביוץמיכל31/01/2009
שלום, בעבר הריתי את בתי בivf. יש לי שחלות פוליציסטיות אך הסיבה לאי הפריון הוגדרה כ"בעיות פוריות בלתי מוסברות". כרגע אני מנסה להרות באופן טבעי. לאחרונה התחילו להסתדר לי הביוצים (אני עוקבת באמצעות ערכה שקניתי) ולרוב קיבלתי וסת בדיוק 14 יום לאחר הביוץ, אולם בחודש שעבר קיבלתי וסת כשבוע לאחר הביוץ. היא נפסקה אחרי מס' ימים וחזרה במועד שהיה אמור להיות. החודש קיבלתי 11 יום לאחר הביוץ. מה יכולה להיות הסיבה לכך? הבנתי שאולי רמה נמוכה מדי של אסטרוגן? מאוד אודה לכם על תשובתכם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול31/01/2009לא ניתן לעקוב בצורה אמינה אחר התהליכים הפיזיולוגיים על סמך ערכות לבדיקת הביוץ.
תשובה אמינה מחייבת מעקב מסודר הכולל בדיקות דם וא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות...קרן31/01/2009
בוקר טוב, ד"ר. מספר שאלות: 1. במידה ורופא אומר לי שצפוי להתרחש ביוץ בצד שמאל לדוגמה, האם עליי להזריק פיורוגן דווקא בצד שמאל? או שאין לזה משמעות? 2. שמעתי שלאחר קיום יחסים, עדיף להרים את הרגליים למעלה על מנת לתת לזרע להיכנס יותר עמוק? האם נכון? או שזה שטויות? :) 3. ביום ה11 למחזור נצפה זקיק בגודל 12 מ"מ, כאשר אני מזריקה כל יום פיורוגן של 50 מ"מ.. רופא שלי אמר שבדיקות דם שעשיתי תקינות.. האם לא כדאי להעלות את המינון כדי שיהיו יותר זקיקים? לתושבתך אודה.. המשך שבת שקטהההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול31/01/20091. חסר משמעות.
2. חסר משמעות.
3. תלוי בסיבה הבסיסית לבעיית הפריון. אם בעיית ביוץ - עדיף להסתפק בזקיק אחד בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הזרעהשיר31/01/2009
יום צ\חמישי בערב עברתי הזרעה לאחר שקיבלתי זריקת אוביטרל יום רביעי בערב אך גם היום יום שבת יש לי כאבים בבטן התחתונה האם זה שייך לטיפול ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול31/01/2009יתכן, על רקע ביוץ של יותר מזקיק אחד.
אם כאבים קשים וממושכים - יש להיוועץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שיר01/02/2009היום יום א עדיין כאבים בבטן התחתונה + הפרשות חומות על התחתון האם יש סיבה לדאגה כי הטיפול לא הצליח והאם לגשת לרופא ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורעינב31/01/2009
עברתי הזרעה ב 15/1 ולאחר מכן קיבלתי זריקת כוריגן . בבדיקת שתן ביום 14 אין הריון. 1. ממה נובע האיחור? 2. האם מקבלים זריקה אחרי ההזרעה?ואם כן מתי בערך צריך לקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב שלום
פרופ' שחר קול31/01/2009"כוריגן" - לא ברור למה הכוונה.
כוריגון - כבר מזמן אין בשוק התרופות.
אולי אוביטרל???
מציע לבצע בדיקת דם להריון מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שלא מתפתחשואלת31/01/2009
שלום ד"ר קול תזכורת - בשבוע 2+6 לאחר IVF לא נצפה הד עוברי ונצפתה המטומה (כנראה) בדופן שק ההיריון. ברור לי שההיריון אינו תקין - כל הגוף שלי זועק זאת. יש לי מספר שאלות: 1. הלילה התעוררתי כשכל הצד השמאלי של חולצתי רטוב, והחזה מרגיש מרוקן. האם זה יכול להיות חלב? האם ידועה תופעה כזאת כשהיריון מפסיק להתפתח? (יש לציין שהפסקתי להניק לגמרי את בני לפני כ-4 חודשים). האם עליי לבדוק את הפרולקטין לפני כניסה להיריון נוסף? האם רמה גבוהה של פרולקטין יכולה היתה לגרום לעובר לא להתפתח? (בדקתי את הרמה עוד לפני שסיימתי להניק והיא כבר היתה בטווח הנורמה - 482). 2. האם בשבוע 6+5 (מחר) אפשר עדיין לבצע הפסקת היריון באמצעות כדורים? למה עליי לצפות בשימוש בהם? 3. האם היית ממליץ לי לבצע בדיקות כלשהן (צילום רחם, קרישיות) לפני החזרת מוקפאים? 4. כמה זמן צריך לחכות (אם בכלל) מההפלה ועד להחזרת המוקפאים (אני לא מקבלת מחזור ולא מבייצת באון טבעי בכלל). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין
פרופ' שחר קול31/01/20091. הפרולקטין תקין, ואינו הסיבה להריון הלא תקין.
2. כן, התכווצויות של הרחם ופליטת שק ההריון.
3. לא, אלא אם מדובר ב- 3 הפלות רצופות.
4. חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלה אחרונה
שואלת31/01/2009האם לדעתך כל ההתפתחות הלא תקינה הזאת של ההיריון (הפרשות חומות+דמיות קלות, חוסר סימני היריון, המטומה בשק ההיריון ועובר שלא מתפתח) יכולה להיות קשורה לזה שקיבלתי דקפפטיל ולא אוביטרל לפני השאיבה? (אני פוליציסטית). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול31/01/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים ב- FSH גבוהרוני30/01/2009
בת 32, הריון תקין אחד (לידה לפני שנתיים) ושתי הפלות (אחת לפני ואחת אחרי הלידה). התגלה FSH גבוה (15.3) אולם נראה כי אני מבייצת (לפי בדיקות LH ופרוגסטרון). מה הטיפול המקובל במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
פרופ' שחר קול31/01/2009רמת FSH ללא רמת E2 במקביל היא חסרת משמעות ברורה.
רמת FSH של 15 נרשמת אצל כל אישה ממש לפני הביוץ, באופן טבעי לחלוטין.
פרופיל הורמונאלי מלא נלקח בימים 3 – 5 למחזור, וכולל מספר הורמונים המשקפים את הצירים הורמונאליים העיקרים בנושא הפריון. ההורמון העיקרי המעיד על פעילות השחלה הוא FSH. במחזור הטבעי רמת ה – FSH עולה בימים הראשונים, יורדת עם התפתחות הזקיק שעתיד לבייץ באותו מחזור, עולה שוב ממש לפני הביוץ, ושוב יורדת לאחר הביוץ. מכאן שאין שום טעם בבדיקה אקראית של FSH, אלא בזמן הנכון, ובמקביל לאסטרדיול ופרוגסטרון המשמשים (בין השאר) לווידוא המצב ההורמונאלי המתאים לתחילת המחזור. בנשים עם פעילות שחלתית נמוכה רמת ה – FSH עולה כיוון שהשחלה מתקשה לייצר את ההורמונים המתאימים. מכאן שרמת ה – FSH משקפת מציאות שחלתית מסוימת ולא יוצרת אותה. לכן, אין טעם רב לחזור על רמת ה – FSH בדם לאחר מספר ימים, שכן, כאמור, עם התפתחות הזקיק הדומיננטי לאותו מחזור, רמת ה – FSH תרד. כמו-כן אין ללכת שבי אחר הבטחות של מרפאים אלטרנטיביים שביכולתם ל"הוריד" את רמת ה – FSH. אין לכך כל משמעות.
בהנחה שאכן יש רמזים לכישלון שחלתי מוקדם - אין ברשותנו טיפולים תרופתיים למצב זה.
יש לברר מיכלול נושא הפריון, כולל אולי צילום רחם, ובדיקת זרע.
מכיוון שאת צעירה יש סיכוי טוב להשיג הריון תקין נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאיםעינת30/01/2009
קיבלתי את המחזור היום אחרי IVF ראשון שלא הצליח, מתוכנן להחזיר לי 2 מוקפאים בביוץ הקרוב. האם יש צורך להתחיל עם תמיכה כבר עכשיו? נאמר לי לחכות כמה ימים עד שאשלח לעשות בדיקת דם ושאין צורך לקחת כלום. לא אמורים להתחיל בתמיכה כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול30/01/2009במחזור הפשרה "איבר המטרה" מבחינת הטיפול הוא הרחם, אין צורך בזריקות לגירוי השחלות, כך שהטיפול הופך לקל ופשוט יותר. אם המטופלת מבייצת באופן ספונטאני, ניתן לתזמן את החזרת העוברים לפי מועד הביוץ, ולהימנע ממתן תרופות כלשהן. החיסרון בגישה זו: חוסר שליטה על מועד ההחזרה, העלול ליפול דווקא על שבת או חג. בגישה אחרת מכינים את רירית הרחם לקליטת עוברים ע"י תרופות המכילות אסטרוגן (כגון: אסטרופם, פרוגינובה), ובהמשך מוסיפים תרופות המכילות פרוגסטרון (כגון: אוטרוגסטן, קרינון, אנדומטרין, גסטון) תוך שליטה מדויקת על המועד שיתאים לגיל העוברים ביום ההקפאה. גישה זו מאפשרת שליטה מלאה תוך גמישות מרבית על מועד החזרת העוברים, ללא פגיעה בסיכוי להשיג הריון. ביום שנקבע להחזרה מופשרים העוברים בתהליך די מהיר, עוברים הערכה מיקרוסקופית לגבי איכותם, ומוחזרים לרחם. לעיתים לא כל העוברים שהוקפאו שורדים את התהליך, ונמצאים ראויים להחזרה לרחם. לאחר ההחזרה יש להתמיד וליטול התרופות לפי ההוראות, שכן המקור היחיד לאסטרוגן ולפרוגסטרון (החיוניים להשתרשות העוברים, ולקיום ההיריון) הוא התרופות הניתנות. חוסר הקפדה על נטילת התרופות במינון ובמועדים הנדרשים עלול לחבל בסיכוי להשיג הריון. אם מושג הריון יש להתמיד בנטילת התרופות למשך 7 שבועות מיום החזרת העוברים, תוך ביצוע מעקב של בדיקות דם ואולטרסאונד כמקובל. בשנים האחרונות חל שיפור ממשי באיכות התהליך, תוך עליה באחוזי ההיריון המושגים לאחר מחזורי הפשרה. תהליכי ההקפאה וההפשרה אומנם פוגמים באיכות העוברים, אך פגיעה זו היא מזערית, ולכן הסיכוי הטוב להשיג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבהשיר30/01/2009
היי, לפני כיומיים התכתבתי איתך לגבי מס' זקיקים לפני שאיבה היי, אז אתמול נשאבו 10 ביציות לשמחתי . יש לי מס' שאלות: מאחר והיום יום ו' ואני בציבורי אז לא אמרו לי כצה הפריות יש רק אמרו לי אתמול להגיע ביום א להחזרה. מאחר ולבעלי יש רק 0.1 זרעונים סביר להניח שהבכל יבוצע באיקסי כמו ההפרייה הקודמת (בה נשאבו 2 הופרו 2 לעוברים בני 4 תאים יום לאחר ההפרייה) רציתי לדעת: 1. מהו אחוז ההצלחה באיקסי להפרייה? 2. עצם העובדה שנפלה שבת בדרך וההחזרה מתעכבת ביום האם קריטי? האם "מסכן" את העוברים או שאני יכולה להיות רגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון שלום
פרופ' שחר קול30/01/20091. כ- שני שליש (66%)
2. לא. יכולה להיות רגועה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה (?רונית30/01/2009
שלום רב ותודה על ההתייחסות, אני בהריון לאחר טיפול IVF. בשבוע השישי להריון נצפו שני שקים, האחד עם דופק והשני בלי. באותו יום התחילו דימומים בגוון חום כהה נוטה לשחור, דימומים יבשים. בשבוע השביעי ראו דופק אצל שני העוברים, הדימומים לא פסקו. היום אני בשבוע 8+1, עשיתי שוב אולטראסאונד והטכנאית ראתה המטומה בגודל 25X11 מ"מ. מה זה אומר? האם זה מסכן את העוברים?\לתשובה אודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול30/01/2009הכוונה לדימום בדופן שק ההריון.
כשלעצמה ההמטומה אינה מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון במקום איקקלומיןחן30/01/2009
בינואר התחלתי ליטול כדורי איקקלומין בגלל שחלות פוליציסטיות וביוץ לא סדיר. לאחר מעקב זקיקים הסתבר כי הביוץ הוא סביב היום ה-16 למחזור. יחד עם זאת, האיקקלומין גרמו לציסטות ולכן לא מתאימים לי. הבוקר הרופא החליף לי לכדורים אחרים- מטפורמין...ואמר כי הכדורים פחות מזיקים מאיקקלומין אבל הם מעודדים ביוץ אותו דבר. השאלה היא האם אכן זה נכון או שזה בזבוז זמן וכדאי לעבור כבר להזרקות. בנוסף, האם זה הזמן לעבור לרופא מומחה פוריות. תודה, מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חן שלום
פרופ' שחר קול30/01/2009טיפול במטפורמין בהחלט עשוי להביא לביוץ ולהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח לזרע להגיע אל הביצית?אתי30/01/2009
בהנחה שהכל טוב הזרע והביצית כבר פקעה מהזקיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקות
פרופ' שחר קול30/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחזורחסוי30/01/2009
בוקר טוב שאני סופרת את ימי המחזור שלי, האם אני צריכה לספור גם את ימי ההפרשות של המחזור? או רק את ימי הדימום החזקים? תודה, ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק את ימי הדימום החזקים.
פרופ' שחר קול30/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
חסוי31/01/2009מה מעיד דימום קצר מאוד ?,(רק של יומים),והאם יש השלכות בטיפולי פוריות לדמום קצר ? תודה
פרופ' שחר קול31/01/2009מדובר בארוע שכיח, חסר חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס שאלותל שלב שאחרי החזרת העוברים
אלינור31/01/2009שלום רב. יש לי מס שאלות לשלב שאחרי החזרת העוברים: ( כ-3 ימים) 1) מתי רצוי לחזור ליחסי מין? ובכלל לפעילות רגילה? 2) האם בדיקת הריון ביתית אמינה ימים ספורים לאחר ההחזרה? (3 ימים) ואם ניתנת תשובה שלילית בבדיקה האם היא קובעת? 3) האם ישנם דברים מסויימים שמומלצים (אוכל מסויים, פעילות גופנית, ...) 4) מה לגבי עישון, עד כמה הוא מוריד את הסיכוי להתפתחות העוברים? 5) לגבי הנרות (אוטרוגסטן) הם אמורים לפרוש בצורת מסטיק? 6) שאלה אחרונה: יש לי מעין התכווצצויות קצת יותר עדין מהתכווצויות של מחזור, מה זה אומר? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלינור -דחוף
אלינור01/02/2009בבקשה ... דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ומחלהעליזה30/01/2009
שלום ד"ר, הביוץ שלי אמור להיות בסביבות יום רביעי הבא ואני אמורה לעבור הזרעה. אני חולה עם חום גבוה. האם הביוץ מושפע ממחלה? הוא צפוי להקדים? לאחר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
פרופ' שחר קול30/01/2009הביוץ יהיה בזמן, אם כי איכות הביצית עלולה להיפגע ע"י החום הגבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
עליזה31/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שאיבהעדי30/01/2009
שלום לרופאים, בקרוב אני אמורה לעבור שאיבה שנייה. מאחר והרדמה בשאיבה ראשונה הולידה לי תופעות לוואי לא רצויות. בחרתי לבצע אותה בתחילה ללא הרדמה מלאה, אך לבסוף החלטתי חלקית(אפידורל או מקומית) רציתי לשאול באיזו הרדמה לבחור(כמובן לדעכתם)? איך מתבצעת הרדמה מקומית בשאיבה? ובשני הסוגים שציינתי האם משתחררים באותו יום-ממש כמו נניח אחרי החזרה?(כלומר זה לא מצריך אשפוז או משהו?) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
פרופ' שחר קול30/01/2009מציע להתיעץ עם רופא מרדים.
יש לברר בדיוק הסיבה לתופעות הלוואי שהשאיבה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)