מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי IVFשני01/02/2009
הרופא שלי המליץ לי לעבור ל-IVF ואני מאוד חוששת (כתבתי כבר כאן בנושא) בעיקר מההשמנה כתוצאה מכל מיני סוגי ההורמונים שלוקחים בתקופה הזו. אשמח לדעת איך בדיוק מתבצע התהליך, איזה הורמונים לוקחים, ומהן תופעות הלוואי שלהם (בבקשה אל תחסכו ממני). אני מאוד אשמח אם תתיחסו לנושא של ההשמנה שמכביד עלי מאוד (חברותיי שעברו טיפולי הפריה חוץ גופית מאוד שמנו והתנפחו וגם לאחר הלידה לא חזרו למשקלן אלא נשארו עם 10-15 קילו עודפים, ולדבריהן הן לא אכלו ללא בקרה,ככה שאני בהלם מזה). נ.ב- אני יודעת שזה נשמע ילדותי ביחס לרצון העז להביא ילד לעולם, אבל בעיני לא סותר להיות אמא וגם להשאר במבנה הגוף שלי היום. אציין גם שבשנים האחרונות ירדתי כ-10 קילו מה שהפך אותי מבחורה קצת מלאה לרזה, ומכאן גם חששותיי. אשמח לתשובתכם המקצועית והכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול02/02/2009תקצר היריעה לפרט הכל לגבי IVF.
לגבי השמנה - הכל תלוי בדרגת כוח הרצון.
התרופות שבשימוש ב- IVF אינן משמינות. כנ"ל לגבי עליה מוגזמת בהריון.
העליה במשקל נובעת מאכילת יתר.
אפילו אם הנשים נשבעות שזה לא כך....
אם הצלחת לרדת 10 ק"ג - כנראה שיש לך כוח רצון.
אם תשמרי על כוח זה - לא תעלי במשקל בזמן הטיפולים, וכן תשמרי על עליה סבירה (עד 10 ק"ג) במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהivf
מיכל02/02/2009מיכל שלום , אני עברתי טיפולי הפרייה בפברואר שנה שעברה וגם אני חששתי מעליית יתר במשקל . אך כפי שהרופא הסביר , השמנת יתר היא אינה תופעה ישירה מההורמונים , אני לא עליתי כלל בכל התקופה הנ"ל , אכלתי כהרגלי ולהורמונים לא היתה כל השפעה . נכון להיום , אני באמצע חודש שמיני ועליתי 10 ק"ג . העלייה היא לא רק אכילת יתר היא גם עלייה של העובר ואני יכולה להבטיח לך שהערה שרשמת " רוצה להיות בהריון אבל גם לשמור על הגזרה " תתגמד ואף תעלם כשתעברי את החוייה הזו ועל אחת כמה וכמה כשתהיי בהריון . כל שתרצי זה יהיה לתת לו את כל מה שדרוש להתפתחות ! אם ירדת פעם אחת תרדי פעם שנייה !! והכי חשוב שיהיה בהצלחה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לרופא
שני02/02/20091) האם ההורמונים הניתנים ב-IVF אינם משנים את המאזן ההורמונלי לצמיתות, כך שאולי לאחר הפסקת הטיפולים תתרחש עליה הדרגתית במשקל? 2) ד"ר נכבד- אני כרגע לאחר 2 טיפולים באיקקלומין+ השבחה והזרעה ו-3 טיפולים בגונלF + אוביטרל + השבחה והזרעה ובזמן הזה עליתי כחצי קילו אבל אני מאוד מאד מקפידה על כל מה שנכנס לפה שלי הקפדה יתרה ונשקלת מידי יום. השאלה היא האם כך יהיה גם עם סוגי ההורמונים הניתנים ב-IVF (כי שם מדובר על סוגים רבים במינונים גבוהים בהרבה ולאורך זמן -למשל: התמיכה )? האם העליה במשקל אך ורק תלויה בי, או שזה אינדיבידואלי לתגובת הגוף להורמונים ואז תתכן עליה (אפילו הדרגתית) במשקל? 3) האם כדאי להמשיך ולנסות להרות ע"י הגונל F עוד חודשיים -שלשה (כי זקיקים מתפתחים יפה, גם עובי הרירית וגם בדיקות הדם מעידות על ביוץ). אנחנו זוג לא מוסבר בני 36. 4) מצטערת שאני מציקה בעניין המשקל, זה משהו שמלווה אותי מילדות (אמי שמנה וסבלה מכך שנים) והבטחתי לעצמי להשאר רזה כמו שאני גם לאחר הלידה, כדי להוכיח לעצמי שהעניין תחת שליטתי ולא לסבול מהשמנה כמו אמא. מקווה שתגלו הבנה ואשמח לתשובתכם לשלש שאלותיי אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009הסירי דאגה מליבך.
ההורמונים אינם משמינים.
אכילה מופרזת ומיעוט פעילות גופנית - כן!.
ב - IVF לא ניתנים הורמונים.
ניתנות תרופות.
התרופות לא משנות את המאזן הורמונאלי.
אם תמשיכי לאכול מעט, ותעסקי באופן סדיר בפעילות גופנית - תישארי רזה, גם לאחר ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאשרית01/02/2009
ביום שלישי שעבר (14 יום אחרי השאיבה) הייתה לי בטא של 46. היום, יום א', הבטא 226. האם זה בסדר או שהבטא נמוכה מדי? אני גם מקבלת תמיכה של אוטרגסטאן 300 מ"ג שלוש פעמים ביום וגסטון 50 כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול01/02/2009קצב העליה הוא גבולי, לכן רצוי להמשיך ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מועטאביטל01/02/2009
ערב טוב . לאחר הפלה טבעית בשבוע 7 , ( הפלה עם כדורים ) , היה לי אתמול הפרשות חומות ודימום ( דימום ממש ממש קליל , אשר אינו בצבע אדום )החל מהבוקר ונפסקו בערב(בהתחלה חשבתי שזהו תחילתו של מחזור אך ההפרשות פסקו) . בהנחה שהרחם שלי תקין ואין בו דלקות נבדקתי לפני 3 שבועות באולטראסונד) , 1.מהן הסיבות להפרשות חומות ומעט דימום שנמשכים יום אחד ? האם סימן להיריון ? 2.האם זו תופעה שכיחה אחרי הפלה ? 3.האם בקרוב עשוי להגיע המחזור , ואם לא עוד כמה שבועות ללכת להבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי01/02/2009אחרי הפלה עם כדורים, יכולים להיות דימומים לסירוגין עד קבלת הוסת כ5-6 שבועות לאחר הפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3מירי01/02/2009
אפשר בזמן הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטע01/02/2009
שלום שמי נטלי יש לי שאלה לאחרונה עברתי הפלה אני אשתו השנייה של בעלי גם אשתו הראשונה היה לה הריון כימי והם היו אמורים לעבור הפרייה IVF...האם יש קשר בין המקרים? האם איכות הזרע מובילה לגרידות הללו שלי ושלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום
פרופ' שחר קול01/02/2009יתכן, כמובן שיש לקבל את מלוא המידע לגבי ההיסטוריה הרפואית של שלושתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
נטע01/02/2009איזה מידע למשל? כשהיתי אצל רופא הנשים הוא לא ייחס חשיבות לכך , אצלי במשפחה אין היטוריה מיילדותית חריגה..אצלי קרתה גרידה בשבוע 8 עובר ללא דופק מאז איני מצליחה להיכנס להריון, אשתו לשעבר של בעלי לדבריו היתה לה חצוצרה חסומה והם היו לפני הפרייה...ואצלו היתה ספירת זרע נמוכה בהשוואה להיום .. כ"כ האם לדעתך השבחת זרע והזרעה יכול למנוע ממני סבל מיותר של עוד הפלה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע
פרופ' שחר קול02/02/2009מידע מפורט לגבי ההיסטוריה המיילדותית של שתיכן, הגיל, רקע רפואי כללי, משפחתי, תרופות, רגישות, הרגלים, אורך המחזור, פרופיל הורמונאלי, צילומי רחם, בדיקות זרע קודמות, פרופיל הורמונאלי של הגבר, בדיקות אורולוגיות, א.ס. אשכים, תגובה שחלתית לטיפול, פרוטוקולי טיפול קודמים, פירוט מדויק של סוג החסימה בחצוצרות, ועוד ועוד...הרשימה ארוכה מאוד.
מצטער שאין תשובה פשוטה יותר, אך יעוץ מקצועי ומסודר חייב לקחת כל הנתונים בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהנטלי01/02/2009
שלום, עשיתי ביום חמישי בדיקה בטא אחרי 10 ימים והחזרה של 2 עוברים מוקפאים שהיו מופשרים יומיים התוצאה היתה שלילית, מס' בטא היה 5, המשכתי עם התמיכה ועשיתי שוב בדיקת דם היום אחרי 14 יום, הבטא היה 7. אם אין הריון אז למה הבטא עלה בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול01/02/2009כנראה שמדובר בהריון כימי.
יש להמשיך ולעקוב, בעיקר כדי שלול אפשרות של הרין חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים-חסויה01/02/2009
אני לאחר 3 שבועות של הזרקת גונל במינונים שונים. ב 23/1 זקיקי 16 ממ באותו ערב אוביטרל ב 11 בלילה. כרגע דימומים - כתמים חומים. האם זה אומר כי זה לא הצליח ? מאיזה יום סופרים מיום לאחר אוביטרל או מיום הביוץ (שאמור להיות כ יומיים לאחר מכן)? באיזה יום מתבצעת ההשרשה האם יכול להיות השרשה או שמוקדם מידי? מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- תודה
חסויה01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתם אותי??
חסויה01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור "מוזר"ט01/02/2009
המחזור שלי מאוד סדיר, כל 25 יום מתחיל לי דימום בנייר טואלט וביום ה-28 מגיע המחזור ממש. החודש, לאחר שנה וחצי של נסיונות טבעיים עברתי הזרעה, והפעם התחיל לי דימום כבר ביום ה-21 (כלומר שבוע לפי הזמן), במשך שבוע היה לי דימום רק על הנייר וביום ה-28 הגיע המחזור. מה זה יכול להיות? איך זה יכול להיות ששבוע לפני הזמן כביכול התחיל לי המחזור אבל היה רק דימום בנייר ובסה"כ היה לי כאילו שבועיים מחזור (למרות שרק ביום ה-28 התחיל לי הדימום ממש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ט
ד''ר דוד ישי01/02/2009הדימום של מחזורים של טיפולים הורמונליים יכולים להתנהג אחרת מהמחזורים הרגילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זקיקים + דם -ביוץמ'01/02/2009
היום ביצעתי 2 בדיקות (זהו היום ה 15 ) בזקיקים כתוב : עובי רירית 11.2 שחלה ימנית 13מ"מ שחלה שמאלית 20 מ"מ בדיקות דם : ESTRADIOL E-2 1315 PROGESTSRONE 6 מה זה אומר לגבי הביוץ ? ( לא מצילחה לתפוס את הרופא שלי) תודה מ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ?
פרופ' שחר קול01/02/2009בהיעדר ערך LH קשה לקבוע.
יתכן ותהליך הביוץ כבר יצא לדרך והפרוגסטרון מתחיל לעלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מועטאביטל01/02/2009
ערב טוב . לאחר הפלה טבעית בשבוע 7 , ( הפלה עם כדורים ) , היה לי אתמול הפרשות חומות ודימום ( דימום ממש ממש קליל , אשר אינו בצבע אדום )החל מהבוקר ונפסקו בערב(בהתחלה חשבתי שזהו תחילתו של מחזור אך ההפרשות פסקו) . בהנחה שהרחם שלי תקין ואין בו דלקות 0 נבדקתי לפני 3 שבועות באולטראסונד) , מהן הסיבות להפרשות חומות ומעט דימום שנמשכים יום אחד ? האם סימן להיריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי01/02/2009הנושא של הזמנים לא ברור מהשאלה. בכל מקרה, לדימום כמו שאת מתארת סיבות רבות. זה יכול להיות שיבוש בוסת , דימום מהצואר, הריון ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהצוריה01/02/2009
רציתי לשאול ולדעת, אני לפני 3 ימים סיימתי את המחזור החודשי, שמתי לב שאחרי סיום המחזור יש לי הפרשות בצבע צהוב/ שקוף כבר 2 ימים ויותר. מה זה? והאם זה תקין? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרויה שלום
פרופ' שחר קול01/02/2009כנראה שתקין, אך עדיף להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןא01/02/2009
שלום רציתי לדעת מה משמעות ערך פרוגסטרון 1.1 nmol/l ביום 14 (טיפול איקקלומין). רמת E2 כ-900 ויש זקיק של 18. קיבלתי הנחיה להזריק היום אוביטרל אבל אני לא מבינה כיצד זה מסתדר עם ערך הפרוגסטרון הנמוך. האם זה אומר שאני לא לקראת ביות או שאין לזה משמעות? מה הסיכוי להיקלטות עם ערך זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוג
פרופ' שחר קול01/02/2009התוצאה אומרת שעדיין לא היה ביוץ.
יהיה לאחר האוביטרל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVFציפי01/02/2009
צהריים טובים, אני בהריון לאחר IVF שבוע 7 וברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם מעקב ההריון הוא כמו בהריון רגיל החל משבוע מס' 8 2. מתי מפסיקים ליטול את התמיכה והאם ההפסקה נעשית בפעם אחת, (אני נוטלת אסטרום, דקסמטזון ו2 אנדומטרין ליום) 3.בד"ר כלל אני סובלת מאוד מקור, ואני מחממת את האיזור שלי עם מפזר חום במהלך שעות היום, בעיקר בלילה אני מחממת מתחת לפוך - האם זה מסוכן? מה זה עלול לגרום? תודה ציפי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי שלום
פרופ' שחר קול01/02/20091. כן
2. אסטרופם (?) ואנדומטרין - אפשר להפסיק בשבוע 9, בפעם אחת. דקסמטזון - לא תרופה לתמיכה - יש להיוועץ עם הרופא המטפל.
3. לא מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאשרית01/02/2009
ביום שלישי שעבר (14 יום אחרי השאיבה) הייתה לי בטא של 46. היום, יום א', הבטא 226. האם זה בסדר או שהבטא נמוכה מדי? אני גם מקבלת תמיכה של אוטרגסטאן 300 מ"ג שלוש פעמים ביום וגסטון 50 כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי כנסי בבקשה
שיר01/02/2009רציתי לדעת אם חשת משהו בשבועיים האלה פשוט אהי היום לאחר החזרה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון- לא אמורים להרגיש כלום
שרית01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרית
ד''ר דוד ישי01/02/2009העליה ברמת הבטא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשירה01/02/2009
האם במשך כל תקופת ההיריון מס' יחידות הבטא אמורות להכפיל את עצמן כל יומיים?? ביום חמישי לפני שבוע הבטא הייתה 1603 וביום חמישי האחרון הבטא הייתה 8771 . היום יום א' הבטא היא 15003 האם תקין???(אני 4 שבועות אחרי ההחזרה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול01/02/2009אין טעם במעקב בטא בשלב בו את נמצאת.
בדיקת א.ס. אמורה לגלות עובר עם דופק.
בשלב זה, קצב עלית הבטא אינו חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירה
ד''ר דוד ישי01/02/2009ההכפלה של הבטא נכונה לימים הראשונים. אח"כ הטווח של הנורמה נעשה כל כך גדול שלא ניתן לקבוע מה מצב ההריון לפי רמת הבטא. המשך המעקב נעשה באולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)