מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך אניליאן02/02/2009
יודעת באיזה שבוע אני עשיתי הזרעה ב 17.1 אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שבוע הריון
ל02/02/2009שבועיים לפני השאיבה.... השאלה הזו הוזכרה כבר מס' פעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו שבועיים לפני הזרעה.
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום אחרי החזרהרוני02/02/2009
אני ביום האחד עשרה אחרי הכנסת עוברים. בכל יום אני מזריקה גסטון. היום הופיעה לראשונה כתם חום אדמדם. האם זה אומר ששהפריה נכשלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן, אך לא בהכרח.
פרופ' שחר קול02/02/2009מציע בדיקת דם מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון עם רירית רחם דקהחסויה02/02/2009
שלום אני מטופלת באיקקלומין אשר גרם לדופן הרחם שלי להישאר כ-4ממ. האם זה פוגע משמעותית בסיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה
פרופ' שחר קול02/02/2009ההשפעה היא על הרירית, לא דופן הרחם.
כן, רירית של 4 ממ פוגעת בסיכויי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה נוספתאביטל02/02/2009
גיליתי היום שאני בהיריון ולפני 3 ימים היה לי דימום והפרשות חומות במשך יום . האם זהו דימום של השרשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?חסויה02/02/2009
אתמול 9 ימים לאחר אוביטרל דימומים . היום עשיתי בדיקת דם להורמונים + א.ס בגלל כאבים בצד e2 898 פרוגסטרון 22.2 lh 9 רירית 9 זקיקים בשחלה שמאל 11,12 מה זה אומר?? האם זה שיש שני זקיקים למעלה משבוע לאחר הביות זה תקין? האם ערכי האסטרודיול תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומר
פרופ' שחר קול02/02/2009ערכי האסטרדיול מתאימים למצב שלאחר ביוץ.
לא ברורה הסעבה לביצוע הבדיקות דווקא היום.
באופן כללי - אין ממצא חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע?
חסויה02/02/2009מדוע לדעתך יש דימומים ? האם בגלל רמת הפרוגזטרון הנמוכה? האם קיומם של הזקיקים תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ' שחר קול02/02/2009פרוגסטרון בירידה חדה, מעצם העובדה שלא הושג הריון יכול לגרום לדימום מוקדם. יתכן וזה המצב כעת. הזקיקים = תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמאיה02/02/2009
אני מטופלת בפרוגינובה (1X3) לקראת החזרת מוקפאים. סובלת מכאבי ראש מטרידים. האם קשור לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן, זו תופעת לוואי מוכרת.
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ממך דוקטור -אביטל02/02/2009
צהריים טובים . לפני 7 שבועות עברתי הפלה משום שלא היה דופק . ההפלה נעשתה באמצעות כדוריי ציטוטיק . לפני כמה ימים היה לי דימום חד פעמי , שנפסק וחשדתי כי מדובר בהיריון . היום עשיתי בדיקת היריון ביתית והתשובה - חיובית . שאלותיי : 1. האם התשובה יכולה להיות חיובית , גם אם אין היריון - ציסטה למשל ) ? 2. האם הכדורים להפלה שניתנו לפני 7 שבועות יכולים להשפיע על התשובה ? 3. שבועיים אחרי ההפלה (לפני חודש בדיוק) עשיתי בדיקת בטא והתוצאה הייתה - בטא 6 . לכן לדעתי להיריון הקודם אין השפעה על ההיריון העכשווי - האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל שלום
פרופ' שחר קול02/02/20091. לא
2. לא
3. נכון.
ובכל זאת - מציע לוודא ע"י בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך הפנייה בשביל זה?
אביטל03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחלל הרחםרעות02/02/2009
שלום עברתי שאיבה הבוקר (נשאבו 19 ביציות, יפה לגיל-כמעט 39, נכון?!), והרופא יצא ואמר שהוא מוטרד מכך שיש "נוזל בחלל הרחם" שעשוי למנוע החזרה. לציין שעברתי בחודש שעבר היסטרוסקופיה (תקינה)+ פיפל, ושגם בכל המעקבים לפני השאיבה הטכנאית לא ציינה שום דבר בנושא. האם מישהי יודעת במה מדובר? האם יש סיכוי שהנוזל יספג עד להחזרה (עוד 3 ימים)? האם אכן זוהי קונטראידיקציה להחזרה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009יש סיכוי טוב שהנוזל ייעלם על ליום ההחזרה.
אם לא - עצם קיומו פוגע בסיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ב-E2 ביום 11 של גונל Fדפנה02/02/2009
אני ביום 11 בטיפול קצר, קיבלתי גונל 112 במשך 7 ימים ואח"כ ירדתי ל-75 ואורגלוטרן ביומיים האחרונים. אתמול היה E2 13000 והיום 10000 , בבדיקה היו 19 ביציות בגודל בין 14 ל-16. האם זה אומר שיפסיקו הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009יש לזכור כי לא רואים ביציות בא.ס., אלא רק במיקרוסקופ.
רואים זקיקים.
הירידה ברמת האסטרדיול אינה מחייבת הפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהשיר02/02/2009
שלום, אתמול הוחזרו לי 2 עוברים יפים טריים. לצערי היום היה לי ויכוח עם הבעל ובכיתי האם פוגע בסיוכיי ההשרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
שיר02/02/2009האם אמורים להרגיש משהו בשלב זה או בשבועיים הקרובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, לשתי השאלות
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מהזרעה להפריהנטלי02/02/2009
שלום אני אחרי הזרעה שניה - רצית לדעת כמה הזרעות היתן לעשות לפני שעוברים להפריה , אני ממש מפחדת מעצם המילה הרדמה ושאיבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווית יקירה לא מפחיד כלל תמיד חשבי
תותית02/02/2009על התוצאה שאחרי בשאיבה את מורדמת ככה שאינך חשה בכלום ובהחזרה הכי חשוב להיות רגועים בהצלחה : - )...@@@@@@@@@@@@@
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6 הזרעות
דפנה02/02/2009אני עברתי להפריה אחרי 4 הזרעות אך אמרו לי שאפשר לעשות 6 לפני שעוברים (מינימום 3).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אחרי 4 יש החלטה כשלהיא
נטלי02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרווית - עד שהרופאים יעוה לך
לימונית02/02/2009רוית שלום, לפי הידוע לי יש מינימום להזרעות לפני הפריה (ולא מקסימום) מטעמים רפואיים (הרדמה) ומשיקולים כלכליים (חדר ניתוח והתאוששות, וכו' וכו'), אך זה תלוי גם בגילך, בנתוניייך האישיים (אם למשל מתגלות אצלך בעיות מכניות), ובחוות דעתו של הרופא המטפל שלך. בנשים מבוגרות יותר, משתדלים לזרז את עניין ההפריות ולעשות את המינימום הנדרש, פשוט כי זה יכול להעלות את הסיכוי ולקצר את הזמן. בכל מקרה, בטח תישלחי בשלב מסוים לצילום רחם, כדי לגלות האם יש לך בעיות מכניות. בעיות מכניות יכולות לקצר את התהליך להפריה אף יותר, כי למי שיש למשל סתימה בחצוצרות, אין טעם לעשות לה הזרעה. ואני חוזרת שוב להתחלה, יש מינימום להזרעות ולא מקסימום. כלומר, שאם תרצי להמשיך דווקא בהזרעות ולא יתגלו אצלך בעיות מכניות, סביר להניח שלא תהיה לרופא המטפל שלך התנגדות לכך. אני מניחה שתקבלי הסבר על הסיכויים בכל אחת מהאפשרויות - והבחירה אז תהיה בידייך. בכל מקרה, מניסיוני, אין לך סיבה לפחד גם מהפריות. ההרדמה מונעת את הכאב וגם את אי הנוחות הנלווית לטיפולים גניקולוגיים והיא קצרה מאוד. מי שמגיבה יפה לתרופת ההרדמה מתעוררת די מהר לאחר הניתוח. לגבי החזרת העוברים (כיומיים שלושה לאחר השאיבה): ההחזרה נעשית בהכרה מלאה, בדומה להזרעה, כאשר היא מלווה בהנחיית אולטרסאונד בטני. כלומר הרופא מחפש את המקום הטוב ביותר מבחינת מצב רירית הרחם להשתלת העוברים, ותוך כדי הנחיית האולטרסאונד הוא משחרר אותם לרחמך. אם עברת הזרעה, אז זה ממש דומה. רצוי כמובן להיות אצל רופא טוב ועדין שישרה שלווה ורוגע בזמן התהליך. חשוב גם לבוא רגועים מהבית, ולפנות מספיק זמן לכל עיכוב שיהיה עד לכניסתך להחזרת העוברים. שיהיה לך בהצלחה, לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווית שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009רפואת הפריון חייבת להיות מותאמת לכל זוג באופן אישי, לכן לא ניתן לענות על שאלתך בלי להכיר את כל הרקע הרפואי של שניכם.
ההרדמה - קצרה, בטוחה, נוחה, לרוב אפילו נעימה.
השאיבה - קצרה, לא כואבת, עם סיכון אפסי.
אין לך ממה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'ר...
נטלי03/02/2009ראשית תודה אך אני אחרי הזרעה שניה מטופלת אצל רופא טוב ומוכר לך מאוד אני קצת בלחץ כי המעבר מהזרעה להפריה מלווה בחששות ובסיבוכים מה יהיה מתי יהיה אני עוד מעט נושקת לגיל ה30.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
פרופ' שחר קול03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לך מה לפחד
דנה03/02/2009גם אני חששתי בפעם הראשונה משאיבה אבל זה ממש לא תהליך קשה וההרדמה זה שום דבר. אני מאחלת לך בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול באמצע....דחוף!!!מיכל02/02/2009
שלום ד"ר. התחלתי דקפפטיל ב9.12.08 ב14.12.08 עברתי פיפל. קיבלתי מחזור ב16.12.08. ואז לפי התוכנית גונל 450+3 אמפ' של מנופור. כבר בu.s ראיתי שהתגובה לא משהו... בסופו של דבר יומיים בערך לפני שאיבה ויש רק ביצית אחת. לאחר התלבטות קשה..החלתתי להפסיק את הטיפול ולא לשאוב. מאז עדיין לא קיבלתי מחזור. וכדי לוודא עשיתי בדיקת הריון ..שלילית.!! האם זה נורמאלי?? אין לי שום סימן שמתקרב מחזור.(בדר"כ סובלת מכאבים..) תענה לי בבקשה אני ממש בלחץ. תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009כנראה שלא קיבלת אוביטרל.
לכן לא היה ביוץ (שכן הדקפפטיל ניטרל את הביוץ הטבעי).
לכן יש שיבוש של המהלך הטבעי של הדברים, ולכן לא מגיע מחזור.
אין צורך להיות בלחץ.
השיבוש הוא זמני, ויסתדר ללא טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףג'וווווו02/02/2009
שלום לרופאים ובוקר טוב ! אני צריכה להתחיל להזריק היום גונל הרופאה שלי החליפה לי מזריקת מנוגון לזריקת גונל בעט - מה השוני בין 2 הזריקות? ועל מה אתה היתה ממליץ? האם יש חשיבות לשעת ההזרקה ? האם ניתן להזריק בכל יום בשעה אחרת? זהו החודש הרביעי שאני מטופלת בכדורים וזריקות, האם לדעתך כדאי להמשיך לשלב הבא ? (מנסים להרות באופן טבעי, האם כדאי לעבור להשבחה והזרעה...?) תודה מראש , סנדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנדרה שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009גונל מכיל FSH אנושי המיוצר בטכנולוגיה של הנדסה גנטית.
מנוגון מכיל FSH ו- LH ומיוצר משתן של נשים בבלות.
יש לקבל הזריקה באותה השעה מידי יום.
לגבי המלצה להמשך - דורש לדעת את מלוא המידע הרפואי לגבי שני בני הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יקר .בדיקותמירי02/02/2009
ב14.1 עברי החזרה של 2 עוברים אתמול בטא 5764 האחות אמרה לי לבוא לאולטרסאונד ב16.2 ואמרה שיש תחילת הריון , אפשר קצת יותר פרטים לפי תוצאה זו? אולי שבוע אולי מס' עוברים מה הסיכוים העם הערך טוב בכלל פשוט הייתי בשוק ולא שאלתי כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009הערך טוב מאוד.
אולי תאומים??
אפשר לראות בא.ס. כבר בסוף שבוע זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה שבוע אני בערך
מירי02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחושב שבועיים לפני ההחזרה4+ 5 ימים
תותית03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר ל ivfמאי01/02/2009
שלום- יש לי התייעצות קטנה- כמעט שנתיים רוצים הריון, אחרי 7 טיפולים של iui בעזרת גונל f 75 , אחכ עברתי למונגון, צטרוטיד אוביטרל וקרינון . לצערי כלום לא עזר. אני עם שחלות קצת פוליציסטיות ובעלי עם בדיקת זרע בינונית- עוברים כמובן השבחה לפני כל הזרעה. עכשיו הרופא המליץ לנו לעבור להפרייה. אותי זה קצת מפחיד ומרגישה כאילו זה "גדול" עלי. וגם מאוד מפחדת מהריון מרובה עוברים (אפילו 2 ). שאלןתי הם: 1.האם הסיכוי בהפריה הוא משמעותי יותר גדול? 2.אם נמשיך בהזרעות יש סיכוי שזה יקלט בקרוב? 3. מה המלצתך? אחרי 7 הזרעות רצוי לעבור הלאה? 4.מה הסיכונים בהפריה? 5. אם הכל כביכול תקין אצלנו, מה האחוזים שההפריה תיקלט? 6.הומלץ לנו על מדיקל סנטר- מקום טוב? מקצועי? מוכר? תודה מראש וסליחה על כל השאלות פשוט קצת מבולבלת ולא יודעת מה להחליט. ###ולכל הבנות שרושמות שהם מיואשות- אל תיהיו! תשמרו על אופיטמיות כמה שזה קשה זה הכי חשוב ואל תישכחו לפנק את עצמכן ולדאוג לעצמכן עם הרבה מצב רוח טוב.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאי שלום
פרופ' שחר קול02/02/20091. כן
2. לא ניתן לענות. ניחוש?...
3. כן
4. ריבוי עוברים וגירוי יתר שחלתי:
בד"כ 2 - 3 עוברים מושתלים ברחם, בתקווה לשפר את הסיכוי להשגת הריון בכלל, תוך צמצום הסיכון להשגת הריון מרובה עוברים. לעתים מושג הריון של שלישיה. הריון כזה הוא הריון "בסיכון גבוה" כאשר הסיכון העיקרי הוא ללידה מוקדמת. במקרים אלו אנו מציעים למטופלת לעבור הפחתה סלקטיבית של שלישיה לתאומים ("דילול"). בנשים צעירות, אנו מליצים על החזרה של עובר אחד בלבד.
השימוש בתרופות להגדלת מספר הביציות עלול לגרום לתופעת גירוי היתר של השחלות. התסמינים האופייניים הם כאב בטן תחתונה, נפיחות בבטן, עליה מהירה במשקל בגלל אגירת נוזלים, מיעוט שתן, ובמקרים הקשים - קושי בנשימה. באם מושג הריון יש לצפות להחמרה בתופעות. אין טיפול ספציפי במצב זה. במקרים הקשים יש לאשפז את המטופלות להשגחה, מעקב וטיפול בבי"ח.
5. תלוי בגיל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)