מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה-תזמון הזרעות ותמיכה לאחרNoam02/02/2009
טופלתי החודש בגונל למשך 14 ימים (מינון של 150-187.5). היום תוצאות אולטראסאונד ודם: עובי רירית : 9 שחלה ימנית :זקיק 13 מ"מ שחלה שמאלית : זקיקים 13, 16 ו-18 מ"מ אסטרדיול: 1972 pmol/l פרוגסטרון: 2.8 nmol/l נאמר לי להזריק היום (יום שני) בשעה 21:30 אוביטרל ולעשות הזרעה ביום רביעי בשעה 09:30 בבוקר (36 שעות אחרי) האם כדאי לעשות הזרעה נוספת גם מחר (יום שלישי) כדי להגדיל את הסיכויים? ואם כן אז מתי? לגבי תמיכה: מכיוון שקיבלתי מחזור בפעם הקודמת, 11 יום לאחר ההזרעה, ניתנה לי תמיכה . נאמר לי לקחת Utrogestan שלוש פעמים ביום החל מיום לאחר ההזרעה. האם כדאי לחכות קצת, לעשות בדיקות דם ואז בהתאם לתוצאות לקחת את הפרוגסטרון? איני יודעת בוודאות שיש בעיה כלשהי ולכן לא רוצה לקחת "סתם" עוד הורמונים. אשמח לתשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009התיזמון - מצוין.
אם הזרע תקין, הרי ההזרעה של יום רביעי - תספיק.
אין הוכחות ברורות ש"תמיכה" משפרת הסיכוי להריון בסוג הטיפול אותו קיבלת.
אוטרוגסטן לא יגרום לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך הקודמת
הילה02/02/2009פירוט הטיפול שקבלתי : היה גרוי שחלות נשאבו לי19 ביציות רמת האסטרדיול בבדיקת הדם האחרונה הייתה מעל 190 ולא היהחשד לתסביב שחלות האם יש עדיין ביכון בעניין עצבים והתאמצות כלשהיא כמו עליית מדרגות או עמידה מרובה ע הרגליים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
פרופ' שחר קול02/02/2009יש בלבול בין אסטרדיול לפרוגסטרון.
לא יתכן כי רמת האסטרדיול בבדיקה האחרונה (מתי???) היא מעל 190
זו כנראה תשובת הפרוגסטרון שנמדדה בשלב הלוטאלי, ולא רמת האסטרדיול ביום מתן האוביטרל, שהוא סוף השלב הפוליקולארי.
בכל אופן - אם שאבו 19 ביציות בהחלט יש סיכון לגירוי יתר שחלתי. יתכן וזה הרקע להמלצת הרופא להימנע ממאמצים. לכן, רצוי להיוועץ עימו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז עד מתי צריך לנוח?
טלי03/02/2009תודה על התשובות. מתי אפשר במצב כזה לחזור לפעילות רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה למנוחההילה02/02/2009
בהמשך לתשובתך הקודמת נאמר לי ע"י הרופא שלי לנוח בגלל שביום ראשון שעבר היו לי קצת הפרשות בהירות וממש טיפ טיפה דימום רק בניגוב לכן הוא המליץ לי שאהיה במנוחה הסיבה לטיפולים החא בעיית זרע אם תוכל לענות לי גם על שאר שאלותיי אם עצבים בעבודה יכולים להשפיע? והאם עליית בין 3 ל 4 קומות מדרגות יכולים לגרוע ? תודה על התיחסותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה
פרופ' שחר קול02/02/2009לא פרטת הטיפול שעברת.
האם היה גירוי שחלות?
מה עוצמת הגירוי ?
כמה זקיקים ביום האוביטרלל?
מה רמת האסטרדיול?
האם היה סיכוי לגירוי יתר?
האם היה חשד לתסביב שחלות?
אם התשובה לכל השאלות הנ"ל היא שלילית, הרי "עצבים" בעבודה, או עליה של מדרגות לא ישנו התוצאה הסופית מבחינת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה בפיענוח בדיקת שתןmimi102/02/2009
mg/dl NORMAL GLUCOSE - U STRIP - mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP - mg/dl NEG KETONES- U STRIP 1.030- 1.001 1.027 SPECIFIC GRAV-U STRI 7.4- 4.8 5.5 PH- U STRIP 30- 0 mg/dl NEG PROTEIN- U STRIP - mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP - /µl NEG ERYTHROCYTES-U STRIP - NEG NITRITE- U STRIP - /µl NEG. LEUCOCYTES - U STR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה העתקתי גם את ערכי הנורמה
mimi102/02/2009mg/dl NEG BILIRUBIN- U STRIP mg/dl NEG KETONES- U STRIP 1.027 SPECIFIC GRAV-U STRI 5.5 PH- U STRIP mg/dl NEG PROTEIN- U STRIP mg/dl NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP /µl NEG ERYTHROCYTES-U STRIP NEG NITRITE- U STRIP /µl NEG. LEUCOCYTES - U STRIP חשוב לי לציין שהיום ניכנסתי לשבוע שבע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אפשרי ?הילה02/02/2009
ערב טוב לאחר 3 בדיקות דם רמת הבטא האחרונה הייתה 3466 ונאמר לי ע"י הרופא שלי שעליי לנוח בבית ויש לציין שעבודתי ממש לא פיזית הרב היא לענות לטלפון ולטפל בלקוחות ולא לסחוב דברים כבדים או משהוא שאלתי היא כזאת אם יש מצבים מעצבנים בעבודה שלפעמים יוצא מצב שאנשים קצת מעצבנים ויש צורך להרים את הקול ולהתעצבן האם זה משפיע ? ועוד שאלה היא האם התאמצות כמ למשל עליית מדרגות בין 3 ל 4 קומות האם זה יכול לגרוע ? מצטערת מראש על השאלות הקצת טיפשיות אבל מפחדת מכל דבר שלא יגרע וייפגע ! אודה אם אענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי?
פרופ' שחר קול02/02/2009לא ציינת הסיבה להמלצה למנוחה, לכן לא ניתן להתייחס ספציפית.
יתכן וזה קשור לסוג הטיפול שעברת? עוצמת הגירוי השחלתי? היסטוריה רפואית אישית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון?יפית02/02/2009
מחזור אחרון לפני חישוב הרופא לפי 9-12-08 באיזה שבוע אני ? פשוט משהו לא מסתדר לי תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב
פרופ' שחר קול02/02/2009סיפרי הימים שחלפו מאז, וחלקי ב - 7.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אניליאן02/02/2009
יודעת באיזה שבוע אני עשיתי הזרעה ב 17.1 אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שבוע הריון
ל02/02/2009שבועיים לפני השאיבה.... השאלה הזו הוזכרה כבר מס' פעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו שבועיים לפני הזרעה.
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום אחרי החזרהרוני02/02/2009
אני ביום האחד עשרה אחרי הכנסת עוברים. בכל יום אני מזריקה גסטון. היום הופיעה לראשונה כתם חום אדמדם. האם זה אומר ששהפריה נכשלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן, אך לא בהכרח.
פרופ' שחר קול02/02/2009מציע בדיקת דם מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון עם רירית רחם דקהחסויה02/02/2009
שלום אני מטופלת באיקקלומין אשר גרם לדופן הרחם שלי להישאר כ-4ממ. האם זה פוגע משמעותית בסיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה
פרופ' שחר קול02/02/2009ההשפעה היא על הרירית, לא דופן הרחם.
כן, רירית של 4 ממ פוגעת בסיכויי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה נוספתאביטל02/02/2009
גיליתי היום שאני בהיריון ולפני 3 ימים היה לי דימום והפרשות חומות במשך יום . האם זהו דימום של השרשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?חסויה02/02/2009
אתמול 9 ימים לאחר אוביטרל דימומים . היום עשיתי בדיקת דם להורמונים + א.ס בגלל כאבים בצד e2 898 פרוגסטרון 22.2 lh 9 רירית 9 זקיקים בשחלה שמאל 11,12 מה זה אומר?? האם זה שיש שני זקיקים למעלה משבוע לאחר הביות זה תקין? האם ערכי האסטרודיול תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומר
פרופ' שחר קול02/02/2009ערכי האסטרדיול מתאימים למצב שלאחר ביוץ.
לא ברורה הסעבה לביצוע הבדיקות דווקא היום.
באופן כללי - אין ממצא חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע?
חסויה02/02/2009מדוע לדעתך יש דימומים ? האם בגלל רמת הפרוגזטרון הנמוכה? האם קיומם של הזקיקים תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ' שחר קול02/02/2009פרוגסטרון בירידה חדה, מעצם העובדה שלא הושג הריון יכול לגרום לדימום מוקדם. יתכן וזה המצב כעת. הזקיקים = תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשמאיה02/02/2009
אני מטופלת בפרוגינובה (1X3) לקראת החזרת מוקפאים. סובלת מכאבי ראש מטרידים. האם קשור לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן, זו תופעת לוואי מוכרת.
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ממך דוקטור -אביטל02/02/2009
צהריים טובים . לפני 7 שבועות עברתי הפלה משום שלא היה דופק . ההפלה נעשתה באמצעות כדוריי ציטוטיק . לפני כמה ימים היה לי דימום חד פעמי , שנפסק וחשדתי כי מדובר בהיריון . היום עשיתי בדיקת היריון ביתית והתשובה - חיובית . שאלותיי : 1. האם התשובה יכולה להיות חיובית , גם אם אין היריון - ציסטה למשל ) ? 2. האם הכדורים להפלה שניתנו לפני 7 שבועות יכולים להשפיע על התשובה ? 3. שבועיים אחרי ההפלה (לפני חודש בדיוק) עשיתי בדיקת בטא והתוצאה הייתה - בטא 6 . לכן לדעתי להיריון הקודם אין השפעה על ההיריון העכשווי - האם זה נכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל שלום
פרופ' שחר קול02/02/20091. לא
2. לא
3. נכון.
ובכל זאת - מציע לוודא ע"י בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך הפנייה בשביל זה?
אביטל03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל בחלל הרחםרעות02/02/2009
שלום עברתי שאיבה הבוקר (נשאבו 19 ביציות, יפה לגיל-כמעט 39, נכון?!), והרופא יצא ואמר שהוא מוטרד מכך שיש "נוזל בחלל הרחם" שעשוי למנוע החזרה. לציין שעברתי בחודש שעבר היסטרוסקופיה (תקינה)+ פיפל, ושגם בכל המעקבים לפני השאיבה הטכנאית לא ציינה שום דבר בנושא. האם מישהי יודעת במה מדובר? האם יש סיכוי שהנוזל יספג עד להחזרה (עוד 3 ימים)? האם אכן זוהי קונטראידיקציה להחזרה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009יש סיכוי טוב שהנוזל ייעלם על ליום ההחזרה.
אם לא - עצם קיומו פוגע בסיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ב-E2 ביום 11 של גונל Fדפנה02/02/2009
אני ביום 11 בטיפול קצר, קיבלתי גונל 112 במשך 7 ימים ואח"כ ירדתי ל-75 ואורגלוטרן ביומיים האחרונים. אתמול היה E2 13000 והיום 10000 , בבדיקה היו 19 ביציות בגודל בין 14 ל-16. האם זה אומר שיפסיקו הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
פרופ' שחר קול02/02/2009יש לזכור כי לא רואים ביציות בא.ס., אלא רק במיקרוסקופ.
רואים זקיקים.
הירידה ברמת האסטרדיול אינה מחייבת הפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהשיר02/02/2009
שלום, אתמול הוחזרו לי 2 עוברים יפים טריים. לצערי היום היה לי ויכוח עם הבעל ובכיתי האם פוגע בסיוכיי ההשרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
שיר02/02/2009האם אמורים להרגיש משהו בשלב זה או בשבועיים הקרובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, לשתי השאלות
פרופ' שחר קול02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)