מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת מוקפאיםתאיר24/11/2008
אחרי 5 הזרעות ללא ההריון (תרומת זרע, לא ניסיתי להיכנס להריון לפני כן) ivf ראשון - הוחזרו ביום 2 שני עוברים בעלי 4 תאים - הריון כימי הוקפאו 3 ביום ההחזרה, שניים עם 4 תאים ואחד עם שלושה. אתמול עברתי היסטרוסקופיה (בשל רירית דקה) שיצאה תקינה. מתוכנן מחזור מוקפאים על בסיס הביוץ הטבעי. הרופא אמר שבשל הגיל (35) , הרירית שבדרך כלל לא אופטימלית, והעובדה שמדובר במוקפאים, במידה וכל השלושה ישרדו הוא ממליץ על החזרה של שלושת העוברים. אני קצת נלחצתי כי בהחזרה הראשונה כן נקלטתי להריון (שאומנם לא שרד, אבל נקלט). האם מקובל להחזיר 3 עוברים בגילי ולאור הנסיבות והניסיון שציינתי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תאיר
ד''ר דוד ישי24/11/2008מקובל שבמחזור הפשרה מותר להחזיר עד 3 עוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה חוץ גופיתיפעת24/11/2008
האם תחילת טיפול מתבצעת כ- 5 ימים לפני המחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפעת
ד''ר דוד ישי24/11/2008בפרוטוקול הארוך הטיפול מתחיל כשבוע לפני הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יתכן?שרי24/11/2008
שלום רופאים יקרים, ב17/11 ווסת ביום 3 לווסת דקפפטיל 0.1 מהיום ה5 גונל אף 37.5 היום אחרי בדיקת אולטרא סאונד נאמר לי שככל הנראה היה ביוץ(מחכים לתוצאת בדיקת דם בצהריים),עובי רירית 5.5 נצפה הד קו אמצע ,ימנית:מכילה מבנה ציסטי מעט עכור בגודל 20*12 +זקיקים קטנים. שמאלית:מכילה זקיקים קטנים ללא נוזל בדוגלס. שלשום קיימנו יחסים ועכשיו הייתה לי הפרשה עם חום כהה וגם הפרשה שקופה עם פס ורוד ממה הדימום?מדוע עם הטיפול בזריקות אלו, הביוץ התרחש כל כך מוקדם האם יש משמעות לפי הנתונים הנ"ל ליחסים משלשום?והחשוב מכל מהן ההפרשות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליבי
ד''ר דוד ישי24/11/2008אין לי הסבר טוב. המידע שמסרת הוא מידע חלקי. חסרה התמונה ההורמונלית. לא נראה לי שהדימום קשור ליחסי המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחת זרעאירנה24/11/2008
שלום! אחרי בדיקות זרע של בעלי לא תקינות- בעיקר בתנועתיות - רופא המליץ לנו על השבחה- השאלה שלי - אני משתמשת באיקקלומין ( כי אין לי מחזור סדיר( פעמיים השתמשתי כדור 1 ל 5 ימים) והיה לי ביוץ- אבל עכשיו ביום 21/11 התחיל לי המחזור , בחודש שעבר היה לי מחזור גם ב 21/10 וביוץ לפי המעקב זקיקים היה ב 3-4 לנובמבר עכשיו רופא אמר לי לבוא להשבחה ב 4/12 וכששאלתי אותו מה עם מעקב הוא אמר שאם בחודש הזה היה אז בטוח גם עכשיו עם כדורים יהיה ביוץ- ואז לבוא אליו ב 4/12 האם אתה חושב במצבים האלו כדאי לעשות מעקב זקיקים- כדאי להיות בטוחים שיש ביוץ- וכמה פעמים בתקופת הביוץ עושים השבחה? פעם אחת או 2( לפני ביוץ ויום הביוץ)? וההאם יש סיכוי לקליטה בפעם ראשונה בהשבחה? או שרוב הסיכויים אחרי כמה השבחות? כמה אחוזים יש להצלחה בפעם ראשונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי24/11/2008אני חושב שיותר נכון ומדוייק לקבוע את זמן הביוץ ע"י מעקב זקיקים. כאשר הזרע אינו באיכות מצויינת יש ערך ל 2 הזרעות אם ישנה אפשרות ( 12 שעות לפני הביוץ ו 12 שעות אחרי ) . הסיכוי להצלחה במחזור טיפול כזה הוא 15-20%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ והריוןשירי24/11/2008
שלום וברכה! האם קיים קשר בין לחץ ורצון עז להיכנס להריון על סיכויי הכניסה להריון, כלומר אני יודעת שקיים קשר פסיכולוגי, אבל האם קיים קשר ביולוגי\פיזיולוגי המשפיע על התהליך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקי
ד''ר דוד ישי24/11/2008יש כנראה קשר בין מצב הלחץ הנפשי של האשה והסיכוי להרות. המנגנון המדוייק אינו ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחופשהטל24/11/2008
שלום, האם נסיעה של כ4 שעות באוטובוס- חופשה באילת לסופ"ש מותרת בשבוע השישי? (הריון IVF)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד''ר דוד ישי24/11/2008כן. נסיעהכזאת אינה גורמת נזק להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשרון23/11/2008
שלום רופא הנשים שלי אמר לי לעשות בדיקת פרוגסטרון ביום ה- 21 למחזור (יש לי מחזור סדיר של 28 יום)כדי לבדוק אם היה ביוץ. האם זה משנה אם אני עושה את זה ביום ה- 21 או ב- 23. היום ה- 21 וה- 22 יוצא שישיבת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עקרוני
פרופ' שחר קול23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפצת שאלה/ גונאל אףמישל23/11/2008
שלום ותודה מראש על המענה, במעקב זקיקים מלפני יומיים נצפו 2 זקיקים בגודל 12 ואחד 14 האסטרדיול עמד על 1372 והפרוגסטרון היה 1.8 היום, נצפו 2 זקיקים בגודל 16 ועוד אחד 14 אבל....האסטרדיול ירד ל1029 והפרוגסטרון עלה ל2.2 שאלתי היא : האם התנודות הללו תקינות? הרי לפני ביוץ הפרוגסטרון אמור להיות במגמת ירידה והאסטרדיול בעלייה....? [רירית 7.4, טיפול בגונאל אף שהופסק לאחר ההזרקה ה-5 וחודש רק היום] זה היום העשירי למחזור. האם המצב תקין? שוב תודה על ההסבר והמענה. מישל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישל שלום
פרופ' שחר קול23/11/2008המהלך לא תקין, שכן הטיפול בגונל אמור להיות רציף, כלומר, זריקה מידי יום.
הירידה באסטרדיול, שניגרמה עקב הפסקת הטיפול למספר ימים, אינה מבשרת טובות.
השינוי בפרוגסטרון אינו משמעותי.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי דקאtooti23/11/2008
לפני שבוע קיבלתי דקא 1.87 (פרוטוקול ארוך) ביום השני של המחזור ובשבוע הבא אני אמורה להתחיל להזריק פיורגון אחרי א.ס. ובדיקת דם. היום יום 5 אחרי שסיימתי מחזור הופיע שוב דימום האם זו תופעת לוואי של הדקא??? מודאגת, בדר"כ מחזור סדיר 28 יום בחודש האחרון מחזור אחרי 21 יום ועכשיו .... רק 8 ימים מהמחזור האחרון?? מה לא בסדר?? והמון המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול23/11/2008התכשיר מונע ייצור אנדוגני של אסטרדיול, לכן הרירית אינה יציבה, ומדממת בקלות.
הרירית תיתחזק עם תחילת הפיורגון, וצמיחת הזקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ..
tooti23/11/2008דבר ראשון המון תודה על התשובה המהירה ובכלל... אני מבינה מתשובתך שהכל בסדר ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מישל23/11/2008היי. תודה על ההסבר. שאלתי כעת היא האם המצב הפיך? האם יש סיכוי שכעת לאחר שחודש הטיפול בגונאל, הנעשה-יושב, והכל יסתדר או שמשהו נפגע במהלך ההתפתחות של הזקיקים וכדאי לוותר על ההזרעה החודש? אם תעלה רמת האסטרדיול בחזרה , האם פירוש הדבר שאפשר להמשיך ? למה כוונתך ב"אינה מבשרת טובות" -לגבי ירידת רמת האסטרדיול? מה הסנאריו הגרוע ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ביוץשרון23/11/2008
שלום רב האם יתכן שהבדיקות ביוץ הבייתיות מראות על ביוץ שלמעשה אין? בחודש שעבר זה הראה ביוץ ביום ה- 22 למחזור (יש לציין שהמחזור סדיר לחלוטין ומגיע בדיוק כל 28 יום). החודש אני כבר ביום ה- 15 וזה עדיין לא הראה שהביוץ מתקרב. אני בעקרון אמורה לעשות בדיקת דם ביום ה- 21 כדי לראות אם היה ביוץ. מתי לעשות את הבדיקה, ביום ה- 21 או שבוע אחרי שבדיקות הביוץ יראו שהוא עומד להגיע????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתיו שלום
פרופ' שחר קול23/11/2008אם המחזור סדיר, מציע לוותר על בדיקת השתן, ולבצע בדיקת דם ביום שניקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות ביוץ בייתיות
מ26/11/2008אני בדיוק היתי באותו מצב כמוך. הבדיקות הביתיות האלה לא שוות שום דבר. הוא הראה לי ביוץ שבוע אחרי הביוץ (יום 21) אבל לפי בדיקות הדם הביוץ היה ביום ה-14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvלילך23/11/2008
שלום ד"ר יש לי שאלה בקשר לCMV. לפני מס' חודשים בבדיקת דם אמרו לי שאני לא מחוסנת. היום, יום 19 לאחר החזרה. ביום ה-16 בטא 845. השאלות שלי: איך ניתן להדבק בזה? האם גם מילדים שאינם חולים (עם חום וכו')? ואיך נמנעים? לא עשיתי בדיקות דם למעקב לאחרונה ולכן איני יודעת אם כבר נדבקתי. יתכן אני במגע שבועי די קרוב עם ילדים (שלא היו חולים לאחרונה) ודי קרוב האם במקרה כזה יתכן כבר נזק בהיריון בשלב כ"כ התחלתי (לפי מה שהבנתי כל עוד אין עובר אלא רק תאים הסיכון לפגיעה בהריון ובעובר קטן יותר. אני לא יודעת האם לאחר 19 ימים יש כבר עובר או תאים)? במידה ואעשה בדיקת דם למעקב בימים הקרובים (עד היום ה23 להחזרה) ויתגלה כי נדבקתי, מה ההשלכות? אני לחוצה מאד ולא יודעת מה לעשות. מרגישה קצת בורה בעניין.. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול23/11/2008השאלה מתאימה לפורום הריון בסיכון.
לצערי, CMV זו הסיבה המובילה לביצוע הפסקות הריון של עוברים בריאים לחלוטין, רק משום שמץ של חשד של אפשרות שאולי ייפגעו.
מצב ביש אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהיעל23/11/2008
שלום רב אני 11 יום לאחר החזרה.בשלושה ימים האחרונים יש לי חולשה היסטרית,משהו שלא חוויתי מעולם... כאילו יצא לי כל הדם מגוף,והרגליים והידיים חלשות מאוד... האם זה יכול להיות סימן להריון? האם זה יכול להיות תופעה של האסטרופם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול23/11/2008תופעה חריגה, שאינה מוסברת ע"י הריון או אסטרופם.
רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל, ולהיבדק על ידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי משהוגליה23/11/2008
נתנה לי גם ליום ה14 למחזור דופסטון, בשביל מה הדופסטון והוא עוזר להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "תמיכה"
פרופ' שחר קול23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכוי להריוןגליה23/11/2008
אחרי נטילת איקקלומין 2*5 מהיום החמישי למחזור, ואחרי יומים אסטרופם לשלושה ימים אחר כך ובמעקב זקיקים ביום העשירי למחזור המשכתי באסטרופם לפי הוראות רופאת הנשים והיא ביקשה שלא לעשות יחסי מין באותו יום כלומר ביום העשירי ומחר לעשות ביום 11 למחזור וביום 12 יש בדיקה אחרי הבדיקה היא נתנה זריקת אוביטרל ויחסי מיו באותו יום ויום אחריו כלומר שישי שבת. יש לציין כתוצאות הבדיקה היו זקיק 24 מימין , ריר+10 . 1) מה הסיכיוי להריון ? 2) מה התוצאות אומרות שזה טוב ויש אפשרות להריון או לא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי טוב להריון.
פרופ' שחר קול23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורוגוןריקי23/11/2008
שלום , אני מתחילה להזריק מחר פיורוגון 75IU . ברצוני לשאול האם אפשר לעשות חיסון שפעת במקביל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול23/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)