מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלותשרון27/11/2008
שלום. הריון ראשון בינואר 2008 נגמר בהפלה טיבעית בשבוע 5. הריון שני במרץ 2008 נגמר בגרידא בשבוע 6. לשני הריונות אלו נכנסתי בקלות .לפניהם ניסינו רק חודש אחד . לאחר מכן אובחנה בעיית קרישיות ובהריון הבא אצטרך לקחת קלקסן. מאז הגרידה המחזורים שלי התארכו ל 35-40 יום ובחודש האחרון הגניקולוג רשם לי איקקלומין. הביוץ התרחש ביום ה -16. בדיקת פרוגסטרון ביום ה 21 היתה 96nmol/l. הגניקולוג שלח אותי לבדיקות ביום הראשון של המחזור ׁ(שלצערי הגיע) התוצאות: TSH 1.93 micIU/ml FSH Urgent 5.9 IU/l Estradiol (E2) Urgent 272 Progesterone Urgent 5.80 nmol/l LH Urgent 7.60 IU/l HCG-B Quantitative Urgent 2 IU/L Testosterone Total 2.1 nmol/l שאלותי הן: 1. האם לערכים שנמדדים ביום הראשון של המחזור יש משמעות כל שהיא. או שכדאי לחזור על הבדיקה? 2. האם יכול להיות שמשהו השתבש כתוצאה מהגרידא? לפני הגרידה שעורי ההצלחה היו 2 מ3 ולאחר הגרידא אפס מ-6? האם כדאי לבצע צילום רחם? תודה מראש. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול27/11/20081. תקין. אין צורך לחזור.
2. כן, רצוי לבצע צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלקות הביצית המופריתאמילי27/11/2008
אם עד היום הרביעי למיקרומניפולציה העובר התחלק רק ל- 4 האם יש בכך עדו ת לפגם גנטי? (אני מבינה שביום השני העובר צריך להתחלק ל- 2-4 תאים, ביום השלישי 6-8 תאים) ואם עובר התחלק ל-5 ביום הרביעי- יש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמילי
ד''ר דוד ישי27/11/2008מדובר בעובר שהפסיק להתפתח כנראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי השבחת זרע דחוףיפית27/11/2008
היום בבוקר עשיתי השבחת זרע בסביבות 10 בבוקר אח"כ היו לי קצת כאבים בבטן התחתונהלפני חצי שעה בערך בסביבות השעה 13:00 הלכתי לעשות פיפי וכאשר ניגבתי ראיתי כמו הפרשה אבל עם דם אני נורא מפחדת השאלה שלי האם זה בסדר וממה זה יכול לנבוע אמרו לי שיש אפשרות שהרופא שלי פצע אותי וזה כלום בבקשה תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר דוד ישי27/11/2008אין להפרשה הזאת שום משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה הייתי בלחץ נוראי
יפית27/11/2008תודה לרופאים על תגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יפית27/11/2008האם יש מצב שזה יכול לנבוע מהשתרשרות של הזרע עם הביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יפית
ד''ר דוד ישי28/11/2008ההשרשה מתרחשת כשבוע לאחר ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - המשך לשאלתי הקודמת
יפית30/11/2008האם בכל השרשה אמור להיות דימום או לחילופין הפרשות חומות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יפית
ד''ר דוד ישי30/11/2008אפשר כך ואפשר כך. אני ממליץ להתחיל לספור מהיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך ד"ר
יפית01/12/2008כמה ימים אני אמורה לספור מאתמול ? ולא הבנתי מתשובתך האם חייב להיות איזשהו סימן להשתרשרות ?
ד''ר דוד ישי01/12/2008נראה לי שהתבלבלו כמה תשובות. לשאלתך לא חייב להיות דימום בתהליך ההפרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהרוני27/11/2008
אני שבועיים בדיוק אחרי הזרעה לצוואר הרחם ( כוסית חד פעמית) , המחזור מאחר , בדיקת הריון ביתית שלילית. ( בדר"כ המחזור מקדים) ייתכן הריון בכל זאת ???? ( טופלתי באיקקלמין ובאוביטרול)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי27/11/2008תבדקי שוב ביום א'. אם יהיה שלילי, אין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןעדי27/11/2008
האם עליה של ערכי הפרוגסטרון במשך שבוע לאחר הביוץ מעידה על הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי27/11/2008לא. היא מעידה על ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות הריוןשיר27/11/2008
שלום ד"ר אני נמצאת 17 יום לאחר החזרת עוברים. בטא 11 יום אחרי 250, 13 יום אחרי 550 ו15 יום אחרי 1750 . נקבע לי אולטרסאונד לעוד שבועיים. אני לוקחת תמיכה של קרינון ואסטרופם ולא מרגישה כלל תופעות הריון. האם זה תקין? איך אוכל לדעת שהכל בסדר בשבועיים הקרובים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אתי
ד''ר דוד ישי27/11/2008רמות הבטא תקינות. את לא אמורה להרגיש כלום . לא תדעי מה המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהאני27/11/2008
שלום רב אני לפני סבב שני של הזרעה בבדיקת אולטרה סאונד לפני תחילת הטיפול נצפה מבנה ציסטי בגודל 16 מ"מ צלול נראה צמוד לצוואר הרחם אך לא בצוואר עצמו. נצפה בין הצוואר לשחלה. האם יש בנתונים אלו סיבה לדאגה? תודה על העזרה נוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוני שלום
פרופ' שחר קול27/11/2008לפי התאור - לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומם בשבוע 5אלה27/11/2008
שלום רב, אני נמצאת בשבוע 5+5ימים אחרי IVF אתמול התחיל דימום עם גושים. ביצעתי U.S. ונצפה שק הריון 3 מ"מ ללא שק חלבון הדימומם פסק אבל עדיין יוצאים גושים חומים. האם מדובר בהפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
פרופ' שחר קול27/11/2008קשה לדעת. אם התיארוך מדויק, כנראה שזו הפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותנלי27/11/2008
ערב טוב... בת 26, כרגע עושה הזרעה ראשנה עם פיורוגן 50 מ"ג ליום.. אלו בדיקות ביום השביעי של המחזור... האם תקין???? Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | * 266 | Progesterone Urgent | nmol/l | * 4.6 | LH Urgent | IU/l | * 3.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' שחר קול27/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםנלי26/11/2008
בס"ד מחזור אחרון ב20/11. התחליתי להזריק פיורוגן 50 מ"ג החל מיום השלישי של המחזור, כלומר מתאריך 22/11. היום 26/11 הייתי אצל רופא נשים למעקב זקיקים לקראת הזרעה.. רופא אמר לי שיש רק זקיקים קטנים ואמר לי להמשיך עם פיורוגן 50 לעוד שבוע ימים.. כמה שאלות: 1. האם יש מצב שפיורוגן לא משפיע עליי ובכלל לא יהיו לי זקיקים גדולים? 2. האם הייתי צריכה לבקשי מינון יותר גבוה, היות שלאחר 4 ימים של טיפול יש רק זקיקים קטנים? שיהיה המשך יום מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נלי שלום
פרופ' שחר קול27/11/20081. לא, התגובה תלויה במינון.
2. זו החלטה של הרופא, אני סבור כי הוא החליט נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון??חסויה26/11/2008
היום בבוקר יום 11 לאחר ביוץ + קרינון לאחר ביוץ בדיקה ביתית קו חלש מאוד עד כמעט לא קיים. בדיקת דם beta <2 האם אומר שאין הריון??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול26/11/2008אם הבטא שלילית - אין הריון.
אך עדיף לבדוק 14 יום לאחר הביוץ.
בדיקה מוקדמת מידי מכניסה ספקות ותהיות.
עדיף להמתין מעט ולקבל תשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בהריוןמור26/11/2008
בשעה טובה התבשרנו בבדיקת הריון ביום ה12 על בטא 450 או 540 אני לא זוכרת אך נאמר שזו בטא יפה ולאחר ששלושה עוברים עברו גידול של 5 ימים עד ההחזרה שאלתי היא: 1. האם זה מעיד על ריבוי עוברים? 2. נקבע לי אולטרסאונד ליום רביעי הבא לא בודקים הכפלה של בטא פעם נוספת לני? 3. עברנו דירה האם מותר לצבו בצבעי מים שכמובן איני נמצאת בבית והצבע אמור להתייבש מהר או שזה מסוכן? תודה על כל התמיכה הנה סוף סוף הגענו לשלב הבא בשאלות הנשאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום
פרופ' שחר קול26/11/20081. לא מעיד, אך גם לא שולל...
2. לא חייבים לחזור על בדיקת הדם.
3. אין בעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת חצוצרהגל26/11/2008
שלום אני אחרי 10 טיפולי הפריה ו4 הריונות כימים אני סובלת מאנמטריוזיס רמה 4היום בבדיקה נראה נוזל בחצוצרה לפי דברי הרופא זאת יכולה להיות הסיבה לקליטה לא טובה של העובר,ובנוסף השחלות שלי נראות פולציסטיות שאלותי: האם יתכן שרק עכשיו החצוצרה ניזוקה מהטיפולים מכיוון שעשיתי צילום רחם והיסטרקופופיה והכול יצא תקין (עברה שנה)האם הנוזל יכול להעלם ולחזור ,והאם יש טיפול שכדי לנסות לפני כריתה? ומה גורם לכך שהגוף שלי עכשיו גם עם שחלות פולציסטיות האם אלו ההשלכות שבהורמונים? והאם זה מוכח שמעלה סיכוי לקליטת עוברים ואלי גם את איכותם? מצטערת מראש על האורך אני מאוד מבולבלת מההתפתחויות. מודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גל
ד''ר דוד ישי26/11/2008מצב החצוצרות יכול להשתנות במהלך הזמן. הסיכוי לתקן חצוצרות כאלה ולהחזירן לפעילות תקינה קטן מאד. יש הוכחות שאנדומטריוזיס וחצוצרות מלאות בנוזל מורידים הסיכוי להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות ותסכולמאיה26/11/2008
בת 31, בירור פריון תקין. אתמול קיבלתי מחזור לאחר טיפול הורמונלי והזרעה ראשונה שנכשלו. באולטרסאונד חיצוני היום נצפו 3 ציסטות (24*26 ממ, 22*24, 22*26). לאור הממצא הנ"ל הרופא קבע שלא נעשה טיפול כלשהו בחודש הזה. האם לא מוקדם מדי לקבוע? האם לא כדאי לחזור על האולטרסאונד בעוד כמה ימים? לא סביר שהציסטות ייעלמו עם סיום המחזור? באמת כדאי לדלג על חודש...?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שמדובר בממצא ציסטי צלול
מאיה26/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גלית
ד''ר דוד ישי26/11/2008שחלות עם ציסטות הן נקודת התחלה לא טובה לטיפול פוריות. כדאי להמתין חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי הציסטות יעלמו?
מאיה27/11/2008האם הציסטות יכולות להיעלם עד מחר או שאין טעם לבדוק שוב אלא במחזור הבא...? (כי אם הן יעלמו עד מחר אז עוד יהיה זמן לטיפול..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריות-דחוף בבקשהDANA26/11/2008
אתמול עברתי שאיבה לקראת IVF ראשון, נשאבו שמונה ביציות, שחלק עבר מיקרומנופולציה וחלק לא, היום הודיעו לי שאין הפריות בינתיים, ושנחכה למחר כי חלק מהביציות היו לא בשלות, ויש עוד סיכוי שיבשילו ויופרו, יש לי שתי שאלות: 1. מה יכולות להיות הסיבות לאי-הפריה(אנחנו מהבלתי מוסברים)? 2.מה הסיכויים של הביציות הלא בשלות לעבור הבשלה והפריה? אשמח מאוד לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום DANA
ד''ר דוד ישי26/11/2008יש הרבה סיבות לחוסר הפריה. העיקריות הן בייציות לא תקינות וזרע לאתקין. יש סיכוי שתהיה הפריה רק אם חלק מהבייציות שהיו לא בשלות יהפכו במעבדה לבשלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
פרופ' שחר קול26/11/20081. ביציות לא תקינות או לא "בשלות", זרע לא תקין.
2. סיכוי נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)