מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיעוט ביציותיעל10/12/2008
היום הייתה שאיבה וגיליתי כי מתוך שישה זקיקים גדולים (12-18 מ"מ/ל) נשאבו לי רק שלוש ביציות. רירית 11.5 תלת שיכבתית. IVF קודם נשאבו לי 5 מ-6. אני לאחר פרוטוקול טיפולים ארוך (27 יום דקא, 9 ימים גונל 300 ולאחר מכן 5 ימים מינוגון 300, 2 אוביטרול יומיים לפני השאיבה. הסיבה ל- IVF + ICSI היא ספירת זרע נמוכה מאוד - sever OTM. זה מאוד תיסכל אותי היום שרק שלוש ביציות נשאבו לאחר תהליך כל כך ארוך וכואב. מה יכולה להיות הסיבה? האם לא עדיף במקרה כזה לשאוב על-פי מחזור טבעי? מודה על ההתייחסות יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי10/12/2008זקיק גדול ( שיש לו פוטנציאל ליצר בייצית ) הוא זקיק שגולו לפחות 17 מ"מ. יתכן שאת זקוקה למינון מעט גבוה יותר כדי ליצר יותר בייציות . במחזור טבעי הסיכוי להגיע למצב שבו לא נשאבת בייצית או שהבייצית אינה טובה הוא גדול יחסית. הטיפול במחזור טבעי הוא יותר מתסכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוגוןחסויה10/12/2008
שלום רב.. שאלה קטנה לגבי המונוגון ידוע לי שהמוצר לא צריך להיות בקרור אך בטעות הכנסתי אותו עם כל התרופות האם הוא כבר לא ניתן לשימוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי10/12/2008ככל שידוע לי אין בעיה עם שמירת התכשיר בקירור. אבל כדאי לפנות לחברת התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותלימונית10/12/2008
לרופאי הפורום היקרים שלום רב, IVF פרוטוקול קצר. לוקחת צטרוטייד בד"כ בשעה 8:00, ומנוגון סביבות 17:00 - 17:30. מחר מוזמנת בבוקר לבדיקות בביה"ח. האם אפשר לקחת חד פעמי את הצטרוטייד בשעה 6:30 ולמחרת לחזור לשעה 8:00, או שאצטרך להמשיך לקחת בשעה 6:30? שאלה מתחום אחר: האם כאשר אומרים שנותנים 4 אישורים בשנה לטיפולי IVF, הכוונה היא למחזורים שלמים של גירוי-שאיבה והחזרה, או שגם מחזורי החזרת עוברים נספרים בספירה הזו? בתודה מראש לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
לימונית10/12/2008החלק האחרון בשאלה השנייה, מתייחס להחזרת עוברים מוקפאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חוששת.
ד''ר דוד ישי10/12/2008את יכולה להקדים מעט את הזריקה של הצטרוטייד באופן חד פעמי. ואח"כ לחזור לשעה הרגילה.
מדובר ב 4 מחזורי שאיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונות כימייםנעמי10/12/2008
שלום, אני בת 22, ללא ילדים. בתוך שנה וחצי נכנסתי פעמיים להריונות (ספונטניים), ושניהם הסתיימו בערך בשבוע 5-6, עם תחילת הדימומים עשיתי אולטרסאונד וראו ממצא שהעלה חשד לחוץ רחמי, אבל בשתי הפעמים ההריונות הסתיימו ללא התערבות. עשיתי צלום רחם שהראה מעבר תקין בשתי החצוצרות. המחזור שלי דופק כמו שעון כל 29 יום, ומעקב זקיקים הראה שקיים ביוץ. יכול להיות שבעיה באיכות הזרע של בעלי (לא שאני יודעת על כזו, אבל לא בדקנו) תגרום להריונות שלא להתפתח? מה זה כן יכול להיות?? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמי
ד''ר דוד ישי10/12/2008יש בירור מאד מוגדר למצב של הפלות חוזרות. אני חושב שלאור גילך כדאי לתת צ'אנס להריון נוסף לפני שעושים את הבירור. זרע מאד פתולוגי יכול להיות אחד ההסברים להפלות חוזרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלחוצה10/12/2008
נמצאת בשבוע 8 לאחר טיפול IVF,היום כשהלכתי לבצע אולטראסונד נצפה שק עם עובר ודופק,אך יחד עם העובר,צמוד לדופן השק <בנפרד מהעובר>נצפה גם החזר אקוגני בגודל 22*19. כששאלתי את הטכנאית לפשר הממצא,אמרה כי צריך לעקוב אחרי זה. שאלתי היא קודם כל מהו בעצם ההחזר האקוגני?והאם הוא יכול להעיד על הריון לא תקין? בבקשה,ענו לי בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חוששת
ד''ר דוד ישי10/12/2008קרוב לודאי שזה ממצא חסר חשיבות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכזב...פרפר10/12/2008
ICSI ראשון בת 27 - עקב בעיית זרע אצל בעלי ב 26.10 שאיבה של 13 ביציות , 7 הופרו ב 28.10 החזרה של 2 עוברים אתמול - תחילת שבוע 8 ביצעתי גרידה בגלל שהממצא היה שק ללא עובר וללא דופק. האם גרידה ולא הפלה בעזרת כדורים עלולה להיות מסוכנת יותר?מדוע בחרו בצורה זאת למרות שלא היה עובר??? מתי מותר לקיים יחסי מין? מתי מומלץ להתחיל מחזור הפשרה עם עוברים מוקפאים שיש לי באלישע. האם ידוע למה זה תופעה כזאת קורה? אודה לכם על ההתיחסות כי אני ממש שבורה. תודההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פרפר
ד''ר דוד ישי10/12/2008אני לא יודע למה בחרו בגרידה, אבל חשוב לי שתדעי שה"סיכון" בשיטה הזו הוא נמוך. אגב, הבחירה בין השיטות אינה קשורה לשאלה האם יש עובר או לא. את יכולה לקיים יחסי מין כאשר יפסק הדימום ולא יכאב לך. כדאי לחכות מחזור אחד עד החזרת המוקפאים. הסיבה להפלות המוקדמות היא בד"כ עובר לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטרוןטלי10/12/2008
האם לאחר IVF תמיכת פרוגסטרון היא הכרחית לקליטת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלי
ד''ר דוד ישי10/12/2008התמיכה לא הכרחית ( בודאי לא בשלבים המוקדמים של הטיפול ). יהיו הריונות שיתפתחו גם ללא התמיכה. אבל בחלק מהמקרים היא משפרת את הסיכוי להצלחת ההריון ולא הייתי מוותר עליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאטלי10/12/2008
אני יודעת שבדיקת בטא בודקים 12 יום לאחר החזרת עוברים. האם בדיקת בטא לאחר 11 יום מההחזרה (שמבוצעת ביום השלישי לשאיבה) תיתן ברוב במקרים תשובה שלילית גם אם יש הריון? האם הסתמכות על בדיקה כזו לצורך הפסקת תמיכה היא חסרת אחריות או שרוב הסיכויים שאם היא שלילית אכן אין הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלי
ד''ר דוד ישי10/12/2008כל הדיון הזה הוא מיותר ומבלבל. את הבדיקה לא צריך לעשות לפני היום ה 12. אין טעם להתייחס ובודאי לא להחליט החלטות על סמך לבדיקה שנעשת לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנצה לבציותאושר10/12/2008
שלום בת 43 אופטימית לאחר תהליך IVF ראשון , לאחר החזרת עוברים בסיוע הנצה -Assisted Hatching סקרנית לשאול: 1-האם יש קשר בין עובי מעטפת הביצית ויכולת החדירה של הזרע? 2-האם חירור הביצית מתבצע לפני שלב ההפריה?אחריו ? או רק לפני ההחזרה? 3- האם יתכן קשר בין עובי הביצית ומידת בשלותה ? 4- האם ידועים על סיכונים לעובר כתוצאה מהתהליך? 5- האם התהליך עשוי להגביר את הסיכוי לתאומים זהים ? ובכלל היכן ניתן לקרוא בהרחבה על התהליך תודה אושר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר שלום
פרופ' שחר קול10/12/20081. לא
2. לפני ההחזרה.
3. לא
4. לא
5. יתכן
נסי בגוגל:
assisted hatching* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןיעל10/12/2008
אני בשבוע 10 להריון פעמים רבות אני מוצאת את את עצמי נרדמת על הבטן בלי לשים לב כמובן , האם זה מסוכן לעובר ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול10/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בשחלות פוליציסטיות?מישהי10/12/2008
אני מעל גיל 30. קיימים אצלי חלק מהתסמינים של שחלות פוליציסטיות: יש לי שיעור יתר בפנים ובגוף, יש לי עודף משקל משמעותי, לפעמים יש לי פצעי אקנה, לפעמים המחזור לא סדיר. (עד גיל 30 המחזור היה סדיר. בגיל 30 החלה עלייה במשקל שהביאה למצב שבו לפעמים המחזור לא סדיר). בזמן האחרון אני מנסה לרדת במשקל ולכן בחודשים האחרונים אין פצעי אקנה והמחזור סדיר בחודשים האחרונים. ישנם תסמינים של שחלות פוליציסטיות שלא קיימים אצלי: אין לי בעיה של סכרת. אין אצלי יצור יתר של אינסולין. אין אצלי יתר לחץ דם ואין אצלי רמה גבוהה של כולסטרול. מכיון שחלק מהתסמינים של שחלות פוליציסטיות קיימים אצלי, השאלה שלי היא האם אני סובלת מתסמונת זו. ויש לי שאלה נוספת: האם ייתכן שהתסמונת הזאת מגיעה בגיל מבוגר יחסית? האם ייתכן שבשנות העשרים לא היו לי שחלות פוליציסטיות, אך הן נעשו פוליציסטיות בשנות השלושים של חיי? האם ידועים מקרים שבהם התסמונת הזאת הגיעה בגיל קצת יותר מבוגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי שלום
פרופ' שחר קול10/12/2008המצאות התסמונת תלויה במשקלך.
אם תרדי למשקל תקין ותישמרי עליו - צפוי ביוץ תקין.
אם משקלך יעלה - צפוי שתסבלי מהתסמונת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות***10/12/2008
שלום, מחר הולכת להיות לי החזרת מוקפאים (במחזור טבעי). בסוף שבוע שעבר הייתי מעט חולה (עם חום) אך החום עבר כבר במהלך יום ראשון ומה שנשאר זה רק צינון כבד ושיעול. אני לא רוצה לוותר על הטיפול הזה, כי דווקא החודש ואחרי הרבה זמן, הגוף שלי במצב ממש טוב להחזרה, לכן שאלותיי הן: 1. התבקשתי לשאוף סופרפקט כתמיכה - האם בגלל הצינון זה לא ישפיע? 2. שאלה קצת מוזרה - האם השיעול וקינוח האף לעיתים תכופות (שמאמצים את שרירי הבטן) יכולים להשפיע לרעה על הצלחת הטיפול? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ' שחר קול10/12/20081. יתכן, אך הסיכוי נמוך.
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום ה-14יפית10/12/2008
תאריך ווסת אחרונה 15/11 ב-26/11 עשיתי את ההשבחה אני נמצאת היום ביום ה-14 האם כדי לעשות בדיקה או לחכות עוד יום יומיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף לחכות יומיים.
פרופ' שחר קול10/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X שבירטולי10/12/2008
שלום רב, עשיתי בדיקות גנטיות ונמצא שאני נשאית של הגן X שביר. האם בעלי גם צריך להבדק לאותו גן? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר
פרופ' שחר קול10/12/2008לא, מומלץ לפנות ליעוץ גנטי, שכן אופי הממצא (מספר החזרות) חשוב לגבי המלצות להמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה איטית של הורמון הבטאגלית10/12/2008
שלום דר, בתאריך 8.11 ווסת אחרונה ,עברתי הזרעה 5 בתאריך 16.11 בתאריך 2.12 לאחר בדיקת הריון בדם בטא 100 ביום א 7.12 בטא 236 וכאבי בטן איומים. אתמול 9.12 בטא 420 בלילה כאבי מחזור חזקים ולאחר מכן טיפטוף קל. היום הפד נקי לגמרי ...בתחושתי זה היה התחלת המחזור ...הרופא ביקש לעשות מחר בדיקת בטא נוספת אני כבר מבינה לבד שהריון לא תקין ...שאלתי האם יש עוד סיכוי כלשהו לעליית הורמון הבטא ,ושאלה נוספת בהנחה שבאמת קיבלתי מחזור אתמול אם מזו הפלה טבעית שהגוף דוחה את העובר ולא אצטרך לעבור התערבות אחרת? החוסר הוודאות הורג אותי תודה על ההתייחסות גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול10/12/2008כנראה מדובר על הפלה מאוד מוקדמת, או הריון כימי.
לרוב - אין צורך בהתערבות נוספת.
יש לשלול אפשרות של הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)