מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי זקיקים גדוליםליאת20/11/2008
שלום, עשיתי אתמול הזרעה ביום ה 13למחזור, אחרי שביום ה10 נמצאו זקיקים גדולים - גודל 26 ו28 (אחד בכל שחלה). רציתי לשאול מה משמעות הזקיקים? האם הם זקיקים לא טובים בגלל גודלם? הרופא שלי היה סקפטי לגביהם ואמר לי שהסיכוי להרות ללא הורמונים נמוך. זו הזרעה על מחזור טבעי, ללא הורמונים, וגילי המופלג הוא 40.. מה דעתכם? אני קצת בלחץ .. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול20/11/2008בגודל כזה יש לוודא תקינות ע"י בדיקת דם, ורצוי לוודא ביוץ בהמשך.
זקיקים במחזור טיבעי לרוב לא מגיעים לגודל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לגבי זקיקים גדולים
ליאת20/11/2008הי, תודה על תגובך המהירה. לא הבנתי עד הסוף. אתה חושב שזה לא אמור להיות כך. אז ייתכן ואלו זקיקים לא טובים? או שלא יהיה כלל ביוץ? תודה שוב וסליחה על הנדנוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול22/11/2008אכן, עולה הספק לגבי תקינות, או קיום הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
ליאת22/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילימיכל120/11/2008
אם אחרי 11 יום יצא בטא שלילי יוכל להיות שביום ה12 יצא חיובי ?יוכל להיות שינוי ביום אחד בבדיקת דם ?יש עוד סיכוי להיות בהריון ?(אני אחריי טיפול והוחזרו לי שני עוברים בניי 9 תאים במצב מציון) מחכה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול20/11/200811 יום לאחר החזרת עוברים בני 3 ימים - יש לצפות לבטא חיובי (אם יש הריון).
אם יצא שלילי - אין הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה***20/11/2008
שאלתי היא לגבי עישון והשפעתו על הרירית. אני ובעלי בטיפולי IVF (בעיית זרע ובעיית רירית) הרירית שלי גם ככה די דקה (בסביבות ה-6.5-7 מ"מ). אני מעשנת פחות או יותר סיגריה אחת ביום. שאלתי היא האם עישון (מעבר לנזקים המוכרים) יכול גם לפגוע ברירית ובעובי שלה? האם עישון בסדר גודל כזה יכול לפגוע בהשתרשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר שלום
פרופ' שחר קול20/11/2008סיגריה ליום היא חסרת כל משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרסתי את הסיכויים?יעל20/11/2008
אני יודעת שאמרתם כאן בעבר שבשבועיים לאחר ההחזרה יש להתנהג רגיל. השאלה היא כמה זה רגיל?... אני עובדת בעבודה משרדית אומנם,אבל יוצא לי לקום הרבה ,ללכת-לחזור,להרים מדי פעם קבוצת ניירת גדולה וכדומה.באופן כללי,אני די אנרגטית וזזה הרבה.לעומת זאת לא עושה איזה סוג ספורט שמאמץ כמו ריצה/הליכה וכדומה. מעבר לכך,גם בבית אני נוהגת כרגיל לגמרי.בישולים,נקיונות וכו.מה למעשה הוא הקו האדום??...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי20/11/2008רגיל זה רגיל. כל מה שאת עושה באופן רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בטא ביום ה11מיכל120/11/2008
שלום שמי מיכל עברתי טיפול הפריה חוץ גופית הוחזר לי 2 עוברים ביצעתי בדיקת בטא ביום ה11 וקבלתי תשובה שלילית. האים הבדיקה ביום ה11 תקינה? האים לבצע בדיקה נוספת ביום ה12? תודה מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי20/11/2008תעשי את הבדיקה ביום ה 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון וביוץעדי20/11/2008
אחרי אקקלומין 5X1 עקב שחלות פוליציסטיות, ביום ה- 16- זקיק 14, e-2 876 progesterone 4.5 כאשר ביום ה- 11 התוצאות היו - e-2 350 progesterone 6 מה אומרת הירידה של הפרוגסטרון? האם צפוי ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי20/11/2008כלום. כשהרמה תעלה באופן משמעותי ניתן יהיה לדעת שבייצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה..בדיקות נוספות ואוביטרל
עדי23/11/2008היום, יום א' ה- 23.11 התקבלו התוצאות הבאות: e-2 408 progesterone 10.1 לאור זאת, ניתן לומר בוודאות שהיה ביוץ [ולכן אין עוד צורך באוביטרל]? ניתן לדעת מתי? הבדיקה הקודמת בוצעה ביום חמישי האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - המשך לשאלה
עדי25/11/2008היום, יום א' ה- 23.11 , יום 19, התקבלו התוצאות הבאות: e-2 408 progesterone 10.1 ולא נראה זקיק לאור זאת, ניתן לומר בוודאות שהיה ביוץ [ולכן אין עוד צורך באוביטרל]? ניתן לדעת מתי? הבדיקה הקודמת בוצעה ביום חמישי האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עדי
ד''ר דוד ישי26/11/2008זו רמה מעט נמוכה . אני משער שהיא נלקחה מעט מוקדם מדי. בכל אופן היא כנראה מעידה על ביוץ. קשה לקבוע בדיוק מתי הוא היה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרון ובטאחסויה20/11/2008
שלום.... אני מטופלת באיקקלומין. בבדיקת פרוגסטרון היום - יום 27 למחזור פרוגסטרון 85.9 nmol/L. בטא 0- שלילי. ע"פי ערכת ביוץ ביתית, הביוץ היה ביום ה-19 למחזור. אני מבינה שהיה ביוץ ושמחה על כך.... אך בשלב זה לא הייתה אמורה להיות עלייה בבטא? האם יש סיכוי להריון? מתי כדאי לחזור על הבדיקה? האם רמת פרוגסטרון כזו יכולה לרמוז על הריון צעיר? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי20/11/2008הבטא מגיע לרמות שניתן לבדוק רק 14 יום לאחר ההפריה ( ביוץ )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים מוקפאיםחסויה20/11/2008
בת 35, לפני 5 שנים ב- ivf שלישי, הריון (ראשון) תאומים מוצלח, ברקע בעיית זרע בלבד. מהפריה זו ישנם 5 עוברים מוקפאים. התחלתי במחזור מוקפאים. שאלותיי: 1. מהם סיכויי ההצלחה של מחזור מוקפאים מן ההפריה המוצלחת. 2. כמה עוברים נהוג/אפשר להחזיר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי20/11/2008ההצלחה נעה בין 20 ל 30 אחוז. מחזירים עד 3 עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדור20/11/2008
בודקת מזה כשבועיים האם מבייצת בערכת ביוץ ביתי, כבר מספר ימים שאני רואה פס בהיר ליד פס הביקורת. לפי ההוראות בערכה לא מדובר על ביוץ. אם כן ממה זה נובע והייתכן שעדיין אינני מבייצת? ראוי לציין שהמחזור איננו סדיר, 40+ ימים בין מחזור למחזור. האם יכול להיות שאני מקבלת ווסת ללא שהיה ביוץ. באופן עקבי כל חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דור
ד''ר דוד ישי20/11/2008שתי ההצעות שהעלת אפשריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסולטלילך20/11/2008
כשאנדומטרין לא הפסיק דימום למרות ערכי פרוגסטרון גבוהים בהזרעה על בסיס ביוץ טבעי , המליץ לי הרופא לקחת "פרסולט" בטענה שאולי יש התכווצויות ברחם ומכך הדימום . לא ראיתי כי נהוג לתת תרופה זו , וגם כשקחתי אותה היו לי הרבה נפחויות ברגליים ואדמומיות - האם יש באמת מקום להניח את ההנחה שיש התכווצויות ? ואם כן , האם פרסולט זאת התשובה או שיש פיתרון אחר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
פרופ' שחר קול20/11/2008שימוש זה בפרסולט לא מוכר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ערכי הריוןטלי19/11/2008
ערב טוב. אני אמורה להיות כמעט בשבוע חמישי.מחזור אחרון ב-17/10 ערכי הבטא שלי הם: 4602. האם זה תקין? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טלי
ד''ר דוד ישי19/11/2008הערך מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!!!
טלי19/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!מודאגת19/11/2008
לאחר טיפול ivf,הוחזרו עובדרים בתאריך 26/10,לוקחת 2 אנדומטרין ליום. בטא ראשונה ב-9/11-322,שניה ב-11/11 705,שלישית ב-16/11-3828. אמורה לעשות אולטראסאונד ב-23/11,היום הופיע לי דימום ל התחתונית<סליחה על התיאור> ובניגוב,יש לציין שהדימום היה מועט וכעת פסק לחלוטין,אך אני בלחץ,האם אבדה תקווה? שאלה נוספת,אתמול "פספסתי" כדור אחד של אנדומטרין,האם זו יכולה להיות הסיבה לדימום? אנא ענו לי,אני בלחץ...:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מודאגת
ד''ר דוד ישי19/11/2008ההפרשה הדמית שאת מתארת ( שקרוב לודאי אינה קשורה לאנדומטרין ששכחת ) שכיחה בשלבים כאלה של ההריון ואינם מעידים בד"כ על הריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה!
מודאגת19/11/2008אקווה לטוב ביום ראשון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה בהחזרת עובריםלילך19/11/2008
שלום , ילדתי את בני השני ב:IVF ובאותה שאיבת ביציות הוקפאו 2 עוברים . לאחר כשנתיים הוחזרו העוברים שהוקפאו אך לצערי ללא הצלחה . שאלתי היא : האם סיכויי ההצלחה של עוברים שהוקפאו במשך שנתיים נמוכים יותר מאשר עוברים "טריים" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול19/11/2008משך ההקפאה אינו משפיע על הסיכויים.
באופן כללי מאוד, הסיכויים במחזור טרי טובים יותר ממחזור הפשרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתע19/11/2008
שלום! אנחנו זוג צעיר ( 28אני בת ובן זוגי בן 30) שנמצא בטיפולי ivf עקב בעיית זרע. לצערי הרב, כבר עברנו ארבעה טיפולים שכשלו. עד כה קבלתי טיפול הורמונאלי של גונאל ומנוגון (בפעמיים הראשונות קבלתי רק גונאל, בטיפול השלישי טיפול משולב של גונאל עם מנוגון ובפעם האחרונה קבלתי מנוגון בלבד). העניין הוא שהגוף שלי עד כה לא הצליח לגייס כמות גבוהה של ביציות, גם כאשר הוגבר המינון ( כ- 5 ביציות בשלות כל פעם) ובהתאם לכך גם כמות העוברים הייתה די מצומצמת בכל אחד מן הפעמים, ללא מוקפאים. רציתי לדעת האם ישנה דרך (אולי באמצעות הורמונים אחרים) שידועה לכם כיעילה להשגת כמות גבוהה יותר של ביציות בשלות? בנוסף ישנו עניין נוסף שברצוני לברר: במשך השנה וחצי האחרונות, מספר ימים לאחר שמסתיימת הוסת (לאחר הביוץ), מופיעות הפרשות כהות, הנמשכות עד למועד הווסת הבאה. על מה זה עשוי להעיד? האם ישנו מקום לדאגה, וכן איך אפשר לטפל בכך ולמנוע זאת? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע שלום
פרופ' שחר קול19/11/2008עשרות פרוטוקולים שונים הוצעו כדי לשפר את התגובה השחלתית.
טיפולים משלימים נוסו.
שימוש בתוספי מזון.
ועוד ועוד.
לצערנו, מבחינה מדעית אין הוכחה ליתרון של שיטה אחת על אחרת.
יש לזכור - מטרת הטיפול - השגת הריון. לא ביציות.
מכיוון שאת צעירה, יש סיכוי מצוין להריון גם אם אין עוברים להקפאה.
לגבי דימום לא סדיר - יש לערוך ברור מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אוביטרל או אנדומטריןלילך19/11/2008
רציתי לדעת מה ההבדל בין שתי התמיכות ? ובאילו מקרים נהוג לתת כל אחת מהתמיכות ? במקרה שלי מתחילים דימומים 9-10 ימים אחרי ביוץ , למרות שערכי פרוגסטרון גבוהים. לכן קיבלתי אנדומטרין כתמיכה - אך לצערי 2 הזרעות בתמיכה של אנדומטרין לא צלחו , וגם עםהתמיכה של האנדומטרין הופיע הדימום 9-10 ימים מביוץ . שאלתי היא - במקרה בו האנדומטרין לא פועל - מה עושים ? האם יש מקום למתן תמיכה של אוביטרל - מה ההבדל בין 2 התמיכות ? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול19/11/2008בטיפול על בסיס הזרעות, וללא שימוש באנלוגים של GNRH אין צורך בתמיכה.
אנדומטרין או אוביטרל (או "תמיכות" אחרות) לא ישפרו הסיכוי להריון.
אנדומטרין = פרוגסטרון - פועל ישירות על רירית הרחם.
אוביטרל - מכיל HCG, עובד ברמת השחלה על הגופיף הצהוב ומדרבן אותו להפריש פרוגסטרון (ואסטרוגן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
לילך20/11/2008אם כך - מצי יתנו דווקא תמיכה באוביטרל ומתי תמיכה באנדומטרין ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול20/11/2008אם אין סכנה לגירוי יתר - אפשר אוביטרל.
אם יש - עדיף אנדומטרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)