מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שק הריוןענת23/09/2008
שלום אני בשבוע 6 ועדיין לא רואים שק הריון מה זה אומר ומתי כן יראו שק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי24/09/2008זה אומר ש או שההריון צעיר יותר, או שהוא לא תקין, או שהוא מחוץ לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותמירי23/09/2008
קצת ידע כללי... אני עכשיו במהלך טיפולי פוריות אני בת 23 , בתקופה האחרונה ( 3 חודשים בערך) יש לי הפרשות בלתי פוסקות מהנרתיק. הם דביקות קצת עם ריח חלבי והגוון שלהם ירקרק. זה מתחיל עם סיום המחזור וממשיך עד המחזור הבא...וחוזר חלילה מדי חודש . מה יכולה להיות הסיבה לכך ? זה ממש ממש מציק אני צריכה להחליף תחתונית כלשעתיים כמעט ... תעזור לי בבקשה כי אני מתביישת לתאר את כל זה לרופא שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי24/09/2008לצערי לא אוכל לעזור לך. צריך לבדוק אותך ולראות את ההפרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין המשךאירנה23/09/2008
שלום ד"ר - המחזור שלי היה ב 23/08 איקקלומין לקחתי ב 27/08 . מתי צריך לחכות למחזור בערך? האם יש לי איחור ? ועוד שאלה האם מעקב זקיקים אפשר לעשות בערב?( הבנתי שמעקב זקיקים עושים לא דווקא אצל רופא המטפל זה נכון? האם אין לי עדיין איחור עד מתי איחור יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי24/09/2008על החלק הראשון עניתי. אפשר לעשות מעקב זקיקים ברב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא מגיעורד23/09/2008
בת 31 ילדתי לפני תשעה חודשים (הריון IVF) והנקתי באופן מלא "מסביב לשעון" עד לפני כחודש בשל זיהום באגן ואז לא יכולתי להניק בשל קבלת אנטביוטיקה חריפה ובמהלך החודש האחרון הפסיק לי בהדרגה החלב והפסקתי בהדרגה להניק עד הפסקה מלאה השבוע.(מעוניינת לחזור בקרוב לטיפולים) לא קיבלתי מחזור מאז ההריון והלידה, למעט דימום קצר של כיום יומיים בזמן האשפוז שחפף לזמן בו הפסקתי להניק באופן מלא. בבדיקת US שנעשתה כמעקב (בגלל האשפוז לוודא שהכל תקין) לפני קרוב לשלושה שבועות, נמצא זקיק 17 מ"מ ורירית 11 מ"מ ונאמר לי שאני ככל הנראה לקראת ביוץ. למרות זאת, טרם הגיע מחזור. (איני בהריון) בעבר, היו לי מחזורים סדירים והייתי מקבלת תמיד גג שבועיים לאחר הביוץ. פרופילים הורמינליים שבוצעו בעבר כחלק מ-הבירור לפני IVF תקינים לחלוטין. האם זה שלא קיבלתי מחזור עד כה מהווה סימן לדאגה לאור הרקע הנ"ל? תוך כמה זמן בדר"כ מקבלים מחזור ממועד הפסקת הנקה ואיך זה יתכן שלמרות שתמונת הUS הראתה זקיק מוביל ורירית גדולה אין מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ורד
ד''ר דוד ישי24/09/2008אל תדאגי.הופעת הוסת לאחר הפסקה ארוכה יכולה להיות משובשת לתקופה מסויימת. כדאי שתחזרי על האולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היימעין23/09/2008
שלום. לאחר IVF-PGD עשיתי בדיקת הריון ביתית שבוע לאחר החזרת עובר אחד ויצא שלילי האם זה אומר שאין הריון ? האם מוקדם מידי? ואם כן, מתי לנסות לבדוק שוב? שאלה שנייה - אני מסוף יוני עם דקא ארוך. במידה ולא מושג הריון , ואני רוצה לנסות להרות באופן טבעי - האם זה אפשרי או שהדיכוי כנראה עדיין עובד? ואם הוא עובד - איך ניתן לבטל את השפעתו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
ד''ר דוד ישי24/09/2008בדקת מוקדם מדיני שוב לקראת סוף השבוע.הדקה הארוך עובד ל 4-6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין- המשךאירנה23/09/2008
שלום ד"ר - המחזור שלי היה ב 23/08 איקקלומין לקחתי ב 27/08 . מתי צריך לחכות למחזור בערך? האם יש לי איחור ? ועוד שאלה האם מעקב זקיקים אפשר לעשות בערב?( הבנתי שמעקב זקיקים עושים לא דווקא אצל רופא המטפל זה נכון? האם אין לי עדיין איחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי24/09/2008קשה להגיד מתי צריך להופיע הוסת. נראה לי את יכולה לעשות כבר בדיקת היון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתמשתי היום בפעם הראשונה בקרינון.חסוי23/09/2008
השתמשתי היום בפעם הראשונה בקרינון. שלשלום בצהרים עליה בlh אתמול בערב כאבי ביוץ גם היום בבוקר . אני מאוד מודאגת מהעובדה שעוד לא התבצע ביוץ ואני השתמשתי בקרינון . האם יכול להית בעיה עם שימוש בקרינון טרם ביוץ ? האם ימנע הריון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי24/09/2008אין הגיון להתחיל בקרינון לפני שבטוחים שהיה ביוץ. שימוש מוקדם מדי מקלקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם אקוקלומיןעדי23/09/2008
בוקר טוב!זהו היום ה3 בו אני לוקחת 2 כדורים של איקקלומין והיום פתאום ישנה הפרשה חומה האם זה מעיד על בעיה?למה ביום ה8 לווסת שוב חוזר דימום(הפרשה חומה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי24/09/2008זה קרוב לודאי לא משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת...tooti22/09/2008
קיבלתי את האישור כבר נשארה לי בדיקת דם (פרוגסטרון ואסטרדיול) אחרונה שעליי לעשות מחר או מחרתיים (ביום ה21-22 למחזור) וחוץ מזה כבר עשיתי את כל שאר הבדיקות המחזור הבא שלי אמור להיות ב 1/10 מתי להערכתכם כמובן אוכל להתחיל בטיפול? ואם אפשר כבר לפנות למחלקה שאמורה לבצע את הטיפולים או שעליי לחכות עד שאסיים עם כל הבדיקות? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' שחר קול23/09/2008מועד תחילת הטיפול תלוי במחזור הווסת שלך, וכן בפרוטוקול שייבחר.
מציע לפנות למחלקה המטפלת כדי לתכנן הטיפול עם סיום בדיקות השיגרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאןת בדיקות דם לפני ivftooti22/09/2008
לרופאים שלום, בבדיקות דם שעשיתי עכשיו לפני ivf אלו הבדיקות שבהן הערכים אינם תקינים uric acid 2.21mg/dl hemoglobin 11.80 mg/dl mch 26.40 pg rdw 19.60% רציתי לדעת מה זה אומר כי מן הסתם חוץ מהמוגלובין אני לא מבינה כלום, וכמובן מה זה אומר לגבי ה ivf??? תודה מראש....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני IVF
פרופ' שחר קול23/09/2008לבדיקות אין קשר לתהליך ה - IVF עצמו.
מדובר בבדיקות כלליות.
מציע להתייעץ עם רופא המשפחה, שכן יתכן ויש חוסר בברזל ואנמיה עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לפני ivf
tooti23/09/2008ד"ר קול, ראשית תודה מכל הלב!!! אני ידועה כאנמית מילדות ( אני בת 30) חוץ מזה הכל בסדר? שוב תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול24/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה ביותר!!!
tooti26/09/2008לפני כ 3 חודשים עברתי צילום רחם שבו אובחנה חסימה פרוקסימלית דו צדדית,(יש לי ילד בן 10, הריון ספונטני) רופאת הנשים שלי המליצה על הפריה ואמרה שאינה מאמינה בהליך של צינתור כפיתרון לבעיה שלי (למרות שממך הבנתי ההיפך) כבר קיבלתי את האישור להפריה וסיימתי את כל בדיקות הדם שנתבקשתי לבצע. אתמול הייתי אצל מומחה פריון שאמר שהוא חושב לגמרי אחרת מרופאת הנשים שלי וחושב שכן יש טעם בצינתור ורק במידה ולא תיפתר הבעיה אז לעבור להפריה(לא עברתי מעולם הפלה או ניתוחים בבטן ולא היו לי דלקות ברחם) עכשיו אני כבר ממש מבולבלת... מה עושים??? רוצה ילד עכשיו!!!! אני בת 30 וזה מלחיץ אותי!! צינתור או הפריה???? תודה ושבת שלום!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת דם
tooti26/09/2008ESTRADIOL(E2) 370.00 PMOL/L FEMALE PMOL/L FOLLICULAR PHASE 70-900 MID. CYCLE 140-1900 LUTEAL PHASE 70-1000 POSTMENOPAUSAL <150 PROGESTERONE 25.80 NMOL/L FEMALE NMOL/L FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0 LUTEAL PHASE 3.8-51 POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0 הבדיקה נלקחה ביום ה 22 למחזור האם היא תקינה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הדם תקינה.
פרופ' שחר קול27/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/09/2008מליץ על צנתור.
יש סיכוי טוב מאוד לפתרון הבעיה בפעולה שאורכת כמה דקות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךדנה22/09/2008
שלום רב, התחלתי הכנה לIVF,את הווסת קיבלתי אתמול 21/09 והתחלתי לקחת גלולות ל12יום. הרופא ביקש שב02/10 אזריק דקפפטיל 3.75 מ"ג 70%,זהו היום ה12 לווסת. לפי מה שקראתי זוהי זריקה שמזריקים ביום ה21 לווסת. האם הוראות הרופא תקינות?יכול להיות שטעה בחישוב הימים?תודה מראש.
ד''ר דוד ישי22/09/2008יש כל מני וריאציות על הטיפול הבסיסי. אבל אם את לא בטוחה, כדי שלא תהיינה טעויות או אי הבנות, אין מנוס מלהתקשר לרופא שנתן את התוכנית ולברר אתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםחסוי22/09/2008
ערב טוב היש מצב שבשאיבה ישאבו כ- 10 ביציות פחות או יותר, ולא יופרו עוברים? (זרע תקין) מה הסיבה לכך? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי22/09/2008לצערי יש מצב. בחלק מהמקרים זה בגלל זרע מאד לא טוב או בייציות באיכות גרועה מאד. בחלק גדול אין לנו הסבר. לעיתים מדובר בארוע חד פעמי ובפעמים הבאות יש הפריה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
חסוי22/09/2008תודה על התגובה המהירה, במצב שלי יש עוברים אבל לטענת הרופא"הם לא יפים" שברים וכו'.. היש סיכוי שאמשיך בפרוטוקולים וכן יהיו עוברים טובים ויפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי24/09/2008זה שיש עוברים משנה לגמרי את התמונה. קשה להגיד מה יהיה במחזורים הבאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך - דופסטוןד22/09/2008
שלום רב. לפני טיפול בפרוטוקול ארוך. היום, היום ה- 20 למחזור, קיבלתי כדורי דופסטון למשך 10 ימים (3 כדורים ביום). לדברי הרופא אני אמורה לקבל מחזור כשישה ימים לאחר סיום הכדורים ואז להזריק דקפפטיל 3 תוך שרירי ביום 1-3 למחזור. שאלתי היא: האם יתכן מצב שאקבל מחזור באופן טבעי עוד לפני סיום הנטילה של כדורי הדופסטון, ואם כן - האם להפסיק במקרה כזה את נטילת הכדורים ולהזריק את הדקא בהתאם למועד קבלת המחזור? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד שלום
פרופ' שחר קול22/09/2008כן, יתכן שהמחזור יבוא לפני סיום הטיפול. במצב זה אפשר להפסיק הטיפול ולהזריק הדקפפטיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כאבי מחזוררומי22/09/2008
האם כאבי מחזור חזקים מאוד הם בהכרח סימן לאנדומטריוזיס, ואם לא אז מה זה עוד יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלי שלום
פרופ' שחר קול22/09/2008כאבי מחזור חזקים יכולים להופיע גם אצל נשים בריאות לחלוטין, ללא אנדומטריוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא?הילה22/09/2008
שלום רב, הזרעה ראשונה לפני שבועיים, תוצאות ביום ו' היו: E2 = 1069 פרוגסטרון = 148 BHCG = 71 צפויה לעשות בדיקת דם נוספת ביום ד' הקרוב. הרופא שלי אמר שאני בהריון צעיר, אבל צריך לחכות ולראות איך זה יתפתח, אולי זה ייפול, או הסתבכויות אחרות... הוא גם אמר שהרמה של ה-E2 - או הפרוגסטרון אני לא זוכרת - קצת גבוהה מדי, ושזה גבולי. מה צריכה להיות רמה תקינה של הערכים הנ"ל? האם רופא הגיב כמו כל רופא אחר (מיתון ציפיות) או אולי הוא באמת ניסה לשדר שבאמת הסיכויים לא טובים? האם באמת ההריון נשמע אולי לא תקין? אני כבר משגעת את עצמי!! בתודה מראש, הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול22/09/2008התוצאות מצוינות ומעולות.
אין מקום להשתגע.
יש מקום לאופטימיות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
הילה23/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)