מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי להיבדק?עדי18/09/2008
שלום!אני טופלתי באיקקלומין בחודש שעבר ובדיעבד הסתבר שהכדורים לא נלקחו בזמן ושהביוץ היה יום לפני שסיימתי את האיקקלומין כשקיימתי יחסים עם בעלי גילתי קצת דם וכעבור שבוע היה לי דימום מועט מאוד בקושי דם יותר הפרשות כהות עשיתי אתמול בדיקת דם והתברר שזה אכן ווסת והרופא אמר לי להתחיל את האיקקלומין ביום שבת רציתי לשאול האם על פי בדיקת הדם הוא החליט להתחיל דווקא ביום שבת ולא מחר?והאם העובדה שהמחזור הקדים כל כך ובכלל היה ממש חלש מהווה בעיה להיקלט החודש?ומתי עלי לחזור לא.ס ובדיקת דם לאחר סיום האיקקלומין?ומה הן הסיבות למחזור הכל כך חלש החודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הערכים מעידים על ווסת?
עדי19/09/2008ערכים:e2-383 פרוגסטרון:11.1 האם זה מעיד על ווסת?תוצאות בדיקה מאתמול(יום חמישי)מתי להתחיל איקקלומין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה שלום
פרופ' שחר קול19/09/2008כדי לענות יש לקבל את מלוא הפרטים הרפואיים, כולל רקע מלא של בעיית הפריון שבעטיה ניתן האיקקלומין.
כמובן שיש לדעת את תוצאות בדיקת הדם, וכן מעקב א.ס. אם בוצע.
לפעמים איקקלומין גורם לרירית רחם דקה מאוד , ובמקרים אלו עדיף להימנע מהטיפול בו.
מציע לשוחח עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !עוד שאלה בבקשה
ליה19/09/2008אי פריון מישני ללא הסבר מפורט מהרופא ב.א.ס לא נצפו זקיקים ולא נראה נוזל עובי רירית 6 האם אתה מציע שלא אקח מחר את האיקקלומין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/09/2008[a href='http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7339' id='link']ראי[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר שחר קול מאמר מחכיםתגובתי
עדי20/09/2008רק שעכשיו אני קצת מודאגת יותר! ממאמר זה וגם מגישתך אני למדה שאין הרבה מה לעשות במקרה שלי, אני רוצה לציין שאני אמא לילדה בת 5 שכל כך מחכה לאח ,אנו סופרים ביוץ כבר שנתיים וניסתי טיפולים משלימים(דיקור רפלקסולוגיה ועוד..)וכ שניגשתי למרפאת פוריות הרופא נתן לי איקקלומין וכעת ממחקר זה אני למדה שאין בו צורך שכן אני מביצת טבעי על כן מהו אם ישנו כזה הטיפול הנכון עבורי?והאם לקיחת האיקקלומין ללא צורך מהווה סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה
לחוצה21/09/2008בוקר טוב, רציתי רק להגיד לך שאני נמצאת באותה סירה שלך, גם לי יש ילדה בת 5 מהריון ספונטני לחלוטין שמחכה להגדיל את המשפחה... אנחנו אישית עברנו לi.v.f. ההזרעות לא הצליחו ואחרי 3 כאלו עברנו שלב גם כי זה לא עזר וגם שהזמן לא הלך לטובתנו... מאחלת לך המון הצלחה ותדעי לך שלחץ לא ממש עוזר במקרה הזה, גם לי קשה להתמודד עם שאלות של הילדה שלי אבל את חייבת למצוא את התשובות המתאימות, זה יעזור גם לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה שלום
פרופ' שחר קול21/09/2008כמובן שיש חילוקי דעות בין הרופאים.
עדיין הטיפול באיקקלומין במצבך הוא פרקטיקה מקובלת
לדעתי האישית - זה לא הטיפול הנכון. רצוי לעבור לגירוי שחלות עם גונדוטרופינים.
אבל - רבים וטובים חולקים עלי, וסבורים שאני טועה.
אולי הם צודקים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחסוי18/09/2008
אתמול עשיתי בדיקת בטא ויצא 4800. האם תקין ובאיזה שבוע אני אמורה להיות כבר לפי ערך זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול19/09/2008בערך כזה - מציע א.ס. שיתן תשובות ברורות לגבי שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי21/09/2008לפי חישוב הווסת האחרונה אני אמורה להיות רק בשבוע 5 (ביום הבדיקה). האם הבטא נורמלית או גבוהה מידי לשבוע זה?
פרופ' שחר קול21/09/2008נורמלית.
אם כי בשבוע זה - ערך הבטא חסר משמעות.
הממצא בא.ס. הוא הקובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןחסוי18/09/2008
לפי חישוב מועד הווסת האחרון היום אני בשבוע 7 פלוס 5. האם כאשר מסיימים שבוע מסויים כבר בעצם נכנסים לבא אחריו? ז"א האם עכשיו אני כבר בשבוע 8 או רק בשבוע הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול19/09/2008זה עניין סמנטי ולא רפואי.
אני מניח שאת צודקת, ואת נמצאת בשבוע השמיני.
בטוח שלעובר זה לא כל כך משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליכן בנות הפורום...שלומית18/09/2008
אני פונה אליכן בנות הפורום . עברו 9 ימים מההחזרה, מחזור טיפול ראשון. לצערי לא שרדו עוברים להקפאה. התחושה הפנימית שלי הינה שלילית. אני כל יום קוראת את מגוון השאלות הנשאלות ומבינה כי כל כך הרבה תשובות שליליות מתקבלות. מאיפה הכוח להמשיך, ולא להתייאש, ולא לצלול לדכאון? מאיפה הכוח ללכת לעבודה ולהעמיד פנים שהכל כשורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת עידוד
דליה18/09/2008היי מקווה לטוב מי כמוני יודעת עד כמה "התחושות הפנימיות" מנהלות אותנו בתקופה זו.... ערנות ודריכות לכל מיחוש/ כאב/לחץ באזור האגן / השדיים.... אנחנו עוסקות בניחושים תמידיים ומוכנות להאמין בכל דבר ולו כדי לדעת מה קורה איתנו. יש שיודעות להתנהל טוב יותר במצבי אי וודאות ולחץ ויש שפחות.... כולם אומרים "תשימי את זה בצד, אל תחשבי על זה" אבל אנחנו יודעות שזה בלתי אפשרי זה מלווה אותנו כל דקה, בין אם בשבועיים של הטיפולים לפני ההחזרות, בין אם בשבועיים שאחרי ולעיתים זה לא מסתיים בזה.... במקרה שלי למשל (אחרי הרבה נסיונות) יש הריון אבל...הבטא עולה..אבל גבולי, ...יש שק הריון...אבל קטן...יש שק חלמון...אבל אין דופק...וצריך להמשיך ולקחת תמיכה ולחכות ...למרות שהסיכוי קלוש.. ואני כבר בשבוע שביעי ועדין בעלטה....בקיצור לא חגיגה. ולצד כל זה החיים ממשיכים, עבודה, משפחה, (במקרה שלי ילדה קטנה בת 3 שצריך לטפל בה ולהעמיד פנים ששום דבר לא מתרחש...שחלילה לא תחוש משבר או קושי)...... יש פה 2 רופאים מדהימים, שדווקא קור הרוח שלהם, המקצועיות והעינייניות והיכולת שלא להכנס לספקולציות שמבוססות על התחושות שלנו (שמסתבר שאין להן כל משמעות עניינית) הם אלה שעוזרים להתפקס ולהמשיך הלאה. העובדה שיש פה נשים (כולל אותי) שמנסות מזה זמן רב להרות , לא מעידה כלום עלייך אישית ויכול להיות (למרות התחושות שלך) שממש ברגעים אלה מתפתח עובר ברחמך . וגם אם תגלי שלא.....אני יכולה רק לומר, מניסיון, שהילדונת שמחכה לי בבית (במקרה שלה הריתי בקלות) האור והשמחה שהיא מביאה לחיי שווים הרבה נסיונות... ויחד עם זאת, עולות לאחרונה מחשבות של "לא בכל מחיר"...וחשוב דווקא בפורום כזה לומר שיש מקום ולגיטימציה למחשבות כאלה וגם להחלטה לוותר. במדינה שבה ההורות מקודשת ומעודדים נשים לפעמים למחוק את זהותן האישית ואת חייהן ולעשות הכל כדי להכנס להריון...חשוב לתת לגיטימציה גם לאמירה של "לא בכל מחיר" ואם ארגיש שמחיר הבריאות הפיזית ו /או הנפשית שלי יקר מדי....אני מקווה שאדע לוותר. אני יודעת שיש קבוצות תמיכה לנשים בטיפולי פוריות , אחת מהן, בחיפה, מנוהלת ע"י רונית שהיא אחות קופ"ח מכבי, ואשה מקסימה. בטח מנוהלות קבוצות נוספות בארץ ואולי כדאי שתצטרפי לאחת מהן. (אם כי מאחלת לך שעוד יומיים תגלי שאינך זקוקה להן) תבחני גם את האפשרות לשתף כמה אנשים בסביבה הקרובה ואפילו במקום העבודה....עד כמה שהנושא אישי ופרטי לפעמים תגלי כמה שיתוף של קולגות ואפילו מנהלים מקל ועד כמה אנשים מגלים גמישות והבנה לצרכים שלך. תקחי מדי פעם יום חופש, תפנקי את עצמך ובסופו של דבר זה תלוי רק ברצון שלך. אם תרצי מאוד זה יקרה. הטכנולוגיה היום, בעיקר בישראל, כל כך מתקדמת ולכל בעיה יש פתרון....רק הרבה סבלנות ונשימות עמוקות וארוכות... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליה תודה
שלומית05/10/2008כל כך עזרת לי ... תודה קיבלתי תשובה חיובית ויש לי U.S ראשון ביום ג' 07/10/08... אני הרבה יותר אופטימית. אני מקווה אצלך הכל הסתדר לטובה. שתהה שנה טובה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה לכולן!! שנה פוריה!!
יעל05/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותלחוצה18/09/2008
אני החזרת מוקפאים ביום ה 12 בטא 269 ופרוגסטרון 25 וביום ה 15 בטא 894 ופרוגסטרון ירד ל 16.6\ ביום ה 13 דיברתי עם המחלקה וטענו שזה לא נמוך שזה בסדר גמור ודר' ישי טען שזה נמוך, עכשיו זה ממש נמוך אני ממש פוחדת על ההריון הזה ומוכנה לעשות הכל , מה זה אומר פרוגסטרון נמוך? האם זה משפיע על הריון תקין או לא? בבקשה תענו לי דחוף מאוד לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה שלום
פרופ' שחר קול18/09/2008מציע לשקול העלאת מינון הפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובריםחסוי18/09/2008
בוקר טוב לפני 9 ימים הוחזרו לי עוברים טריים ולאחר גירוי שחלתי גבוה, בזמן הטיפול הבטן שלי הייתה מאוד מאוד נפוחה, לפני יומיים החזה גדל והתחלתי "לשלשל" והבטן שלי מתחילה לקבל את מצבה הטיבעי "שטוחה " כפי שהייתה לפני הטיפול, האם זה אומר שלא יהיה הריון? כי אני מתחילה לקבל את הממדים הטבעים שלי סימנים של קבלת המחזור החודשי??? תודה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון שלום
פרופ' שחר קול18/09/2008קשה מאוד לקבוע על סמך התיאור שלך.
בדיקת דם להריון 14 יום לאחר שאיבת הביציות תבהיר את התמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אף אחד לא עונה לי?ענת17/09/2008
למה לא עונים לי על השאלה אני במתח נוראי.בטא 133 איזה שבוע אני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4
פרופ' שחר קול18/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף דחוףףףףענת17/09/2008
יצא לי בטא 133 מה זה אומר איזה שבוע אני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי17/09/2008זה אומר שאת בהריון. למרות שלא קובעים את גיל ההריון לפי רמת הבטא, את כנראה סביב שבוע 4.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלה אחתחסויה17/09/2008
שלום רב, כשאחותי הייתה בת 8 נאלצו לכרות לה שחלה (השחלה הסתובבה ונהיה שם נמק). בגיל 12 מצאו בשחלה שנותרה ציסטה ושאבו לה אותה בניתוח. מאז התחילה לקחת גלולות בשם דיאנה, דהיינו 8 שנים של לקיחת גלולות. השחלה שלה נקראת שחלה פוליציסטית. אחותי הבינה מהרופא נשים שלה כי אם במידה ותפסיק לקחת את הגלולות כנראה יופיעו ציסטות נוספות בשחלה ואסור לה להפסיק ליטול אותן. אין ספק שכשתרצה להכנס להריון תפגש עם רופא פוריות כנדרש אבל מכיוון שאחותי מאוד לחוצה וטרודה למצבה ולכן שאלתי לפורום: איזה טיפול פוריות בדר"כ מציעים במקרה כזה? האם טיפול של הפרייה גופית מתאים במקרה שלה? האם בהכרח יהיה קשה לה להכנס להריון? במה זה תלוי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול17/09/2008השאלה המרכזית היא האם יהיה לה ביוץ טבעי לאחר הפסקת הגלולות.
אם כן - יש סיכוי טוב להריון ספונטאני, ללא כל טיפול.
אם לא - יש מיגוון טיפולים תרופתיים יעילים לבעייה זו.
הפרייה חוץ גופית - בוודאי לא בשלב הראשון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר
חסויה18/09/2008ד"ר שלום, אבל הרופא נשים שלה אמר שבמידה ותפסיק לקחת גלולות יגדלו לה ציסטות בשחלה ולכן אסור לה להפסיק...האם ייתכן הדבר? תודה
פרופ' שחר קול19/09/2008יש לי חשש שהיה קצר בתיקשורת, ולכן מציע לחזור ולדון עם הרופא לגבי המשמעויות.
סביר כי אי הבהירות נובעת מהשימוש בביטוי האומלל שחלה "פוליציסטית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - ש. שלא נענתהצפונית6617/09/2008
ד"ר ישי שלום, אני עדיין לא לגמרי רגועה לגבי הפרוטוקול, ויש לי שאלות ספציפיות שאני מבקשת את התייחסותך אליהן: 1) האם זה בסדר להתחיל את הדקאפפטיל ביום ה-22 למנוגון ולא ביום ה-21. (בפרוטוקול נרשם לי להתחיןל ביום ה-22)? 2) מעיון חוזר בפרוטוקול, גיליתי שאני מוזמנת לבדיקת דם ראשונה ביום ה-13 לדיכוי. האם זה לא מוקדם מדיי? (בפעם שעברה הוזמנתי לבדיקה ראשונה ביום ה-15)? 3) התחלת המנוגון היא ביום ה-17 לדיכוי. האם זה בסדר? (בפעם שעברה התחלתי ביום ה-18). בתודה מראש, ושיהיה לך ערב נפלא, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובותיך
צפונית6617/09/2008ד"ר ישי שלום, אני זקוקה לתשובתך כדי לדעת האם אתה מקבל את הפרוטוקול בהתאם לשאלות שלי כפי שהוזכרו כאן בהודעה לעיל, על מנת לדעת מתי כדאי לי להתחיל את הטיפול בשבוע הבא. אני מבקשת את סליחתך על ההטרדות היומיומיות כמעט, אבל אני זקוקה ל-O.K שלך לגבי כל אחת מהשאלות מההודעה לעיל. בתודה מראש, וערב נפלא לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימונית
ד''ר דוד ישי17/09/2008תתקשרי אלי מחר ב 9:30
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאממתינה...17/09/2008
אני צריכה לעשות בדיקת בטא שבועיים אחרי החזרה, במידה ואכן יש הריון תקין לאיזה תשובה אני צריכה לצפות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול17/09/2008כל תוצאה שאינה שלילית, או "קטן מ - 3".
לרוב - עשרות או עד מאתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חלשעדי17/09/2008
שלום רב לאחר לקיחת איקקלומין קיבלתי ווסת מוקדמת עם דימומים מאוד מאוד חלשים זהו כבר היום ה3 שבו יש הפרשות חומות ומעט מאוד דמם האם האיקוקלומין גורם למחזור להיחלש כל כך והאם זה פוגע בסיכוי להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל שלום
פרופ' שחר קול17/09/2008איקקלומין עלול לגרום לרירית דקה.
רירית דקה יכולה להיות הסיבה לדימום המועט.
בכל מקרה, בנוכחות דימום חריג יש לשלול אפשרות של הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
עדי19/09/2008אם כך מדוע הרופא שלי לא נותן לי משהו בשילוב עם האיקקלומין כדי לעבות את הרירית והאם עם רירית דקה אפשר להיקלט ?
פרופ' שחר קול19/09/2008הדרך הטובה ביותר, אם אכן זו הבעיה, היא להפסיק הטיפול באיקקלומין.
"מעבי הרירית" למינהם (פרוגינובה, אסטרופם ועוד) לא ממש מועילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמעין17/09/2008
היי, כמה שאלות - בעברי הריון שנגמר בהפלה יזומה בשבוע 13 לפני חצי שנה 1) עברתי החזרה אתמול של עובר אחד בריא לאחר PGD ל - X שביר . לדברי המעבדה העובר היה מאוד יפה לפני הדגימה - 8 תאים. ולאחר לקיחת הביופסיה ביום ה - 3 הוסיף תאים והוחזר לי ביום הרביעי 11 תאים כשהוא נראה יפה. רירית 12ממ יפה יש סיכוי להריון? על אף שההחזרה הייתה ביום 4 והעובר לא החל לעבור איחוי לקראת בלסטוציט? 2) האם היום - מחר קיום יחסי מין יכול לפגוע בקליטה? 3) אני בת 27 אבל כנראה אני מגיבה לא כל כך טוב לטיפולים אחרי דקא ארוך למרות שהביציות שלי כן איכותיות. האם ההורמונים הגבוהים שאני לוקחת יכולים לפגוע "במאגר הדל" (בו נקווה לא כל כך דל...) שנותר לי... . ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעין שלום
פרופ' שחר קול17/09/20081. כן!
2. לא.
3. לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהלילך17/09/2008
ערב טוב, לפני 5 ימים עברתי החזרת עוברים. החל מאתמול סובלת מכאבי בטן (עליונים) ושלשול כתוצאה מקלקול קיבה. האם הדבר עלול לפגוע בסיכוי להריון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול17/09/2008לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאד!!!חסויה17/09/2008
שלום רב, אי פריון ראשוני , למעט OTA קל, מסיבה לא ברורה. עברנו מספר הזרעות. מדדי הזרע לאחר השבחה בד"כ בערכים כדלקמן: נפח דגימה 0.8 מ"ל; ריכוז זרעונים (מליון/מ"ל 30; אחוז זרעונים בתנועה 55; דרגת תנועה2-3. היום התקבלה תשובה (לאחר טיפול מעבדתי) כדלקמן: נפח דגימה 0.8; ריכוז זרעונים 3; אחוז זרעונים בתנועה 15; דרגת תנועה 1-2. בן זוגי טוען כי במהלך מתן הדגימה הוא שם לב שחלק "התפספס", אך לטענתו לא הזירמה הראשונית. לציין כי לפני 3 חודשים הושג הריון לאחר הזרעה שהסתיים בהפלה נדחית ומאז לא בצענו כל טיפול. נבהלנו מאד מהתשובה, אך למרות זאת הומלץ לבצע הזרעה וכך עשינו. חשוב לציין, כי בחודשים האחרונים בן זוגי מתלונן על כאבים בירכיים, בממפשעות וכן באשכים. בדיקה כירורגית תקינה ונאמר כי נראה שמדובר בכאבים שמקורם אורטופדי. שאלותי כדלקמן 1. האם יש טעם לבצע הזרעה נוספת מחר נוכח הערכים הללו? 2. האם יכול להיות שמדובר בהדרדרות כה קיצונית של הזרע ב- 3 חודשים? 3. האם יכול להיות חלילה כי הדבר מצביע על בעייה הקשורה לתלונותיו האחרות? 4. האם יש מקום לבצע בירור נוסף נוכח הבדיקה והכאבים? אנו מאד לחוצים ומודים מקרב לב על מענה לשאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי17/09/2008קרוב לודאי שהאיכות של הזרע בבדיקה האחרונה היא מקרית וחד פעמית. העובדה שהרית מאד תומכת בזה . לכן אני בעד הזרעה נוספת.
לגבי התלונות של בעלך. בהחלט כדאי שיגש לבדיקת אורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה25/09/2008שלום רב ד"ר דוד ישי, ראשית, תודה על המענה לשאלותי. שנית, מדדי הזרע הנמוכים חזרו על עצמם גם ביום שלמחרת. בUS אשכים וריקוצלה דרגה 1 באשך שמאל. האורולוג אשר אבחנה זו והפנה לבדיקת זרע. שאלותי: 1. האם וריקוצלה עלולה לגרום לכאב במפשעות ובאשכים? 2. האם הרויקוצלה הופיעה פתאום או שמא מדובר במצב ישן? 3. האם זו עשויה להיות הסיבה לירידה כה קיצונית במצב הזרע? עד עתה היה ידוע על OTA קל, בעיקר בשל מורפולוגיה נמוכה, אך על זרע שהצליח להפרות בהזרעה. רב תודות ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על קבלת תשובה
חסויה26/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)