מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא נמוכה מאוד אבל מוכפלת- תוצאות בדיקותליאת13/12/2020
שלום וברכה
ביום 10 להחזרת עובר מוקפא
בטא 15
פרוגסטרון 60
אסטרדיול 6900
הייתי בטוחה שזה כימי והצער היה רב ובהתאמה זלזלתי בתמיכה
היום - יום 13
בטא 33
פרוגסטרון 50
אסטרדיול 4000
תגברתי את התמיכה כמובן לפי מרשם הרופא
האם אתה מזהה כאן מגמה חיובית?
בהריון כימי עדיין הבטא מוכפלת?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר13/12/2020אין מה לתגבר פרוגסטרון כשהבריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון מוגבר לשליית פתח ושליה נעוצהמירי12/12/2020
שלום.
אני בת 41. אחרי שני הריונות. ראשון היה לידה טבעית. שני הסתיים בניתוח קיסרי.הבנתי שאני בסיכון מוגבר לשליה פתח ושלייה נעוצה בהריון הבא בגלל הגיל ובגלל ניתוח קיסרי. עד כמה
הסיכוי שלי גבוה לסיבוכים הנ"ל.אני מאוד רוצה עוד ילד אבל חוששת בגלל פוטנציאל לסיבוך הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי לאירועים שציינת גם במצבך נמוך מאוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לקחת יחד דיאה וקיו 10 עם גלולות למניעת היריוןיעלי12/12/2020
לאחר לידה בטיפולי פוריות התחלתי לקחת קיו 10 ודיאה ומיכוון שאני לאחר ניתוח קיסרי אני לא יכולה לחזור לטיפולי פוריות ואם כן זה רק לשאיבות שאלתי אם אני רוצה לקחת גלולות למניעת היריון לכמה חודשים האם זה בסדר לקחת אותם יחד עם הורמון דיאה וקיו 10 - תודה רבה ובשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר12/12/2020לא לוקחים ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא וכל השאר אשמח לחוותדעתליאת10/12/2020
שלום
יום 10 להחזרת עובר יום 5
בטא 15.8
אסטרדיול 6900
פרוגסטרון 60
נראה רע . השאלה אם מניסיונכם ראיתם עלייה מאשרת בטא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר11/12/2020לפעמים כן מתפתח הריון תקין אלא שיותר נדיר.
לרוב זה הריון כימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה הורמונלית - לא תקינהיעל10/12/2020
שלום,
בת 34 לאחר 14 שנה על גלולות וברקע ניתוח להוצאת ציסטות
ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום החמישי לווסת
התוצאה של FREE ANDROGEN INDEX יצאה 0.33 אני מבינה שזה לא תקין. מה זה אומר ברמת הפוריות?
שאר התוצאות:
FSH - 11
LH - 7
EST - 209
PROLACTIN - 340
ANDROSTENEDIONE - 2.3
DHEA SULPHATE -1.25
SHBG - 117
TESTOSTERONE- TOTAL - 0.40
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ` דוד בידר11/12/2020ל index אין משמעות.
יש משמעות ל FSH, שהוא מעל הנורמה ויש לחזור שוב בוסת הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל11/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם או שאיבה, מה כדאי לעשות קודם לדעתך?שיר10/12/2020
פרופ' יקר,
אני מתלבטת האם לעשות קודם צילום רחם או שאיבה והקפאת עוברים ורק אחרי צילום הרחם והצינטור החזרה...
השיקול הוא בעיקר הקרינה שמדאיגה אותי בצילום הרחם, בעוד שאם אעשה קודם שאיבה ואז את צילום הרחם אקפיא את העוברים ולא אוכל להחזיר טריים..
מקווה שהדילמה ברורה...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` דוד בידר11/12/2020השאלה האם צריך לעשות צילום רחם או לא.
אם יש התויה לצילום אז קודם צילום לפני שאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' בידר מוסיפה שאלה
שיר12/12/2020חייבת לעשות צילום רחם בהוראת הרופא לפני ההחזרה הבאה...
אשמח בבקשה להבין מדוע צילום רחם לפני שאיבה בעצם?
לא עדיף לעשות שאיבה ולהקפיא עוברים כדי לחסוך את הקרינה מהביציות המופרות?
מהו טווח הביטחון מבחינת קרינה? השפעת הקרינה בהליך הזה נחקרה בטווח לשאיבה פרופ' ?
מקווה ששאלותי ברורות
המון תודה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר12/12/2020אין שום קרינה בצילום רחם שמשפיע על משהוא.
צילום רחם, מטרתו לבדיקה בעיות בחלל הרחם וחצוצרות וכדאי לפני החזרה, ועדיף החזרה טריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאיבות רצופות האם כדאי מניסיונכם?נטלי10/12/2020
שאיבה אחרי שאיבה... חודש אחרי חודש בלי הפסקה.... האם גורמת לפחות ביציות בסבב השני ? כלומר כדאי לקחת חודש הפסקה ביניהם כדי לתת סיכוי לעוד ביציות להתפתח אחרי ששאבנו באותו חודש ביציות או שאין קשר וכמות הביציות יכולה להיות טובה גם אם זה שני סבבים ברצף?
תודה רבה וחג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי
פרופ` דוד בידר11/12/2020לא טוב חודש אחרי חודש.
הגירוי אחרי חודש לא רצוי ופחות טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' פיזית אני יכולה להמשיך... האם כדאי לתת הפסקה בשביל התוצאה?
נטלי12/12/2020אם מבחינה פיזית אני בסדר גמור האם אפשר שבוע אחרי שבוע?
אשמח לדעת האם כדאי לעשות הפסקה בשביל שכמות הביציות תהיה טובה יותר או שאין קשר לכמות ביציות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבות
פרופ` דוד בידר12/12/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ'! אחכה... חודש אחד מספיק?
נטלי12/12/2020חודש אחד מספיק לאחר השאיבה הקודמת או שכדאי יותר כדי שיהיו יותר ביציות ותוצאות טובות? או שאין קשר ?
תודה תודה תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחודש
פרופ` דוד בידר13/12/2020חודש מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרידול וזקיקים- האם מעט ומה ההשפעה?לוליאן09/12/2020
מה רמת הe2 הצפויה לפי גודל הזקיקים? האם יש טבלה כזו? אם יש לי זקיקים בגודל 10, 11,11, 14, 10 ועוד קטנים ואסטרידול 2000 האם זה מעט מדי? ומה ההשפעה של e2 נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול
פרופ` דוד בידר10/12/2020אין טבלה אך כל זקיק תורם לרמת ההורמון בדם .
כל רופא יודע, מנסיונו, האם התהליך תקין.
הערך 2000 הוא כבר גבוה אך תלוי אחרי כמה ימי זריקות.
לרוב, אחרי 5 ימי זריקות, יודעים את הקשר בין E2 לזקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לוליאן10/12/2020תודה על המענה.
מדובר ב7 ימי זריקות (פרוטוקול ארוך שבו לקחתי אסטרופם מיום 19 לוסת עד תחילת הטיפול,). פעם שעברה היו לי 9 ביציות עם e2 8500. ואני לחוצה כי עשיו הכל גדל לאט (מקווה שלאט ובטוח כי אולי זו היתה המטרה של הפרוטוקול הארוך) אבל גם הe2 לא נראה לי מספיק גבוה בשביל יום 7 להזרקות.
אשמח לשאול האם באמת בפ. ארוך זה מתפתח יותר לאט והאם לא נראה לך שהe2 נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מתקבל הרושם שהתגובה שלך בהתאם לציפיות בפרוטוקול ארוך העורך בד״כ קצת יותר זמן(כיומיים בממוצע),ולכן התאזרי בסבלנות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 15 - כי אם אפשר קשה אז למה לא?ליאת09/12/2020
יום 9 להחזרת עובר יום 5 והבטא 15.4. מניסיונכם יש בכלל מה להמשיך לבדוק או להיפרד לשלום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר10/12/2020חייבים להמשיך לבדוק.
חייבים לדעת מה קורה עם הבטא וגם אם לא יצא תקין, חייבים לברר שהפכה לשלילי אחרת יכולים להיות סיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב אולטרסאונד על בסיס טבעיNaamag09/12/2020
אפשר לראות זקיק אחד במעקב אולטרסאונד חיצוני? בטיפול הפריה לא על בסיס הורמונים במטרה לשאוב ביצית אחת? או שעצם הבדיקה החיצונית מקשה על הניראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ` דוד בידר10/12/2020קשה לראות דרך הבטן ובטח שאיבה תעשה דרך הנרתיק.
המחזור טבעי ללא תרופות קשה לדעת בדיוק מתי הביוץ
ומתי לשאוב.
יש טכניקה לזריקות של יום יומיים כדי לשאוב בזמן הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילוי השלפוחית
Naamag15/12/2020האם שתייה מספקת של מים לפני הבדיקה יכולה לעזור.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילוי
פרופ` דוד בידר15/12/2020לרוב זה מה שעושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במחזור טבעי ושימוש בהורמון אוביטרלKiki09/12/2020
היי,
אם מנסים להרות במחזור טבעי והנטייה היא לא לקחת הורמונים בכלל למעט אוביטרל.
האם ניתן לקחת את האוביטרל ביום ה 12 למחזור ואז ניתן לדעת בוודאות
את מועד הביוץ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר09/12/2020במחזור טבעי יש להזריק את האוביטרל לפי תוצאות אולטרה סאונד ודם ולא סתם ביום 12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ודקפפטיל לפני שאיבה- עדיפות לצד הזרקהYaelit8009/12/2020
היי,
צריכה להזריק היום בערב אוביטרל ושני דקפפטיל לפני שאיבה.
האם יש עדיפות להזריק את הכל באותו צד ( איפה שיש יותר זקיקים) או למשל עדיף את הדקפפטיל לחלק בין צד ימין לצד שמאל ( בכל צד יש מספר זקיקים )?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר09/12/2020לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה עם בסיס של זריקותליבי08/12/2020
שלום
באיזה יום לווסת בדרכ בדרכ מתחילים להזריק כדי לגרום לרירית להתעבות בשביל החזרה .?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ` דוד בידר08/12/2020אפשר להתחיל בכל יום של הוסת ומקובל מיום 4.
אך אפשר יום 3 או יום 5 זה גם בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הריון כימי יש לי כמה שאלותלי08/12/2020
1. הריון כימי זה הריון קיים או שזה מעין הריון מדומה?
2. יכולים להיות כמה הריונות שהם כימיים? אם כן, מה בודקים במידה וזה שוב קורה?
3. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, יכול להיות שזה הגורם להריון כימי או שאין קשר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי
פרופ` דוד בידר08/12/20201.הריון כימי הוא הריון שבו תאי העובר נקלטו ומיד הפסיקו להתפתח
2. אם יש הריונות כאלה אזי יש לבדוק מגוון של בדיקות.
חלל אחם, גורמי קרישה ועוד.
3כאשר בלוטת התריס לא מאוזנת יכולים להיות הפלות ולאו דוקא הריונות כימיים, אחא הריונות יותר מתקדמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרה כפולה האם תקין?בר08/12/2020
היי ב24/11 בוצעה החזרה של עובר מוקפא יום 3 וב26/11 בוצעה החזרה של עובר מוקפא יום 5 היום 08/12 בוצעה בטא והיא 52, ופרוגסרסטרון 24 האם הבטא בטווח התקין ויכול להתפתח להריון תקין? ושאלה נוספת, האם יכול להיות ש2 העוברים נקלטו אבל בעצם אחד נספג ואז הבטא קצת יורדת וכו'? השאלה היא מכיוון שעשיתי בדיקת הריון ביתית שמזהה מבטא 25 ביום ה8 להחזרה, והיא יצאה חיובית (לא קיבלתי אוביטרל או משהו שמשפיע) ואתמול ביצעתי שוב את אותה הבדיקה שיצאה שלילית. ולכן מרגישה שמשהו קצת השתגע עם הבטא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר08/12/2020רמת הבטא היא נמוכה.
הסיכויים להריון תקין נמוכים.
יש לחזור על הבדיקה בהפרש של יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרשה מאוחרת?
בר13/12/2020היי פרופ׳ בידר תודה על המענה!
יומיים לאחר הבטא 52 הייתה בטא 84
ושלושה ימים לאחר ה84 הבטא 376
יש מצב שיצא מזה הריון תקין?
הייתכן שהייתה השרשה מאוחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר13/12/2020אין השרשה מאוחרת.
לרוב הערכים לא מתאימים להריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)