מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להתחסן נגד קורונה- לקראת טיפול פוריותטלי26/12/2020
שוברת את הראש . אני לקראת עוד טיפול פוריות עוד מעט.
האם להתחסן נגד קורונה עכשיו לפני הטיפול שיתחיל ? ויש עוד את החיסון השני 21 יום אחרי.. שכבר נמצאים בזמני הזרקות לבטן של הפוריות או בתחילת הריון אמן ב"ה
מה לעשות בסיטואציות כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחסן
פרופ` דוד בידר27/12/2020קודם להתחסן אחר כל טיפולי פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשאול בהקשר הזה
דפנה27/12/2020אשמח להוסיף על השאלה שנשאלה במידה ואני שבוע וחצי לפני שאיבה ואחריה החזרת טריים, האם להתחסן מייד אחריה או שעדיף כבר לחכות ולנסות להישמר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח
פרופ` דוד בידר27/12/2020הדברים הללו לא נבדקו.
אם יד שאיבה מממליץ לחכות עד אחרי שנדע אם את בהריון או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
טלי28/12/2020ומה אם מתחסנת לפני ויש את החיסון השני אחרי 21 ונמצאים כבר בטיפול פוריות באמצע תהליך?
או שאתה התכוונת שלדחות את הטיפול פוריות בחודש לפחות
עד אחריי קבלת 2 הזריקות נגד הקורונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
פרופ` דוד בידר28/12/2020לדחות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית תלת שכבתית אחרי אוביטרללימור25/12/2020
שלום בוקר טוב
אני לפני החזרה בלסטו ורציתי לדעת כי קצת מתלבטת.
כתבתי כאן שהרירית שלי הייתה 7.4 ממ ביום האוביטרל סדירה , אבל לא תלת שכבתית..
(אתמול) 4 ימים אחרי האוביטרל הרירית נהייתה תלת שכבתית 7 ממ.
האם דבר זה יכול לתרום להשרשה?
או שמסתכלים רק על יום האוביטרל ומה שניהיה אחרכ לא רלוונטי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר25/12/2020לא בודקים רירית אחרי אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע ניתוח תוצאה- ריכוז נמוךדוד24/12/2020
היי. ביצעתי בדיקת זרע ומדדי פי אץ, תנועתיות נפח תקינים למעט ריכוז זרעונים כאבעה מיליון בלבד. לציין כי לא שמרתי אלא 24 שעות בלבד לפני הבדיקה. מה הסיכוי שזוהי הסיבה לריכוז הנמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר25/12/2020זו לא הסיבה.
אצל גברים הזרע פעם טוב , פעם רע , פעם טוב מאוד וכו.
צריך לחזור על הבדיקה ואם יש פחות מ10 מליון ריכוז אםשר לעשות ברור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל לאחר הגרידה עקב הפלה נידחתאלינור24/12/2020
לפרופסור שלום,
אני חודשיים לאחר הגרידה עם תאומים (שבוע 9), עקב הפלה נידחת.
אמורה לעבור בדיקת היסטרוסקופיה הבחנתית ביום ה 11 למחזור.
האם צריך לבצע פיפל לאחר הגרידה הפלה נידחת?
אם כן, למה? הרי דווקא נחשב שהרירית לאחר הגרידה עלולה לקלות דווקא
או שהרירית חלקה מידי ופיפל יסייע לקליטת העובר ?
תודה מראש,
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ` דוד בידר24/12/2020לא עושים פיפל לאחר גרידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי בדיקת בטא שאלהמרים רוזנבליט24/12/2020
שלום פרופסור אני בת 43 לאחר 2 עוברים טריים ללא בעיות מיוחדות כלל היום 24.12 עשיתי בדיקת בטא ראשונה אחרי 14 יום מההחזרה ואמרו לי שזה בטא 12 ואמרו לי שזה גבולי בסדר יש הריון ביקשו ממני לעשות בדיקת נוספת ביום ראשון רציתי לדעת האם יש סיכוי עדין שההריון יתפתח ויתכן גם הריון מבטא כזאת? וכמה בטא צריך להיות ביום ראשון בערך כדי לדעת שזה תקין מבטא כזאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי
פרופ` דוד בידר24/12/2020הסיכויים להריון תקין אחרי בטא 12 בגילך הם אפסיים.
יש לעקוב אחרי הבטא כדי לראות שנעלמת לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי בדיקת בטא שאלה
מרים רוזנבליט24/12/2020אז רציתי לדעת לפי תשובתך מתי אמור להתאפס הבטא תוך כמה זמן אמור להגיע המחזור? יש לי לציין שזה הריון השני שאני נקלטת הריון ראשון היה ספונטני אך חוויתי הפלה עכשיו התחיל בהריון וגם לא צלח. אז מה אפשרי לעשות לטיפולים הבאים כדי שזה יצליח? והאם יש סיכוי פעם הבאה או מתישהו להריון תקין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי
פרופ` דוד בידר24/12/2020לאחר בדיקת הבטא שניה אפשר יהיה לדעת מה קורה.
ברגע שהבטא שלילית אפשר להתחיל טיפול.
לגבי הסיכויים בגילך, הדבר תלוי בבדיקת הפרופיל ההורמונלי ובתגובות לטיפול ומצב העוברים.
בכל מקרה בגיל זה הסיכויים נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סיכוי להריון- החזרת עוברדנה23/12/2020
ב 20/12 החזרת עובר בלצוטיט
ב22/12 עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות
אסטיאודרול 403
LH 1.80
פוגרסטרון 45.3
האם תוצאות אלו מעידות על התפתחות של הריון???
בדיקת הבטא תהיה רק בשבוע הבא
אשמח לתשובה בהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התוצאות תקינות אולם מוקדם להתנבא לפיהם לגבי התוצאה העתידית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
דנה23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי סיכוי להריון- החזרת עוברדנה23/12/2020
ב 20/12 החזרת עובר בלצוטיט
ב22/12 עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות
אסטיאודרול 403
LH 1.80
פוגרסטרון 45.3
האם תוצאות אלו מעידות על התפתחות של הריון???
בדיקת הבטא תהיה רק בשבוע הבא
אשמח לתשובה בהקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש להתאזר בסבלנות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה 18.12 עובר יום 3, אוביטרל 18.12 ו 20.12לי23/12/2020
4 ימים מתאריך 20.12 אוביטרל נעלם מהדם, סופרים מאותו יום? כלומר מחר כבר יהיה אפשר לעשות בדיקה ביתית או יום שישי רק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבצע בדיקה ב-30 לחודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה ב 30 לחודש אם האוביטרל נעלם מהדם?
לי23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כי זה המועד האופטימלי חבדיקה אחרי החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות ומעקב זקיקים לילד שלישימירי23/12/2020
שלום
האם קופת חולים מאשרת מעקב זקיקים והזרעות (בלי הורמונים) כדי לעזור להיכנס להריון עבור ילד שלישי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל עוד שהדבר נעשה בהוראת רופא מטפל -אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית אקוגנית נזול בחלק הפונדלימטופלת23/12/2020
שלום
פר תודה על המענה שענית לי השבוע.
אני כרגע לפני החזרה לקחתי זריקות במינון נמוך לעיבוי רירית.. וגם אסטרופם.
ביום ראשון ביום האוביטרל הרירית הייתה 7.4 סדירה -
אך הייתה תלת שכתבית רק בחלק ממנה..
היום עשיתי בדיקת דם וגם מעקב א.ס
והרירית הייתה 6.6 אקוגנית, מעט נוזל בחלק הפונדלי..
אמורה לעשות החזרה של בלסטו בראשון הקרוב והממצאים קצת לא הכי ניראים לי..
בדרכ הרירית שלי תלת שכתבית ..
מה זה אומר רירית אקוגנית מעט נזול בחלק הפונדלי?
והאם כדי לבצע החזרה במצב כזה או שעדיף לחכות לחודש יותר מוצלח?
רב תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית משנה את המירקם שלה בעקבות עליית הפרוגסטרון,לגבי הנוזל ברחם -עלייך לפנות לרופא שלך בנדון,,הנוזל לא אמור להיות לקראת ההיזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל
מטופלת23/12/2020תודה על תשובתך
הרופא כן רוצה לבצע את ההחזרה אבל אני קצת חוששת לבצע עם הנוזל הזה.
ביום ראשון הקרוב ההחזרה, אם עד ראשון
הנוזל יהיה עדיף לבטל החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לעיתים ניתן לשאוב את הנוזל בסמוך להחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון הורמונלי- בת 41 ומחזורלינוי22/12/2020
שלום אני עשיתי בדיקות דם פרופיל הורמונלי לבירור מצב ואלו התוצאות שהתקבלו.. עשיתי אותם ביום הראשון של המחזור שלי.. השאלה שלי באופן כללי זה נראה שאני באיזון? בת 41 בריאה בדרך כלל, מחזור סדיר כל 28-30 ימים, אורך שלו שלושה ימים, אוכלת בריא, לא מעשנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון
פרופ` דוד בידר22/12/2020הבדיקות לא נעשו בוסת.
הדימום הוא לא של וסת כי רמת הפרוגסטרון גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
לינוי24/12/2020הבדיקה בעיקרון נעשתה ביום הראשון בהתחלה...
השאלה שלי באופן כללי לפי התוצאות האלה .. האם בכללי יש מצב שיש לי פוריות סביר? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר24/12/2020עצם עליית הפרוגסטרון יש תהליכי ביוץ.
הפוריות נקבעת לפי גיל והיא אינדיוידואלית.
לכן עניין הפוריות הוא זמני ויורד עם הגיל.
אחת את רוצה להרות אזי הסיכויים מתבררים במהלך הניסיונות או הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה- עובי רירית 12 זקיקים קטניםמורג22/12/2020
הגיוני שעשו לי החזרה כאשר עובי רירית 12, זקיקים קטנים בלבד.
תוצאות בדיקת דם יומיים לפני החזרה (עובר יום 3):
אסטרדיול 464 pmol/L
פרוגסטרון 11.5 nmol/L.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שיומיים לפני בדיקה זו היו התוצאות:
מורג22/12/2020רירית- 5.5 עם זקיקים קטנים.
אסטרדיול 1806 pmol/L
פרוגסטרון <2
הרופא אמר לי שעושה החזרה כי היה ביוץ כבר..
אבל זה לא ברור לי... האם זה היה במועד תקין או לא?
לפי נתונים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר22/12/2020הבדיקה יומיים לפני החזרת עוברים אומרת שאת אחרי ביוץ.
לפי התוצאות הייתה החזרה על רירית 5.5 שזה פחות רצוי
היה לך ביוץ טבעי והרופא החליט היזרה לפי זה.
לא מודדים רירית אחרי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי, יומיים לפני ההחזרה הייתה עובי רירית 12 זה תקין?
לי22/12/2020ואם לא היו זקיקים איך יודעים שהיה ביוץ?
הרי בשאיבה שעושים בזמן ביוץ מחכים לזקיקים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר22/12/2020בין הבדיקה הקודמת לאחרונה יש עליה בפרוגסטרון.
הפרוגסטרון עולה אחרי הביוץ.
לא מודדים רירית לאחר עלית פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ב-18.12.20- של 2 עובריםלי22/12/2020
אוביטרל בתאריך 20.12.20
החזרה של 2 עוברים יום 3 בתאריך 18.12.20.
בטא בתאריך 31.12.20.
יש לי כמה שאלות:
*לכמה מצפים שתהיה הבטא? אחרי תקופה זו.
*מתי אפשר,אם בכלל, לעשות בדיקת הריון ביתית?
*אני לוקחת כתמיכה- 4 דופסטון ו-3 אסטרופם. לקחתי פרונטוגסט בתאריכים- 18.12, 20.12 ו-22.12. הבנתי שדופסטון לא מדיד בבדיקות דם? איך כן אפשר לבדוק אותו? וכמה צריך להיות הפרוגסטרון בבדיקת הבטא, עם הדופסטון?
*התמיכה מספיקה?
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת- יש סימנים להשרשה או שלא מחייב?
לי22/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
פרופ` דוד בידר22/12/2020כל בטא שמופיעה זה הריון.
בבדיקה אחרי 12 יום מצפים לבטא סביב 150.
התמיכה מספקת ולא צריך לבדוק רמת פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנוכח האוביטרל אפשר לעשות בדיקת בטא לפני 31.12 או שלא מומלץ?
לי22/12/2020תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ` דוד בידר22/12/2020האוביטרל נעלם מהדם אחרי 4 ימים מהזרקתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית ביום החזרה ואוביטרלנופר22/12/2020
שלום פרופ
תודה על תשובתך אתמול
אשמח להבהרה בנושא עובי רירית ביום ההחזרה..
מדוע חשוב עובי הרירית דווקא ביום האוביטרל ולא ביום ההחזרה ?
אם מחזירים לדוגמא בלסטו הוא משתרש ל באותו יום של ההחזרה או למחרת,
אז ההיגיון אומר שבהחזרה חשוב שהרירית תיהיה עבה ולא דווקא ביום האוביטרל..?
אשמח להברה וממש תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית רחם ביום האוביטרל מסמלת את שלב השגשוג (שלב פ...
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2020רירית רחם ביום האוביטרל מסמלת את שלב השגשוג (שלב פרוליםרטיבי) של רירית הרחם לאחר מתן האוביטרל מתחיל שלב הפרדתי של רירית הרחם שאינו מוסיף להתעבות אולם בגלל ההפרשות הספיציפיות הנובעות מפעילות הפרוגסטרון רירית הרחם עוברת שינויים היסטולוגים המעשירים אותה להשתרשות במועד הייעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי לקראת הזרעה- בת 30תמי21/12/2020
שלום, אני בת 30 ולקראת הזרעה מס' 7 (כן, כן) עד עכשיו היו ללא הורמונים.
ושמתי לב שבכל פעם שעשיתי את בדיקות הדם ההורמונליות ביום 3-5 למחזור יצאו לי ערכי אסטרדיול יחסית גבוהים (בין 200-350pmol/L
המחזור שלי מאוד סדיר. בין 29-31 יום ואורך המחזור עצמו (יום-יומיים ראשונים זרימה חזקה ועוד יומיים של זרימה חלשה)
בפעם האחרונה עשיתי בדיקת דם ביום ה-5 למחזור ויצא לי ערך אסטרדיול של 390pmol\L, LH-4.4 ופרוגרסטרון קטן מ-2 , אין לי נתונים של FSH.
א. האם הערכים הללו של האסטרדיול בסדר? ייתכן וזה מנבא על רזרבה שחלתית נמוכה?
ב. האם במקרה כזה זה הגיוני שייתנו לי גונאל שלושה ימים 37.5 ml?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר21/12/2020א. הערכים של האסטרוגן בסדר
ב. לא מבין מה זה שנתנו זריקות 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)