מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גרידהענת23/06/2008
שלום
עברתי גרידה ב-4.6.08 נשארה שארית קטנה עם כלי דם. הרופאה אמרה לי לחכות למחזור שאמור להגיע לקראת אמצע - סוף יולי ויכול להיות שהחומר יצא עם המחזור.
1. האם לא מסוכן עד אמצע-סוף יולי להשאיר את השארית ברחם?
2. מנסיונך, האם יש מצב לפליטת השארית עם המחזור?
3. באופן כללי, האם אפשר להמנע מגרידה וההריון ייספג לכשעצמו? מתי זה קורה שההריון נספג לכשעצמו?
אני בת 39 לאחר הפסקת הריון בשבוע 22 (טריזומיה 21) וכן עובר שנמצא ללא דופק בשבוע 7 (אם הוא לא תקין כנראה יש בעיות כרומוזומליות..... נכון?)
4. אז פעמיים קרה מצב שהעוברים אינם תקינים האם בכל זאת כדאי להחזיר את העוברים המוקפאים ללא בדיקות או שוב לקחת סיכון ולהחזיר עוברים שיכול להיות שהם פגומים (למרות שהם קיבלו ציון גבוה במעבדה) ולחוות שוב הריון לא תקין , גרידה וכו'........?
אשמח לתשובה כנה ולכל מידע אפשרי... בנוגע לעוברים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי23/06/2008הגרידה החוזרת אינה נטולת סיכונים בעצמה ולכן שוה לנסות לתת לשארית לצאת ללא התערבות
אפשר להמתין להפלה ( שתתרחש במוקדם או במאוחר ) ולקוות שכל התוכן יתרוקן. בד"כ אנחנו מעדיפים לעשות גרידה מבוקרת.
אני חושב שבשלב הזה עדיף להחזיר את העוברים ולא להתעסק בבדיקה גנטית טרום השרשה ( PGD ). אם תתרחש עוד הפלה ניתן יהיה לשקול את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר זרע לאחר בדיקהאופטימית23/06/2008
היי
אתמול התבשרתי כי לא נמצאו כלל תאי זרע בבדיקה שביצע בעלי
אני מנסים כבר למעלה משנה להכנס להריון , המון זמן הייתי בטוחה שפשוט לא הקפדנו על ימי הביוץ וכן עבדתי במשרה מאוד מלחיצה וחשבתי שאנחנו רק צריכים עוד זמן אולם כשהתוצאה הגיעה הרגשתי כאילו תלשו לי חלק חשוב בגוף
שנינו בקרוב בני 29 בריאים
אני מעוניינת לשמוע מהן האופציות,סטטיסיטית לדעת שזה אפשרי , הכל ורק לא לחשוב על הנורא מכל שלא נוכל להביא ילד שיהיה ילוב של שנינו ...
זקוקה לעידוד (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי23/06/2008ראשית צריך לחזור על בדיקת הזרע עוד פעם פעמיים בהפרש של כמה שבועות. אם המצב חוזר על עצמו, אפשר לקחת ביופסיה מהאשך כדי לחפש תאי זרע בשלים שאתם ניתן לעשות את ההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר זרע
אופטימית24/06/2008תודה על תגובתך דר ישי
האם בוודאות אוכל להרות מבעלי , בכל דרך קשה ככל שתהיה ?
האם יש אפשרות שקיימת איזשהי חסימה בצינורית ושניתן לפתוח אותה ולהרות באופן הרגיל ?
או שמא הפתרון יהיה מחייב הפריה חוץ גופית ?
הרופאה שלי הפנתה את בעלי לאורולוג , לא ציינה בפניי את האפשרות לבצע את בדיקת הזרע פעם נוספת, האם ממה שכתבת ניתן להבין שיש אפשרות , שעל אף שלא נמצאו בבדיקה הראשונה כלל תאי זרע לאחר סירכוז , שהמצב יכול להשתנות בבדיקה נוספת ?
אודה לקבלת מנה לשאלותיי
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לי
ד''ר דוד ישי24/06/2008אי אפשר להבטיח לך שתוכלי להרות מזרעו של בעלך. גם אם ימצא זרע בבדיקה חוזרת וגם אם בביופסיה, ההריון יהיה רק ב IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני תחילת טיפולים..טל23/06/2008
שלום רב ,
אני בת 26, מנסה מזה כמעט שנה להרות. מבדיקות זרע שערך בעלי עלה כי כל הנתונים יצאו תקינים למעט מורפולוגיה 0 ו-1 בבדיקה חוזרת. הרופא המטפל הציע להתחיל עם הזרעות יחד שימוש בGONAL 900 ו- OVITRELLE. אני מקבלת מחזור סדיר 27-29 יום. חוץ מבדיקת PAP ובדיקת שד הרופא רוצה תוצאות של בדיקת דם (ספירת דם, נוגדנים לצהבת וכו') בטרם נתחיל את הטיפול. הוא נתן לי לבצע גם בדיקות הורמונליות, אך אתחיל את הטיפול עוד לפני קבלת התוצאות.
שאלותיי הן: האם ההורמונים שניתנו לי אינם במינון גבוה יחסית לגילי ולמחזור התקין? האם מומלץ להתחיל טיפול ללא בדיקות נוספות (פרופיל הורמונלי, למשל)? והאם יש להיות בצום או להיות ערים מס' שעות לפני בדיקת הפרופיל ההורמונלי?
בתודה מראש,
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל
ד''ר דוד ישי23/06/2008900 הוא לא המינון היומי אלא כמות התרופה שיש במזרק ( שמספיקה למס' ימי טיפול )
אני מעדיף לקבל את תוצאות הבדיקות שבקשתי, לפני התחלת הטיפול. את הפרופיל ההורמונלי צריך לעשות במרחק זמן של 2-3 שעות משנת הלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגון וגרוי יתריעל23/06/2008
חודש שעבר טופלתי במונגון. היה לי גרוי יתר, אז במקום להזריק אוביטרל קיבלתי הוראה להזריק דקפפטיל 0.1 ההזרעה בוצעה כמתוכנן. כרגע ממתינה לבדיקת הבטה מחר
שאלותי הן:
1. במידה ולא יושג הריון האם יהיה צורך לחכות חודש להתחלת טיפול חדש?
2. מה נהוג לעשות במקרה שלי שהיה גרוי יתר, האם ממשיכים עם מנוגון במינונים קטנים יותר או
שצריך לעבור לטיפול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי23/06/2008בד"כ נהוג להמתין חודש בין טיפול לטיפול. כך אני נוהג עם המטופלות שלי. בטיפול הבא בלי ספק צריך יהיה להוריד את מינון המנוגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונאל אפ - גם כואב?
חסוי23/06/2008אני אמורה להתחיל להזריק גונאל אפ בפעם הראשונה.
האם זה גם כואב כפי שמתואר פה ?
שורף?
נסבל?
אשמח לשמוע מניסונכן......
מה תופעות הלוואי שהיו לכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
דנית23/06/2008ממש ממש לא כואב ולא שורף , הלוואי שזה יהיה הדבר הכי קשה שתעברי... בהצלחה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נטאלי
חסוי23/06/2008אמן ואמן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אני25/06/2008הגונאל זו זריקה ממש לא כואבת ולא שורפת.. וגם שאר הזריקות הן בסדר גמור(אולי הזריקה הראשונה מכל זוג מלחיצה טיפה אבל אין ממה)!! בכל מקרה ,זה למטרה טובה ולא אותי ולא אותך ולא אף בחורה, דקירה קטנה של מחט תגרום לוותר על הדבר הכי מאושר בעולם וזה ----ילד!! בהצלחה לך ואם תחייכי הכל יהיה יותר פשוט וקל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור?שרית23/06/2008
שלום לרופאים היקרים?
כרגע במחזור טריים(דקפפטיל+גונל F+אוביטרל לגרימת ביוץ+אנדומיטרין 3 ליום)
חס וחלילה במידה ואין הריון האם אני אמורה לקבל מחזור לפני תשובת הבטא?
אציין שלקחתי דקא פפטיל במינון יומיומי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי23/06/2008הדימום יכול להופיע מס' ימים לפני עד מס' ימים אחרי יום בדיקת הבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...מורן23/06/2008
בת 26, 3 מחזורי איקקלומין. האם אוכל לעבור להפריות? או שצריך לעשות עוד לפחות סבב אחד עם הזרעות? חשוב לציין, זרע תקין. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון...
יעל23/06/2008גם אני לאחר 3 מחזורי איקאקלומין והשלב הבא הוא זריקות לוו דווקא הזרעות תלוי בבדיקת הזרע ובטיפול הרופא.אני טופלתי בזריקות סבב אחד עם אוביטרל לגרימת ביוץ וקיום יחסים רגילים...וכעת בהריון....אז בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מורן
ד''ר דוד ישי23/06/2008אני לא יודע למה את מתכוונת כשאת אומרת הפריות. בכל מקרה, השלב הבא הוא טיפל עם זריקות של גונדוטרופינים + הזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון IVFמיכלי23/06/2008
בוקר טוב,
הריון IVF שבוע 8
יש 2 עוברים . אחד מהם הפסיק להתפתח (אין דופק).
1. תוך כמה זמן הוא אמור להיעלם ?
2. איך הוא אמור להעילם ? דימום, הפרשות, או פשוט להיספג כמו ציסטה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לני
ד''ר דוד ישי23/06/2008העובר אמור להספג. לפעמים יש במהלך התהליך מעט דימום. והוא נמשך כמה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהדורית22/06/2008
שלום ד"ר,
בתאריך 04/06/2008 קיבלתי מחזור ע"י כדורי פרוברה.
מתי אפשר להתחיל לקחת שוב את הכדורים בכדי לקבל וסת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית.
ד''ר דוד ישי23/06/2008מהיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןדורית22/06/2008
שלום ד"ר
אני בעלת שחלות PCO ומטופלת באיקקלומין.
סבב ראשון- כדור 1 ליום - הושג ביוץ ללא הריון
סבב שני - כדור 1 ליום - לא הושג ביוץ
סבב שלישי - 2 כדורים ליום - לא הושג ביוץ
הרופא שלי המליץ להגדיל את המינון ל- 3 כדורים ליום לפני שחושבים להתחיל עם זריקות.
אני יודעת שלא מומלץ לקחת את הכדור הזה יותר מידי, האם זה לא מוגזם?
איך מומלץ לקחת 3 כדורים? (בפעם אחת או בוקר וערב)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דורית
ד''ר דוד ישי23/06/2008אני חושב ששוה לנסות 3 כדורים ליום . אין הבדל מבחינת הסיכון ( אם יש כזה ) בין 3 מחזורי טיפול ובין 4. לגבי צורת הלקיחה, תשאלי את הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון עם איקקלומין
ציפי23/06/2008שלום דורית! המקרה שלך מאוד מזכיר את שלי-גם אני התחלתי עם כדור אחד של איקקלומין ביום.
עליתי לשני כדורים ליום ולאחר שלא היה שום שינוי-עליתי לשלושה כדורים ביום.הרופא שלי המליץ לי לחלק אותם-בוקר\צהריים\ערב-הוא אומר שככה המינון מתחלק בגוף יותר טוב.וככה זה הכי יעיל.
הרופא שלי גם אמר שיש נשים שלא מגיבות לאיקקלומין-בכלל.
אני יודעת שיש נשים שמקבלות גם חמש{!!!} כדורי איקקלומין ליום...
דרך אגב גם אני עם שחלות פולציסטיות...
באשר אלי-לאחר שלקחתי שלוש פעמים ביום איקקלומין-נצפה אצלי זקיק גדול שבייץ.
אז אנחנו עכשיו בציפייה דרוכה לבאות.
יוכלו להגיד לנו אם יש הריון רק בעוד שבועיים. אז לי-בפעם הזו זה הצליח=היה ביוץ.שזה מה שהתרופה באה לעשות...
אי אפשר להגיד לך כללים.כל אישה מגיבה\לא מגיבה שונה למינונים שונים.
לדעתי {וככה גם אני עשיתי}-כדאי לנסות הכל לפני שעוברים לזריקות...
שיהיה לך המון בהצלחה.
אשמח לענות לך על כל שאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רוני!
יעל23/06/2008היי רוני,
תודה רבה על תגובתך.
כיף לשמוע שהפעם הכדורים עזרו לך ואני מקווה שגם לי זה יעזור.
בשבוע הבא אני אתחיל לקחת פרוברה לקבלת וסת ושוב איקקלומין.
כבר אין לי סבלנות לחכות מחודש לחודש.
מאחלת לך בשורות טובות בעוד שבועיים :)
בהצלחה.
רק שאלה קטנה: עברת הזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לך ממחשב אחר ולא שמתי לב לשם
יעל23/06/2008שמי דורית ולא סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון באיקקלומין
ציפי23/06/2008היי סיון! מה שלומך? אני שמחה שאני יכולה לתרום מעט מניסיוני הצנוע.
לשאלתך-לשמחת לאל,לא עברתי הזרעה.הטיפול אצלי החל כיוון שאני פוליציסטית-מחזורים לא סדירים וכו'...
למזלי אני מטופלת אצל פרופ' מאוד נחמד ,אדם מקשיב,מייעץ,מסביר-מאוד חיוני לדעתי.
אני אישית קצת חששתי מאיקקלומין-שמעתי שהוא מקטין\מכווץ את רירית הרחם,יש סיכוי יותר גבוה לסרטן השד,ריבוי עוברים...וכו'...אבל הרופא שלי טוען שזוהי ה-תרופה הנפוצה והעוזרת ביותר לעיניין ביוץ.ולאור ניסיוני-אני סומכת עליו.
בפעמיים הראשונות מאוד התאכזבתי מחוסר התוצאות.לא היה שום שינוי.פשוט כלום!!!
אבל כמו שכבר אמרתי,הפעם...
הלווא אצבעות חזק ומתפללים!
בכל-אופן אם חלילה התוצאה הפעם-שלילית,אני כנראה אאלץ לעבור לזריקות.
חוץ מזה שאני מתה מפחד {כואב,דקירות,מחטים...},גם הרופא שלי מסכים עם הדעה הרווחת שלא כדאי להרבות באיקקלומין מעבר ל-4 מחזורים.
בקיצור-נחכה בסבלנות {נשתדל...} ונראה.מקווים לטוב.
אשמח אם תספרי לי קצת על התהליך שלך-אם את רוצה כמובן...
את עברת הזרעה? כמה זמן אתם נשואים? ובכלל-מה שבא לך לשתף.
בהצלחה,רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית ולא סיון...
ציפי23/06/2008גם אני עניתי לך לפני שראיתי את התיקון...
אז דורית-בהצלחה רבה!
ואני פה...אשמח אם אוכל לעזור.
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל23/06/2008היי רוני,
אנחנו בני 31 נשואים כמעט 8 חודשים.
גם אני מפחדת להתחיל עם הזריקות ואני מקווה שלא אגיע לזה.
לגבי הזרעה- חשבתי החודש, במקרה ויהיה ביוץ לנסות הזרעה משום שזה מגדיל קצת את הסיכויים להריון ואני רוצה לעשות את המקסימום לפני שאתחיל עם זריקות.
עדיין לא דיברתי עם הרופא שלי על זה. אני מטופלת אצל פרופ' רזיאל אריה והוא מקסים!!!
אני עדיין מתלבטת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית!
ציפי23/06/2008היי דורית, איזה קטע...כבר אמרתי לך שהסיפור שלנו דומה???
אני בת 31 ובעלי בן 28.אנחנו נשואים עשרה חודשים.
לפי דעתי {הממש לא מקצועית...!}-כדאי להתחיל מה"קל" ל"כבד".
תרופות שלוקחים דרך הפה-הרבה פחות מאיימות.
וחוץ מזה אתם נשואים ממש מעט זמן יחסית.את בטח יודעת שהרפואה לא מתחילה בכלל בטיפולי-פיריון משום סוג או צורה בטרם עברה שנה שלימה של ניסיונות לא מוגנים...!
אחוז מאוד מאוד גבוה יהרו רק אחרי שנה וכמה חודשים.
אז אל תילחצי!!! כמובן שיש את העיניין הפוליציסטי שאסור להתעלם מקיומו.
נראה לי שאת בדרך הנכונה ומה שתחליטו-שיהיה לטובה...
המון הצלחה!
אשמח אם תעדכני לגבי ההמשך...
אני מצידי-מבטיחה לעדכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית
דורית23/06/2008היי דורית!
תודה רבה על תגובתך ועל העידוד... כיף לשמוע.
אני אשמח לעדכן אותך בהמשך, למרות שיש זמן עד העדכון הבא!
אני מאחלת לך שורות טובות ואשמח לקבל עדכונים.
הכי חשוב להיות אופטימים :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודעת למה טעיתי בשם, רוני :)
דורית23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ישי - ברשותך מספר שאלות נוספותדבי22/06/2008
כאמור לפני כמעט שבוע עברתי ניתוח לכריתת החצוצרה בעקבות הריון חוץ רחמי ו- MTX שנכשל.
1. מתי אני אמורה לקבל מחזור ? כרגע יש קצת דימומים שמתחזקים וכאבים ברחם ובצד של החצצוצרה. איך אני יכולה לדעת אם זה מחזור ?
2. מתי אני יכולה לבצע החזרה של עוברים מוקפאים אם אכן זה מחזור וגם אם לאו?
2. האם נדרש לבצע מעקב של בטא עד שתתאפס, כי ההנחיות של הבי"ח היו ביקורת במחלקת נשים בעוד שבועים ?
3. הבנתי שנדרש לחכות חודשיים מתאריך קבלת ה- MTX עד שאפשר לחזור לטיפולים. האם לא ניתן לבצע החזרה של עוברים מוקפאים קודם לכן ? מה הסיבה שצריך לחכות חודשיים ?
המון תודה על פעילותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרה
ד''ר דוד ישי23/06/2008חשוב לעקוב אחר רמת הבטא עד התאפסות. הוסת מופיע כ 4-5 שבועות אח"כ. לגבי החזרת העוברים, ענית לעצמך. המטוטרקסאת עלול להיות מסוכן לעובר ולכן מומלץ לא להרות 2-3 חודשים לאחר הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני הפריה חוץ גופיתאלה22/06/2008
הי,
בעקבות אזוספרמיה (ככל הנראה על רקע חסימתי) אצל בעלי, אנו צפויים להתחיל בהליכים לקראת הפריה חוץ גופית. אשמח אם תוכלו לכתוב לי אילו בדיקות עליי לבצע טרם פגישה ראשונה אצל רופא מומחה, על מנת לאפשר את תחילת הטיפולים בהקדם האפשרי?
עד כה ביצעתי בדיקות הורמונליות, שתן, ואולטרסאונד. האם דרוש צילום רחם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלה
ד''ר דוד ישי23/06/2008אני מעדיף לא להפנות אותך לבדיקות דרך האתר. הבדיקות רבות ושונות מעט מיחידה ליחידה .
בעקרון , טיפול IVF אינו מחייב צילום רחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית :(חסוי22/06/2008
להבנתי, צמיחת רירית וזקיק מתפתח - אמורים ללכת בד-בבד לקראת הביוץ לא?
כיצד ייתכן, שבמעקב זקיקים -
הזקיק גדל והתפתח (מעט) בעוד הרירית קטנה?
לציין שזה בתחילת התהליך (הזקיק 12) רק התחיל לצמוח....
אך הרירית צנחה מ5.2 ל-4......
יש לכך הסבר?
יש סיכוי שרירית שהתקטנה, תחל לעלות מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי23/06/2008כמובן שיש סיכוי. הזקיק עדיין קטן ומפריש מעט אסטרוגן שהוא ההורמון שמעבה את הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלפאי22/06/2008
בחודש הבא אתחיל לקבל זריקות גונל.
אשמח לדעת מה הזריקות האלו אמורות לעשות ומה תופעות הלוואי שיש לנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פאי
ד''ר דוד ישי23/06/2008זריקות הגונל גורמות להבשלה של יותר מזקיק אחד. במידה שהתגובה חזקה מהצפוי יש סיכון של התפתחות גרוי יתר. וכמובן שאם יש מס' בייציות יש סיכון מוגבר להריון מרובה עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שלילית - ערכי אסטרוגן ופרוגסטפאי22/06/2008
היום עשיתי בדיקת דם וקיבלתי תשובה שלילית (BETA<10).
ערכי הפרוגסטרון והאסטרוגן נראים לי חריגים:
אסטרוגן < 100
פרוגסטרון 39.1
מה ניתן לדעת מערכים אלו על השלב במחזור החודשי (קירבה למחזור) ובכלל על הפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פאי
ד''ר דוד ישי23/06/2008אין מה ללמוד מרמת ההורמונים שציינת בשלב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה EVORAL?אירנה22/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום אירנה
ד''ר דוד ישי23/06/2008אוורל זאת מדבקה של אסטרוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)