מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה אחרי 24 שעות?מאיה04/06/2008
שלום ד"ר,
בחלק מהפורומים קראתי שהזרעה צריכה להתבצע 24 שעות אחרי אוביטרל ובחלק רשום - 36 שעות. מה נכון? (הזרעה על בסיס מחזור טבעי בגלל גורם הזרע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 36 שעות.
פרופ' שחר קול05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה ב- LHמאיה04/06/2008
האם זריקת אוביטרל גורמת לעליה ב -LH?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי05/06/2008לא . האוביטרל בא במקום ה LH ועושה את הפעולה שהיה צריך לעשות הפיק של ה LH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר פיוריגוןדנה04/06/2008
שלום, אתמול בערב,היום החמישי לווסת הזרקתי לראשונה 50 יח' של הנ"ל, מהבוקר אין לי תאבון,הרגשה לא נעימה בפה, בחילה, כאבים חלשים בשחלה הימנית אבל בעיקר כאב בטן תחתונה ברמה שאני לא יכולה להתיישר וכאבי גב. התקשרתי למרפאה ואמרו שלא יכול להיות מהזריקה,זה מוקדם מדי. האם הגוף שלי ככה מגיב לזריקה או שאולי זה בלי קשר לזריקה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008זריקה אחת של פיורגון 50 אינה אמורה לחולל תופעות חריגות כלשהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות - MTHFRאפ04/06/2008
שלום רב, בבדיקת קרישיות שעשיתי לMTHFR, קיבלתי תשובה של הומוזיגוטי.
המטולוג ייעץ לקחת אספירין על בסיס יומי, ולהפסיק שבועיים לפני תאריך הלידה המשוער.
בני הבכור נולד בשבוע 32, אז שבועיים לפני הוא תאריך קצת לא ידוע מבחינתי.
מה הסיכון בלא לקחת אספירין, מה הסיכון בלקחת אספירין עד הלידה, מה היית מייעץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפ שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008השאלה מתאימה לפורום הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחסוי04/06/2008
HCG-B Quantitative (B) l | *
IU/l 258
האם הבדיקה מעידה על הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
חסוי06/06/2008יששששששששששששששששששש תודה לאל....
באיזה שבוע מדובר ?
ומתי אני צריכה לעשות אולטרסאונד ראשון ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 4
פרופ' שחר קול06/06/2008א.ס. עוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפשירי04/06/2008
שלום דר.
הגיעה לנו תשובת קריוטיפ של הבעל וכתוב כך:
תוצאת בדיקת הכרומוזומים שבוצעה בדם בתאריך....... הדגימה:
קריוטיפ תקין של זכר XY, 46
נצפה תא אחד עם חסר כרומוזום Y. מדגם התאים הורחב ל- 50 ולא נצפו תאים נוספים עם הממצא הנ"ל אשר מוגדר לאור זאת כמוזאיקה מדומה על פי הקרטריונים המקובלים, ולא כמוזאיקה אמיתית אצל הנבדק.
בעלי בלחץ האם התשובה הנ"ל מעידה על כך שיש חלילה בעיה בכרומוזום Y אנו מטופלים בIVF הפריה ראשונה הריון כימי והפריה שניה תוצאה שלילית...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינוי שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008נשמע כמו בעייה טכנית ולא מהותית.
האם יש בעיית זרע?
לא נראה שיש סיבה ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטו ספלינגחסוי04/06/2008
לרופא שלום,
שאלותיי הן 1. מה זה סקטו ספליגס? וכיצד זה מפריע להיכנס להריון באופן טבעי ? ובהפרייה?
2.האם זה מחייב כריתת חצוצרות? במידה וכן ,מתי מבצעים קשירת חצוצרות? והאם זה רלוונטי כטיפול לתופעה זו?
3. מה סיכויי ההצלחה של הפרייה לאחר כריתת החצוצרות בהנחה שתופעה זו היא זו שמעכבת הריון?
4.האם ביצוע ניתוח לפרוסקופיה שנועד לכריתת חצוצרות עקב תופעה זו יחד עם הדבקויות מרובות מסוכן? ועלול לגרום לפגיעה בפריון?
אודה על תשובתך
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי05/06/2008סקטוסלפינגס הוא חצוצרה מלאה בנוזל, בד"כ דלקתי. הנוזל הזה שנשפך לחלל הרחם מזיק לעוברים ומפריע להם להשתרש. סקטוסלפינגס גדול רצןי לכרות. לפרוסקופיה ( כמו כל ניתוח ) היא פעולה עם סיבוכים אפשריים. הסיבוכים אינם שכיחים, ועלולים במצבים קיצוניים לפגוע בסיכון להרות. לאחר הניתוח משתפרים הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתרונה04/06/2008
לרופא היקר שלום,
בת 32, לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית, להוצאת שרירן.
מספר שאלות לי ברשותך:
1. בסיכום טיפול היה כתוב: "מבנה בולט ברחם מדופן אחורי כ7 מ"מ סדיר, יכול להתאים גם לקפל רירית".----מה הכוונה? האם זה לא שרירן ? הרי לשם כך נותחתי...
2. אני בטיפולי פוריות. סיימנו מחזורי הזרעה, נמצאים לקראת IVF. האם עליי לקחת כדורים כלשהם לעיבוי הרירית לאחר הניתוח?
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי05/06/2008אני לא יכול לענות בלי לראות במה מדובר.
אם רירית הרחם באולטרסאונד היא תקינה, אין צורך בתוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןיעל04/06/2008
ד"ד שלום,
מה קורה אם התחלתי ליטול איקקלומין ביום ה- 6 למחזור במקום ביום ה- 5??
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון
ד''ר דוד ישי05/06/2008שום אסון. התגובה אבל עלולה להיות פחות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהול!!! דחוף!!!חסוי04/06/2008
היום 24 יום לאחר החזרת עוברים - עדיין לא רואים שק הריון - אך הרירית מעובה מאוד - האם יש עדיין סיכוי שיש הריון? הוזמנתי לעוד u.s ביום ראשון - כי עד היום הבטא עולה - אנא בבקשה תשובה מהירה - אני על סף עילפון מהפחד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי חוותה דבר כזה?
חסוי04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי05/06/2008בשלב כזה צריך לראות שק הריון ברחם. אם אין , מדובר בהריון לא תקין ברחם או הריון מחוץ לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר דילול עובריםיעל04/06/2008
שלום ד"ר קול,
ביום ראשון 1/6 עברתי דילול עוברים חלקי (ביום שישי הקרוב עליי לעבור את ההמשך).
אתמול, יום שלישי אחה"צ, החלו דימומים קלים.
האם זה נורמלי ? האם זה יכול להעיד חלילה כי עוברים האחרים נספגו ?
מה לעשות ?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008דילול יכול לגרום לדימום.
יש לעקוב.
בכל מקרה יבוצע א.ס. לפני ההמשך.
עד אז - לנוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה למחלת הנשיקהאפ04/06/2008
מצטערת שאני שואלת כאן, בפורום השכן של טיפולים הרופאים פשוט נעלמו...
שבוע 17+.
חבר לעבודה חזר אחרי שלושה שבועות מחלת הנשיקה, הוא טוען ש'כפי הנראה' הוא אינו מדבק לסביבה.
אני קצת מודאגת, בלי קשר לזה שזה הריון אחרי שנה וחצי של טיפולי פוריות.
כיצד לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפ
ד''ר דוד ישי05/06/2008מחלת נשיקה אינה מזיקה להריון, ובכל מקרה אחרי 3 שבועות סיכויי ההדבקה נמוכים מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!!!!!!- זריקת אוביטרלמאיה04/06/2008
שלום רב,
היום עשיתי מעקב זקיקים לקראת הזרעה במחזור טבעי - עובי רירית 11, זקיק בגודל 20. ערכה ביתית לביוץ טרם מראה עליה ב - LH. הדילמה שלי היא האם לקבוע הזרעה (+השבחה) למחר בשמונה בבוקר בלי אוביטרל (או בשילוב אוביטרל שאקח בשעות הקרובות...- ואז הביוץ יהיה בערב..?), או שכדאי לקחת היום בשמונה בערב זריקת אוביטרל ולקבוע את ההזרעה לשמונה בבוקר ביום שישי.
אציין שבמחזורים קודמים כבר נצפה אצלי זקיק בגודל 24לפני ביוץ טבעי, כך שאולי יש לו עוד זמן לגדול...?
אני לא מצליחה להשיג את הרופא, בבקשה תענה לי...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי05/06/2008אני בעד האפשרות של להזריק היום בערב אוביטרל ולעשות את ההזרעה ביום שישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוגן מניפיורשרית04/06/2008
שלום:
נתנו לי מרשם של מונוגן או מניפיור ואמרו לי שבהמשך אני יצטרך
אני כרגע משתמשת בדקאפפטיל+גונלF הייתי מעוניינת לדעת לאיזה שלב צריך את זה ומה תפקידו.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ויני
ד''ר דוד ישי05/06/2008המנוגון /מנופור , דומים לגונל שכש אבל להבדיל ממנו, הם מכילים פרט ל FSH גם LH. תצטרכי להשתמש בהם אם רמת ה LH תרד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןשרית04/06/2008
לרופאים היקרים שלום:
בת 25 בעיית זרע לאחר כשלון הפריה אחת ושני מחזורי מוקפאים בכל הפעמים ניתנה לי תמיכת אוטרוגסטן,ופעם אחת גסטון
האוטרוגסטן לא השפיע עלי טוב רמה של 28 לאחר שבוע מההחזרה
והגסטון לא עומדת בכאב
מה הפתרון לפעם הבאה ממש בלחץ מהנושא הזה של התמיכה?.?.???.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
חסוי04/06/2008קרינון,הבנתי שבמחקרים נמצא כי תמיכת קרינון שוות ערך לגסטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויני שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008רמה של 28 - סביר.
הכישלון אינו נובע מחוסר פרוגסטרון.
מציע להמשיך על בסיס אוטרוגסטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)