מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביתאלילוש04/06/2008
שלום רב!
קודם כל אומר כי למרות שזו רק הפעם השניה שאני שואלת בפורום,אני נעזרת ולומדת המון מהשאלות והתשובות המפורטות והאכפתיות.זה מלווה אותי לאורך כל חודשי טיפולי ההפריה.אז...יישר כח!
ועכשיו לעניין:25/05 קיבלתי בשמחה ביתא 64.יומיים לאחר מכן(27/05)-149. עקב דימום נשלחתי גם היום(04.06)לביתא והתוצאה-6771.על מה יכולה להעיד העליה הגדולה בביתא?האם היא אכן גדולה?מאחר והוחזר רק עובר אחד,האם יכול להיות הריון של תאומים זהים למרות שבשבוע 5 נצפה שק אחד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילוש שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008תאומים זהים - יתכן.
מציע המשך מעקב ע"י א.ס.
התמונה תתבהר בקרוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיהחסוי04/06/2008
כמה זמן לאחר ניתוח לפרוסקופיה אפשר לחזור לטיפולי הפרייה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008תלוי מה התגלה ומה בוצע בניתוח.
אם לא היתה כל פעילות כירורגית והכל תקין ניתן לחזור לטיפולים באופן מיידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן אחרי לפרוסקופיה אפשר לחזור
ורד29/10/2014שלום
בעקבות הריון עם עובר ללא דופק בשבוע 8+6 עברתי גרידה אשר במהלכה נעשה לי נקב ברחם ובעקבות זה בוצע הליך לפרוסקופיה לתיקון הנקב שתי שאלות:
1 האם זה יכול לגרום לבעיית פוריות ( בעלי ואני בטיפולים עקב בעיית פוריות אצלו)
2 כמה זמן אחרי ההליך אפשר לחזור לטיפולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמה זמן אחרי לפרוסקופיה אפשר לחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/10/2014הערכתי היא שניתן יהיה לחזור להליך טיפולי בחודש העוקב לפעולה שבוצעה,יש לקוות שננקטו כל הצעדים הרצויים על מנת למנוע פגיעה עתידית בפוריות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחוצה תשובתכם היום. תודהחסוי04/06/2008
בשאלה קודמת מאתמול, סיפרתי על בטא 10.5 ביום ה-14 לביוץ.
המלצכם לי לבצע בדיקת דם נוספת כעבור יומיים ולראות התפתחות הבטא (אני כבר מבינה שהסיכוי קלוש...) מחר אכן אבצע הבדיקה.
הרופא שלי בלתי מושג אז אני מפנה אליכם השאלה -אני מבינה שבהנחה שבבדיקת הדם מחר, הבטא תהיה בסימן ירידה........משמע אין הריון.
א. מבחינתי זה אומר שאני יכולה להפסיק נטילת אנדומטרין, גם אם עדיין אין ווסת - נכון?
ב. האם אני צריכה להמשיך לעשות בדיקות דם לוודא בטא אפס או שמספיק שיגיע הווסת?
ועוד שתי שאלות עם הפנים קדימה, אם אפשר -
ג. האם זה יכול לפחות לשמח אותי שאני מצליחה להיכנס להריון...פשוט הוא לא צלח הפעם?
ד. האם ייתכן שבעקבות רירית נמוכה (תופעת לוואי של אקיקלומין) זה לא החזיק?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי05/06/2008אם הבטא יורד את יכולה להפסיק את האנדומטרין. בכל מצב אחר תתיעצי עם הרופא
רצוי לודא שהבטא מתאפס. חוסר ההצלחה יכול להיות קשור לעובי הרירית . ואת בהחלט יכולה להיות מרוצה מזה שהיה הריון.
אני מקווה שהבטא יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבטא ירד....
חסוי05/06/2008תודה תודה......בפעם הבאה.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי05/06/2008בפעם הבאה תוצאה יותר טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק נעלםמאיה04/06/2008
הזרעות במחזור טבעי. אם יום לאחר שנצפה זקיק 21 לא רואים עוד את הזקיק - האם יש טעם לעשות הזרעה? האם יש חלון של 24 שעות להזרעה בין היעלמות הזקיק לבין סיום הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי05/06/2008יש בהחלט טעם . ביחוד שקיימת אפשרות שהביוץ היה הרבה פחות מ 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לא טובותשיר04/06/2008
שלום, אני אחרי IVF שני. בראשון התגלתה בעיית ביציות והעוברים התחלקו לא יפה.
בשני מתוך 4 עוברים- 3 התחלקו לא יפה ואחד הוא בדרגה 2
האם יש סיכוי להרות עם ביציות לא טובות?
האם אפשר לשפר אותן?
(דרך אגב אני בת 31).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008בתאור אין כל הוכחה שהביציות אינן טובות.
עוברים שאינם מתחלקים "יפה" עדיין יכולים להניב הריון.
בגילך הצעיר הסיכוי הכללי הוא טוב.
ניתן לנסות ולשפר התוצאות ע"י שינוי הפרוטוקול.
אשמח לייעץ באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה אחרי 24 שעות?מאיה04/06/2008
שלום ד"ר,
בחלק מהפורומים קראתי שהזרעה צריכה להתבצע 24 שעות אחרי אוביטרל ובחלק רשום - 36 שעות. מה נכון? (הזרעה על בסיס מחזור טבעי בגלל גורם הזרע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 36 שעות.
פרופ' שחר קול05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה ב- LHמאיה04/06/2008
האם זריקת אוביטרל גורמת לעליה ב -LH?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי05/06/2008לא . האוביטרל בא במקום ה LH ועושה את הפעולה שהיה צריך לעשות הפיק של ה LH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר פיוריגוןדנה04/06/2008
שלום, אתמול בערב,היום החמישי לווסת הזרקתי לראשונה 50 יח' של הנ"ל, מהבוקר אין לי תאבון,הרגשה לא נעימה בפה, בחילה, כאבים חלשים בשחלה הימנית אבל בעיקר כאב בטן תחתונה ברמה שאני לא יכולה להתיישר וכאבי גב. התקשרתי למרפאה ואמרו שלא יכול להיות מהזריקה,זה מוקדם מדי. האם הגוף שלי ככה מגיב לזריקה או שאולי זה בלי קשר לזריקה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008זריקה אחת של פיורגון 50 אינה אמורה לחולל תופעות חריגות כלשהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות - MTHFRאפ04/06/2008
שלום רב, בבדיקת קרישיות שעשיתי לMTHFR, קיבלתי תשובה של הומוזיגוטי.
המטולוג ייעץ לקחת אספירין על בסיס יומי, ולהפסיק שבועיים לפני תאריך הלידה המשוער.
בני הבכור נולד בשבוע 32, אז שבועיים לפני הוא תאריך קצת לא ידוע מבחינתי.
מה הסיכון בלא לקחת אספירין, מה הסיכון בלקחת אספירין עד הלידה, מה היית מייעץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפ שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008השאלה מתאימה לפורום הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחסוי04/06/2008
HCG-B Quantitative (B) l | *
IU/l 258
האם הבדיקה מעידה על הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
חסוי06/06/2008יששששששששששששששששששש תודה לאל....
באיזה שבוע מדובר ?
ומתי אני צריכה לעשות אולטרסאונד ראשון ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 4
פרופ' שחר קול06/06/2008א.ס. עוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קריוטיפשירי04/06/2008
שלום דר.
הגיעה לנו תשובת קריוטיפ של הבעל וכתוב כך:
תוצאת בדיקת הכרומוזומים שבוצעה בדם בתאריך....... הדגימה:
קריוטיפ תקין של זכר XY, 46
נצפה תא אחד עם חסר כרומוזום Y. מדגם התאים הורחב ל- 50 ולא נצפו תאים נוספים עם הממצא הנ"ל אשר מוגדר לאור זאת כמוזאיקה מדומה על פי הקרטריונים המקובלים, ולא כמוזאיקה אמיתית אצל הנבדק.
בעלי בלחץ האם התשובה הנ"ל מעידה על כך שיש חלילה בעיה בכרומוזום Y אנו מטופלים בIVF הפריה ראשונה הריון כימי והפריה שניה תוצאה שלילית...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינוי שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008נשמע כמו בעייה טכנית ולא מהותית.
האם יש בעיית זרע?
לא נראה שיש סיבה ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטו ספלינגחסוי04/06/2008
לרופא שלום,
שאלותיי הן 1. מה זה סקטו ספליגס? וכיצד זה מפריע להיכנס להריון באופן טבעי ? ובהפרייה?
2.האם זה מחייב כריתת חצוצרות? במידה וכן ,מתי מבצעים קשירת חצוצרות? והאם זה רלוונטי כטיפול לתופעה זו?
3. מה סיכויי ההצלחה של הפרייה לאחר כריתת החצוצרות בהנחה שתופעה זו היא זו שמעכבת הריון?
4.האם ביצוע ניתוח לפרוסקופיה שנועד לכריתת חצוצרות עקב תופעה זו יחד עם הדבקויות מרובות מסוכן? ועלול לגרום לפגיעה בפריון?
אודה על תשובתך
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי05/06/2008סקטוסלפינגס הוא חצוצרה מלאה בנוזל, בד"כ דלקתי. הנוזל הזה שנשפך לחלל הרחם מזיק לעוברים ומפריע להם להשתרש. סקטוסלפינגס גדול רצןי לכרות. לפרוסקופיה ( כמו כל ניתוח ) היא פעולה עם סיבוכים אפשריים. הסיבוכים אינם שכיחים, ועלולים במצבים קיצוניים לפגוע בסיכון להרות. לאחר הניתוח משתפרים הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה ניתוחיתרונה04/06/2008
לרופא היקר שלום,
בת 32, לאחר היסטרוסקופיה ניתוחית, להוצאת שרירן.
מספר שאלות לי ברשותך:
1. בסיכום טיפול היה כתוב: "מבנה בולט ברחם מדופן אחורי כ7 מ"מ סדיר, יכול להתאים גם לקפל רירית".----מה הכוונה? האם זה לא שרירן ? הרי לשם כך נותחתי...
2. אני בטיפולי פוריות. סיימנו מחזורי הזרעה, נמצאים לקראת IVF. האם עליי לקחת כדורים כלשהם לעיבוי הרירית לאחר הניתוח?
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי05/06/2008אני לא יכול לענות בלי לראות במה מדובר.
אם רירית הרחם באולטרסאונד היא תקינה, אין צורך בתוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןיעל04/06/2008
ד"ד שלום,
מה קורה אם התחלתי ליטול איקקלומין ביום ה- 6 למחזור במקום ביום ה- 5??
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון
ד''ר דוד ישי05/06/2008שום אסון. התגובה אבל עלולה להיות פחות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהול!!! דחוף!!!חסוי04/06/2008
היום 24 יום לאחר החזרת עוברים - עדיין לא רואים שק הריון - אך הרירית מעובה מאוד - האם יש עדיין סיכוי שיש הריון? הוזמנתי לעוד u.s ביום ראשון - כי עד היום הבטא עולה - אנא בבקשה תשובה מהירה - אני על סף עילפון מהפחד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהי חוותה דבר כזה?
חסוי04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי05/06/2008בשלב כזה צריך לראות שק הריון ברחם. אם אין , מדובר בהריון לא תקין ברחם או הריון מחוץ לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)