מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סימנים של הריוןחסוי02/06/2008
בעוד כיומיים אוכל לבצע בדיקהת הריון ואדע אם אני בהריון......
מתוך סקרנות:
האם חייבים להיות סימני הריון? (בחילות, כאבים בחזה וכו....)
אין לי שום שום סימנים.........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי02/06/2008אל תתיאשי. לא חייבים להיות סימנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגלוטינציהמשה02/06/2008
ד"ר שלום
1)האם בבדיקת זרע של בעלי ישנה בעיה בכושר הפריה כאשר מופעי נתון
Agglutination= (שאר הפרמטרים תקינים למעט מורפולוגיה 6%)
לציין שעשה בדיקה גם במכון אחר ושם לא נמצא אגלוטינציה.
2)האם יש צורך לבצע בדיקת נוגדנים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמחק הנתון
משה02/06/2008מה שמופיע במכון אחד:
אגלוטינציה=מעט אחר מופיע:אגלוטינציה=0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשלום02/06/2008
היי
אני קיבלתי מחזור ב 15/05/08 ואני מקבלת כל 30 יום בידיוק
הייתי רוצה לדעת מתי הם הימים הפוריים שלי
יש לציין שקניתי ערכת ביוץ ואני בודקת מהיום ה 12 אבל טרם מצאתי את הביוץ
אודה לך אם תענה לי בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 30.5 31.5 1.6
פרופ' שחר קול02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי תודה אבל .....
היי03/06/2008למה לא ראיתי את זה בבדיקת ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל שלום
פרופ' שחר קול03/06/2008הבדיקות אינן מהימנות ב - 100%
לא נדיר שיש "פיספוס" של ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש זמניםחסוי02/06/2008
לרופא שלום,
התחלתי טיפולי הפרייה באוקטובר השנה ומאז עברתי 3 הפריות והחזרת מוקפאים אחת, ההפריות התבצעו בחודשים- אוקטובר, (טיפול קצר), תחילת דצמבר (טיפול ארוך), פבואר (ארוך )ואחרונה באפריל(ארוך) והסתיימה באמצע מאי .
שאלתיי הן
1. האם הפרשי הזמנים תקין מבחינת סיכון "הכנסת" ההורמונים לגוף ?
2. האם אוכל להתחיל טיפול בסוף יוני כאשר היה הפרש של חודש הפסקה?
3. הפרוגסטרון התחיל להיות גבוה מההפרייה השנייה האם זה קשור לכך שההפסקות היו לחודש בלבד? האם הפסקה של חודשיים תעזור לגוף לחזור למצבו כמו בהפרייה הראשונה בה הפרוגסטרון היה תקין?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול02/06/20081. כן.
2. כן.
3. לא, לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםמשה02/06/2008
ד"ר שלום
בעלי עשה לאחרונה מספר בדיקות זרע מאחר והאורולוג שלח אותו בגלל וריקוצלה.
2 בדיקות באותו מכון ואחד במכון אחר.
הבדיקות יצאו כמעט זהות ומראות בעיית מורפולוגיה אך רציתי לדעת מדוע במכון השני מופיע:
Agglutinatio ואילו במכון השני רשום אגלוטינציה =0 בשתי בדיקות.
1)האם זה מהווה בעיה לפוריות?האם בגלל זה חצי שנה לא הולך?(שאר הפרמטרים גבולי/תקין)
2)איך לדעת על איזה מכון לסמוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול02/06/2008נשמע חסר משמעות.
אם הזרע תקין - זו לא הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובאלונית02/06/2008
בוקר טוב לרופאים המקסמים!!!
אבקש לדעת מה ההבדל בין נרות אוטרוגסטן לזריקת אוביטרול
מודה לכם
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונית שלום
פרופ' שחר קול02/06/2008אוטרוגסטן - מכיל פרוגסטרון.
אוביטרל - מכיל HCG רקומביננטי, אנושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
אלונית02/06/2008דר' קול שלום
מה הכוונה לאוביטרול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אלונית03/06/2008דר' שחר שלום
אוביטרל - לא כל כך הבנתי את מטרתו, אם תוכל להסביר שוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלונית שלום
פרופ' שחר קול03/06/2008אוביטרל ניתן בעיקר לגרימת הביוץ.
ניתן להשתמש בו גם ל"תמיכה" לוטאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםחפ02/06/2008
בוקר טוב
אשמח אם יתאפשר לענות לי על השאלות הבאות:
1. האם בהחזרת עוברים מוקפאים (פרוטוקול של תמיכה בכדורי פרגיננובה ובהמשך נרות ) "מתלבשים" על הביוץ הטבעי ומזירים את העוברים בסמוך לביוץ?
2. האם עדיף לקיים יחסי מין רגילים בנוסף להחזרת המוקפאים או שזה חסר משמעות?
3. כיצד מחליטים על תזמון ההחזרה?
תודה רבה על התשובות, כיף שיש למי לפנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפ שלום
פרופ' שחר קול02/06/20081. לא. ךמעשה בולמים את הביוץ הטבעי.
2. חסר משמעות.
3. לפי תכנון העבודה של היחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת את חוות דעתכם לתוצאות הבאותלימונית01/06/2008
לרופאי הפורום היקרים שלום רב,
שאיבה ב-18/05/08
החזרה ב-20/5/08
היום, ה-1/6/08 בדיקת בטא - להלן התוצאות:
ESTRADIOL E2: 354
PRODESTERONE: 42.0
CETA-HCG: 54
לאחר הגעת התוצאות, נאמר לי להחליף את התמיכה מנרות אוטרוגסטן לזריקות GESTON 2X50 ליום.
ברצוני לדעת האם הערכים הנ"ל מעידים על סיכויים טובים להיריון תקין, ומה חוות דעתכם על התוצאות? (האם למשל זה מעיד על אפשרות להיריון תאומים?)
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע לשאלה
לימונית01/06/2008המשך....
הוחזרו 2 עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית שלום
פרופ' שחר קול02/06/2008סיכויים טובים להריון תקין.
לא ניתן להתנבא לגבי מס' העוברים.
מציע המשך מעקב בטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול - תודה רבה
לימונית02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהענת01/06/2008
שלום,
ברצוני לדעת באיזה שבוע הכי מומלץ לעשות סיסי שילייה?
בתודה רבה לתשובתכם המהירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10-11
פרופ' שחר קול01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה01/06/2008
האם יש איזשהוא סיכון בלנסוע לאילת כ 3 4 ימים לאחר בדיקת הדם הראשונה לאחר 12 יום מיום החזרת העוברים ? במידה והבדיקה יוצאת חיובית
שאלה זו מטרידה אותי אם תענה אודה לך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרע ראשונה ומאכזבת - עבור ד"ר שחריובל 2701/06/2008
ביום שישי האחרון 30/05/08 עברתי הזרעה ראשונה , לאחר ההשבחה נמצא לבעלי 4 מליון זרעים ורק 25% תנועתיות ברמה בינונית הבנתי מהבחורה שעשתה לנו את ההשבחה כי זהו זרע לא טוב והסיכויים לא גבוהים , אני מטפולת בזריקות גנואל והבנתי שבגלל היותי צעירה(27) אני צריכה לעבור בין 4-6 הזרעות משמע כמעט חצי שנה של זריקות,שאלתי היא מדוע לא מזרזים את הטיפול ישירות להפרייה עם הזרע לא יעיל במיוחד?!?!?!?!?!?!?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל שלום
פרופ' שחר קול01/06/2008אם איכות הזרע תישאר ללא שינוי יש לצפות להפניה מוקדמת יותר ל - IVF.
יש לזכור כי יש הצלחות גם עם זרע באיכות נמוכה, כמתוארת, בהזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הזרעהלי01/06/2008
עברתי הזרעה בתאריך 22-23 לחודש מאי. ההזרעה עברה חלק ללא כאבים. יומיים אחריה החלו דימומים בהתחלה הם היו קלים ובימים האחרונים הם מתחזקים. האם יש סיב לדאגה מעבר לכך שסביר להניח שההריון לא נקלט. מה פשר הדימומים , אין לי כאבים.
תודה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול01/06/2008לא אמורים להיות דימומים כמתואר.
מציע להיבדק לגבי הרקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורוגןדנה01/06/2008
שלום רב,
קיבלתי הנחיה להתחיל להזריק "פיורוגן" לקראת ההזרעה הבאה,מה תפקידה של זריקה זו? וראיתי כי יש זריקה דומה "גונאל F",מדוע רוב המטופלות מקבלות אותה ופחות את הפיורוגן?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול01/06/2008פיורגון משמשת לגירוי השחלות.
הרכבה זהה למעשה לגונאל: FSH רקומביננטי אנושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעא01/06/2008
שלום רב
מוזמן לבדיקת זרע יום שלישי בבוקר
מוזמן לעל האש יום שני בערב
האם המאכלים והשתייה שבערב לפני במנגל יכולים להשפיע על הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קרישת דםחסוי01/06/2008
לרופא שלום,
אמי עברה אירוע מוחי קל בגיל צעיר יחסית(54) ואיבדה ראייה בעין שמאל, בעקבות כך הרופא ביקש שאערוך בדיקת קרישת דם הכוללת מספר רב של בדיקות דם כולל בדיקות באופן פרטי.אני לאחר מספר נסיונות הפרייה ודימום לאחר שבוע מההחזרה באופן קבוע
שאלותי הן:1. האם בשלב כזה מוקדם של 4 טיפולים שלא צלחו וקבלת מחזור לאחר שבוע יש צורך בברור של קרישת דם ?
2.האם המקרה של אמי אכן מלמד על נטיה לבעיית קרישת דם הפוגעת בטיפולי ההפרייה ואם כן מה הקשר?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול01/06/20081. אין "צורך" אך בהחלט יש לשקול זאת בחיוב.
2. כן, נטיה לקרישת יתר היא לרוב גנטית. יש אולי קשר בין כישלונות ב - IVF לבין קרישת יתר, על רקע אספקת דם לקויה לרירית הרחם באזור ההשרשה, לפחות זו התיאוריה.
דרך אגב - הבדיקות ממומנות ע"י קופות החולים. לא ברור הצורך לבצע באופן "פרטי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסוי04/06/2008ערכתי לפני כשנה בדיקת PT כאשר התוצאות היו בערכי הנורמה PT-INR=0.94
PT-SEC=9.7 חוץ מPT%=100 שזה הערך הגבוה של הנורמה , הבדיקות שהרופא ביקש שאעבור בעקבות המקרה שציינתי לעיל דרך הקופה ודרך תשלום פרטי הן:
LAC-לופוס אנטיקואגולנטלנט,
פר קרישת יתר
אנטיתרומבין 3
פקטור 5 ליודן
ובאופן פרטי-הומוציסטאין,וMF שטעיתי בכתיבת בדיקה זו הכתב לא ברור)
שאלתי היא האם אכן נחוץ שאעבור את כל סדרת הבדיקות על פי נתוני הPT הקודמים והאם הבדיקות שהוא ביקש שאעבור באופן פרטי הכרחיות כי הן יקרות יחסית.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף
חסוי04/06/2008שכחתי לציין בדיקות נוספות והן:
DHEA SULPHATE
ANTI CARDIOLPIN LGG
ANTI CARDIOLPINLGM
B2 MICROGLOBULIN* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול05/06/2008אם יש סיבה רפואית לכל הנ"ל - הקופה אמורה לממן זאת.
אין סיבה לשלם תמורת הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)