מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי הריון מחוץ לרחםדבי27/05/2008
לפני כמה ימים קיבלתי זריקת מטוטרקסט בשל הריון מחוץ לרחם אחרי IVF.
בבקשה יש לי מספר שאלות:
1- יש לי 4 עוברים מוקפאים והייתי רוצה להחזיר את כולם באותו טיפול מהשיקולים הבאים: ילד שלישי העלות עלינו וכיוון שאימי חלתה בסרטן השד אני מבקשת להפחית את כמות ההורמונים בטיפולים. מה אתה חושב על כך ?
2- האם אני מעלה את הסיכוי להריון מחוץ לרחם אם נחליט על החזרת 4 עוברים בבת אחת ?
3- למה אומרים שאחרי הריון מחוץ לרחם יש סיכוי טוב להיקלט בהריון רגיל ?
4- מה טווח הזמן שהבטא יורדת ממתן הזריקה (כיום עומדת על 2400~) ומתי ניתן להתחיל את הטיפול הבא ?
בתודה מראש על ההתיחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלי שלום
פרופ' שחר קול28/05/20081. החזרת 4 עוברים חושפת אותך לסיכון של הריון מרובה עוברים. "ההורמונים" בטיפולים הם כטיפה בים לעומת רמתם בעת הריון.
2. כן
3. מי אומר?
4. יש לעקוב אחר ירידת הבטא עד 0. לאחר מכן נהוג להמתין 3 חודשים לפני ניסיון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון קטן...
אחת שמבינה01/07/2011מרגע שקיבלת זריקת מטוטרקסט את אמורה להמתין 3 חודשים. ולא כמו הרופא המכובד אמר. " שצריך להמתין עד שהבטא ירד ואז לחכות 3 חודשים".מפני שעד שהבטא יורדת ל-0 כבר עובר חודש ואז נשארו לך חודשיים בלבד. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהשרית27/05/2008
שלום,
אני בת 25 , לאחר הפרייה שלא צלחה ושני מחזורי מוקפאים שלא צלחו
שבהם תחילה קיבלתי אוטרוגסטרון לתמיכה ולאחר שבועיים ראו כי זה לא נספג אצלי טוב ,ואמרו שאני חיייבת לעבור לגסטון, ואכן כך עשיתי אבל מאד מאד מאד סבלתי(צליעה,סחרחורות וכ"ו).
אני לקראת שאיבה והרופא החיפה לי לאנדומיטרין בשילוב של 1 ל3 ימים זריקת גסטון
השאלה שלי זה בעצם האם האנדומיטרין יכול לעזור לי יותר.הרופא אמרה שלבחורות רזות לפעמים זה לא נספג טוב,?..????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול28/05/2008אם חווית תופעות לוואי קשות מגסטון, עדיף להימנע מהשימוש בו.
החלופות הן טובות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש. שלא נענתה - על הבנת החישוביםלימונית27/05/2008
ד"ר ישי היקר שלום רב,
משהו לא מובן לי בחישוב. האם החישוב מיום השאיבה הוא תמיד אותו דבר - גם כאשר תקופת המנוגון היא קצרה ולא מגיעה לשבועיים? כי לפי מה שהסברת לי מחשבים מיום הביוץ (המשוער).
מעיון ביומן שלי הנתונים הם כאלה:
המחזור שלפני הדקא היה ב-2/4
המחזור תוך כדי הדקא היה ב-30/4
תחילת המנוגון ב-9/4 (בדחייה של יום מהמתוכנן)
השאיבה ב-18/5
וההחזרה ב-20/05
כלומר, כיצד ייתכן ששבועיים אחורה מיום השאיבה היה ביוץ, אם 19-18יום אחורה בעצם היה מחזור?
משהו לא מסתדר לי כל כך.
בתודה מראש,
כלנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלנית שלום
פרופ' שחר קול28/05/2008החישוב הוא לפי יום השאיבה, בלי קשר לתאריך המחזור שקדם לכך, או לאורך שלב גירוי השחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובאלונה27/05/2008
שלום
אם לילד בן 5 אחרי 5 טיפולים
התחלתי טיפולים בפעם השניה לאחר בדיקת זרע לא תקינה של בעלי,
אחרי 3 טיפולים, +הפשרה - והיה הריון שלא היה דופק,
למה לא נקלטת להריון, האם יש עוד גורמים ?
חושבת על רופא פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה
פרופ' שחר קול28/05/2008ההפלה היא סימן מבשר טובות להריון מוצלח בפעם הבאה. זה מוכיח שהמערכת שלך עובדת היטב.
לא להתייאש.
להמשיך לנסות.
אם את באזור הצפון אשמח לראותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- icsiמילוש27/05/2008
שלום רב!
הינני בת 28 בריאה, נמצאה ספירת זרע נמוכה אצל בעלי. עברנו שאיבה, מיקרומניפולציה והחזרת 2 עוברים ביום ראשון שעבר-ז"א לפני 9 ימים. 2 הבלסטוציסטים הנוספים הוקפאו. נוטלת מאז יום השאיבה פרוגסטרון בנרות 3 פעמים ביום. אתמול והיום הבחנתי בהפרשה חומה-בהירה מהנרתיק, האם זה סימן שאני בהריון או שזה סימן למחזור שעומד לבוא? האם כבר בשלב זה ניתן להשתמש בערכת גילוי הריון ביתית?
בתודה מראש! יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מילוש27/05/2008באחת הפעמים שכחתי ליטול אוטרוגסטן(בערב) , האם זה יכול לגרום לכשל בקליטת העוברים?
שכחתי ביום שבת כ6 ימים לאחר ההחזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילוש שלום
פרופ' שחר קול28/05/2008קשה לדעת מה בדיוק קורה.
מציע להמשיך בטיפול כסידרו, ולבצע בדיקת דם להריון בתאריך שנקבע לך.
בדיקה ביתית אינה רגישה דיה בשלב זה.
שיכחה של כדור אחד לא תיגרום לנזק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מילוש28/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריותענבל27/05/2008
אני בטיפולי פוריות כבר 3 שנים עשיתי 8 הפריות וכולם נכשלו אני נשאית X שביר
300 חזרות אחרי כל החזרה יומיים בערך לפני בדיקה אני מקבלת מחזור
תוכל אולי להגיד לי למה לא נקלט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבל שלום
פרופ' שחר קול28/05/2008תשובה רצינית דורשת התעמקות בכל הפרטים הקטנים המרכיבים את הברור והטיפול שאת עוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוז זרעחסוי27/05/2008
לרופא שלום,
עברתי 3 הפריות שלא צלחו,בדיקת הזרע הכללית תקינה.
בבדיקת נתוני הזרע במעבדה בה טופלו העוברים במהלך ההפריות נרשם כי בהפריה הראשונה ריכוז הזרע היה 15 מיליון ,נפח הזרע 2.5,ותנועה 50% בהפריה השנייה ריכוז הזרע 6 מיליון,נפח 2 ותנועה 50%,בהפרייה שלישית ריכוז הזר ע 2 מיליון,נפח 5 ותנועה <50.
שאלותיי הן1. -מה ניתן ללמוד מנתונים אלו ?
2 מה מלמדת הירידה בריכוז הזרע?ממה היא נובעת?.
3.האם יתכן שריכוז הזרע ירד כאשר ההפרש בין כל הפרייה הוא כחודש וחצי לערך?
4.האם הנתונים עדיין טובים ובמידה ולא מה ניתן לעשות לקראת ההפרייה הבאה?
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול28/05/20081. הנתונים לא קשורים לכישלונות החוזרים.
2. לא ידוע. רצוי לברר את בעיית הזרע בצורה מסודרת.
3. בהמשך ריכוז הזרע עשוי לעלות, אך גם לרדת. אין יכולת לנבא.
4. הנתונים מספקים לביצוע ICSI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותחסוי27/05/2008
לרופא שלום,
מה מלמדמות בדיקת תרומבפיליה?ובדיקת קריוטיפ??ומתי מומלץ לערוך אותן?
שאלה נוספת מה מלמדת בדיקת היסטרוקופיה מלבד בדיקת רחם כללית?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול28/05/2008טרומבופיליה: קרישתיות יתר.
קריוטיפ: הרכב כרומוזומאלי.
היסטרוסקופיה: הסתכלות לתוך חלל הרחם.
הבדיקות הנ"ל מבוצעות לרוב בברור של הפלות חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסוי28/05/2008לאחר 3 הפריות והחזרה שלא צלחו בעקבות דימומים ביום ה10 על איזו בדיקה מכלל הבדיקות שציינתי אתה ממליץ על מנת לבדוק לעומק את סיבת הדימום?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיסטרוסקופיה
פרופ' שחר קול29/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחכה לתשובה מהירה - דחוףחסוייה27/05/2008
אני היום ביום ה 10 אחרי ההחזרה ויצא תשובה בבדיקת דם 1 אני יודעת שזה שלילי
השאלה שלי אם אני אלך ביום חמישי שזה יום ה 12 אחרי ההחזרה יכולה עדיין לצאת תשובה חיובית על הריון או שהסיכוי קלוש?
ועשיתי בדיקה ביתית והקו שאומר אם זה הריון או לא יצא בהיר מה זה אומר
אנא תענו לי אני מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי
חסוייה27/05/2008אני אתמול עשיתי בדיקה ביתית וראיתי קו בהיר איפה שצריך להיות הריון
השאלה שלי האם הבדיקה הביתית יכולה לצאת חיובי לפני בדיקת דם?
אם אתמול היתה בדיקת ביתית נראה לי שחיובי והיום הבדיקת דם יצא שלילי למה אני אמורה להאמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
חסוייה28/05/2008בימים האחרונים כשאני נחה אז יש לי דפיקות לב חזקות כל הזמן.
מה זה אומר שאלו אחד הסימנים להריון או שאני טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוש שלום
פרופ' שחר קול28/05/2008יש לבצע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר השאיבה.
אם מדובר במחזור הפשרה - יש להוסיף את גיל העוברים בימים. לדוגמה: עוברים יום 2 - בדיקה 12 יום לאחר ההחזרה, עוברים יום 3 בדיקה 11 יום לאחר ההחזרה, וכו'.
מציע לא לבדוק בבדיקות ביתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שלום ועוד שאלה
חסוייה28/05/2008אני שלשום עשיתי בדיקת דם ויצא שלילי האם מחר הבדיקה יכולה לצאת חיובי?
מחר זה יום ה 12 של ההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה מהירה בבקשה
חסוייה29/05/2008היום אני 12 יום אחרי ההחזרה ויצא בטא 1 שזה שלילי למה כל הזמן יוצא 1 האם יכול להיות שהוא עדיין מאוד קטן שהוא לא עולה?
והאם ביום ראשון המצב יכול להשתנות ולהיות חיובי בבקשה תענה לי אני מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוש שלום
פרופ' שחר קול29/05/2008לצערי הבדיקה אומרת שאין הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..חסוי27/05/2008
החזרה מעוברים מוקפאים טיפול על בסיס ביוץ טיבעי מהם הסיכויים לקליטת ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול28/05/2008הסיכויים להריון במחזור הפשרה לאחר הכנה על בסיס נחזור טבעי הם דומים לסיכויים לאחר מחזור עם הכנה תרופתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןדנה27/05/2008
שלום, האם יש לשים את הנר בשכיבה? והאם יש להמתין שהנר יספג בגוף לפני שקמים?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי27/05/2008רצוי להכניס את הנר בשכיבה. זה נוח יותר ואפשר לשים אותו עמוק יותר. אבל הספיגה היא לאורך שעות ולכן אין טעם להמשיך ולשכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר עבודתך מבורכת,תודה תודה
דנה27/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת שאלותשני27/05/2008
אני אחרי 4 זריקות של גונל 187 יחי'
באולט' רירית 10 מ"מ
ו5-6 זקיקים בגודל 12 - 14
1. האם זה שאני מגיבה יפה אומר שמשהו עובד אצלי טוב?
2האם השאיבה תהיה עוד השבוע? יש לי עוד סוג של זריקות "ציווילי" משהו כזה...
3. האם יכול להיות שזהזקיקים גדלים מהר אבל לא מתפתחים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי27/05/2008למרות שלא ציינת את רמת ה E2, אני חושב שהתגובה שלך טובה. קשה לדעת לגבי השאיבה אבל אני מניח שהיא תהיה בתחילת השבוע הבא. זקיקים שגדלים גם מבשילים ומתפתחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהאורית27/05/2008
אני 12 יום לאחר החזרה עשיתי בטא יצא פחות מחמש הבנתי שזה שלילי האם התשובה סופית ואם לא אקבל מחזור מה יהיה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ישי - שאלה נוספת
כלנית27/05/2008ד"ר ישי היקר שלום רב,
משהו לא מובן לי בחישוב. האם החישוב מיום השאיבה הוא תמיד אותו דבר - גם כאשר תקופת המנוגון היא קצרה ולא מגיעה לשבועיים? כי לפי מה שהסברת לי מחשבים מיום הביוץ (המשוער).
מעיון ביומן שלי הנתונים הם כאלה:
המחזור שלפני הדקא היה ב-2/4
המחזור תוך כדי הדקא היה ב-30/4
תחילת המנוגון ב-9/4 (בדחייה של יום)
השאיבה ב-18/5
וההחזרה ב-20/05
כלומר, כיצד ייתכן ששבועיים אחורה מיום השאיבה היה ביוץ, אם 19-18יום אחורה בעצם היה מחזור?
משהו לא מסתדר לי כל כך.
בתודה מראש,
כלנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותכלנית27/05/2008
ד"ר שלום רב,
ברצוני לדעת האם צריך להקפיד בדיוק על הפרש של 8 שעות בין נטילת נרות האוטרגסטאן? או שניתן להתגמש לעתים?
כמו כן, רציתי לשאול האם יש עובי רירית שנחשב גבוה מדי להחזרה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום כלנית
ד''ר דוד ישי27/05/2008לא ממש. רצוי לקחת ברווחים שוים אבל סטיות של שעה או שעתיים לכאן או לכאן אפשריות.
אין רירית עבה מדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםלירז26/05/2008
שלום,
אני מתקרבת לגיל 45. אני לאחר 3 ניסיונות אי. וי. אף. ולאחר 5 ניסיונות בהפריה ע"י תרומת ביצית (ופעם נוספת החזרת עוברים מוקפאים).
באחד מהטיפולים הריתי אך העובר נפל בשבוע חמישי. ובטיפול האחרון לא נקלט.
יש לצין שעובי הרירית טובה בכל טיפול והעוברים בטיפול האחרון היו טובים.
לאחר כשלונות רבים היו 2 השערות. אחת מהן להסיר המחיצה שבתחילה חשב הרופא שאינה מזיקה. ואכן עברתי לפני חודשיים הסטרוסקופיה ניתוחית והוסרה המחיצה ברחם (50 %)
וההשערה השניה היא שהחצוצרות נסתמו בנוזלים למרות שבשנת 2005 עברתי צילום רחם והכל היה תקין.
אני לפני טיפול נוסף (ואני חושבת שאחרון מבחינתי) וכדי ללכת על בטוח יש המלצה לעשות שוב צילום רחם.
השאלה שלי היא -האם לא מזיק לבצע פעמים צילום רחם.
והאם יש סיכונים לפגיעה ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירז
ד''ר דוד ישי26/05/2008הסיכוי לפגיעה ברחם במהלך צילום רחם (אפילו שני) הוא קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לירז28/05/2008שלום
יש לי שאלה נוספת על מצב החצוצרות
האם באמת יתכן שכעבור טיפולים רבים החצוצרות נסתמו והם עם נוזלים שדוחפים את העוברים ולא נותנים להם מקום להתפתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לירז
ד''ר דוד ישי29/05/2008חצוצרות חסומות יכולות להתמלא בנוזל שמכיל בתוכו חומרים שונים שחלקם מזיקים לעוברים. מאחר שהצד המחובר לרחם של החצוצרות פתוח הרבה פעמים, הנוזל דולף לרחם ומזיק. חצוצרות כאלה אנחנו אכן ממליצים לכרות. העניין הוא שחצוצרות כאלה (שנקראות סקטוסלפינגז ) רואים באולטרסאונד ואין צורך לעשות צילום רחם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר צילום רחם
לירז05/06/2008היום עברתי צילום רחם. לבדוק שהחצוצרות בסדר. בלי נוזלים . יש לי כאבים עדין.
יש לי דימום קל ואני לוקחת גינרה. אני עומדת לפני טיפול נוסף וטיפול פיפל בעוד שבועיים.
השאלה שלי היא האם יתכן שיש דימום (וזאת למרות כדורי גינרה לסדר המחזור אני ביום 10 למחזור) והאם צריך בדיקה.
תודה על 2 השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לירז
ד''ר דוד ישי05/06/2008הדימום קשור קרוב לודאי ישירות לצילום ואין לו משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לירז06/06/2008יש לי עוד שאלה בנושא. אני קצת נלחצתי. היו לי כל היום של יום הצילום כאבים חזקים בבטן התחתונה עד ליום המוחרת 24 שעות אחרי. עכשיו זה פסק .עכשיו הכאב מופיע לעיתים ונעלם. האם מצריך בירור? האם הדבר נורמלי ונעלם עם הזמן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לירז
ד''ר דוד ישי06/06/2008זה נשמע כמו מצב נורמלי. אם הכאב יחזור ויתגבר או אם יהיה לך חום, גשי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירז08/06/2008שלום
סליחה על שאני נודניקית ושואלת כל כך הרבה שאלות.
עכשיו התעוררה בעיה נוספת. מיום הצילום רחם - יום חמישי. אין לי יציאות ואין לי הרגשה שאני בכלל צריכה ללכת לשירותים (סליחה על הביטוי)
שאלתי - האם זה נורמלי ומה עלי לעשות?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)