מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרופם והפרשה לבנה - האם תקין?נטלי11/10/2020
שלום,
לוקחת אסטרופם ויש לי הפרשה לבנה מרובה
האם זה תקין? מתי זה ייפסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר11/10/2020כן
תקין.
יפסק אחרי הלידה או בוסת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ההפרשה מצוואר הרחם או מהרחם?
נטלי12/10/2020האם רואים את ההפרשה כנוזל/ משהו צמיג באולטראסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר12/10/2020לא רואים באולטרה סאונד
ההפרשה מקירות הנרתיק וצוואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע אולטרסאונד ולקיחת אסטרופם דרך הנרתיקיעל11/10/2020
צריכה לעשות מעקב זקוקים ולוקחת אסטרופם דרך הנרתיק. האם האןלטראסאונד יפגע בספינת אסטרופם או ישבש את המראה של עובי רירית הרחם ?
תוך כמה זמן אסטרופם נספג
בנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס.
פרופ` דוד בידר11/10/2020האולטרה סאונד לא פוגע.
האסטרופם נספג מהר מזמן לקיחתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מודיעים על החזרה אם ההחזרה ביום ראשוןשלי11/10/2020
כאשר ההחזרה מתוכננת ליום ראשון בדיקת הרצליה
מתי מודיעים למטופל על מועד ההחזרה ומי מודיע?
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
פרופ` דוד בידר11/10/2020האחות מודיעה ביום שישי, בגמר הכנת התוכנית, סביב שתיים -שלוש אחרי הצהריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתית האם התוצאה תהיה אמינה?לילוש ל11/10/2020
התייעצות קטנה
אוביטרל+ דקפפטיל - 29.9
שאיבה- 1.10
החזרה- 4.10
הרופא אמר לי לעשות בטא בתאריך 18.10
יש אפשרות לעשות לפני בדיקת הריון ביתית ולקבל תשובה שתהיה אמינה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ביתית אינה מספקת את המידע הנדרש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות סבב הורמונלי לקראת שאיבהיעל11/10/2020
היי פרופ',
האם מנסיונך, בסבב הורמונלי לקראת שאיבה שבא מיד לאחר הפלה נדחית והוצאת שארית ניתוחית, יתכן שתוצאות הגירוי ההורמונלי יניבו תוצאות דלות בהרבה יותר מהרגיל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין סוג דם ובין רעלת הריון?רחלי11/10/2020
האם יש קשר בין סוג דם האם לסוג דם העובר והתפתחות רעלת הריון? אם כן, מהו ואיך אפשר למונעו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת
פרופ` דוד בידר11/10/2020אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עוברים - איך קובעים את הסדר?שואלת10/10/2020
שלום פרופ;!
אשמח לדעת את הסדר של הבלסטוים מבחינת איכות כאשר הראשון הוא הכי טוב והאחרון הכי פחות.
4bb
3ab.
3aa
4ab
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות
פרופ` דוד בידר11/10/2020למרות התיאור של איכות העוברים זה לא מקובל על כלום .
אך 4 aa זה למעשה נחשב ליותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אומר למרות התיאור
שואלת11/10/2020תודה על תשובתך
למה התכוונת כאשר כתבת
1) "למרות התיאור של העוברים זה לא מקובל על כלום "?
2) כמה סיכויים להריון בבלסטו 4aa לבין בלסטו 3ab?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר11/10/2020אי אםשר לענות על עניין הסיכויים.
קודם כל תלוי איך זה נראה בהפשרה, והדרוזים הללו לא מקובלים על כולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בבדיקת דם לחיזוי ביוץ לפני טיפול פוריותעדי10/10/2020
שלום רב,
בת 35, נשואה+2, בני 5, מטיפול פוריות (פרוטוקול קצר) עקב ספירת זרע נמוכה של בעלי.
מחזור סדיר כל 26 ימים, לקראת טיפול פוריות נוסף.
בתאריך 27.9.20 התחיל דימום וסת ולהלן התוצאות לפי סדר:
27.9
E2- 716
Lh- 2.4
Prog- 0.79
Mha- 0.96
29.9
E2- 825.8
Lh- 3.14
Prog- 0.55
בשלב הזה נדרשתי להזריק דקפפטיל 3.75 וסרבתי עקב השפעתו הממושכת ותופעות הלוואי ועברתי רופא מאחר ולא התחברתי.
4.10
באולטרסאונד שבוצע בשעה 17:00 נצפה ביוץ ממשי לדברי הרופא וקיימנו יחסים באותו הלילה והמשכתי בדיקות דם לבקשת הרופא במטרה להתחיל הזרקה של דקפפטיל 0.1 ולהלן התוצאות:
5.10:
E2- 288
Lh- 4
Prog- 4
8.10:
E2- 361
Lh- 3
Prog- 31.6
9.10:
E2- 286
Lh-3
Prog-37
יש לציין שבתאריך 9.10 נצפה מעט דם ורדרד בניגוב (אין לי מושג מה זה אומר).
ברור לי שמשהו בערכים שלי משובש.
כי אמנם נצפה ביוץ אך הערכים בבדיקת הדם למחרת לא מראים כך.
אשמח להסבר והבהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב לאחר ביוץ או לוטאיניזציה מוקדמת עקב שיבוש הורמונלי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה לוטאיניזציה מוקדמת?
עדי10/10/2020בתאריך 4.10 כשהרופא ראה את הביוץ היו לי כאבי ביוץ לאורך כל היום...
אשמח להסבר כיצד נראה ביוץ בus ובדיקות הדם יום למחרת הראו כי טרם היה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה לוטאיניזציה מוקדמת?
עדי10/10/2020בתאריך 4.10 כשהרופא ראה את הביוץ היו לי כאבי ביוץ לאורך כל היום...
אשמח להסבר כיצד נראה ביוץ בus ובדיקות הדם יום למחרת הראו כי טרם היה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוטאיניזציה
פרופ` דוד בידר11/10/2020כאשר הורמון הביוץ -LH, עולה כאשר הזקיקים קטנים הוא עושה את התהליך הנ״ל שבו עולה הורמון הפרוגסטרון עולה והתהליך הלא תקין מסתיים ובשלב מסויים יגיע וסת.
בולטרה סאונד כל הזקיקים סביב 13-15 נעלמים ובדם עולה פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת קפוא במחזור הורמונלי - בטא נמוכהשיר10/10/2020
שלום רב,
אני בהיריון ויש לי שאלה שמעניינת אותנו-
הוחזר לי קפוא עם נטילת אסטרופם , דוספטון ואנדומטרין.
אחרי עשרה ימים מההחזרה הבטא הייתה נמוכה- 13 ומאז היו הכפלות יפות וטובות. לא נראה ביוץ לפני ההחזרה (הזקיקים כולם היו קטנים, פרוגסטרון נמוך מאוד)
שאלותי-
1. האם ייתכן שהיה ביוץ מאוחר למרות האסטרופם וההיריון הוא מקיום יחסים ולא מההחזרה, על אף שכל הזקיקים נראו קטנים ביום ההחזרה?
2. מה הסיבה שיש בטא נמוכה כזו בהחזרת IVF - כלומר אם לא מקיום היחסים, יש הסבר רפואי שהבטא כל כך נמוכה ?
10 ימים אחרי החזרת בלסטו- בטא 13. שכן זה 15 ימים " מהביוץ" .
3. יכול להיות שאסטרופם מונע ביוץ ולא היה כלל ביוץ וההיריון שנקלט הוא מההחזרה על אף הבטא המאוד נמוכה?
4. יכול להיות שבסבב כזה יש רק "ביוץ מדומה" וללא ביוץ כלל?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.לא סביר 2.הריון לא תקין ? 3.סביר להניח 4.עליית הפרוגסטרון(הורמון הביוץ נכפית על ידי נטילת התכשירים ההורמונלים ולא מתוקף ביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עשרה ימים אחרי החזרת בלסטרו קפואשיר09/10/2020
עד שהרופא שלי יענה אשמח לדעת כי במתח ממש
10 ימים אחרי החזרת עובר בן 5 - החזרה על בסיס הורמונלי
בטא 11.9
פרוגסטרון 23
e2- 900
יש סיכוי להיריון בריא ותקין?
נוטלת דופסטון אסטרופם וקרינון האם יש צורך להגביר תמיכה או זריקה להעלאת פרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נראה תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת בטא לאחר החזרה של מוקפאסיגל09/10/2020
ביום 29.9.2020 החזרה של מוקפא יום 3.
בדיקת בטא מהיום שלילית
האם יש טעם לבצע בדיקה נוספת בראשון - שזה המועד שהיה עלי למעשה לעשות את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יזיק אם כי סיכויי היריון נראים קלושים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס cmv - ערכים מעידים על חיסון?דנה08/10/2020
שלום
Cmv ab igm 0.21 nonrective
Cmv ab igG 182 rective
מה זה אומר שאני מחוסנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס
פרופ` דוד בידר08/10/2020מחוסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסטים - חזרה לסבב נוסף של מוקפאיםאורית08/10/2020
שלום פרופסורים,
בת 30 עם שני ילדים.
נקלטתי רק מבלסטוציסטים (אחד מוקפא והשני טרי)
מהמחזור בו נקלטתי להריון עם עובר טרי, הקפיאו לי 3 בלסטוציסטים
1. 4bb
2. 3ab- שני עוברים
אני חוזרת לסבב נוסף.. השאלות שלי הן:
1. האם העובדה שנקלטתי בסבב הקודם מעלה את האחוזים להיקלט עם המוקפאים?
2. הרופא שלי מעוניין להחזיר רק עובר אחד. במידה והעוברים לא מפשירים טוב, מה עושים?
3. מה אחוזי הקליטה של בלסטוציסט מוקפא? בהנחה שהופשר טוב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.בהחלט 2בעיקרון להחזיר בלסטו אחד ושאר השיקולים יעשו בזמן אמת לאור נתוני העובר לאחר הפשרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה של עובר - מתי אמורה להיות השרשה?לילוש ל08/10/2020
אשמח לעזרה :)
יום ראשון עשיתי החזרה של עובר יום 3. מאחר וזו החזרה ראשונה שלי, אני לא ממש מבינה, מתי אמורה להיות ההשרשה? הרופא אמר לי לעשות בדיקת בטא ב18.10 יש אפשרות לבצע לפני?
ועוד שאלה קטנה:
לא ממש הסתדרתי עם אנדומטרין (בלשון המעטה 😅) אז הרופא החליף לי לדופסטון.
אני לוקחת כתמיכה: דופסטון (2 כדורים בבוקר ו 2 כדורים בערב) ואסטרופם (כדור 1 בבוקר וכדור 1 בערב) בבליעה ופרונטוגסט כזריקה (הזרקתי ביום ההחזרה, אתמול, צריכה שוב מחר וזהו)
זה מספיק?
ועוד שאלה קטנה: נהיו לי כאבים בצד ימין ובבטן תחתונה זה נורמלי?
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרתכם לגבי ההחזרה והתמיכה
לילוש ל08/10/2020התבלבלתי בימים של הפרונטוגסט
הזרקתי ביום ההחזרה, לפני יומיים ביום שלישי וצריכה היום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההשתרשות כשלושה ימים לאחר ההחזרה,התמיכה מצוינת ובאחריות הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת להיות השתרשות??
לי11/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרוגסטרון לא גבוה יותר מידי?חני08/10/2020
התמיכה תמיכה שקיבלתי לצורך החזרה 3 אסטרופם 2 מ"ג
הפרוגסטרון- 1 קרינון בבוקר ו-400 אוטרוגוסטן בצהריים 400 בערב
האם הפרוגסטרון לא יותר מידי? איך יודעים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)