מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת קפוא pgd ביום ראשון לאחר תמיכהרומי26/09/2020
שלום,
ביום ראשון החזרת קפוא pgd.
נטלתי אסטרופם מיום 3 לווסת שלוש פעמים ביום ועשיתי בדיקות ביום 13.
בבדיקות ראינו שהפרוגסטרון נמוך והרירית טובה והרופא ביקש ליטול חמישה ימים תמיכה כגיל העובר. הזקיקים כולם בא.ס. היו קטנים ללא אחד מוביל.
שאלתי-
1. האם מתן פרוגסטרון מדמה ביוץ או שבאמת יש ביוץ (עם ביצית) ? לא עשיתי מעקב נוסף כי מיד לקחתי פרוגסטרון יום למחרת.
2. בסבב כזה , האם ייתכן היריון טבעי במקביל? (אנחנו מעדיפים שלא כי מחזירים עובר שעבר pgd)
שואלת ליתר ביטחון האם אנחנו מוגנים או שיכול להיות ביוץ למרות שלא היה זקיק מוביל וכולם היו קטנים ויום למחרת התחלתי תמיכת פרוגסטרון ?
3. הבנו שאסטרופם רק מעכב ביוץ ולא מונע אותו ולכן שואלים האם היה ביוץ אמיתי או רק מדומה? (הפרוגסטרון היה 0.5 כשהתחלתי ליטול אנדומטרין יום למחרת)
וההיריון שלנו שבעזרת השם יהיה עם נתונים אלו הוא רק מההחזרה ביום ראשון?
תודה רבה לכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר26/09/20201. מתן פרוגסטרון מדמה ביוץ.
2.לא יהיה הריון טבעי במקביל.
3. הביוץ מדומה.
ההריון , אם יהיה, יהיה מההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור. נשמח בבקשה לוודא שהבנו אותך נכון
רומי26/09/2020תודה פרופסור בידר היקר!
רוצים לוודא שהבנו אותך נכון.
החודש לפי הידע המקצועי שלך בנתונים אלו ועל סמך שלא היה זקיק מוביל, אין ביצית שמשתחררת בכלל או שיש סיכוי שהיא השתחררה במקביל לאנדומטרין?
(לא עשיתי עוד מעקב א.ס חוץ מהאחרון שבו ראינו שכולם קטנים)
ייתכן ולא תשתחרר בכלל ביצית החודש ? (זה מה שאנחנו מקווים כי רוצים לוודא שההיריון הוא של העובר שמוחזר)
בטוח אין ביוץ טבעי החודש ?
הבנו אותך נכון?
איך זה בעצם קורה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקויות אחרי גרידה והיסטרו ניתוחית למחיצהמירי25/09/2020
שלום פרופ!
אשמח לדעת כמה דברים
1) האם הדבקויות אחרי גרידה יכולות להיווצר גם אחרי חצי שנה ויותר? (שלפני לא היה הדבקויות)
2) בכל שנות הניסיון שלך בתחום,
האם קרה אצלך מטופלת שעשתה היסטרו ניתוחית למחיצה ונפגעה לה הרירית??
3) האם צורת ההורדת מחיצה בניתוחית נוגע ברירית? או שרק באזור של המחיצה עצמו?
תודה שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר25/09/2020הדבקויות מתהוות בחודש חודשיים אחרי גרידה.
היסטרוסקופיה יכולה לפגוע ברירית
הניתוח פותח את המחיצה ויש חלל יותר גדול, לא קשור לרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להבין שוב
שוב אני25/09/2020תודה על המענה..
היסטרוסקופיה יכולה לפגוע ברירית כיצד בדיוק? כי כתבת שהורדת מחיצה לא קשורה לרירית ..
אז איך בכל זאת היסטרוסקופיה ניתוחית יכולה לפגוע ברירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבין
פרופ` דוד בידר25/09/2020היסטרוסקופיה היא פעולה פולשנית, יכולה לפגוע שריר הרחם והרירית וכן לתהליכי זיהום.
אומנם הדברים לא שכיחים אך את חותמת לפני הפעולה על סיבוכים אילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום יום הכיפורים בהריון חוץ-רחמישני25/09/2020
שלום לפרופ',
אחרי טיפול IVF, התגלה שק הריון בחצוצרה הימנית.
כרגע במעקב כדי לראות אם ייצא ללא התערבות.
סובלת בעיקר מהתקפים של כאבים, איתם מתמודדת באמצעות משככים.
מצד ההלכה - אין בעיה לצום ואפשר לשתות מדי פעם במידה ומרגישים לא טוב.
מצד הרפואה - האם מסוכן לצום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום
פרופ` דוד בידר25/09/2020אם רק שותים זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ומעבר לרופא אחר עם פרוטוקולנירית24/09/2020
לפרופסור בידר היקר כמה שאלות שמטרידות אותי זה קצת ארוך אז סליחה מראש.
בגל הראשון בסגר של הקורונה הייתי אמורה לעבור טיפול פוריות הזרקתי כל יום זריקות וממש בסמוך לשאיבה היה גם סגר נאלצתי להפסיק את הטיפול וגם בגלל שיצא לי שם במעקב זקיקים ובדיקות דם משהו גבוהה הכוונה משהו לביוץ הרמה עלתה מאוד לפני הזמן והפסקתי באמצע. יש לציין שאני עושה דרך רופא פרטי.
הרופא כתב לי פרוטוקול חדש, רכשתי את כל התרופות לפני כחודשיים שעלו לי קרוב ל-2000 שח לאור התקופה הקשה החלטתי להתחיל שוב בחודש הבא בתקווה שהכל יעבוד כרגיל. דיברו איתי מהמרפאה ואמרו לי לקבוע תור עכשיו אני גרה רחוק משם ואין באפשרותי להגיע המזכירה טוענת שבגלל שעברו כמה חודשים אני חייבת לקבוע תור ואני ממש בדאגה כי אין לי אפשרות כרגע להגיע והתרופות שלי עוד מעט כבר לא יהיו טובות בגלל תוקף זה ממש מקומם ומרגיש לי כאילו מנסים לסחוט ממני עוד ועוד כסף במיוחד שהמצב הכלכלי לא מזהיר בלי סיבה כי היא טוענת המזכירה שלו שבחצי שנה האחרונה יכול להיות השתנה לי משהו בגוף אני יכולה לעבור לרופא אחר עם הפרוטוקול שהרופא נתן לי ולעשות את זה דרך רופא אחר? מה אתה ממליץ לי לעשות ? אם הוא כתב פרוטוקול חדש למה אני לא יכולה להתחיל בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ` דוד בידר24/09/2020תתקשרי אלי מחר בבוקר0505254143
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים
פרופ` דוד בידר24/09/2020מה הטלפון שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלפון
שוב אני25/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
פרופ` דוד בידר25/09/2020הטלפון שלי
אפס חמש אפס חמש שתיים חמש ארבע אחד ארבע שלוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שוב אני25/09/2020תודה דוקטור
מתי אוכל לצלצל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלצל
פרופ` דוד בידר25/09/2020מחר בבוקר סביב 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אצלצל
שוב אני25/09/2020תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ממשיכים כרגיל בסגר?Sharona24/09/2020
היי,
האם טיפולי הפוריות ממשיכים כרגיל בסגר הקרוב או ששוב יפסיקו אותם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ` דוד בידר24/09/2020ממשיכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא לא בהכפלה האם יש מה לחשוש?אמונה23/09/2020
מחזור אחרון 20/08/20
בטא ראשונה נבדקה בתאריך 20/09 והתוצאה היתה 890
בטא שניה היום 23/09 והתוצאה 1528.
האם יש צורך לבצע עוד בדיקה לבטא או אפשר לבצע בדיקת אולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה מן הראוי חבצע בדיקת אולטרסאונד לזיהוי הריון תוך רחמי והתפתחות תואמת לגיל ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת הידבקויות ברחם לפני החזרת קפואמיטל23/09/2020
תודה רבה על המענה
אעשה מה שאמרת!
רציתי לברר עוד שאלה
האם הידבקות עדינה בקירות הצדדים מחייב הסרה לפני החזרה?
הרופא שלי (לא מי שביצע את ההיסטרוסקופיה)
השאיר את הנתון לשיקולי ואמר שזה לא חובה להוריד כי הדבקויות עדינות .
וזה מרגיש לי מוזר איך לא חייב להוריד... מה לדעתך כדי להוריד לפני החזרה של קפוא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אכן מדובר בהידבקויות עדינות מצער שהרופא לה התיר אותם בזמן ההיסטרוסקופיה האבחנתית,כל שנדרש היה מניפולציה זהירה עם ההיסטרוסקופ עצמו שמבצע את הפעולה במידה אפקטיבית ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שוב אני23/09/2020הי תודה על תשובתך.
הרופאה שעשתה רצתה להוריד לי אבל לא רציתי כי ממש כאב לי האבחנתית עצמה..
חזרתי לרופא עם התוצאות ואמר שנתון לשיקולי .האם הדבקויות עדינות בקירות הצדדים יכול להשפיע על אי השרשה בהחזרות? או שלפעמים הממצאים זניחים וניתן להמשיך הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת קפוא על בסיס הורמונלי ומועד ביוץשיר23/09/2020
פרופסור יקר,
אני יום 13 לווסת, החזרת מוקפא על בסיס הורמונלי.
נוטלת 3 אסטרופם ביום, מיום 3.
היום עשיתי בדיקות מעקב
e2 - 1250
פרוגסטרון - 0.3
lh - 29
באולטרסאונד הרבה זקיקים קטנים.
שאלותיי בבקשה -
1. לפי תוצאות בדיקות הדם, האם היה ביוץ? הטכנאית אמרה שכנראה היה כי אין זקיק מוביל, האם יש סיכוי כלשהו שהיה ביוץ? (בדרך כלל אני מבייצת ביום 14-15).
2. אם עוד לא היה ביוץ האם יהיה בהמשך ביוץ כשאין זקיק מוביל?
3. מדוע הlh עולה כשאין ביוץ? (לפני יומיים הוא היה 8)
אני מבולבלת ואשמח לכל מידע מקצועי מכם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך עוד שתי שאלות בבקשה
שיר23/09/2020
- האם ייתכן שבמדדים הללו יש קשר לרגישות שיש לי ? (בכי, מצב רוח) או שאין קשר הורמונלי?
- האם קיום יחסים שקיימנו יומיים בשבוע מתחילת הווסת יכול לפתח היריון עם הנתונים הללו-
(e2- 1250, פרוגסטרון - 0.3 ואל אייץ 29)
או שהיריון יהיה רק מהחזרת העובר?
תודה תודה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
1.לא היה ביוץ 2.מה שקובע הנו עובי רירית הרחם והכנתה בהתאם להחזרת העובר הקפוא לפי יום הקפאתו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אשמח בבקשה למענה על שאר השאלות
שיר23/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעלה שוב את ההודעה שלי שכנראה התפספסה
שיר25/09/2020תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט יתכנו שינויים במצב הרוח בגלל ההשפעה ההורמונלית,לא סביר שיתקיים היריון ספונטני בתנאים אלו ללא ביוץ,רמת ה-LH יתכן והושפעה מההחיך ההורמונלי ללא התרחשות ביוץ במקביל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות היסטרו אבחנתית אחרי הפלהלימור22/09/2020
שלום וברכה.
אני בת 29 עברתי לפני שנה גרידה שבוע 8 אחרי הזרעה,
ואחרי חודשיים מההפלה ביצעתי היסטרו שיצא תקין.
מאז עברתי עוד כמה הזרעות ו-3 החזרות
עשיתי תלת מימד ששם כתוב 30 אחוז מחיצה.
היום שנה אחרי ההפלה ביצעתי היסטרו אבחנתית שוב
ושם כתוב:.
רירית אטרופית..
ורושם להדבקויות בקירות הצדדים חלל קטן ורושם למחיצה קטנה .
1) ממה נוצר חלל קטן ומה הפתרון?
2) הרופאה אמר שיש הדבקויות מעטות האם בגלל זה יכול להיות לא נקלטת?
3) לפני הגרידה הרירית שלי היתה מעל 9 והיום מגיעה גג ל-7 וחצי,
האם היית ממליץ להוריד מחיצה? בכל זאת זה פולשני ומסכן את הרירית שוב...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר22/09/20201. חלל קטן לא נוצר, או שהוא היה קיים או שכל רואה המבצע עקב הדבקויות.
2.הדבקויות מפריעות ויש להפרידן.
3.הגרידה פגעה ברירית הרחם ועקב כך נגרמו הדבקויות.
אם המחיצה קטנה אין סיבה לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתוב שהמחיצה קטנה
אני שוב22/09/2020השאלה 30 אחוז נחשב קטן ?
האם רצוי להוריד?
חודשיים אחרי הפלה שעשיתי היסטרו לא ראו הדבקויות והרירית עדיין הייתה דקה, ( 6,7)
האם יכול להיות שהיא לא תחזור להיות עבה כמו שהייתה אחרי הסרת הדבקויות?
תודה רבה לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיצה
פרופ` דוד בידר23/09/2020לרוב על 30% אין צורך בניתוח.
חשוב רם עובי המחיצה
הנזק שנגרם על ידי הגרידה יצן רירית כמו שאת כותבת.
צריכה להתייעץ עם מבצע ההיסטרוסקופיה האם למחיצה זו יש צורך בהסרתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיריון ובדיקת ביוץ לאחר מחזוראני22/09/2020
שלום.
התחלתי לבצע בדיקות ביוץ מהיום השביעי למחזור וכל הזמן היה קו אחד כהה (תוצאה שלילית בימים 7+8+9 למחזור) ביום העשירי היו שני קווים כהים אך קו הבדיקה בהיר קצר יותר מקו הבקרה, חזרתי על הבדיקה באותו יום אחרי שעתיים וקיבלתי אותה תוצאה, את הבדיקה הייתי מבצעת כל יום באותה שעה, היום (יום 11 למחזור) גם ביצעתי בדיקה וקיבלתי שני קווים אך קו הבדיקה אפילו בהיר יותר מאתמול. יש לי כמה שאלות:
1) האם התוצאה שקיבלתי ביום עשירי חיובית? 2) או שעצם העובדה שלא היו כהים באותה עוצמה אומר שהבדיקה שלילית?
3) מתי היה ביוץ לדעתך?
4) האם באמת צריך לשכב אחרי יחסים בכדי להיכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הביוץ ביום ה-11
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה תקינה של בטא - איך מחשבים שבוע היריון?נילי22/09/2020
שלום ד"ר, ב-1/9 היתה שאיבה. וב-6/9 החזרה של עובר יום חמש.
בתאריך 17/9 בטא 280, והיום 22/9 הבטא 780. האם העליה תקינה או איטית? יש לי ממה לחשוש לגבי התפתחות ההריון?
עשיתי גם אולטרסאונד וראו שק הריון קטנטן, האם יכולה להיות רגועה? באיזה שבוע נחשב שאני נמצאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה גבולית,יש בהחלט חשש להתפתחות תקינה של ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת בלוטת הברטוליןמיטל22/09/2020
שלום רב אני בת 33 רציתי לדעת האם חסימת הברטולין יכולה להיגרם עקב הפלה? רשלנות רפואית ? עברתי הפלה ולאחר שבוע נוצר לי חסימה של הברטולין האם הם קשורים אחד לשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהום מכל מקור יכול לגרום לחסימת צינורית ההפרשה של הבלוטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להתחסן לשפעת בסמוך להחזרה?נטע21/09/2020
מס' ימים אחדים לפני החזרה/ מס' ימים אחריה עוד לא יודעת מתי בפועל אתחסן,
מותר להתחסן נגד שפעת? הנוגדנים עלולים לעשות משהו רע לעובר או להשפיע על סיכויים להיריון (תקין כמובן)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר21/09/2020מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר קטן לשבוע ההריון האם יהיה המשך תקין?יעל21/09/2020
שלום פרופ'
בתאריך 21.8 הוחזרו 2 עוברים טריים יום 5.
31.8 בטא 199
2.9 בטא 561
6.9 בטא 2107
8.9 בטא 2617
14.9 בטא 5182
21.9 בטא 9437
בכל הבדיקות פרוגסטרון מעל 190.
אולטרסאונד בשבוע שעבר שק הריון וחלמון, שאריות של שק נוסף שלא התפתח.
הבוקר נצפה עובר עם דופק מתאים לשבוע 6+1.
להבנתי אני שבוע 7. מה המשמעות של הסטיה של גודל העובר מגיל ההריון הידוע?
אני רואה גם שהבטא לא מכפילה עצמה.
האם יש סיכוי שימשיך להריון תקין?
יש לציין שהרופא שלי חולה לכן טכנאית ביצעה הבוקר את הבדיקה. היא לא ידעה מה שבוע ההריון בעת הבדיקה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר21/09/2020שבוע 6+1 זה שבוע 7
בשלב זה צריך מעקב חוזר וקשה לדעת אם ההריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל21/09/2020תודה על המענה.
אז בעצם האולטרסאונד תקין? הבעיה היא רק הבטא?
יש לי מעקב נוסף בשבוע הבא. לעשות רק אולטרסאונד או גם בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר22/09/2020רק אולטרה סאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוקסן פעמיים ביום - כאבים באזור ההזרקהענת21/09/2020
אני מזריקה קלוקסן פעמיים ביום כבר 3 שבועות והשבוע התחלתי לסבול מכאבים ונוקשות באזור ההזרקה. זה נורמלי? איך נפטרים מהנוקשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר21/09/2020נוצרה שם המטומה.
יכולה לשים קרח לכמה דקות ,זה יעבור כעבור שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)