מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטרופם - האם מותר לחצות את הגלולה?ל01/10/2020
כלומר, אם אני צריכה לקחת אסטרופם 1 מ"ג ויש לי גלולות אסטרופם של 2 מ"ג- האם אפשר לבלוע חצי גלולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר01/10/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אסטרופם דרך הנרתיק שקול למה שניתן דרך הפה?ענת01/10/2020
התחלתי היום אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום בבליעה
אני מרגישה קצת כאבי ראש ועיניים.
מה המינון המתאים לזה אם רוצים לקחת דרך הנרתיק?
כמה עמוק להחדיר את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה
פרופ` דוד בידר01/10/2020יכולה לקחת בבוקר דרך הפה ובערב לנרתיק.
לא משווים בין לקיחה דרך הפה לזו של לנרתיק.
לנרתיק לשים כדור עד לאמצע הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה עדיף בוקר בבליעה ובערב לנרתיק? האם אפשר להפוך?
.02/10/2020לומר, האם אפשר בבוקר לנרתיק ובערב בבליעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מניעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לקחת רק לנרתיק?
.03/10/2020כלומר במקום כדור אסטרופם 2 מ"ג 1 בנרתיק בבוקר ואחד בבליעה בערב
האם אפשר לקחת 1 לנרתיק בבוקר 2 מ"ג אסורופם
ואחד לנרתיק בערב 1 מ"ג אסטרופם (כי ההשפעה דרך הנרתיק היא גבוהה יותר פי 2 או 3)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
.04/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
פרופ` דוד בידר04/10/2020לא צריך רמה בדם גבוהה מידי ,ולא רצוי לקחת פעמיים לנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לחומרי צבע לשיער וסיכויי השתרשותענת01/10/2020
שלום,
האם חשיפה נשימתית של מספר דקות לחמרי צבע לשיער, חמצן ואמוניה מספר שעות לאחר החזרת עוברים מוקפאים פוגע בסיכויי ההשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה
פרופ` דוד בידר01/10/2020לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה עושים החזרה במדיקל הרצליה? האם בחושלים או ברמת ים?אורנה01/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איפוה
פרופ` דוד בידר01/10/2020ברמת ים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם עם מחיצה האם יתקשה להחזיק היריון?שני01/10/2020
שלום
אני בת 29
אובחנתי רחם עם מחיצה 30 , ודיסמורפי.
המנתח אמר שאם לא אעשה ניתוח יהיה לרחם קשה להחזיק הריון..
הייתי בהריון בעבר אחרי הזרעה שנייה והיה הפסקת דופק שבוע 8.
(עד כה עשיתי 3 הזרעות ו 3 החזרות.. והפחד שלי מניתוחית זה הרירית שנפגעה בגרידה אחרי הפלה ומגיעה ל 7.5 בערך..)
1) האם באמת רחם שאובחן כך יהיה לו קשה לשאת הריון?
2) האם יש בעית השרשה לרחם הנ"ל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר01/10/2020יש יותר הפלות ערב המחיצה.
תלוי מה הייתה עובי המחיצה.
אם הרופא התרשם שצריך לכרות את המחיצה אז יכול להיות שהוא צודק או דהוא מחפש לנתח.
תתיעצי עם עוד רופא.
הניתוח ,נדיר, יכול לפגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עובר קפוא ממשיך להתפתח ולהתחלק ביום ההפשרה עד להחזרה?רונית01/10/2020
1.האם עובר קפוא ממשיך להתפתח ולהתחלק ביום ההפשרה עד להחזרה?
2.כמה זמן לוקח לעובר להפריש ולחזור למצב בבתפתחותי ברגע ההקפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר01/10/2020עובר מופשר מתחיל להתפתח
לוקח כ 20-30 דקות של הפשרה עד שחוזר למצב שהוקפא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה הרירית גדלה באסטרופם? האם יכולה לגדול יותר מידי?נגה01/10/2020
כשלוקחים אסטרופם מיום 3 למחזור- מה מקסימום הימים שאפשר לקחת?
מה אופן גדילת הרירית בנטילת אסטרופם- האם היא רק גדלה עוד ועוד ככל שלוקחים יותר ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד
פרופ` דוד בידר01/10/2020לוקחים בין 9 ל 17 יום מקסימום.
אחרי 10 ימים צריכה להגיע לרירית יותר מ 7 מ״מ
כל אחת מגיבה אחרת לגדילת רירית ואם לוקחים עד יום 17 היא יכולה לגדול יוצר לגבול מסויים וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היא יכולה לגדול ולהיות עבה מידי כלומר מעל 10 מ"מ?
.02/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טווח עובי הרירית התקין 7-14
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריכים בדיקת קורונה לפני החזרת עובר?ח01/10/2020
באסותא? במדיקל הרצליה.... ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רצוי אבל צא חובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ גדול בעבודה ביום ההחזרה האם יש סיכון?אור29/09/2020
שלום רב,
קיימתי החזרה לפני כיפור.
ביום ההחזרה חזרתי לעבודה וחוויתי לצערי באותה משמרת תקיפה מאחד מהאנשים.
הגוף שלי הגיב ברעד ודריכות בשל חווית סכנה שאותו אדם יצר בהתנהגות בריונית כוחנית.
מאז אני מפחדת שהרסתי את ההשרשה בגלל הלחץ והסטרס שבהם היה הגוף פיזית. וזה יוצר לי חרדה וכאב. (לופ)
מה דעתך? בבקשה תרגיעו אותי יש לי עוד הרבה ימים עד הבטא ואינני רוצה לבלות אותם במחשבה שהרסתי.
אומנם הרסתי?
תודה !!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שהאירועים שציינת השפיעו על סיכוייך יש לקוות רק לטוב-בהצלחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ביום ה-23 למחזורחנה29/09/2020
שלום פרופ
ביצעתי בדיקות דם ביום ה 23 למחזור (בגלל כיפור לא יכולתי לעשות ביום ה 21 כמו שמצופה ) ואלו הן התוצאות
Progstrone 9.49 ng/ml
E2-150 pg/ml
Lh -7.6 ml
Fsh- 1.8 mlu/ml
אשמח אם תאמרו לי אם הבדיקות שלי תקינות תודה רבה ביום ה 23 למחזור תודה שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר29/09/2020את אחרי ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חנה29/09/2020תודה על המענה
ביצעתי את הבדיקות בכדי לראות האם יש לי בעיה בפרוגסטרון
או ביתר הבדיקות הבדיקות בוצעו ביום ה 23 כי היה כיפור אז לא יכולתי לעשות ביום ה 21 כפי שמצופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר29/09/2020זה אותו הדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתבות
חנה29/09/2020תודה על המענה
אבל לפי הבדיקות יש לי בעיה או שהכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר29/09/2020זוהי בדיקה אחת שמראה שהיה ביוץ.
אם הכל הלך טוב, זה צריך לשאול את מי שעקב אחרי התהליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון ביום ההחזרה האם ערך תקין?דנית29/09/2020
האם פרוגסטרון ביום ההחזרה הגיוני שהוא 34 אחרי נטילת דופסטון וקרינון ?הגיוני? אמור לעלות ?
או שיש בעיה בספיגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר29/09/2020תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריון במצב של anti ro האם לקחת פלקווניל?יעל29/09/2020
שלום,
עברתי לפני כשנה הריון בריא עם ילדה בריאה.
לקראת סוף ההריון היה לי עליה בתפקודי כבד שהובילו ללידה עם זירוז בשבוע 38.
בעקבות כך, נבדקתי בana ונתגלה כי הכל תקין פרט ל- anti ro גדול מ8 וana 1:160.
מעוניינים בהריון נוסף, התייעצנו עם ראומטולוג ואמר כי יש לקחת פלקווניל לפני ההריון ובמהלכו ויש ראומטולוג שאמר שאין כל צורך לקחת.
השאלה היא האם צריך לקחת את הפלקווניל במהלך ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההחלטה בנדון הנה של הריאומטולוג על פי הבנתו את מצבך,וההשפעה הצפויה מהלך ההיריון,עלייך לפנות בנדון לפורום העוסק בענייני מחלות ריא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות קרינון בצבע חום במקום לבןסיון28/09/2020
הפרשות בצבע חום מהקרינון, האם אמורות להדאיג ? ההחזרה עוד יומיים - החזרת קפוא.
בנוסף בטן תחתונה קצת נפוחה וכואבת
(נוטלת בנוסף אסטרופם, ודוםסטון אם רלוונטי)
קצת לחוצה ואשמח לדעת אם הפרשות חומות הן בסדר .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ` דוד בידר29/09/2020הפרשה חומה משמעותו דם ישן בנרתיק.
אם הבדיקות בסדר אז אין בעיה.
בדיקות הדם ורירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי תמיכה לפני החזרהנטע26/09/2020
שלום רב,
אני לפני החזרה ונוטלת מזה שלושה ימים דופסטון אסטרופם וקרינון.
יש לי כאבי בטן, ונפיחות בבטן.
לא עשיתי שינוי בתזונה בימים אלו ולכן תוהה האם ייתכן בהשפעת הדופסטון / האסטרופם?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יתכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיריון 12 שעות לאחר ביוץמיטל26/09/2020
שלום פרופ
האם ניתן להכנס להריון 12 שעות לאחר הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי
פרופ` דוד בידר26/09/2020כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתבות
נטלי26/09/2020אבל ביוץ זה לא יום אחד ? כאילו מהרגע שנגמר הביוץ אחרי 12 שעות יש עדין ביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הביצית הנה ברת הפריה עד 36 שעות לאחר הביוץ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התכתובות
נטלי26/09/2020גם במחזור טבעי שהוא ללא טיפולים או הורמנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)