מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נטילת הורמונים וגדילת רירית רחם באופן טבעינרי14/10/2020
האם הרירית גדלה בקצב קבוע כאשר לוקחים הורמונים לעיבוי שלה והיא לא גדלה באופן טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית מושפעת המורמונים במחזור טבעי ובטיפול הורמונלי תחליפי לפי הצורך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקחת פעמיים ביום 1 לנרתיק 1 בבליעה 2 מ"ג- האם אפשר להוסיף 1 מ"ג לנרתיק כדי להגדיל את קצב הגדילה?
.15/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אסטרופם לתקופה של יותר מ-17 יוםטל14/10/2020
האם אפשר לקחת אסטרופם יותר מ 17 ימים? למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי לפי הצורך למטרת עיבוי הרירית וכתמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כמה ימים אפשר לקחת אסטרופם מבלי לפגוע בתהליך?
.15/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יותר מחודש ימים בתנאי שלא חל שינוי בתוצאת הפרוגסטרון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עד 17 ימים הפרוגסטרון יהיה קטן מ 2?
.17/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום היום ה- 16 ללקיחת אסטרופם ועשיתי בדיקת דם
המשך17/10/2020פרוגסטרון קטן מ 2
מחר אמורה להתחיל פרוגסטרון
האם יש צורך לעשות מחר בדיקת דם נוספת לפרוגסטרון?
מה הסיכוי שהפרוגסטרון ישתנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אסטרופם לתקופה של יותר מ-17 יוםטל14/10/2020
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר14/10/2020אפשר לקחת ורצוי לא יותר משלושה שבועות, אם מדובר בהכנת הרחם להחזרת עוברים, אם הבדיקות טרם מתן הפרוגסטרון הן תקינות.
לריחה מעל זמן זה יכולה לגרום לנפילת הרירית ולדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אסטרופם לתקופה של יותר מ-17 יוםטל14/10/2020
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים דרך הנרתיק - כיצד לוקחים ?שחר14/10/2020
לוקחת אסטרופם דרך הנרתיק וצריכה להוסיף גם קרינון
1. האם צריך לשים את האסטרופם והקרינון זה אחר זה בנרתיק
או שכדאי להמתין ? כמה זמן להמתין מהאסטרופם עד שאשים את הקרינון?
2. האם אפשר לעשות הפרדה של שעה בין האסטרופם לקרינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר14/10/2020את הקרינון לוקחים בבוקר לנרתיק ומסתובבים בבית כ 10 דקות.
את האסטרוגן לוקחים רק בערב לנרתיק, ובבוקר ובצהריים דרך הפה.
אם הרופא אמר לך לקחת רק דרך הנרתיק אז תחכי שעתיים בבוקר ואז תשימי את האסטרופם.
באופן עקרוני , לשים אסטרופם דרך הנרתיק מספיק פעם אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקחת אסטרופם פעמיים ביום (בבוקר בליעה בערב לנרתיק 2 מ"ג כל פעם)- האפ צריך לשנות מינון כשמוסיפים פרוגסטרון?
שחר14/10/2020תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר האם צריכה לקחת אסטרופם 3 פעמים ביום במקום פעמיים?
.14/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר
פרופ` דוד בידר14/10/2020לא צריך לשנות כלום ולהמשיך בוקר וערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם יחד עם א.ס למה עושים? איזה ערך "חשוב" שם?נינה14/10/2020
מכינה רירית לקראת החזרת עובר.
ביקשו ממני לבצע א.ס וגם בדיקות דם
השאלות שלי:
1. האם חייבים לעשות בדיקת דם?
2. האם בדיקת הדם נעשית לפני נתינת פרוגסטרון?
3. מה הערכים שצריכים להיות בבדיקת הדם כדי להמשיך הלאה בתהליך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת
פרופ` דוד בידר14/10/20201 רצוי מאוד לעשות בדיקות דם במקביל לרירית.
2. הבדיקה לפני נטילת הפרוגסטרון.
3. האסטרוגן צריך להיות גבוה, הפרוגסטרון נמוך ורירית מעל 7 מ״מ ואז מוסיפים פרוגסטרון.
ערכי האסטרוגן הם לא בערכים מוגדרים אלא מספיק שיהיה גבוה, נגיד1000 או יותר.
הפרוגסטרון פחות מ 2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת וסת אחרי ניתוחית ואסטרופםשלומית13/10/2020
שלום
שאלתי פה שאלה ולא הבנתי ככ את התשובה אשמח שוב למענה..
חודש שעבר הייתי צריכה לעשות החזרה והתחלתי לקחת אסטרופם פעמיים ביום וגינלי במשך 4 ימים.
האלצתי להפסיק בעקבות היסטרו ניתוחית של רחם דיסמורפי ומחיצה קטנה..
באתי ביום ה 13 לווסת לניתוחית עם זקיקים קטנים (10,11) ורירית דקה (3)
(.בשלב הזה הייתי אמורה להיות לפני ביוץ ממש..)
ורציתי לדעת מתי אני אמורה לקבל בערך , רגיל או שבגלל הניתוחית והאסטרופם זה יתעכב?
(מחזור שלי ממש כמו שעון כל 29 יום..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תצטרכי להתאזר בסבלנות הדבר עשוי לקחת עד חודש ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחויבים לבצע בדיקת קורונה לפני טיפול IVF?חלי13/10/2020
שלום יש לי שתי שאלות כל העניין עם הקורונה לא כל כך ברור לי.....האם אני מחוייבת לעשות בדיקת קורונה לפני טיפולivf ?
האם באפשרותי להגיע לבדיקות דם א.ס עם מלווה ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסותא
פרופ` דוד בידר13/10/2020בשלב זה לא צריך בדיקת קורונה .
להגיע לבד בלי מלווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלווה
פרופ` בידר13/10/2020לא התכוונתי מלווה שייכנס איתי לבדיקה אלא נגיד שיבוא איתי לבית חולים וייחכה ליבישיבה מחוץ לחדר זה גם לא אפשרי
כל התקופה של הקורונה עשתה אותי קצת חרדתית ואני מאמינה שאני לא היחידה גם ואני חייבת שמישהו ילווה אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מחוץ למחלקה חדר המתנה המלווה יכול להמתין לך שם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות - איזה בדיקות אפשר עוד לעשות?עדי13/10/2020
שלום רב,
אני אחרי 6 הפלות כימיות.
היסטרו' אבחנתית תקינה.
רירית תלת שכבתית ועבה לפני החזרות.
ניסינו טבעי+ הורמונלי.
מה עושים מפה?
חברה המליצה לי על בדיקות קרישיות יתר ואוטואימוניות-
תוכלו להרחיב על בדיקות אלו בבקשה?
האם יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות לפני שממשיכים?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות
פרופ` דוד בידר13/10/2020בדיקת גורמי קרישה יכולה לעזור לניבוי הפלות חוזרות.
יש גורמי קרישה, לאנשים מסוימים, בדם, שעקב הימצאותם יכולים לגרום להפלות על ידי גרימת קרישים בכלי הדם בשליה המתפתחת.
יש לזה טיפול בזריקות.
כמו כן ניתן לבדוק קריוטיפ של שניכם, זוהי בדיקה שמראה אם יש בעיה גנטית להפלות.
בשלב זה , זה יספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ממליץ על הזרקה של קלקסן במקרה של קרישיות יתר ?
עדי14/10/2020תודה !!
1. האם יש מחקרים שהוכיחו את יעילות הזריקה במקרה של הפלות חוזרות?
2. האם יש סכנות בזריקה זו לי ובוודאי להתפתחות העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט יש מקום במקרים של קרישיות יתר במתן נוגדי קרישה המשפרים את הפרוגנוזה של ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר החזרה האם מדובר בהשרשה?לי12/10/2020
היי עשיתי החזרה בתאריך 4.10 והיום התחילו דימומים בצבע אדמדם-חום. הבנתי שהשרשה נעשית כשלושה ימים אחרי ההחזרה ואני כבר 8 ימים אחרי..
יום ראשון ב 18.10 יש לי בדיקת בטא.
יש עדיין סיכוי להריון או שזה אבוד?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי חשוב לציין שהדימומים החלו היום אבל היו בערך 3-4 שעות ופסקו
לי12/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי
פרופ` דוד בידר12/10/2020אין גימום כזה שנקרא השרשה.
לא כתבת איזה יום היה העובר אך דימום הוא לא סימן טוב להצלחת הריון.
אין לך ברירה אחא לחכות בסבלנות לבדיקת הדם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעובר היה יום 3
לי12/10/2020תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר12/10/2020בשלב זה להמשיך תמיכה ולעשות בדיקה, אם אפשר יום ו ב16
ואם אי אפשר אז ב 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קצב גדילת הרירית תקין או שכדאי להעלות מינון?טל12/10/2020
לוקחת אסטרופם 2 מ"ג 1 בבוקר לנרתיק 1 בערב בבליעה
היום אני ביום 14 למחזור (11.5 ימים לוקחת אסטרופם)
עובי הריריתנכון לעכשיו היא 7 מ"מ
האם קצב הגדילה סביר או שכדאי להעלות מינון? אם כן בכמה לעלות ואיך לקחת בבליעה או לנרתיק?
תודה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רירית של 7 מ״מ בתקופה הנה בטווח הנורמה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי כדאי לבדוק שוב את עובי הרירית? בעוד יומיים או 3 ?
.12/10/2020תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר12/10/2020רירית 7 ומעלה מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטק עקב הפלה נדחית והתחזקות הדימוםיעל12/10/2020
שלום
ביום ראשון שעבר קיבלתי 800 ציטוטק עקב הפלה נדחית. בביקורת אתמול שארית קטנה, רירית 7.5. הטכנאית חשבה שאין צורך במנה נוספת אבל הרופא החליט לתת 600 ציטוטק. לקחתי אתמול בצהרים אך הדימום לא מתחזק, נשארו הפרשות חומות שהיו גם לפני.
האם תקין? האם יתכן והדימום עוד יתחזק?
הביקורת רק עוד שבועיים, האם לפנות כבר היום לבית החולים ולציין שלא עובד?
במעי בעוד נספר ימים בדיקת ביטה כמותית כדי לראות שהמצב אכן מתאפס
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל12/10/2020תודה.
העובדה שהדימום לא מתגבר למרות מתן המנה השניה של ציטוטק לא בעייתי? או שמכיוון שהשארית קטנה אין לצפות לדימום רציני?
אפשר לצפות להתאפסות בטא שבוע וחצי אחרי הפלה? (בהפלה הקודמת זה לקח קרוב לחודשיים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר לפרוסקופיה לכריתת חצוצרהנטלי11/10/2020
שלום,
לאחר לפרוסקופיה לכריתת חצוצרה בעקבות חוץ-רחמי, נצטוויתי שלא לקיים יחסים במשך 3 שבועות.
האם גם אורגזמה ללא יחסים אסורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא אסורה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציסטה הטרוגנית בשחלה לפני החזרת עוברלנה11/10/2020
שלום,
אני לפני החזרת עובר יום 6. טרם התחלתי טיפול. לפני התחלת טיפול התבקשתי לבצע מעקב זקיקים ובדיקות דם. במעקב זקיקים נצפתה ציסטה צלולה שהייתה קיימת גם לפני חודש ולא נספגה למרות קבלת וסת וציסטה נוספת הטרוגנית באותה השחלה. מהו הטיפול המקובל להעלמת הציסטות לפני החזרת עובר והאם יש צורך לדאוג מהממצא ההטרוגני בשחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לשקול מתן גלולה למניעת היריון לפרק זמן קצר טיפול העשוי לאפס את הציסטות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצה על אזור השחלה לפני שאיבה ראשונהLila11/10/2020
היי,
האם לחיצה עם היד על אזור השחלה/ חצוצרה יכולה לגרום נזק לזקיקים שגדלים ? שמתי לה שבימים האחרונים אני ישנה עם כף יד שלוחצת קצת על האזור הזה
כנראה בגלל רגישות של המקום ,יותר נוח לי לישון ככה
נקבעה לי שאיבה ליום שלישי
לא מזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)