מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סלק והריון?אגם28/01/2008
היי שמעתי מכמה מקורות (בלתי מוסמכים בעליל - יש לציין) שאכילה מרובה של סלק גורמת להתעבות של הרירית ורציתי לברר האם יש אמת בדבר לפני שאני מתחילה לאכול סלק למוות, או שמא מדובר בשמועה ואני אחסוך מעצמי את התענוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אגם
ד''ר דוד ישי28/01/2008אני מתנצל, אבל אני לא מכיר קשר בין סלק לעובי רירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גרידהגלית28/01/2008
עברתי גרידה לפני חמישה וחצי שבועות מהסיבה שהעובר היה ללא דופק. נאמר לי כי אני אמורה לקבל מחזור כחודש לאחר הגרידה. מה הסיבות לעיכוב?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חדווה
ד''ר דוד ישי28/01/2008הוסת אמור להופיע, בנשים עם מחזור סדיר, כ 5-6 שבועות מהגרידה. אז אין לך מה להלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם בצורת T - אנא ענו לי..ARV28/01/2008
בצילום רחם נודע לי שיש לי רחם בצורת T. ילדתי לפני 4 שנים עם איקקלומין ולידה בשבוע 38 עקב מיעוט מיים.
מלבד זה הכל היה תקין.
בגלל שקראתי על רחם מסוג זה והבינותי שזה נובע משימוש של האם בהריון בתרופת ה DESאני לחוצ הויש לי שאלות
האם ייתכן רחם בצורה כזו ללא קשר לתרופה?? האם זה שכיח???? מה ההשלכות באמת?
נולדתי ב 77 והבנתי שבשנים אלו כבר לא נתנו את התרופה אז אני מבולבלת מאוד..
אנא עיזרוו לי מששום מה הרופאים נוטים לא לענות על שאלה זו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי28/01/2008כמו שאמרת, לא סביר שאמך נטלה את ה DES ולכן כדאי שתשכחי את מה שקראת. רחם בצורת T הוא אחת מהצורות הפחות שכיחות של הרחם, אבל אין לצורה הזאת שום משמעות מיוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
ARV29/01/2008לא הבנתי... האם אפשרי צורה כזו של רחם ללא קשר לתרופה?
מדוע הרופאים מפחדים לענות??????? מה הסיבה????? האם צריך להשתיק את העניין?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי29/01/2008נראה לי שאת כל כך מלחיצה את עצמך סביב העניין חסר החשיבות הזה שלא קראת או לא הבנת את מה שכתבתי. צורת T היא צורה של הרחם נורמלי אצל חלק מהנשים ואין לה שום משמעות !!!!!!!!!!!
אני חוזר ( ממש בלי לפחד לענות ) שום משמעות !!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית IVFאתי28/01/2008
בתאריך 14.1.08 בוצעה החזרה של 2 עוברים בעלי 8 תאים ואתמול
התבשרתי כי לאחר בדיקת דם להיריון התשובה שלילית, ועדיין לא התקבל שום מחזור או סימן לדימום.
האם הדבר נורמלי? יכול להיות שיש טעות בבדיקת הדם?
אודה לתשובה מהירה.
נ.ב.
זהו הטיפול ה- IVF הראשון שלנו. אציין רק שנשאבו 22 ביציות שמתוכן הפרו 11 ולהקפאה הגיעו 4. האם ניתן להשתמש בהם לפעם הבאה? או שיש לעבור את כל התהליך מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ' שחר קול28/01/2008קרוב לוודאי שדימום יגיע לאחר הפסקת ה"תמיכה הלוטאלית".
לגבי טעות - תמיד יכולה להיות טעות, אך זה ארוע מאוד נדיר. למשל אם טעו במספר זהות או החליפו מבחנות. תיאורטית זה יכול לקרות, אך כאמור - מאוד נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםluli28/01/2008
בהמשך לנסיונות להרות אחרי שתי הפריות ivf שנכשלו אני סובלת מקרשיות וגם מבכצט
בהמשך מעקב עים הראומטולוגית שלי עשיתי בדיקות דם מקיפות
רציתי לדעת אם קיימים נוגדנים בגוף מסוג RO AB ANTI SSA -43
&LA AB ANTI SSB -62.1T-
הם מפריעים לתהליך הקליטה של ההריון או שזה לא מפריע
אשמח לקבל מכם תענה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם
פרופ' שחר קול28/01/2008לנוגדנים אין השפעה על רירית הרחם, או תהליך ההשרשה.
אם יושג הריון יש להיות במעקב הריון בסיכון בשל השפעות אפשריות על העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקות דם
luli28/01/2008אפשר לדעת איזה נזק זה יכול לגרום לעובר .?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
פרופ' שחר קול29/01/2008פגיעה במערכת ההולכה החשמלית בלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
luli30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלילוש28/01/2008
שלום לרופאים אני בשבוע 5 פלוס 3 אחרי הפרייה, הייתי אצל הרופא ונצפו שני שקי הריון עם שק חלמון בכל אחד מהם, הוא אמר שלא רואים תוכן עוברי כי זה מוקדם מידי!!! האומנם זה כך? לפי מה שקראתי בשלב כזה אפשר לראות כבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
פרופ' שחר קול28/01/2008הרופא צודק.
מציע להרגע, לא להיכנס ללחץ מיותר. לחץ נפשי לא מועיל לאף אחד.
בדיקה חוזרת בעוד כשבוע תדגים העוברים עם דופק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילוש28/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים בשלים והריון מחוץ לרחםמאיה28/01/2008
הי! איך אדע אם הזקיקים הם היו מספיק בשלים. יומים לפני הזרעה הם היו בגדלים 17.16.17.18 ולמחרת התבקשתי לקחת אוביטרל ,כדי הסיכוים להריון יהיו גבוהים יותר? האם כשיש 4 זקיקים זה מעלה את הסיכוים להריון מחוץ לרחם?או מה הסיבות שיש הריון מחוץ לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים בשלים והריון מחוץ לרחם
פרופ' שחר קול28/01/2008הזקיקים היו בגודל מתאים וטוב.
טיפול פריון מעלה במעט הסיכון להריון חוץ רחמי.
הסיבות לא תמיד ברורות. יתכן על רקע שיבוש בתפקוד החצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שחר היקר והמקסים שאלה אדיתאדית28/01/2008
האים תגובה שחלתית נמוכה יכולה לגרום לכך שאני לא יכנס להריון הוא שאני יכנס וחלילה עלולה להיות הפלה הוא שאין קשר בין הדברים ומה יכולה לעכב בעיה כזאות ואיך מטפלים
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה נמוכה.
פרופ' שחר קול28/01/2008באופן סטטיסטי תגובה שחלתית ירודה כרוכה בסיכויי הריון קטנים יותר, וסיכון גבוה יותר להפלה.
ועם זאת, לגיל האישה תפקיד מכריע .
לאישה צעירה עם תגובה שחלתית ירודה סיכוי טוב להרות.
אין בידנו היכולת הטכנולוגית לעכב את הזדקנות השחלה, ואת הירידה באיכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןשירה28/01/2008
בוקר אור רופאים יקרים!
שבוע אחרי החזרת מוקפאים. משתמשת באוטרוגסטן. באחת הפעמים נדמה היה כי המוליך חדר יותר מדי פנימה(הוא נסגר לגמרי מבלי להשאיר המילימטר בין שני הגלילים). היש סכנה בדבר? האם החומר מסוכן במידה ומגיע לחלל הרחם?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ' שחר קול28/01/2008אין חשש. החומר לא יגיע לרחם.
אין סכנה.
המשיכי בטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול - שאלהלימונית28/01/2008
ד"ר קול שלום,
עיינתי באתרך (המשובך).
בנושא של הפשרת העוברים, כתוב:
"תהליכי ההקפאה וההפשרה אומנם פוגמים באיכות העוברים, אך פגיעה זו היא מזערית, ולכן הסיכוי הטוב להשיג הריון".
רציתי לדעת למה הכוונה של הפגימה באיכות העוברים? האם זה אומר שהם יהיו בעלי מום מסוים?
הנושא לא מובן מספיק.
אשמח "לשמוע" למה הכוונה.
בתודה מראש
ושוב, כל הכבוד לך על האתר המושקע (שנראה לי שהשתדרג עוד לאחרונה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ' שחר קול28/01/2008אין הכוונה שיהיו עם מום, אלא שהסיכוי להשיג הריון יורד מעט.
אם מושג הריון אין חשש ליותר מומים מולדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוסחסוי28/01/2008
לצערי זה היה וירוס קיבלתי מחזור ואני סובלת מכאבים חזקים בבטן אגן ראש וגב
רציתי לדעת איך להקל על כאב מחזור עזים
או זה מפריע לי להיקלט להיריון.? הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור
פרופ' שחר קול28/01/2008כאבי מחזור מאוד חזקים מעלים אפשרות של אנדומטריוזיס.
רצוי לברר.
כל תרופה להקלת כאב עשויה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי איקקלומין... כמה שאלותאגם27/01/2008
החודש, לאחר שנתיים של ניסיונות ובאמצע שתי הפלות, התחלתי טיפול באיקקלומין כדור 1 לחמישה ימים, כשאת הכדור האחרון לקחתי לפני חמישה ימים.
מקודם חזרתי מרופא הנשים שעשה לי אולטרסאונד. באולטרסאונד הוא ראה 3 זקיקים בגודל 16.5 בצד אחד ובצד השני זקיק הרבה יותר גדול, הוא לא אמר לי את גודלו אך אמר שזה כנראה הזקיק שבייץ או שצפוי לבייץ. הבעיה היחידה שהוא אמר לי שהרירית בעובי 6.5 מ"מ וזה סימן לא כל כך טוב, הוא קצת התאכזב וברור שגם אני.
הוחלט שבחודש הבא אם אקבל מחזור אני אתחיל טיפול בזריקות באופן עצמאי של גונדוטרופינים. הוא נתן לי מכתב לרופא משפחה, על מנת שיאשרו לי את הטיפולים דרך קופ"ח. רציתי לשאול מה זה בדיוק הגונדוטרופינים האלה, האם יש סיכוי שלא יאשרו לי את זה דרך הקופה (כללית) ואם לא יאשרו אז מה העלות של הזריקות האלה באופן פרטי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי איקקלומין
פרופ' שחר קול28/01/2008הרירית בעובי סביר.
יש סיכוי להריון.
ראי מידע לגבי גונדוטרופינים.
התרופות בסל הבריאות, לכן אין סיבה שלא תקבלי במסגרת קופ"ח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאלמונית27/01/2008
בת 45, מנסה מזה כ 3 שנים להכנס להריון , הזרעות + הפריה חוץ גופית .
בטיפולים האחרונים , היו שאיבות של מקסימום 3 ביציות , אך לצערי לא היתה הפריה
האם יש טעם להמשיך ולנסות עד שתהיה הפריה , או שאחרתי את הרכבת (הביציות "זקנות")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמונית
ד''ר דוד ישי27/01/2008הסיכויים להריון, בודאי ב IVF, בגיל כזה הם אפסיים. נראה לי שאת צריכה להשלים עם המצב ולחפש פתרונות טובים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח דחוף של בדיקהשרון27/01/2008
שלום רב!
אני נמצאת בהריון בשבוע 10 לאחר ivf,
לפני שבוע לערך ביצעתי בדיקות ולהלן התוצאות:
פלורה רגילה Throat culture
20- 0.01 IU 134 EBV IgG
20- 0.01 IU 2 EBV IgM
- NEGATIVE CMV IgM
1 0.4- 0.01 IU/ml 0.0 CMV IgG
אבקש לדעת בדחיפות מה תוצאות הבדיקות והאם הן עלולות להיות מסוכנות להריוני?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי27/01/2008אם הבנתי נכון את מה שכתבת . את מחוסנת ל EBV אבל לא מחוסנת ל CMV. המצב אינו מסכן את ההריון. אבל את צריכה להזהר מהדבקות ע"י CMV בכלל ובשלבים אלה בפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהרוני27/01/2008
שלום ד"ר,
אני בשבוע 6+3 באולטרסאונד נצפה דופק,
אך גם המון ציסטות בינהם ממצא ציסטי עכור בקוטר 15 מ"מ עם זרימת דם רבה סביבו.
COMLEX MASSE?
חשוב לי לציין שזהו הריון לאחר המון טיפולים והוא נוצר בהפרייה.
האם אני צריכה לדאוג?
איך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי27/01/2008איפה נצפו הציסטות ? בשחלות או ברחם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשחלות
רוני28/01/2008ברחם נצפו קרישי דם+ עובר נושם
אני לא יודעת אם זה חשוב- אבל החזירו לי 2 עוברים וכעת יש רק אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רוני
ד''ר דוד ישי28/01/2008הממצאים הציסטיים בשחלות, גם אלה העכורים, הם נורמליים לחלוטין אחרי IVF . ברוב המקרים בהם מוחזרים 2 עוברים ויש הריון, ההריון הוא של עובר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)