מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהלילוש28/01/2008
שלום לרופאים אני בשבוע 5 פלוס 3 אחרי הפרייה, הייתי אצל הרופא ונצפו שני שקי הריון עם שק חלמון בכל אחד מהם, הוא אמר שלא רואים תוכן עוברי כי זה מוקדם מידי!!! האומנם זה כך? לפי מה שקראתי בשלב כזה אפשר לראות כבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
פרופ' שחר קול28/01/2008הרופא צודק.
מציע להרגע, לא להיכנס ללחץ מיותר. לחץ נפשי לא מועיל לאף אחד.
בדיקה חוזרת בעוד כשבוע תדגים העוברים עם דופק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילוש28/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים בשלים והריון מחוץ לרחםמאיה28/01/2008
הי! איך אדע אם הזקיקים הם היו מספיק בשלים. יומים לפני הזרעה הם היו בגדלים 17.16.17.18 ולמחרת התבקשתי לקחת אוביטרל ,כדי הסיכוים להריון יהיו גבוהים יותר? האם כשיש 4 זקיקים זה מעלה את הסיכוים להריון מחוץ לרחם?או מה הסיבות שיש הריון מחוץ לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים בשלים והריון מחוץ לרחם
פרופ' שחר קול28/01/2008הזקיקים היו בגודל מתאים וטוב.
טיפול פריון מעלה במעט הסיכון להריון חוץ רחמי.
הסיבות לא תמיד ברורות. יתכן על רקע שיבוש בתפקוד החצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שחר היקר והמקסים שאלה אדיתאדית28/01/2008
האים תגובה שחלתית נמוכה יכולה לגרום לכך שאני לא יכנס להריון הוא שאני יכנס וחלילה עלולה להיות הפלה הוא שאין קשר בין הדברים ומה יכולה לעכב בעיה כזאות ואיך מטפלים
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה נמוכה.
פרופ' שחר קול28/01/2008באופן סטטיסטי תגובה שחלתית ירודה כרוכה בסיכויי הריון קטנים יותר, וסיכון גבוה יותר להפלה.
ועם זאת, לגיל האישה תפקיד מכריע .
לאישה צעירה עם תגובה שחלתית ירודה סיכוי טוב להרות.
אין בידנו היכולת הטכנולוגית לעכב את הזדקנות השחלה, ואת הירידה באיכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןשירה28/01/2008
בוקר אור רופאים יקרים!
שבוע אחרי החזרת מוקפאים. משתמשת באוטרוגסטן. באחת הפעמים נדמה היה כי המוליך חדר יותר מדי פנימה(הוא נסגר לגמרי מבלי להשאיר המילימטר בין שני הגלילים). היש סכנה בדבר? האם החומר מסוכן במידה ומגיע לחלל הרחם?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן
פרופ' שחר קול28/01/2008אין חשש. החומר לא יגיע לרחם.
אין סכנה.
המשיכי בטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול - שאלהלימונית28/01/2008
ד"ר קול שלום,
עיינתי באתרך (המשובך).
בנושא של הפשרת העוברים, כתוב:
"תהליכי ההקפאה וההפשרה אומנם פוגמים באיכות העוברים, אך פגיעה זו היא מזערית, ולכן הסיכוי הטוב להשיג הריון".
רציתי לדעת למה הכוונה של הפגימה באיכות העוברים? האם זה אומר שהם יהיו בעלי מום מסוים?
הנושא לא מובן מספיק.
אשמח "לשמוע" למה הכוונה.
בתודה מראש
ושוב, כל הכבוד לך על האתר המושקע (שנראה לי שהשתדרג עוד לאחרונה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ' שחר קול28/01/2008אין הכוונה שיהיו עם מום, אלא שהסיכוי להשיג הריון יורד מעט.
אם מושג הריון אין חשש ליותר מומים מולדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוסחסוי28/01/2008
לצערי זה היה וירוס קיבלתי מחזור ואני סובלת מכאבים חזקים בבטן אגן ראש וגב
רציתי לדעת איך להקל על כאב מחזור עזים
או זה מפריע לי להיקלט להיריון.? הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור
פרופ' שחר קול28/01/2008כאבי מחזור מאוד חזקים מעלים אפשרות של אנדומטריוזיס.
רצוי לברר.
כל תרופה להקלת כאב עשויה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי איקקלומין... כמה שאלותאגם27/01/2008
החודש, לאחר שנתיים של ניסיונות ובאמצע שתי הפלות, התחלתי טיפול באיקקלומין כדור 1 לחמישה ימים, כשאת הכדור האחרון לקחתי לפני חמישה ימים.
מקודם חזרתי מרופא הנשים שעשה לי אולטרסאונד. באולטרסאונד הוא ראה 3 זקיקים בגודל 16.5 בצד אחד ובצד השני זקיק הרבה יותר גדול, הוא לא אמר לי את גודלו אך אמר שזה כנראה הזקיק שבייץ או שצפוי לבייץ. הבעיה היחידה שהוא אמר לי שהרירית בעובי 6.5 מ"מ וזה סימן לא כל כך טוב, הוא קצת התאכזב וברור שגם אני.
הוחלט שבחודש הבא אם אקבל מחזור אני אתחיל טיפול בזריקות באופן עצמאי של גונדוטרופינים. הוא נתן לי מכתב לרופא משפחה, על מנת שיאשרו לי את הטיפולים דרך קופ"ח. רציתי לשאול מה זה בדיוק הגונדוטרופינים האלה, האם יש סיכוי שלא יאשרו לי את זה דרך הקופה (כללית) ואם לא יאשרו אז מה העלות של הזריקות האלה באופן פרטי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי איקקלומין
פרופ' שחר קול28/01/2008הרירית בעובי סביר.
יש סיכוי להריון.
ראי מידע לגבי גונדוטרופינים.
התרופות בסל הבריאות, לכן אין סיבה שלא תקבלי במסגרת קופ"ח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאלמונית27/01/2008
בת 45, מנסה מזה כ 3 שנים להכנס להריון , הזרעות + הפריה חוץ גופית .
בטיפולים האחרונים , היו שאיבות של מקסימום 3 ביציות , אך לצערי לא היתה הפריה
האם יש טעם להמשיך ולנסות עד שתהיה הפריה , או שאחרתי את הרכבת (הביציות "זקנות")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמונית
ד''ר דוד ישי27/01/2008הסיכויים להריון, בודאי ב IVF, בגיל כזה הם אפסיים. נראה לי שאת צריכה להשלים עם המצב ולחפש פתרונות טובים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח דחוף של בדיקהשרון27/01/2008
שלום רב!
אני נמצאת בהריון בשבוע 10 לאחר ivf,
לפני שבוע לערך ביצעתי בדיקות ולהלן התוצאות:
פלורה רגילה Throat culture
20- 0.01 IU 134 EBV IgG
20- 0.01 IU 2 EBV IgM
- NEGATIVE CMV IgM
1 0.4- 0.01 IU/ml 0.0 CMV IgG
אבקש לדעת בדחיפות מה תוצאות הבדיקות והאם הן עלולות להיות מסוכנות להריוני?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי27/01/2008אם הבנתי נכון את מה שכתבת . את מחוסנת ל EBV אבל לא מחוסנת ל CMV. המצב אינו מסכן את ההריון. אבל את צריכה להזהר מהדבקות ע"י CMV בכלל ובשלבים אלה בפרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהרוני27/01/2008
שלום ד"ר,
אני בשבוע 6+3 באולטרסאונד נצפה דופק,
אך גם המון ציסטות בינהם ממצא ציסטי עכור בקוטר 15 מ"מ עם זרימת דם רבה סביבו.
COMLEX MASSE?
חשוב לי לציין שזהו הריון לאחר המון טיפולים והוא נוצר בהפרייה.
האם אני צריכה לדאוג?
איך ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי27/01/2008איפה נצפו הציסטות ? בשחלות או ברחם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשחלות
רוני28/01/2008ברחם נצפו קרישי דם+ עובר נושם
אני לא יודעת אם זה חשוב- אבל החזירו לי 2 עוברים וכעת יש רק אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רוני
ד''ר דוד ישי28/01/2008הממצאים הציסטיים בשחלות, גם אלה העכורים, הם נורמליים לחלוטין אחרי IVF . ברוב המקרים בהם מוחזרים 2 עוברים ויש הריון, ההריון הוא של עובר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתור ביוץאילנה27/01/2008
שלום רב!
אני נוטלת איקקלומין. וסת אחרונה ב-8.1.
ב-24.1 ביצעתי מעקב זקיקים. נראה זקיק בגודל 21 מ"מ ורירית שעוביה 8.7 מ"מ. ב-27.1 נראה ממצא בעל גבולות לא סדירים שקוטרו 22 מ"מ, עובי רירית 8 מ"מ ולא נראה נוזל בדוגלס.
מה משמעות הממצאים? שאם ייתכן שבייצתי ולא נראה נוזל בדוגלס?
במקביל ביצעתי בדיקות ביתיות לגילוי ביוץ. במשך שלושה ימים רצופים מ-25.1 עד 27.1. גם ב-27.1 נראה כי יש עליה ברמת ה-LH, אולם זה לא מסתדר עם ממצאי האולטרסאונד שעל פיהם בייצתי בין 24.1 ל-27.1.
מדוע תוצאת הבדיקות היתה חיובית ?
לתשובתכם אודה,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילנה
ד''ר דוד ישי27/01/2008אני מסכים עם ההנחה שבייצת בין ה 24 ל 27. מה שאת מבינה מזה הוא שהערכה לביוץ אינה מדוייקת. למעשה אם הקפדת לקיים יחסי מין בין ה 24 ל 27, אין סיכוי שפספסת את הביוץ. אז מה זה משנה, בעצם, לדעת מתי בדיוק היה הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי27/01/2008
האם בזמן ההריון עדיף להימנע מסוכרזית? האם זה מזיק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי27/01/2008לא ידוע לי , שסוכרזית, בכמות הרגילה, יכולה לגרום נזק לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי27/01/2008
שלום דר'
האם כתוצאה מלחץ הביוץ עשוי להקדים במספר ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי27/01/2008הביוץ יכול להקדים או להדחות בגלל סיבות רבות. אחת מהן היא מתח ולחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופרפקטמאיה27/01/2008
שלום! הבנתי שהסופרפקט דוחה ביוץ ואם אני לאחר הזרעות והתבקשתי לקחת יומים אחרי הזרעה סופרפקט האם ההזרעה נכשלת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי27/01/2008זה נכון שאם לוקחים סופרפקט בעיתוי הנכון , הוא מונע ביוץ. אני מניח , אבל, שהההזרעה נעשתה לאחר או בסמוך לביוץ ( כפי שצריך ) . אז איזה ביוץ בדיוק הסופרפקט יכול למנוע או לעכב ?
נראה לי שהמטרה של הסופרפקט שניתן לך אחרת לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותמאיה27/01/2008
הי! אני 11 יום לאחר הזרעות על בסיס גונל 112.5 ,האם ניתן לבצע בדיקת הריון כבר עכשיו? האם לאחר 4 זקיקים הסיכוי להריון גדול יותר ,אני במתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי27/01/2008אם 4 הזקיקים היו בשלים, הסיכוי בהחלט גבוה יותר. אל תעשי בדיקה. אין לה סיכוי להיות חיובית גם אם את בהריון. חכי ליום ה 14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)