מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בפענח בדיקת הריוןדיקלה29/01/2008
שלום
עשיתי הזרעה ב3/1 כרגע עשיתי בדיקת דם תשובה BATA SUBUNIT' HCG - 5055.1
האם התשובה הגיונית לזמן ההזרעה
מתי אנ י יכול לראות דופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
פרופ' שחר קול29/01/2008תשובה טובה.
דופק ב - 4.2
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורחנין29/01/2008
אני בת 28, לפני שנה ותשעה חודשים ילדתי בלידה טבעי בתי הראשונה אחרי הריון טבעי וללא עיכוב.
מאז אני מנסה להיכנס להריון נוסף ולא מצליחה.
עשיתי צילום רחם ומפענוח הבדיקה עולה שהחצוצרה השמאלית מורחבת מאוד והחצוצרה הימנית פחות מורחבת.
פניתי לרופא פוריות והמליץ לי על מעקב זקיקים והכוונה ביחסים למשך 3 חודשים.
התחלתי את המעקב בחודש הזה, לקחתי איקוקלמין כדור אחד במשך 5 ימים, עשיתי US ונצפו אצלי זקיקים "מאוד יפים" כהגדרת הטכנאית בשתי השחלות.
אחרי ה- US ובדיקות דם הרופא הנחה אותי לקחת את זריקת האובטרול, לקחתי את הזריקה וכעת אני ממתינה לתוצאות.
השאלה שלי מהו סיכוי ההצלחה, והאם זהו התהליך הנכון.
מה הסיכוי להריון טבעי בלי שום התערבות.
האם מצב החצוצרות יכול לחזור לקדמותו.
אני בלחץ נוראי מאחר וההריון הראשון שלי היה טבעי לגמרי, בלי שום בעיה וחוויה מהינה.
אנא עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
פרופ' שחר קול29/01/2008הממצאים בצילום הרחם אינם ברורים.
חייבים להתייחס אליהם באופן מעמיק.
יתכן ויש לבחור בנתיב אחר לחלוטין מזה המוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות שבוע וחצי לאחר הזרעהמירי29/01/2008
שלום רב! אני כ13 יום אחרי הזרעות ,הבחנתי אתמול שיש לי בצקות ברגלים[לא בכפות הרגלים] יש לצין שעברתי הזרעות על בסיס גונל ,האם אלו שינוים הורמנלים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות שבוע וחצי לאחר הזרעה
פרופ' שחר קול29/01/2008לא. שווה להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי פרוטוקול IVF - על סף ייאושרנית29/01/2008
שלום, אני בת 30 ואנחנו מוגדרים כלא מוסברים. עברתי עד כה 5 הפריות שלא הצליחו. כאשר בכל המקרים נשאבו 22 ביציות והופרו בערך 50% ולבסוף היו רק 2 עוברים טובים להחזרה (ורק ב-2 מחזורי טיפול הוקפאו 4 עוברים). יש לציין שבכל הפרוטוקולים טופלתי בגונל 112.5 במשך 6 ימים ואח"כ מנופיור. האם הפרוטוקול לא מתאים וכדאי לשנותו? האם נכונה המחשבה שלי, שאם תשאבנה פחות ביציות אזי הן יהיו יותר איכותיות, או שזה לא משנה וכנראה שהאיכות שלהן פשוט לא טובה ולא משנה כל כך הפרוטוקול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי פרוטוקול IVF
פרופ' שחר קול29/01/2008אם 5 ניסיונות כשלו יש לקול מעבר לפרוטוקול ארוך, עם גירוי מתון.
אם יש בעיית איכות של ביציות פרוטוקול הגירוי לא ממש משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת***29/01/2008
שלום,
יש לי שאלה מעט ארוכה או יותר נכון התלבטות…
אני ובעלי בטיפולים פחות משנה ועד עכשיו עברנו ארבע הזרעות ושני טיפולי IVF (ללא מוקפאים). ההורמונים שאני מקבלת הם גונל (150), צטרוטייד ותמיכה (שונה בכל טיפול). בשני טיפולי ה-IVF היו 8 ו-9 ביציות שנשאבו 2-3 לא בשלות וכל הביציות שניתן היה להפרות הופרו. החלוקה היתה בראשון, 8 ושניים 6 בדרגה גבוהה והשאר 4 ו-5. שניים הוחזרו ולא היו מוקפאים. ובשני, 8 ו-6 בדרגה גבוהה שהוחזרו, אחד 7 והשאר 4 ו-5 ולא היו מוקפאים. לבעלי יש בעיית מורפולוגיה (2% מבדיקה לפני חצי שנה, אבל מאז הוא בדיקור), הרירית שלי נעה בסביבות 7 מ"מ ובטיפול האחרון 7.5 מ"מ ביום האוביטרל. הרופא שלי משייך את חוסר ההצלחה לרירית. והוא מעוניין לשנות גישה ולעבור לפרוטוקול ארוך. אותי זהקצת מפחיד, כי יש שטוענים ש- 9 ביציות זה מספיק ויש סיכון גדול יותר לגירוי יתר וכו'..
אני מטופלת גם בדיקור סיני והמדקר טוען לגבי באופן ספציפי שההורמונים הורסים לי את הביציות ובגלל זה ובגלל הזרע החלש זה לא מצליח (בניגוד לרופא שלי). הוא גם חושב שכדאי לנו לעשות טיפול IVF ללא הורמונים.
האם אתה מסכים איתו? האם הורמונים יכולים להרוס את הביציות לאחר שני טיפולים? האם שווה לעשות טיפול IVF ללא הורמונים? האם אני צריכה לפחד מפרוטוקול ארוך? האם אתה יכול לחוות דעה לגבי הסיבה לכשלונות? והאם אתה חושב לאור הנתונים לעיל שיש לנו סיכוי להריון בעתיד?
מצטערת על אורך השאלה... אבל אני ממש מבולבלת.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת
פרופ' שחר קול29/01/2008מציע לבחור רופא / מטפל אחד בו את בוטחת ולזרום איתו.
ריקוד על הרבה חתונות רק יתרום לבלבול ולמבוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"דר שחר היקראדית29/01/2008
לא ענית לי בעניין הקפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה
פרופ' שחר קול29/01/2008מה היתה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טרנרטלי29/01/2008
לרופאי של הפוריות שלום רב, יש לי תסמונת טרנר ואני בת 28. עכשיו יש לי חבר וחשבנו לברר אם אנחנו יכולים לעשות ילד. לא היה לי עף פעם וסת והשאלה אים אפשר בטיפולים כמו שאתם עושים בכל זאת לעשות ילד. וגם הייתי רוצה לדעת האים לילד יכול להיות גם טרנר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת טרנר
פרופ' שחר קול29/01/2008הסיכוי הממשי להריון הוא ע"י תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת טרנר
טלי29/01/2008תודה לדוקטור אני רק רוצה להבין אים אתה אומר את זה כדי שלא יצא לי ילד אים טרנר או כי אני לאי יכולה ללדת ילד מהביצייות שלי? ילד מתרומה כזאתי זה בעצם לא ילד שלי נכון? אז זה אותו דבר כמו לאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת טרנר
פרופ' שחר קול30/01/2008יש לברר כל אישה באופן אישי.
באופן כללי, הסיכוי להריון הוא ע"י תרומת ביציות.
מבחינה ביולוגית - הילד של בן הזוג והתורמת.
בת הזוג נושאת את העובר ברחמה ויולדת אותו, כך שזה לא כמו לאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה והריוןרונה28/01/2008
שלום,
רציתי לדעת-
יתכן מצב בו הריתי מיחסי מין יומיים לפני הזרעה, מכיוון שקיימנו יחסי מין.
ברצוני לדעת- האם הזרעה שהתבצעה יומיים לאחר מיכן יכולה/ עלולה לפגוע בהריון במידה והיה כזה באופן טיבעי (בייומיים שלפני ההזרעה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי28/01/2008בד"כ אנחנו עושים את ההזרעה ביום הביוץ. כלומר שהביוץ היה יומים לאחר שקיימתם יחסי מין. כלומר, הזרעים שנשארו מיחסי המין והזרעים מההזרעה התחרו בינהם.
בכל מקרה, גם אם היה הריון ביום ההזרעה, ההזרעה לא תגרום לו נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלף תודות על המענה המהיר . לילה טוב
רונה28/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון?חסוי28/01/2008
על פי מה רופא קובע אם צריך שמירת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר דוד ישי28/01/2008ישנם קריטריונים והגדרות די ברורות. בעקרון מדובר בנשים חולות שההריון מחמיר את מצבן הבריאותי או בעוברים שנמצאים בסיכון גבוה לסיבוכים שעלולים צלפגוע בבריאותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר היקראדית28/01/2008
האים יש השפעה של קפה והפלות אני שותה בין 2 ל3 כוסות ביום אחד קפה שחור ושתיים נס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה
פרופ' שחר קול30/01/2008לדעתי, יש צורך בצריכה מסיבית של קפה כדי שתהיה הפרעה להריון וגרימת הפלות.
את צורכת כמות מתונה. איני סבור שיש קשר בין צריכת הקפה שלך לבין סיכון יתר להפלה טבעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלק והריון?אגם28/01/2008
היי שמעתי מכמה מקורות (בלתי מוסמכים בעליל - יש לציין) שאכילה מרובה של סלק גורמת להתעבות של הרירית ורציתי לברר האם יש אמת בדבר לפני שאני מתחילה לאכול סלק למוות, או שמא מדובר בשמועה ואני אחסוך מעצמי את התענוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אגם
ד''ר דוד ישי28/01/2008אני מתנצל, אבל אני לא מכיר קשר בין סלק לעובי רירית הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גרידהגלית28/01/2008
עברתי גרידה לפני חמישה וחצי שבועות מהסיבה שהעובר היה ללא דופק. נאמר לי כי אני אמורה לקבל מחזור כחודש לאחר הגרידה. מה הסיבות לעיכוב?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חדווה
ד''ר דוד ישי28/01/2008הוסת אמור להופיע, בנשים עם מחזור סדיר, כ 5-6 שבועות מהגרידה. אז אין לך מה להלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם בצורת T - אנא ענו לי..ARV28/01/2008
בצילום רחם נודע לי שיש לי רחם בצורת T. ילדתי לפני 4 שנים עם איקקלומין ולידה בשבוע 38 עקב מיעוט מיים.
מלבד זה הכל היה תקין.
בגלל שקראתי על רחם מסוג זה והבינותי שזה נובע משימוש של האם בהריון בתרופת ה DESאני לחוצ הויש לי שאלות
האם ייתכן רחם בצורה כזו ללא קשר לתרופה?? האם זה שכיח???? מה ההשלכות באמת?
נולדתי ב 77 והבנתי שבשנים אלו כבר לא נתנו את התרופה אז אני מבולבלת מאוד..
אנא עיזרוו לי מששום מה הרופאים נוטים לא לענות על שאלה זו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי28/01/2008כמו שאמרת, לא סביר שאמך נטלה את ה DES ולכן כדאי שתשכחי את מה שקראת. רחם בצורת T הוא אחת מהצורות הפחות שכיחות של הרחם, אבל אין לצורה הזאת שום משמעות מיוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
ARV29/01/2008לא הבנתי... האם אפשרי צורה כזו של רחם ללא קשר לתרופה?
מדוע הרופאים מפחדים לענות??????? מה הסיבה????? האם צריך להשתיק את העניין?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי29/01/2008נראה לי שאת כל כך מלחיצה את עצמך סביב העניין חסר החשיבות הזה שלא קראת או לא הבנת את מה שכתבתי. צורת T היא צורה של הרחם נורמלי אצל חלק מהנשים ואין לה שום משמעות !!!!!!!!!!!
אני חוזר ( ממש בלי לפחד לענות ) שום משמעות !!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריית IVFאתי28/01/2008
בתאריך 14.1.08 בוצעה החזרה של 2 עוברים בעלי 8 תאים ואתמול
התבשרתי כי לאחר בדיקת דם להיריון התשובה שלילית, ועדיין לא התקבל שום מחזור או סימן לדימום.
האם הדבר נורמלי? יכול להיות שיש טעות בבדיקת הדם?
אודה לתשובה מהירה.
נ.ב.
זהו הטיפול ה- IVF הראשון שלנו. אציין רק שנשאבו 22 ביציות שמתוכן הפרו 11 ולהקפאה הגיעו 4. האם ניתן להשתמש בהם לפעם הבאה? או שיש לעבור את כל התהליך מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ' שחר קול28/01/2008קרוב לוודאי שדימום יגיע לאחר הפסקת ה"תמיכה הלוטאלית".
לגבי טעות - תמיד יכולה להיות טעות, אך זה ארוע מאוד נדיר. למשל אם טעו במספר זהות או החליפו מבחנות. תיאורטית זה יכול לקרות, אך כאמור - מאוד נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםluli28/01/2008
בהמשך לנסיונות להרות אחרי שתי הפריות ivf שנכשלו אני סובלת מקרשיות וגם מבכצט
בהמשך מעקב עים הראומטולוגית שלי עשיתי בדיקות דם מקיפות
רציתי לדעת אם קיימים נוגדנים בגוף מסוג RO AB ANTI SSA -43
&LA AB ANTI SSB -62.1T-
הם מפריעים לתהליך הקליטה של ההריון או שזה לא מפריע
אשמח לקבל מכם תענה בהקדם
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם
פרופ' שחר קול28/01/2008לנוגדנים אין השפעה על רירית הרחם, או תהליך ההשרשה.
אם יושג הריון יש להיות במעקב הריון בסיכון בשל השפעות אפשריות על העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקות דם
luli28/01/2008אפשר לדעת איזה נזק זה יכול לגרום לעובר .?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
פרופ' שחר קול29/01/2008פגיעה במערכת ההולכה החשמלית בלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
luli30/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)