מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחם כמכשול.אסתי22/01/2008
שלום רב!
המקרה:
הנני בת 43.5 . לפני יותר מ-3 שנים נכנסתי במפתיע להריון, אך העובר מת בשבוע ה-10. מאז, ניסיתי להרות באופן טבעי ללא הצלחה. היתה לי, ויש לי נכונות לשקול הפריה-חוץ-גופית, או טיפולי פוריות, אך המכשול הגדול ביותר בו נתקלתי הינו הדרישה לביצוע בדיקת צילום-רחם. המכשול הוא עד כדי כך גדול שלמרות רצוני בילד משלי, הנני נמנעת מכל התקדמות בנושא מזה שנתיים וחצי. שם נעצר התהליך (שהחל בבדיקות דם ואולטראסאונד). הלוואי שהייתי יכולה להביא את עצמי לביצוע בדיקה כזו, אך זה ממש לא קורה ואני חוששת שלא יקרה, מה עוד שאני סובלת מ- White Coat Sindrom. יש כאבים מסוג שאין לי נכונות להתמודד עימם, ( והעובדה שהם נמשכים 2-3 דקות אינה מסייעת כהוא זה ). ואילו, ישנם כאבים שאני מוכנה לשקול. וכך, מזה תקופה משמעותית אני נקרעת בין הרצון להורות, לבין מכשול הכאב.
לכן, שאלתי מתייחסת לסוג הכאב שחווים בצילום רחם.
קראתי את ההסבר על הבדיקה. האם הצינורית המוחדרת, גורמת לכאב של דקירה, כאין זריקה? האם זה חלק מהכאב? או האם הכאב הוא בעל אופי אחר, באמת של התכווצויות רחם, בדומה למחזור. כי יש לי הרבה יותר נכונות להתמודד עם כאב מסוג של כאבי מחזור, כאלה חויתי בחיי ללא שום בעיה בכלל !
אודה לכם על תשובה.
אודה למענה על השאלה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתי -בעניין צילום רחם
פוריה22/01/2008היי אסתי, אני מאוד מבינה את החששות שלך. אינני רופאה אלא רק אשה כמוך שעברה את הצילום ונשארה בחיים. תשמעי אסתי...אני פחדתי מהבדיקה הזו מאוד! באתי לא רגועה, מתוחה, דפיקות לב,
לא ישנתי לילות לפני הבדיקה.אני פחדנית גדולה ויש לי סף כאב נמוך.גם אני מנסה להרות ורוצה מאוד ילד.אבל למען המטרה החשובה הזו החלטתי שאלך לצילום רחם ויהי מה. לפני הבדיקה אמרתי לעצמי שמקסימום אצרח, אבכה, אבל 10 דקות ואני בחוץ.אבל.....זה לא היה כ"כ נורא.
ממש כאבי מחזור, עד שמרגישים כאב, הרופא מסיים. הייתה גם רופאה לידי וביקשתי לאחוז בידה בזמן שכאב, היא הייתה כ"כ נחמדה שממש תמכה ואמרה שזה בסדר.אסתי..כאבי מחזור...כמה דקות ואת אחרי זה. את רוצה ילד נכון, האמיני לי זה שווה את זה.שוב, יש לי סף כאב מאוד נמוך ואני הכי פחדנית שיש אבל מניסיון - זה משהו שאפשר לעמוד בו!!! בהצלחה.
ואני מאחלת לי ולך להחזיק בעוד 9 חודשים ילד בידים.
אמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין צילום רחם
גל22/01/2008גם אני לקראת צילום רחם. מאוד חוששת. רציתי לשאול אתכם נשים יקרות, אצל מי מומלץ לעבור את הצילום הזה. תודה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאסתי
לימונית.23/01/2008היי אסתי,
כמי שסובלת כמוך מסף כאב נמוך וכנראה שגם מוסטיבוליטיס, פחדתי פחד מוות לפני הצילום. ובכלא זאת - המטרה מקדשת את כל האמצעים. לא אוכל לספר לך שהיה לי קל (ממש ממש לא), אבל בכל זאת, עברתי את זה ונשארתי בחיים, למרות שבאמת היה לי מאוד מאוד קשה. לשאלתך - הכאב העיקרי הוא גם בהכנסת הספקולום (המכשיר המפסק את צוואר הרחם, וגם בלחץ של החומר המוזרק, מה שחלק מהבנות מכנות ככאבי מחזור). אני לא זוכרת דקירה בעת הצילום.
לדעתי - אם אני הצלחתי לעבור את זה (ובקושי אני מצליחה לעמוד בפני אולטרסאונד) - גם את תצליחי. אם זה מנחם אותך - זה באמת עניין של כמה דקות ולאחר מכן - הכל נגמר.
לדעתי - שווה לך לעשות את זה אם את רוצה להרות, אחרת, ייתכן שתמצאי רופא שיסכים לטפל בך גם בלי זה, אבל תוציאי המון כסף על טיפולים מסוג שאולי אין לך סיכוי בהם.
לדוגמה, אם יתגלה חלילה שיש לך סתימה בחצוצרות - אז אין טעם לעשות עוד טיפולי הזרעה, וכנ"ל לגבי ממצאים אחרים שיכולים לראות שם, כמו הידבקויות או כל מיני צורות של רחם. הצילום אינו נותן תמונה מלאה על היכולת להורות, אבל יכול להצביע על מספר מדדים מכניים להצלחה של טיפול כזה או אחר, ולהנחות את הרופאים כיצד לטפל בך.
אז... תכיני את עצמך מראש שייתכן שלא יהיה לך קל, אבל זה רק לכמה דקות.
מאחלת לך בהצלחה בצילום ובעיקר לאחריו - שהתרי במהרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם כמכשול
פרופ' שחר קול23/01/2008לרוב הכאב קל ונסבל.
הכאב מתואר ע"י המטפלות כדומה לכאבי מחזור.
במקרים קיצוניים ניתן לבצע בבי"ח בהרדמה כללית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לפחד...
לימורי24/01/2008גם אני הייתי בפחד וחשש לפני הבדיקה אבל אין סיבה להיסטריה!!!
לאחר שעברתי את הבדיקה הזו אני רוצה לומר לך שאני לא הרגשתי כלום, ממש כלום!!!
ממש כמו בדיקה וגינלית.
אני זוכרת שאני הייתי ראשונה מבין 10 נשים וכולן היו בשיקשוקים וכשיצאתי פשוט חייכתי אליהן והרגעתי אותן שזה ממש כלום והן יכולות להכנס רגועות.
אני הייתי הראשונה ולא היתה מישהי שתרגיע אותי...
בקיצור אין לך מה לדאוג, באחריות!
זה שווה את זה חמודה, מאז יש לי ילד בן שנה וחמישה חודשים והשני בדרך בע"ה...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לכן/ם מקרב לב.
אסתי25/01/2008לשרה, לימונית, ד"ר קול, ולימורי:
כרגע נכנסתי לפורום וקראתי בעיון את תשובותיכם. אני מודה לכם מקרב לב, הן על התשובה הרפואית, והן על כך שאתן, הנשים, חלקתן איתי באופן לא רק מפורט, אלא אף תומך ומעודד, את חוויותיכן מבדיקה זו. כל מה שכתבתן היה מעניין מאד.
לזכותכן יאמר שעקב דבריכן, אני מתחילה לשקול ברצינות להתחיל בתהליך. אמנם, לא אחבוק תינוק תוך 9 חודשים מעכשיו, היות ומחמת סף הסיבולת הנמוך שלי לדקירות והחרדה מפרוצדורות רפואיות יהיה עלי לבצע הכנה נפשית במשך זמן מה, וכנראה שגם במהלך שלבי התהליך, אך בכ"ז, כרגע יש לי בסיס ריאלי לאופטימיות.
שוב, תודה מקרב לב, שיהיה לכן המשך יום נפלא, ולהשתמע. אסתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי זקיקיםאלי22/01/2008
ד"ר קול ערב טוב,
לאישתי אובחן הבוקר בבדיקת אולטרסאוד כ- 25 זקיקים.
מחר בבוקר אנו מוזמנים שוב לאולטרסאונד ובדיקת דם ורק ביום חמישי נקבעה לה השאיבה.
האם לא מומלץ לבצע את השאיבה כבר מחר בבוקר.
היא דיי סובלת מכאבים ומהרגשה לא נוחה בבטנה.
אני מודע לסיכון שקיים בעודף זקיקים וחושש מאוד מסיבוך.
אודה על תשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי זקיקים
פרופ' שחר קול23/01/2008הסיכון העיקרי הוא גירוי יתר שחלתי.
יש להמשיך בטיפול לפי ההוראות.
יש לשקול בהמשך הקפאת העוברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד וטיפולי פוריותמיה22/01/2008
אני ובעלי עברנו 3 טיפולי פוריות וכעת אני מבצעת טיפול רביעי: בשלושת הטיפולים הראשונים ביצענו הזרעה+ זריקת ביוץ וכעת בטיפול הרביעי אנו מבצעים טיפול של 6 זריקות הורמונליות+ זריקת ביוץ והזרעה.
היום בערב ראיתי "ערב חדש" ודיברו על סיכוי גבוה לסרטן השד במי שעוברת טיפולי פוריות. האם הכוונה הייתה אך ורק לטיפולים שקשורים בהפרייה חוץ גופית או כל טיפולי פוריות כמו זה שאני מבצעת כעת?
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד וטיפולי פוריות
פרופ' שחר קול23/01/2008עקרונית המנגנון התיאורטי - דומה. עליה ברמת האסטרדיול.
הביקורת לגבי הבסיס המדעי של המאמר היא רבה, ותקצר היריעה לפרט כאן.
בכל מקרה, לפי המאמר נמצאה עליה מסוימת בסרטן שד.
במחקרים דומים בחו"ל התוצאות היו לא מובהקות.
קשה לדעת.
מה ההמלצה?
טיפולי פוריות אינם מצילי חיים. יש לשקול היטב הסיכונים האפשריים לפני שמתחילים בטיפולים. האפשרות אולי לעליה בסיכון של סרטן שד זכתה לחשיפה תיקשורתית מוגזמת. יש סיכונים אחרים שלא זכו לכותרות שמנות בעיתונים...
ממליץ לעיין היטב בדף ההסכמה המודעת הניתן למטופלות לפני הטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר גרידהגלית22/01/2008
עברתי גרידה לפני חודש ו- 5 ימים. מתי אני אמורה לקבל מחזור? ציפיתי שאקבל אחרי 4 שבועות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול22/01/2008אם את מבייצת באופן סדיר, המחזור צפוי כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאים וסיכוייםשירה22/01/2008
שלום רב רופאים יקרים
היום היתה לי החזרת מוקפאים. היו ארבעה עוברים במבחנה אחת. ארבעתם שרדו את ההפשרה והיו טובים מאד לדבריו של הרופא, לפיכך סירב להחזיר את ארבעתם. הוא החזיר 3 למרות שרופא אחר הציע להחזיר את ארבעתם. מה ההבדל בין 3 או 4בסיכוי ההשרשה והריון? האם נהג הרופא כהלכה שהתעקש על 3 בלבד?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים וסיכויים
פרופ' שחר קול22/01/2008הסיכויים להריון טובים.
השאיפה היא במקביל להקטין הסיכון לריבוי העוברים, וזה השיקול שהינחה את הרופא.
לדעתי - שיקול נבון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפיל 3.75אור22/01/2008
אני עושה פרוטוקול שני והפעם ארוך. כל מה שאני יודעת זה שיומיים אחרי המחזור הזרקתי דקפפיל 3.75. ואני אמורה להגיע ביום א' למחלקה לאולט' והמשך.
שאלתי היא מה הפעולה של הדקפפיל 3.75, ומה אמור להיות ההמשך למשך כמה ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול22/01/2008דקפפטיל אמור לנטרל את פעילות בלוטת יותרת המוח מבחינת ביוץ ספונטאני.
לוקח בערך 10 - 14 יום לתרופה לגרום לכך.
לאחר השגת האפקט ממשיכים בגירוי השחלות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לטיפולי פוריותדפנה22/01/2008
שלום רב,
אני עוברת טיפולי פוריות IVF , אחרי החזרה של 3 עוברים . ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים בכף רגל ימין ( כמו צריבה) שמקרינה לי את הכאב לאורך הרגל ובפרט בשעות הלילה.
שאלתי האם זאת יכולה להיות תופעת לוואי לטיפול פוריות ? או אולי תופעת לוואי לתרום ווסת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לטיפולי פוריות
פרופ' שחר קול22/01/2008לא תופעת לוואי מוכרת.
מציע לפנות לרופא משפחה לבדיקה.
יתכן בעיה עצבית, יתכן קריש דם בווריד שטחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת לוואי
דפנה22/01/2008ד"ר שלום,
תודה על תשובתך. בחודש שעבר עקבתי אחרי הכאבים הנ"ל שהגיעו באופן דומה בדיוק לפני המחזור . לאחר שקיבלתי מחזור הכאבים פסקו ועכשיו זה שוב חזר . האם בכל זאת עלי לבצע בדיקות שונות ולא לקשר זאת לתופעת לוואי לטיפול או לתרום ווסת ? ובכלל האם תופעות לוואי תרום ווסתי יכולות להעיד על טיפול פוריות כושל ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעת לוואי
פרופ' שחר קול23/01/2008כאב בכף הרגל אינו מאפיין את תקופת טרום המחזור.
לא ניתן לקבוע אם הטיפול נכשל על סמך הופעת הכאב.
ממליץ לבצע בדיקת דם לפי ההוראות שקיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהרים טוביםsim22/01/2008
היום לאחר אולטרסאונד נאמר לי שיש לי כ- 25 זקיקים (שזה הרבה) אני ביום ה-10 לטיפול IVF חדש, היתי רוצה לדעת מה הכמות המקובלת ו/או הסבירה מאחר ויש לי לחצים רבים ואפילו קצת קשה לי ללכת, וגם חברה סיפרה לי שאצלה היו גם וזה היה כבר מסוכן כמות גדולה כזו, האם זה נכון?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול22/01/2008הסיכון העיקרי הוא גירוי יתר שחלתי.
השאיפה היא ל - 10 עד 12 זקיקים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלמאיה22/01/2008
התבקשתי להזריק אוביטרל ביום רביעי לחר שנצפו 3 זקיקים בגדלים 17.18.17( עם גונל) לקחתי את האוביטרל בשמונה בבוקר ולמחרת בשמונה וחצי עברתי הזרעה .האם זה היה מאוחר והזרעה לא תצליח? יש לצין שזו הזרעה ראשונה על בסיס הורמנים [שתי הזרעות נכשלו על בסיס המחזור החודשי) מחכה לתשובה! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיזמון
פרופ' שחר קול22/01/2008לוח הזמנים תקין.
יש לקוות לטוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה***22/01/2008
שלום,
היתה לי החזרה של שני עוברים בשבוע שעבר ומועד בדיקת הדם הוא ביום חמישי.
עד היום בכל טיפול שעשיתי (לא משנה איזו תמיכה קיבלתי) התחילו לי דימומים ביום ה-14 מזריקת האוביטרל (עוד לפני מועד בדיקת הדם). החודש עדיין אין לי דימומים, למרות שהיו אמורים להיות כבר. מצד שני, החודש פעם ראשונה התבקשתי כתמיכה (נוסף לסופרפקט והפרוגינובה) להזריק אוביטרל אחד ביום ההחזרה גם.
שאלתי היא - האם יכול להיות שהאוביטרל הנוסף מיום ההחזרה מעכב את הדימומים? אני יודעת שאני יכולה פשוט לחכות עוד יומיים לבדיקת הדם אבל אני מטפסת על הקירות... האם לדעתך יש סיכוי להריון אם אין לי שום תופעות שמראות על הריון וגם הנפיחות בבטן ירדה (שמעתי שבדרך כלל למי שיש תופעות של גירוי יתר הם ממשיכות אם יש הריון...)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול22/01/2008יתכן והאוביטרל דוחה הדימום.
יתכן ויש הריון, הלוואי!!!
תפיחות הבטן אינה מדד אמין לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטון???לימורי22/01/2008
אני בשבוע 5 + 2 אחרי IVF.
בטא 2667
E-2 1278
PROGESTERONE 31
בינתיים אני לוקחת קרינון + אסטרופם.
באילו מצבים לוקחים גסטון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון
פרופ' שחר קול22/01/2008גסטון מכיל פרוגסטרון, ניתן בזריקה לשריר. קרינון, אוטרוגסטן, אנדומטרין - גם מכילים פרוגסטרון.
כולם ניתנים דרך הנרתיק.
יש רופאים המעדיפים תכשיר זה או אחר.
בסקירת הידע המדעי בתחום שפורסמה לפני כחודשיים ב - HUMAN REPRODUCTION UPDATE לא הוכח יתרון מובהק לתכשיר זה או אחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בפוריותליאת22/01/2008
שלום,
אני בת 31 מנסה להיכנס להריון 2.5 כרגע בטיפולי IVF אי פריון לא מוסבר.
אני לוקחת 2 כדורים ביום להקלה בעצירות מסוג סופרלוס כדורים טבעיים.
האם זה יכול לפגוע לי בפוריות? ( לןקחת כבר שנים ).
האם יכול להיות שיש מרכיב בכדור שפוגע לי בפריון? למרות שהכדור טבעי...
תןדה על התשןבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בפוריות
פרופ' שחר קול22/01/2008אין קשר.
התכשיר לא ישפיע על הפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר' ישי ודר' קוללילוש21/01/2008
שלום דר' ישי / דר' קול , רציתי לספר לכם שאני בהריון ואני רוצה להודות לכם על התשובות המקצועיות הסבלניות והרגישות! דר' ישי אתה נאלצת לסבול אותי גם בפורום יולדת!אז תודה.
יש לי שאלה שמטרידה אותי, אני עובדת במחלקה גרעינית, החודש לא הגעתי לשם מלבד יום רביעי האחרון, כמובן שבמחלקה הגרעינית הצוות סופג קרינה מיינת בכמות מסויימת והבנתי גם באופן טבעי אנחנו סופגים קרינה זאת. ביום רביעי שהיתי במחלקה כשלוש שעות בקרבת חולים מוזרקים בלקופרייד, FDG ו- יוד 123 , לרוב הייתי במרחק של חצי מטר מהמטופל , כך שבטח ספגתי קרינה!אך איני יודעת את הכמות מכיוון שאין לי תג קרינה.
ביום רביעי הייתי בשבוע 3 פלוס 5, ממש ההתחלה, אך שבוע חשוב בהתפתחות העובר!
האם הדבר יכול לפגוע בהתפתחות האיברים? אני פשוט חרדה מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון!!
פרופ' שחר קול22/01/2008שיהיה במזל!!
הסיכון לפגיעה בעובר הוא קטן מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי22/01/2008מה בדיוק זה בא לבדוק? ומה אני אמורה לעשות עם התוצאות? אם אלך לרופא רק ביום המחרת, אני יכולה לפספס משהו עם הביוץ או הזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםחסוי21/01/2008
הנני בעלת שחלות פוליציסטיות. לאחר ביצוע מעקב זקיקים עם לקיחת איקקלומין התגלו זקיקים בגודל 13-14 ורירית 6. התבקשתי ע"י הרופא לערוך בדיקת דם לE2,P,LH ביום מסויים. מה משמעות בדיקות אלה והאם חשוב להקפיד לעשותן ביום האמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול22/01/2008הבדיקות מאפשרות לדעת לאשורו את המצב ההורמונאלי שלך ביום מסוים, ולכן חייבים להקפיד על היום שנקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי22/01/2008מה בדיוק זה בא לבדוק? ומה אני אמורה לעשות עם התוצאות? אם אלך לרופא רק ביום המחרת, אני יכולה לפספס משהו עם הביוץ או הזריקה?
ועוד שאלה, האם מותר לאכול ולשתות לפני הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
שולי22/01/2008תודה רבה על תשובתך. נתת לי בשורות טובות ואני מעריכה זאת.
יישר כוח
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר טיפול ראשוני באקוקלומיןשולי21/01/2008
שלום ד"ר ותודה על התיחסותך
לאחר חודש ראשון בטיפול אקקלומין במינון 1 ליום. עשיתי בדיקות זקיקים שגדלו במשך הימים אבל היום (ביום ה- 16) נכתב כי בשחלה הימנית הזקיקים הפכו לשני ממצאים ציסטיים צלולים ובשחלה השמאלית זקיקים בגודל 16X19.
עובי רירית 6.4 מ"מ
מה זה אומר?האם האקוקלומין משפיע? האם יתרחש ביוץ בקרוב?
ומהם ציסטיים צלולים?
תודה , שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול22/01/2008הזקיק משמאל יגיע לביוץ בעוד מספר ימים.
יש תקוה להריון.
הרירית תקינה.
לגבי הציסטות - יתכן והיו קודם. קרוב לוודאי מדובר בממצא שייעלם במשך הזמן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שולי22/01/2008תודה רבה על תשובתך. נתת לי בשורות טובות.
יישר כוח
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)