מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ירידת פרוגסטרוןמזל17/01/2008
שלום רב דוקטור
ב 1.1 עברתי הזרעה
ב 6.1 עברתי החזרה של עובר מוקפא בלסטוציסט אחד.
ב 15.1 בבדיקת דם התגלה בטא 158, פרוגסטרון 99.6 ו E2 2118
בבדיקת דם חוזרת שעשיתי לאחר יומיים (היום) התוצאות
בטא 288, פרוגסטרון 67 ו E2 2400
עד ה 15.1 לקחתי תמיכה של משאף םופרפאקט
ומאז אני לוקחת כדור אספירין 100 מ"ג בלבד
האם יש סיבה לדאגה בעקבות ירידת הפרוגסטרון?
האם נדרשת תמיכה לאוד הירידה הנ"ל?
תודה מראש
מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת פרוגסטרון
פרופ' שחר קול17/01/2008הבטא לא הוכפל תוך יומיים.
מכיוון שהפרוגסטרון בירידה יש לשקול מתן פרוגסטרון, והמשך מעקב אחר עליית הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להשרשה של ביצית מופרת?שירלי17/01/2008
מה הסיכוי להשרשה של ביצית מופרת? קראתי ש10% בלבד?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכוי להשרשה
פרופ' שחר קול17/01/2008יש לקחת בחשבון את איכות העובר.
לעובר באיכות טובה יש כ- 25% סיכוי להשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקרינון ובדיקת הריוןחסוי17/01/2008
שלום ,
אני מטופלת בקירנון אחרי החזרת עוברים. ביום ה8- לאחר ההחזרה.
יש לי כאבי בטן חלשים כמו שתמיד יש לי לפני מחזור.
האם יכול להופיע מחזור בזמן נטילת הקרינון?
האם תופעות הלוואי של מחזור אמורות להופיע כרגיל למרות נטילת הקרינון?
מתי הכי מוקדם אפשר לבצע את בדיקת הדם להריון?
לפי ההוראות זה לאחר 12 יום. האם אפשר עוד לפני, ביום ה-11?
תודה לייב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי17/01/2008את הבדיקה אפשר לעשות הכי מוקדם ביום ה 12 ולא לפני.
הוסת יכול להופיע, אם אין הריון, גם אם ממשיכים לקחת קרינון. בד"כ אבל, הדימום נדחה.
תופעות הלואי של הוסת ואו ההריון הצעיר ( שהן די דומות ) יכולות להופיע תחת קרינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגוןשרית17/01/2008
שלום ד"ר,
2 שאלות לי אליך:
1. מה ההבדל בין פיוריגטון לגונל F?
2.אני לאחר 6 ימים של הזרקת פיוריגון ואני ממש עייפה כל הזמן, האם זו תופעת לוואי
של הפיוריגון?
תודות!!!
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי17/01/2008שתי התרופות מאד דומות. שתיהן, הן למעשה, ההורמון FSH שמיוצר בשיטה של הנדסה גנטית. ההבדל בניהן הוא במבנה המרחבי שלהן.
יתכן שהעומס ההורמונלי שנגרם ע"י הזריקה יחד עם המתח סביב הטיפול גורמים לך לעייפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר גרידותדניאלה17/01/2008
שלום ד"ר קול וד"ר ישי היקרים ,
אני לאחר 2 גרידות בעקבות עובר שהדופק שלו פוסק בשבוע 9 פעם אחת ובשבוע 10 בפעם השנייה. ההריונות שמושגים מאוד יקרים , לאחר הפריות.
כעת הופניתי לביצוע בדיקות קרישתיות בדם לצורך בירור ההפלות...
מניסיון קודם לוקח לי כ6 שבועות עד לקבלת מחזור.
ברצוני לדעת מתי העיתויי הכי טוב לביצוע הבדיקות מאחר והרופא אמר לי שלא לעשות אותם מייד ובסמוך לגרידה ולחכות קצת... אני אשמח לדעת מתי הכי מומלץ לבצע את הבדיקות כדי לקבל תשובה מהימנה וכך שהן לא תושפענה מההריון שנגמר או לחלופין ממצב בו המערכת לא חזרה לתפקד כהרגלה. וכמו כן מניסיונכם העשיר ממה יכולות לנבוע ההפלות בשבועות כאלו?
אני נקלטת ממש בקלות בטיפולי ההפרייה אבל ההריונות לא שורדים.
תודה רבה מראש ויום טוב
דניאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאלה
ד''ר דוד ישי17/01/2008למרות שתי ההפלות, עדיין, רוב הסיכויים, שמדובר סתם בצירוף מקרים וההריון הבא יהיה תקין.
אם בכל זאת רוצים לעשות בירור הפלות חוזרות כבר בשלב זה, כדאי להוסיף הסטרוסקופיה ובדיקה כרומוזומלית ( קריוטיפ ) לך ולבן זוגך.
ההשפעות של ההריון על גוף האישה ( כולל ענייני הקרישה ) חולפות לאחר כ 6 שבועות מלידה במועד. אני מניח שלאחר קבלת הוסת - כ 5 שבועות לאחר הגרידה, אפשר יהיה לעשות את הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שחר יקראדית17/01/2008
היה רשום 22.4 ביום ה20 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאוש?
פרופ' שחר קול17/01/2008בוודאי שאין להתייאש!
אם הבדיקות נלקחו תוך כדי נטילת גלולות הרי אין להן משמעות.
יש להמתין לפחות 5 ימים בין הפסקת הגלולות לבדיקת הדם.
רוב בעיות הביוץ ניתנות לטיפול !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר היקר
אדית18/01/2008תשובה לגבי השאלה שלך אז ככה נונומול לליטר 22.4 ככה כתוב תודה מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ' שחר קול18/01/2008הערך מעט נמוך כדי להצביע על ביוץ תקין.
יתכן ולא נלקח ביום האופטימאלי.
יש מקום להמשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה עניתי במקום אחר
דנית18/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר היקראדית17/01/2008
עשיתי בדיקת פרוגסטרון ביום ה20 והתוצאה הייתה 22.4 האים זה תקין וסת אחרונה 21.12 ניראה זקיק ב31.12 האים היה ביוץ תקין תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול17/01/2008כנראה שכן, מה יחידות הפרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?חסוי17/01/2008
שלום רב,
הפסקתי גלולות לפני 3 חודשים וסת ראשונה 1 באוקטובר וסת שניה 18 בנובמבר וסת שלישית 15 בדצמבר עד לתאריך זה עוד לא קיבלתי וסת שאלתי היא מאיזה תאריך אני אוכל לעשות בדיקת הריון ביתית אשר תיתן תשובה אמיתית וללא ספקות ושאני אוכל לבטוח בתשובה?
יכול להיות שאני בהריון אבל אני לא מרגישה שום סימן שהוא ?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון?
פרופ' שחר קול17/01/2008לא יזיק לבצע בדיקה ביתי כבר היום.
אם יש הריון - סביר שהבדיקה תהיה חיובית.
את יכולה להיות בהריון ללא כל סימן שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל ברחםמיכל16/01/2008
שלום דר',
בת 31 2.5 מסה להיכנס להירון. עברתי 4 הפריות ותמיד יש לי נוזל ברחם- פס נוזל דק ברחם שקיים שם תמיד גם אחרי ביוץ מוגדר כהצטברוצ של ריר צוארי ברחם.
האם זה מה שגורם לחוסר השרשה? העוברים מדורגים כטובים ביותר, היסטרוסקופיה תקינה.
בצילום רחם נרשם שיש פגם מילוי בחלק האיסטמי של הרחם סמוך לצוואר.
האם זה גורם לנוזל?
האם כדאי לי להוריד או לסגור חצוצרות וזה יעזור להשרשה? מה דעתך בנושא?
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי16/01/2008אם החצוצרות שלך מורחבות ומלאות בנוזל ( מה שאנחנו קוראים סקטוסלפינגס) זה מצב שיכול להסביר את הנוזל ולהפריע להשרשה, ואני בהחלט מציע לכרות את החצוצרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוזל ברחם
מיכל17/01/2008האם זה מה שמשתמע מהתוצאות של הצילום רחם? שיש לי חצוצרה סתומה..?
כי הרופאים לא היו חד משמעיים לגבי זה . האם זו הסיבה לנוזל או שיש עוד סיבות שהם לא מהחצוצרות???
תודה רבה על התגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםשוש16/01/2008
ביום שבת19.01 אני אמורים להחזיר לי עוברים ברומניה (תרומת ביצית) ואני בלחץ נוראי.
ביום שלישי עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד.
הרופא המטפל שהוא גם המחזיר את העוברים אמר שיש זקיק ברחם אבל אחרי תוצאות בדיקת דם
LH=19.1, E-2=2434, PROGESTERON=1.7
הוא החליט שאני נוסעת בכל זאת.
מאז אני בהרגשה שזה נדון לכשלון מאחר והחלו כאבים בשדיים ובטן תחתונה.
יש לציין שאת המחזור האחרון קיבלתי (אחרי גלולות) ב-05.01 והתחלתי לקחת אסטרופם למחרת
היום.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שוש
ד''ר דוד ישי16/01/2008לדעתי נוסעים. גם אם את מבייצת החודש, נראה שזה יוצא מתאים ליום ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביתאאירית16/01/2008
שלום
עשיתי הזרעה ביום שישי ה 28.01
היום עשיתי בדיקת דם להריון - והביתא יצאה 1483
מה אני יכולה להסיק מהתוצאה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיוון
ד''ר דוד ישי16/01/2008שאת בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסטרוגן לתמיכה ברירית הרחםתמר16/01/2008
אחרי מחזור ראשון של טיפול באיקקלומין היה" הריון כימי" אך ללא קליטה. האם טיפול באסטרוגן יכול לשפר את סיכויי הקליטה.אם כן , מתי להתחיל ,באיזה מינון ולמשך כמה זמן?
שאלה נוספת: האם הטיפול באיקקלומין מעלה את הסיכון לממאירות שחלתית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי16/01/2008יש כאלה שמאמינים, שתוספת של אסטרוגן לאיקקלומין, מקטינה את ההשפעה השלילית שיש לו ( בחלק מהנשים ) על רירית הרחם. האם הרירית היתה הסיבה שההריון שלך לא התפתח ? אני לא יודע להגיד.
אין עדות ברורה שקושרת את האיקקלומין לסרטן השחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה והחזרת עוברים
שירלי17/01/2008שלום,
יש לי שתי שאלות:
א. האם יש הבדל בין עובר שמושג באמצעות הפרייה לבין עובר המושג במיקרומניפולציה, מובן לי שדרך ההפרייה של הביצית שונה אבל האם יש הבדל ב"עובר", קליטתו או אחר?
ב. ההחזרה היא לאחר יומיים האם זה לא מוקדם מידי(( IVF ראשון עם 3 ביציות מופרות) אחרי שנה של הזרעות עם הריון כימי אחד ) האם עלינו להעדיף עוברים שהתקבלו בחת משתי השיטות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירלי
ד''ר דוד ישי17/01/2008לעוברים שנוצרים כתוצאה משימוש במיקרומניפולציה ומתפתחים להריון תקין, אין יותר מומים או בעיות, אבל בהריונות אלה סיכוי קצת יותר גבוה להפלה.
ככל שידוע לי, ברוב היחידות, מוחזרים העוברים בגיל יומיים. החזרה בגיל אחר היא היוצאת דופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשתות יין בהריון?k16/01/2008
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום K
ד''ר דוד ישי16/01/2008מותר במידה. כוס של יין ליום זה בהחלט סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עללית בטא האם תקיןאסנת16/01/2008
שלום רב, אני אחרי טיפול בזריקות פיורגון ושתי זריקות של אביטרל ביום שבת לפני יותר משבועיים.
ביום ראשון בטא שנלקחה בשש בערב הראתה- 164 iu/l. היום יום רביעי בדיקה שנלקחה בבוקר (יומים וחצי אחרי) הראתה 377 iu/l. האם תקין? האם אפשר להירגע? מה צריך לעשות עכשיו? תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין, אפשר להירגע
פרופ' שחר קול16/01/2008בדיקת אולטרסאונד עוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אסנת17/01/2008תודה רבה על התשובה. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןקארין16/01/2008
צהריים טובים,
לאחר שבצעתי בדיקת שתן - נמצא חלבון בשתן
אני בהריון שבוע 10
נשלחתי לבצע בדיקת איסוף שתן 24 שעות להלן התוצאות:
MG/24H 61.0 protein quant
140> : REFERENC VALUE
האם הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין ל- 1000 CC
קארין16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפורום הריון
פרופ' שחר קול16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)