מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת ביתאאירית16/01/2008
שלום
עשיתי הזרעה ביום שישי ה 28.01
היום עשיתי בדיקת דם להריון - והביתא יצאה 1483
מה אני יכולה להסיק מהתוצאה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיוון
ד''ר דוד ישי16/01/2008שאת בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באסטרוגן לתמיכה ברירית הרחםתמר16/01/2008
אחרי מחזור ראשון של טיפול באיקקלומין היה" הריון כימי" אך ללא קליטה. האם טיפול באסטרוגן יכול לשפר את סיכויי הקליטה.אם כן , מתי להתחיל ,באיזה מינון ולמשך כמה זמן?
שאלה נוספת: האם הטיפול באיקקלומין מעלה את הסיכון לממאירות שחלתית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי16/01/2008יש כאלה שמאמינים, שתוספת של אסטרוגן לאיקקלומין, מקטינה את ההשפעה השלילית שיש לו ( בחלק מהנשים ) על רירית הרחם. האם הרירית היתה הסיבה שההריון שלך לא התפתח ? אני לא יודע להגיד.
אין עדות ברורה שקושרת את האיקקלומין לסרטן השחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה והחזרת עוברים
שירלי17/01/2008שלום,
יש לי שתי שאלות:
א. האם יש הבדל בין עובר שמושג באמצעות הפרייה לבין עובר המושג במיקרומניפולציה, מובן לי שדרך ההפרייה של הביצית שונה אבל האם יש הבדל ב"עובר", קליטתו או אחר?
ב. ההחזרה היא לאחר יומיים האם זה לא מוקדם מידי(( IVF ראשון עם 3 ביציות מופרות) אחרי שנה של הזרעות עם הריון כימי אחד ) האם עלינו להעדיף עוברים שהתקבלו בחת משתי השיטות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירלי
ד''ר דוד ישי17/01/2008לעוברים שנוצרים כתוצאה משימוש במיקרומניפולציה ומתפתחים להריון תקין, אין יותר מומים או בעיות, אבל בהריונות אלה סיכוי קצת יותר גבוה להפלה.
ככל שידוע לי, ברוב היחידות, מוחזרים העוברים בגיל יומיים. החזרה בגיל אחר היא היוצאת דופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשתות יין בהריון?k16/01/2008
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום K
ד''ר דוד ישי16/01/2008מותר במידה. כוס של יין ליום זה בהחלט סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עללית בטא האם תקיןאסנת16/01/2008
שלום רב, אני אחרי טיפול בזריקות פיורגון ושתי זריקות של אביטרל ביום שבת לפני יותר משבועיים.
ביום ראשון בטא שנלקחה בשש בערב הראתה- 164 iu/l. היום יום רביעי בדיקה שנלקחה בבוקר (יומים וחצי אחרי) הראתה 377 iu/l. האם תקין? האם אפשר להירגע? מה צריך לעשות עכשיו? תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין, אפשר להירגע
פרופ' שחר קול16/01/2008בדיקת אולטרסאונד עוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אסנת17/01/2008תודה רבה על התשובה. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןקארין16/01/2008
צהריים טובים,
לאחר שבצעתי בדיקת שתן - נמצא חלבון בשתן
אני בהריון שבוע 10
נשלחתי לבצע בדיקת איסוף שתן 24 שעות להלן התוצאות:
MG/24H 61.0 protein quant
140> : REFERENC VALUE
האם הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין ל- 1000 CC
קארין16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפורום הריון
פרופ' שחר קול16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מלפרוסקופיהמאושרת16/01/2008
שלום, אני עוברת ביום שישי הקרוב לפרוסקופיה והיסטרוסקופיה ביחד .
רציתי לברר לגבי זמן ההחלמה
ברור שזה אישי אבל האם יש תקופה ראשונית שבה מומלץ לנוח ?
והאם אפשר לדעת בערך מה אורך הניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מלפרוסקופיה
פרופ' שחר קול16/01/2008אורך הניתוח תלוי במימצאים.
ההחלמה מהירה.
מומלץ לנוח יומיים שלושה לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ותאריך לידה משוערשני16/01/2008
שלום,
אני בהריון עם תאומים.
יש לי ברשותכם 2 שאלות:
1. בנוסף למעקב אצל רופא הנשים אני במעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
האם לרופא במרפאה הנ"ל יש סמכות להחליט כי אני זקוקה לשמירת הריון ולתת לי את האישורים הנדרשים לביטוח לאומי או שבסמכותו רק להמליץ ורופא הנשים שלי בלבד הוא זה שמחליט?
2. ידוע לי כי זכותי לצאת לחופשת לידה 6 שבועות לפני התאריך המשוער.
מהו תאריך הלידה המשוער בהריון עם תאומים?
שבוע 36? שבוע 38 - שבו אמור להקבע התור לקיסרי מתוכנן?
או שבוע 40 כפי שמקובל לחשב בהריון עם עובר אחד למרות שזה לא ריאלי עם תאומים...
אודה להתייחסותכם,
אדוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון ותאריך לידה משוער
פרופ' שחר קול16/01/2008פורום זה עוסק בנושאי פריון והפריה חוץ גופית.
השאלות שאת מעלה אינן בתחומים אלו.
אני משוכנע שתקבלי תשובות טובות בפורום הריון בסיכון גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשרה15/01/2008
אני בת 25 ללא ווסת כבר שנתיים כי ירדתי במשקל וגם היום אני אוכלת מעט קלוריות מן הדרוש לי.
האם עשיתי לעצמי נזק בלתי הפיך?
מה ההשלכות שיכולות להיות לזה שכבר שנתיים אין לי ווסת?
מה הסיבות שיכולות להיות שבגללם שנתיים אני בלי ווסת? יכול להיות שזה בגלל האוכל הלא מאוזן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרה
ד''ר דוד ישי15/01/2008ההפרעה למחזור הוסת שנובעת ממשקל מאד נמוך, נעשת בגלל דיכוי ברמת המוח. הנזק בד"כ הפיך. אם תעלי מעבר למשקל סף שמתאים לך, סביר שיחזור הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי הריריתשירה15/01/2008
שלום רב רופאים יקרים!
מה אמור להיות עובי הרירית בהחזרת מוקפאים?
מה העובי האופטימלי המסייע להשרשת העובר/ים?
האם נטילת הפרוגינובה מעבה אותה יותר?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי15/01/2008הפרוגינובה בהחלט תורמת להתעבות הרירית. רירית נחשבת לתקינה מ 7 מ"מ ומעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה תודה אני ובעלי מאוד מאושריםפלי חן15/01/2008
לד"ר שחר קול המקסים והיקר
בזכותך אנחנו בהריון
בטא שלי כיום 139 , 15 יום לאחר החזרת 2 עוברים
מודים לך מקרב לב המשך את עבודתך המצויינת בבית חולים אלישע וכמו כן לכל הצוות
תודה תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
אמאני15/01/2008מזל טוב ובקרוב אצל כולנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה בהמשך!
פרופ' שחר קול16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהיות לגבי זקיקים ביציות ...שירלי15/01/2008
לאחר גירוי הורמואלי התפתחו אצלי 3 זקיקים (בלבד) לקראת IVF
האם יש סיכוי שלא כל זקיק מכיל ביצית ? האם לפחות זקיק אחד חייב להכיל ביצית?
חשוב לציין כי הFSH שלי הוא 11 (גבוה יחסית לגילי 30)
שאלה נוספת : הביוץ מתוזמן ע"י אוביטרל האם יש מצב שהביוץ יתרחש לפני 36 שעות? (האם היה צורך לחשב את המינון עפ"י משקל גוף?) ובמידה שהביוץ יתרחש לפני ה36 השעות שחושבו האם כל התהליך המחזורי של החודש אבוד או שניתן לשאוב את הביצית גם אחרי הבקיעה מהזקיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שעות מהזרקת אוביטרל?
שירלי15/01/2008כמה שעות מבאוביטרל צריכה להתבצע השאיבה : לפני חלוף 36 שעות? בדיוק לאחר 36 שעות או אחרי 36 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירלי
ד''ר דוד ישי15/01/2008בין 34 ל 36 שעות אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שירלי
ד''ר דוד ישי15/01/2008כל דבר אפשרי. ממצב שלא תהיה אף ביצית עד מצב שתהיינה 3 בייציות. ביוץ לפני 36 שעות מאוביטרל אפשרי, אבל נדיר ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל אפ ומנוגוןמיה15/01/2008
מה ההבדל המהותי בין שתי תרופות אלה?
האם האחת "חזקה בהשפעתה" מרעותה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל הוא...
לילוש15/01/2008הגונאל מכיל FSH סנטטי- הורמון שאחראי על גדילת הזקיקים, בעוד שמונגון מכיל גם את ה-fsh וגם LH( שתורם להבשלה הסופית של הזקיק) והם ממקור הומני ולא סנטטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ללילוש
ד''ר דוד ישי15/01/2008יפה. כל הכבוד על הבקיאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיה16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהנטע15/01/2008
באולטראסאונד שלשום היה זקיק בגודל 16 ובבדיקת דם אתמול התקבלו תוצאות 700, 4.5. מתי צפוי ביוץ טבעי ומתי כדאי לקבל אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילי
ד''ר דוד ישי15/01/2008את צריכה לציין של איזה הורמונים התוצאות. אני לא יודע להגיד באופן מדוייק מתי יהיה הביוץ. אני מניח שהוא יהיה היום או מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילושאתי15/01/2008
שלום לרופאים
אחרי ההחזרה הבטן התנפחה, אך זה ירד כעבור כמה ימים. ביומיים האחרונים התחילו לי כאבים שבאים והולכים בצד ימין של הרחם, מעין צביטות כאלה. מלבד זאת הרגשתי לפני יומיים כאבי מחזור, מהם כאבים אלה, האם צריך להיבדק?
שאלה נוספת היא לגבי בדיקת הדם, 12 יום מההחזרת העוברים נופל על יום שבת, האם לעשות ביום שישי ( היום ה-11) יהיה מוקדם מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת פצפונת
אתי15/01/2008עשיתי החזרת עוברים ביום שני שעבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילוש
ד''ר דוד ישי15/01/2008התחושות שתארת מאד שכיחות ואי אפשר לדעת לפיהן איך יתפתחו העניינים. את הבדיקה עדיף לעשות יום אחרי ולא יום לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
פרופ' שחר קול15/01/2008כאבים ומיחושים שונים שכיחים לאחר IVF.
נפיחות של הבטן יכולה לרמוז על גירוי יתר ולכן רצוי להיבדק.
בדיקת דם רצוי לבצע שבועיים לאחר השאיבה.
למשל: אם השאיבה היתה ביום ראשוןבשבוע, בדיקת הדם תתבצע ביום ראשון לאחר שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםסלבה15/01/2008
בתאריך 30/12/07 נעשתה החזרת שני עוברים מתוך 7 שהיתעברו משאיבה מתאריך 26/12/07.
בזמן ההחזרה היתגלה שבעקבות ניתוח קיסרי שעברתי בלידה ראשונה ,הריון ספונטני ,הישתנה מבנה של הרחם דבר שלא היתגלה בצילום רחם שעשיתי .
בעקבות זאת זמן החזרת העוברים ערך זמן ארוך מהרגיל. העוברים הוצאו מהאינקובטור ומאחר ולא הצליחו להגיעה אם הקטטר לרחם הוחזרו, ורק לאחר כ עשרים דקות כאשר סוף סוף הצליחו להגיעה לרחם בסיבוב של 180 מעלות הוציאו את העוברים שוב והחזירו לרחם .
השאלה שלי האם נפגעו העוברים כתוצאה מכך שהוצאו והוחזרו שוב לאינקובטור ?
והאם עם מבנה רחם כזה מאפשר קליטת הריון תקין ?
ב 10/1/08עשיתי בדיקת דם להריון בטא 36 אך היה לי דימום חזק וב 13/1/08 בטא ירד וההריון לא נקלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
פרופ' שחר קול15/01/2008אכן, ניתוח קיסרי קודם עלול להקשות על החזרת העוברים.
יש לשער כי העוברים לא נפגעו מכיוון שהחל תהליך של הריון.
יש סיכוי טוב להריון תקין בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)