מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ וחצוצרה חסומהאור20/01/2008
שלום לכם
האם יש סיכוי להכנס להריון שמביציים בשחלה ימינית אך החצוצרה השמאלית היא זאת שתקינה
והחצוצרה הימנית לא תקינה. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ וחצוצרה חסומה
פרופ' שחר קול22/01/2008יש סיכוי, אך הוא די קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת גונל וסיכויי הצלחהמאיה20/01/2008
הי ! אני בת 30 עם ביוץ טבעי וחסימה בחצוצרה ימנית ועם אנדומטריומה קטנה. ניסתי להיכנס בהריון עם הזרעות על ידי המחזור החודשי ונכשל לצערי.הרופא המליץ על זריקות הורמנים בגלל החסימה ואנדומטריוזיס .במשך שבוע וחצי התבקשתי לקחת גונל אף 112.5 ולאחר מכן עקבו אחרי הזקיקים וראו 3 זקיקים 17.16.17 ,למחרת התבקשתי לקחת אוביטרל עד השעה 12 בצהרים.עברתי הזרעה בשמונה וחצי בערב למחרת האוביטרל,עבר יותר מ36 שעות ,האם הזרעה יכולה להיכשל ? האם זרע שהיה מוכן משעה שבע ןהוחדר בשעה שמונה וחצי עלול להיפגם? מה סיכוי ההריון כשיש 3 קיקים? או לתאמונים? יומים אחרי ההזרעה אני לוקחת סופרפקט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת גונל וסיכויי הצלחה
פרופ' שחר קול21/01/2008סיכויי ההצלחה הם סביב 15%
הזרע לא ייפגע אם יישמר בחום הגוף.
הסיכון להריון מרובה עוברים קיים. קשה לתת הערכה מספרית.
דרך אגב - "זריקות הורמונים" לא יפתחו את החסימה בחצוצרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה והפרשות כתוצאה מהזרעה
מאיה21/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןחסוי19/01/2008
שלום אם קיימתי יחסים 10 ימים לפני המחזור האם יש מצב להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר קול דילגת עלי אוכל לקבל תשובה?
מיה20/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר החזרת עובריםשרי19/01/2008
אתמול בבוקר הוחזרו לי 2 עוברים (לאחר תהליך שאיבה שבוצע ביום 15.1.08).
החל משעות אחה"צ חשה כאבים בצידי הבטן, אזור השחלה השמאלית.. (אציין כי לא חשתי כל כאב לאחר תהליך השאיבה ובימים שעד לביצוע ההחזרה).
מקבלת כדורי אוטרוגסטן 200 במינון 3 פעמים ביום.
מה יכולות להיות הסיבות לכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
פרופ' שחר קול19/01/2008כאב בצידי הבטן לאחר החזרה יכול לנבוע משורה ארוכה של גורמים: החל מגירוי יתר, דרך סבסוב של שחלה, דימום לחלל הבטן, זיהום, או סתם ללא סיבה ברורה.
טיפול באוטרוגסטן לא גורם לכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר קולחסוי18/01/2008
אז כמו שכבר ציינתי אני בהריון!!!!
החזרה ב-3.1 בדיקת דם ב-15.1 בטא 152
היום 18.1 בדיקת דם נוספת בטא 523
זומנתי לעוד שבוע לחזור שוב על בדיקת הדם
אני מטופלת באלישע, שאלתי אותם מתי יהיה אפשר לצפות בדופק והם אמרו שרק בעוד שבועיים כלומר ב-1.2
ענית לי בפורום ואמרת לי שבעוד 10 ימים אני אוכל לראות דופק (פניתי אלייך ב15.1)
האם כבר בשבוע הבא (25.1) אני אוכל לעשות אולטאסאונד כדי לצפות דופק או שאצטרך לחכות עוד שבוע?
ושאלה נוספת , פשפשתי קצת באינטרנט וקראתי שמעל 1000 בטא כבר אז אפשר לצפות בדופק האם זה נכון???
ושאלה שאלתית אחרונה, באיזה שבוע אני?? ההחזרה הייתה ב3.1 והעוברים היו בני שלושה ימים כמדומני (יומיים אחרי השאיבה רק ידעתי כמה עוברים הופרו)
תודה ושבת שלום
לי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר
פרופ' שחר קול19/01/2008חישוב גיל ההריון: לפי יום השאיבה + שבועיים.
דופק ניתן לראות 4 שבועות לאחר השאיבה.
את מספר שקי ההריון ניתן לראות 3 שבועות לאחר השאיבה.
שיהיה לך המשך מוצלח!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני18/01/2008
שלום,
יש לי שאלה קצת מוזרה....
אני חמישה ימים אחרי החזרה של שני עוברים.
היום קרה דבר שמאד מאד הכעיס אותי וגרם לי להתעצבן ולהגיע לרמות כעס ועצבים מאד מאד גבוהות (לא יותר מחצי שעה).
שאלתי היא - האם כעס ועצבים כאלו יכולים לפגוע (אם התחיל בכלל משהו)?
תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס
פרופ' שחר קול18/01/2008לא, אך תמיד רצוי ועדיף להישאר רגועים ולהתמקד במטרה: השגת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכון שאחרי ההחזרה צריך לעמוד??שיר18/01/2008
לאחר החזרת עוברים לרחם יש לנוח ולהימנע מפעילות גופנית במשך יומיים לפחות: לא נכון. אין שום ערך למנוחה לאחר החזרת העוברים. ניתן לחזור לשגרה רגילה. יתרה מכך, קיים היגיון בכך שהאשה דווקא תעמוד ולא תשכב לאחר החזרת העוברים, כיוון שאז הרחם נמצא בתנוחה רוחבית והעוברים מוגנים מפני נפילה לנרתיק. (ציטוט מYNET)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמוד?
פרופ' שחר קול18/01/2008לרוב הנשים רחם עם נטיה קדמית (בערך 70%) . בתנוחה אנאטומית כזו במצב שכיבה חלל הרחם מאונך למישור כדור הארץ, ותאורטית כוח המשיכה יכול לגרום להחלקת העוברים החוצה. לעומת זאת, במצב עמידה חלל הרחם מקביל למישור כדור הארץ, ולכן העוברים לא יזוזו.
זו תיאוריה. באופן מעשי לא הוכח כי תנוחה כזו או אחרת ברחם עם נטיה קדמית או אחורית משפיעה על סיכויי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםשיר18/01/2008
ההחזרה בוצעה ללא אולטרסאונד - לפיכך האם יש מצב שהרופא לא הגיע עד לרחם?
האם יש מצב שהעוברים יפלטו לפני השרשתם?
האוטרוגוסטן שאני מחדירה באמצעות מוליך לא יכול לפגוע בהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ' שחר קול18/01/2008ברפואת הפריון הכל יתכן...
ועם זאת, לא נשמע לי סביר שהרופא לא יגיע עם קטטר ההחזרה לרחם.
אם העוברים בחלל הרחם הסיכוי קטן שהם יפלטו משם.
המוליך לא יכול לפגוע בעוברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלומין ועובי רירית הרחםשולי18/01/2008
בעקבות ביוצים לא סדירים התחלתי טיפול באקקלומין 1 ליום למשך 5 ימים
ביום ה- 12 וה- 13 עשיתי בדיקות זקיקים שהראו זקיקים גדולים 21X21 אך עובי הרירית היה 4 מ"מ (לפני הטיפול עובי רירית תקין בביוצים)
האם הפגיעה ברירית היא בעקבות לקיחת אקוקלומין? האם צריך לשנות את מינון האקוקלומין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקוקלומין ועובי רירית הרחם
פרופ' שחר קול18/01/2008רירית דקה היא תופעה שכיחה יחסית בטיפול עם איקקלומין.
אם לא יושג הריון יש לשקול חלופות לאיקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי18/01/2008
סליחה מראש על אורך השאלה..
הפסקתי גלולות והוסת " האמיתית" הראשונה הופיעה לאחר 49 יום וסת שניה הופיעה לאחר 28 יום כרגע וסת אחרונה בתאריך 15 בדצמבר
שתי שאלות:
1. היתכן שאני בהריון למרות שעשיתי בדיקה ביתית לפני יומיים ויצא שלילי ?
2. אם אני אינני בהריון יכול להיות שהמחזור אינו סדיר עדיין בגלל הגלולות למרות שחודש שעבר הגיע בדיוק ביום ה- 28?
לצערי אני לא מתגוררת בארץ ואין לי יכולת לגשת לבדיקת דם ועלי כרגע להסתמך רק על בדיקות ביתיות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול18/01/2008השפעת הגלולות חלפה עברה זה מכבר.
בדיקה ביתי שלילית אינה מדוייקת במאת האחוזים, אך היא שוללת הרין בסבירות גבוהה.
יתכן והביוץ אינו סדיר, לכן המחזור אינו סדיר, ובלי קשר לטיפול בגלולות שהופסק לפני זמן רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןיולי18/01/2008
שלום , ביצענו הזרעה ב 8 לינואר לאחר אוביטרל ואקלומין ( 5 כדורים) (ווסת אחרון ב 22/12) רציתי לדעת מתי ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית לקבלת תוצאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
פרופ' שחר קול18/01/2008מציע להמתין עם בדיקה ביתית לפחות 16 יום לאחר ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםניני17/01/2008
ב6.1.08 עברתי שאיבת עוברים.נשאבו 15 עוברים וכולם הופרו.הרופא אמר שהעוברים יפים מאד ולא הסביר מעבר לכך.החזרת עוברים התבצעה ב9.1.08-הוחזרו 2 עוברים.אני לוקחת לתמיכה אוטרוגיסטאן.אי כבר ביום ה9 להחזרה ואני מפחדת שהעוברים לא נקלטו.האם ישנם סימנים לכך שהעוברים נקלטו.אני מאד בלחץ.מנסים להיכנס להיריון כבר 3 שנים וחצי.עברתי החזרת עוברים ו2 החזרות עוברים מוקפאים ולא התפתח היריון אבקש אם תוכלו לענות לתשובה שלי האם ישנם תחושות שמראות שהעוברים נקלטו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות
פרופ' שחר קול18/01/2008מאוד מתסכל, אך לא מניתן לדעת דבר על סמך תחושות.
אין ברירה אלא להמתין בסבלנות למועד בדיקת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעפוריה17/01/2008
שלום רב לרופאים - בעלי עשה בדיקת זרע.נשמח באם תביעו דעתכם על התוצאות:
coagulum present - no
complete liquification - 30 munutes
volume - 4.3 ml
ph - 8.7
60hr - % - 1 motile spermatozoa
forward progression - 1 hr 2-5
4( hrs 2, 3 (4
viable spermatozoa - 90% 1 hr
sperm agglutination - no
sperm concentration - 40 million/ml
morphology
normal forms - 6%
A bnormal forms - 94%
Tapered heads X Absent head
Double Microcephalus
Macrocephalus Tail abnormality
Amorphous X immature forms
Round head Leucocytes
RBC
Fructose mcgr/ml > 1200 mcgr/ml
Zinc mcgr/ml 25-424 mcgr/ml
האם תקין?
תודה מקרב לב
זה חשוב לנו.
מנסים להיות הורים
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול18/01/2008פרט לריבוי צורות פתולוגיות - תקין.
בגדול - זה זרע שיתן הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובדנית17/01/2008
אני אחרי הוצאת חצוצרה עקב הריון חוץ רחמי, היה לי דימום של 4 ימים כמו מחזור והבנתי שזה עוד לא המחזור,
מתי אפשר לנסות שוב להכנס להריון, מיד במחזור הבא? או שבגלל ההליך הכירורגי כדאי להמתין עוד חודש או יותר?
שאלה נוספת שמציקה לי מאוד עקב מה שעברתי היא ממה זה קרה לי?
נאמר לי שאולי החצוצרה נפגעה עוד לפני,האם יכול להיות קשור ל
1.הפלה שעברתי בשבוע 15 לפני 7 חודשים ללא סיבוכים
2.צילום רחם באותו חודש של ההזרעה?
3.הזרעות?...חייבת לציין שבזמן ההזרעות שילשלתי נורא כמה ימים אולי היתה דלקת באיזור שפגעה בחצוצרה?
באופן טבעי אני חוששת שדבר כזה יקרה לי שוב,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום:
פרופ' שחר קול18/01/2008מאוד קשה לדעת את הסיבה להריון חוץ רחמי. יתכן ועל רקע גרידה קודמת, או דלקת קודמת, או סיבות אחרות.
ניתן לנסות ולהרות שוב במחזור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קול,
דנית18/01/2008אתה מתכוון ב"מחזור הבא",למחזור הראשון שיגיע ?אני מקווה תוך חודש או לחכות אחריו עוד מחזור?
מה הסיכויים שיקרה לי שוב דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ' שחר קול18/01/2008מיד לאחר המחזור הקרוב.
אין ספק שאת בסיכון להריון חוץ רחמי נוסף. לכן, אם יושג הריון יש לעקוב אחר תקינותו ומיקומו באופן הדוק וקפדני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנית18/01/2008ד"ר קול אם תוכל להסביר בקצרה למה אני בקבוצת סיכון, בגלל הניתוח?
או שסטטיסטית בגלל שעברתי הריון חוץ רחמי?
אני מאוד חוששת
תודה דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון
פרופ' שחר קול19/01/2008הריון חוץ רחמי קודם מציב אותך בקבוצת סיכון.
אין מה לחשוש!
ללכת קדימה בנחישות ובזהירות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביום החזרה 9אוסי17/01/2008
הי דר' ,אני 9 ימים אחרי החזרת עובר שהוגדר מצויין ,(בן 4 תאים)
אני עם כאבים כבר מיום החזרה 3 ,
אבל מאתמול התחילו לי כאבים די חזקים יחסית הדומים במקצתם לשל ווסת
שעד עתה לא פוסקים ,
היום בצהריים היה לי דימום קל מאוד ונעלם ולאחר כמה שעות ראית קצת חום ,
היש סיכוי שזה הצליח?
או שזה מוקדם מידי לדעת
תודה
אוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצליח?
פרופ' שחר קול18/01/2008לא ניתן לדעת.
מציע להמתין, ולערוך בדיקת דם 14 יום לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)