מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהחסוי10/12/2007
בתאריך 6.12 בוצעה החזרת עוברים והיום אני קצת לא מרגישה טוב עכב התקררות הצטננות וכו' האם מותר לי לקחת כדורים באופן רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
פרופ' שחר קול10/12/2007רוב התרופות ניתן לקחת גם בהריון.
ועם זאת רצוי לברר פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי10/12/2007ז"א שאם אני אקח קולדקס נגד התקררות זה לא ישבש את ההשתרשות ו/או את ההריון אם נקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון
פרופ' שחר קול10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי10/12/2007במקרה של הרעה במצב כגון חום וכו'.... האם עלי להתייחס לזה בצורה רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום
פרופ' שחר קול10/12/2007רצוי להימנע מעליית חום מעבר ל - 38 ע"י תרופות להורדת חום, כגון אקמול ודומיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מומלץ לקיים יחסים?איילת10/12/2007
אני נמצאת מזה חצי שנה בטיפולי פוריות שאליהם הגענו לאור בעיית זרע (מורפולוגיה 0-2%, תנועתיות וכמות - בינוני ומטה), כרגע ע"י הזרעות והורמונים ולאחר כל חודש טיפול יש חודש הפסקה (הרופא מתעקש על חודש מנוחה בין טיפולים, אני בת 28). השאלה שלי היא, בחודש ההפסקה, מאחר ואני יודעת שמועד הביוץ הטבעי שלי חל בתקופה י"מ 10-14, האם נכון לקיים יחסים כל החודש, יום כן יום לא במטרה למקסימום סיכויים להרות או שמא במקרה שלנו עדיף לקיים יחסים כל יום במהלך תקופה י"מ 10-14?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מומלץ לקיים יחסים?
פרופ' שחר קול10/12/2007עדיף סביב מועד הביוץ, מידי יום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל לאחר לקיחת תרופות?!לימורי10/12/2007
האם יש קשר בין עליה במשקל (אפילו של קילו או שניים) ללקיחת תרופות לפני שאיבה (מנוגון, צטרוטייד,דקפפטיל)???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל לאחר לקיחת תרופות?!
פרופ' שחר קול10/12/2007כן, עליה כזו תיתכן על רקע אגירת נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אוכל לחזור לטיפוליםמשמיש09/12/2007
יום שישי עברתי ניתוח להגדלת חזה מתי אוכל לשוב לטפולי הפוריות?????????.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד חודש
פרופ' שחר קול09/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום משמיש
ד''ר דוד ישי09/12/2007מבחינה גינקולוגית אין מניעה שתחזרי כבר לטיפול. אבל קחי בחשבון שיש לך עוד תהליך החלמה לעבור . ותשאלי גם את הרופא האם הגודש בשדיים בהשפעת ההורמונים הגבוהים לא מפריע להחלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר יקרים
משמיש10/12/2007נתראה עוד חודש ד"ר קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קליפנטררויטל09/12/2007
שלום,
רציתי לדעת האם שמעתם על תסמונת קלייפנטר .
במידה וכן, אשמח לקבל עליה פרטים נוספים, היכן ניתן לבדוק אם היא קיימת וכיצד..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת
פרופ' שחר קול09/12/2007אני מאמין שאת מתכוונת לקליינפלטר.
מדובר בבעיה כרומוזומאלית של גברים עם 2 כרומוזומים X במקום אחד בלבד.
ניתן לבדוק ע"י בדיקת דם פשוטה (לקריוטיפ).
הבעיה העיקרית - חוסר זרע.
במקרים מסויימים ניתן למצוא זרע ברקמת האשך ולקבל הריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רויטל10/12/2007קודם כל תודה על התשובה.
עליי לציין שאני אחרי 3 מחזורי טיפול בIVF בהם הופרו הביציות אך לא התחלקו ל 8 תאים אלא "נעצרו" לאחר 4-5 תאים.
האם זה עשוי להעיד על קיום התסמונת או שאין קשר בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קשור
פרופ' שחר קול10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום התחלת טיפול הפריהלילך09/12/2007
שלום רב,
אני לפני טיפול הפריה - פרו' קצר. היום יום 3 למחזור, הייתי בבדיקת דם ואולט', נמסר לי ע"י האחיות שהכל תקין ושאני יכולה להתחיל. בגלל שהפרוטוקול (שנקבע לי כבר לפני כשלושה שבועות) מתחיל ביום הרביעי למחזור שאתחיל להזריק ממחר.
שאלתי היא - האם זה בסדר שהבדיקות ההורמולניות נעשו היום ושאני מתחילה מחר ולא היום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום התחלת טיפול הפריה
פרופ' שחר קול09/12/2007השיקול לא לגמרי ברור לפי המידע שאת מוסרת.
לרוב עושים את הבדיקות כדי לקבל אישור לתחילת הטיפול באותו יום.
מקובל כשיגרה להתחיל ביום 2 או 3 למחזור.
לא מקובל להתחיל ביום 4 למחזור, אלא אם יש סיבות ספציפיות.
רצוי לקבל הסבר מרופאי היחידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום התחלת טיפול
לילך09/12/2007תודה על תשובתך. אברר זאת מחר. ובינתיים אבקש לציין שנטלתי גלולות (גינרה) במשך כשבועיים קודם לכן. האם זאת יכולה להיות סיבה להתחלת הטיפול ביום הרביעי למחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה לשאלה
לילך10/12/2007כמו-כן ה-fsh מעט גבוה (גיל 31 - 9.6).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות
פרופ' שחר קול10/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי09/12/2007
שלום רב ברצוני לדעת לפי מיטב ידיעתי זמן השתרשות העוברים הוא בין 3-5 ימים אז מדוע עושים את הבדיקת דם רק אחרי שבועים? ומתי ניתן לקיים יחסי מין לאחר החזרת עוברים? והאם ככל שמספר הטיפולים עולה כך גם הסיכון להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע-שבועיים
פרופ' שחר קול09/12/2007ניתן לזהות בטא בדם כשבוע לאחר ההשתרשות.
לא רצוי לבצע קודם משום כ\סיכון של תשובה שלילית כזובה (כלומר המעבדה אומרת שאין הריון, אך למעשה יש, רק שרמת הבטא מתחת סף הגילוי).
אין מניעה לקיים יחסים לאחר החזרת עוברים, בתנאי שאין שחלות גדולות ורגישות (למשל לאחר שאיבה מסיבית במיוחד).
הסיכוי להריון תלוי בהמון גורמים, ולא במיוחד במספר הטיפולים שבוצעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותטל09/12/2007
שלום ד"ר,
ראשית, תודה רבה על הפורום הזה... עזרתם ועודכם עוזרים לי ולעוד נשים רבות :-)
האם יש לבצע בדיקת פרוגסטרון ביום ה-21 לווסת, כאשר מטופלים עם אוביטרל והזרעות?
או שיש להניח כי עקב האוביטרל היה ביוץ וודאי?
תודות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול09/12/2007אם יש ספק - אין מניעה לבדוק, אך באופן שיגרתי - חבל על המאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
טלטל10/12/2007אני שואלת זאת מכיוון שאני לאחר 2 הזרעות עם איקאקלומין ואוביטרל, כאשר בכל פעם שהזרקתי את האוביטרל (ואני מזריקה את האוביטרל פעמיים בכל מחזור טיפול,כל פעם ביום ההזרעה שמבוצעת) לא חשתי בשום תחושה שהיא שאני קוראת בפורום שנשים מרגישות לאחר הזריקה.
הייתכן שהזריקה לא משפיעה עליי בכלל ???
תודה רבה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול10/12/2007אין טעם לסמוך על תחושות סובייקטיביות - השונות גדולה מידי בין מטופלת לרעותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים ביום ה- 17לילוש09/12/2007
שלום
החודש אני אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך וביום ה- 21 אני צריכה להזריק דקא.
ביום ראשון שעבר שזה היום ה-13 למחזור עשיתי בדיקת דם והתוצאות כדקלמן: E2-834
פרוגרסטורן- 7.0.
ביום שישי האחרון שזה היום ה-17 למחזור החלו לי דימומים, לא מדטבר בהפרשות, אלא דימום, אומנם פחות ממחזור אבל עדיין מדובר ביותר מהפרשה דמית והיא ניראת במיוחד בניגוב והיא אכן דימום נרתיקי.
היום עשיתי בדיקת דם, כי הרופא חשב שאולי מדובר בבלבול הורמונלי כתוצאה מטיפול של חודש שעבר ( היום ה-19 למחזור) התוצאות הן: E2 526 pmi/L , LH-6.2 IU/L,
פרוגרסטרון: 63.5nmoi/L.
הרופא אמר שזה נראה תקין ליום המחזור שאני נמצאת ולהזריק דקא כרגיל!
* האם זה נראה תקין
* אז מה הם הדימוים? זה נראה ממש דימומים כמו שיש לי לפני המחזור , רק שזה החל מוקדם מאוד!
* האם כדאי להזריק דקא כשיש דימום לא מוסבר?
* האסטרוגן נשאר גבוה, למה?
תודה מראש וסליחה על המגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום 21
פרופ' שחר קול09/12/2007כן, זה הזמן הנכון מבחינה הורמונאלית. הרופא צודק.
מקור הדימום לא ברור - יש לברר.
לשלול מקור מצוואר הרחם.
אולי דימום עקב השתרשות עובר?
האסטרוגן תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
לילוש09/12/2007תודה על התשובה המהירה ...
אני מניחה שלא ייתכן שמדובר בהשרשה- עברו רק שלושה ימים מהביוץ ( יום שני ביוץ וביום שישי דימום)
אני אגש לבדיקה לגבי צווארהרחם, האם בעיות בצוואר הרחם הן קרטיות בהפרייה ( פוליפ בצוואר או דלקות)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול09/12/2007לרוב אין קשר בין בעיות בצואר לנושא הפריון.
בכל מקרה, כל דימום נרתיקי ממקור לא ברור דורש ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
לילוש10/12/2007שלום וערב טוב
היום הייתי אצל הרופא הנשים, הוא עשה לי בדיקה של הצוואר והוא אמר שזה לא נראה כדימום צווארי, למרות זאת שבוע הבא אני אעשה קולפוסקופיה!, הרופא אמר שיתכן דימומים בשלב פוליקולרי בעקבות ביוץ לא תקין, זאת למרות שבדיקות ההורמונים שעשיתי היו תקינות ( כפי שרשמתי בהודעה הראשונה) האם יתכן דימום בשלב הביוץ? אני חייבת לומר שהדימום לא נפסק! הוא עדיין נמשך באותה עוצמה ( פחות ממחזור ויותר מהפרשה דמית, ויוצא בעיקר בעת ניגוב).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטנטן...
לילוש10/12/2007דבר נוסף הוא שבאולטרסאונד לא נצפה נוזל באגן והרירית הייתה 10, לפי בדיקות הדם אני אחרי הביוץ, לא אמור להיות נוזל באגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטנטן..
פרופ' שחר קול11/12/2007ביוץ לא מחייב הופעת נוזל באגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ' שחר קול11/12/2007אם הדימום נובע מתוך הרחם, יש לשקול היסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר פיפל במקום היסטרוסקופיה?
לילוש12/12/2007אפשר גם פיפל? הצילום רחם של תקין, אין עדויות לפולי או שרירן, רק הרירית מחליטה לנשור לה טרם זמנה.
באיזה יום של המחזור כדאי לעשות פיפל? הבנתי שלאחרונה יש הסוברים כי הבדיקה עוזרת בהשתרשות העובר אצל מטופלות פריון, מה דעתך? ואם כן יש שוני בהליך הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
פרופ' שחר קול12/12/2007ניתן לשלב הבדיקות, היסטרוסקופיה כדי לודא שחלל הרחם תקין, ופיפל כדי לודא מבנה היסטולוגי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי09/12/2007
שלום.ביום שישי עשיתי בדיקה בייתית וני בהריון מחזור אחרון 8.11 מתי אני יכולה ללכת לרופא נשים ולדעת שהכל בסדר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 23.12
פרופ' שחר קול09/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים לאחר ביוץאיילת09/12/2007
שלום רב,
בעלי ואני הגענו לטיפולי הפוריות עקב בעיית זרע. לאחר הזרעה עם מעקב מחזור טבעי, הסתבר שהרירית שלי מאוד דקה. במשך 2 הזרעות טופלתי בגונל - הזקיקים היו רבים גדולים ורבים, אך הרירית 4.5-5.5 מ"מ. במחזור טיפולים נוכחי הרופא החליף לי את הטיפול למנוגון. עקב אי הבנה, בפועל לא הזרקתי כמו שצריך את המנוגון. ביום שישי האחרון, לאחר 7 ימי הזרקת מנוגון 75 יח', באולטרסאונד נצפה זקיק יחיד בקוטר 15 מ"מ ורירית בעובי 4.9 מ"מ. בדיקת הדם הראתה E2 1057 pmol/L ופרוגסטרון 7.5 nmol/L. הוסבר לי שהביוץ יהיה כנראה במהלך השישי-שבת ולכן יש לקיים יחסים ובמקביל להמשיך עם המנוגון. היום בבוקר עשיתי שוב בדיקת דם ומעקב זקיקים ובהם E2 925 pmol/L ופרוגסטרון 21.2 nmol/L. לפי מיטב הבנתי, הדבר אומר שאכן הביוץ מאחורי, אך במעקב הזקיקים התגלו 2 זקיקים: 21 ו- 16 מ"מ ורירית בעובי 4.9 מ"מ.
לאחר כל הפירוט הזה..
האם שני הזקיקים האלה יכולים לבייץ למרות רמות הפרוגסטרון הגבוהות?
האם היה זקיק אחד לפחות שבייץ במהלך השישי-שבת?
האם פספסנו את החודש הזה מבחינת הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילת
ד''ר דוד ישי09/12/2007נראה שבייצת. מה שרואים באולטרסאונד אלה כנראה גופיפים צהובים ( זקיקים לאחר ביוץ ) . אם קיימתם יחסים ביום שבת לא פספסתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שעשינו
איילת09/12/2007קיימנו יחסים בימים חמישי, שישי, שבת. אבל מבחינתנו זה שקול למחזור ללא טיפול מאחר ולא הייתה בסוף הזרעה. ומתכתחילה הגענו לרופא הפוריות בגלל בעיית הזרע (מורפולוגיה 2%).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבטן התחתונהשני09/12/2007
שלום,
אני ממש בתחילת ההריון (שבוע 4+ 3 ימים) ואני חשה ביומיים האחרונים דקירות/מתיחות - סוג של כאב עמום בבטן התחתונה, בעיקר בצד השמאלי (הזקיק היה בשחלה השמאלית).
האם התחושות הנ"ל אופייניות לשלב התחלתי זה של ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בבטן התחתונה
פרופ' שחר קול09/12/2007כן, אך רצוי לוודא תקינות ע"י בדיקת אולטרסאונד עוד יום יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
טליה09/12/2007ראשית, תודה על המענה המהיר.
מה אפשר לראות באולטרה סאונד שיכול להעיד על תקינות (או חלילה אי תקינות) של המצב?
(אני בשלב מוקדם מדי מכדי לראות שק הריון - היום אני כ- 12 יום לאחר מועד הביוץ שנצפה בוודאות במעקב זקיקים והבטא שלשום- 36).
שאלה קטנה נוספת - עד איזה שבוע מומלץ להמשיך עם החומצה הפולית? כוונתי רק לכדורי החומצה 0.4 מ"ג, לא בשילוב של ברזל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינות
פרופ' שחר קול09/12/2007אם הבטא שלשום היה 36 הרי יש עוד זמן.
כאשר הבטא סביב 1500 ניתן לזהות שק הריון ברחם. זה שולל בוודאות די טובה הריון מחוץ לרחם.
לגבי חומצה פולית - יש ליטול לאורך כל ההריון, בין אם לבד, או בשילוב ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלחפ09/12/2007
בוקר טוב
הייתי בבדיקה ביום חמישי (ביקורת אולטרסאונד) והכל בסדר גמור , (נמצאת ביום ה- 11 להחזרה) מלבד ציסטה אחת שהבנתי שתיספג עם הזמן.
מחרתיים אני אמורה לעשות בדיקת הריון. (אני בידיים טובות !!!! מטופלת פרטי דרך אסותא).
שאלה נוספת: האם הגיוני שבזמן כזה , לפני תחילת ההריון מתחילה עלייה במשקל? הריונות קודמים (2) בשלב הזה לא עליתי במשקל, אלא להיפך, בשל חוסר תאבון (הריון קודם גם היה דרך טיפולי הפרייה) ובשלב זה (טרם יודעת אם מדובר בהריון) כבר קיימת עליה של קילו- האם זה נובע מצבירת נוזלים בשל ההורמונים שאני נוטלת או ללא כל קשר ? (לא עשיתי שום שינוי בתזונה)
תודה רבה על כל התשובות. וחג אורים שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
פרופ' שחר קול09/12/2007עליה של 1 ק"ג יכולה לנבוע משינויים הורמונליים וצבירת נוזלים עקב כך.
אין לכך חשיבות.
לא צפויה עליה משמעותית במשקל אם את ממשיכה בשיגרת החיים, כולל תזונה מאוזנת ופעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםענת09/12/2007
שבוע טוב לכולם,
אני לפני החזרת עוברים מקבלת תמיכה הורמונלית ואמורה לעשות מיפוי עצם.
האם יש איזו שהיא בעיה לעשות מיפוי עצם בזמן תמיכה או לפני החזרת העוברים או שעדיף לדחות את המיפוי?
אודה לתשובתכם המהירה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
פרופ' שחר קול09/12/2007מציע לבצע המיפוי, בעיקר בשל הסיבה שבעטיה הוא מבוצע.
עדיף לדחות את החזרת העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאונן לפני ההחזרהעינת08/12/2007
שלום
שמעתי היום על שתי נשים שונות שנקלטו להריון במהלך טיפולים
לאחר שאוננו דקות לפני הזרעה או החזרת עוברים. ההסבר שלהן הוא
שהרטיבות יוצרת תנאי היקלטות טובים.
האמת שזה נשמע כל כך הגיוני. אני מניחה שהגוף מייצר חומרים לא סתם לפני ההיקלטות.
האם ידוע לכם על ייתרון באוננות דקות לפני ההחזרה כהכנה של הרחם להיקלטות?
לפני ההשתלה הקודמת שלי, נאמר לי לא לקיים יחסי-מין יומיים קודם
להשתלה. מה הסיבה לכך? והאם זה כולל אוננות?
בברכת שבוע טוב ופורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עינת
ד''ר דוד ישי08/12/2007בלי לטעון שזה לא עוזר, אני רוצה להבהיר כמה דברים. הרטיבות היא בנרתיק. היא עוזרת ליחסי מין אבל אינה רלונטית כאשר מדובר בהחדרת עוברים לרחם. ההשרשה ( ה "הקלטות" ) כמו שאת מכנה
מתרחשת בד"כ רק כ 3 ימים אחרי. אבל יתכן שיש דברים חשובים אחרים שאנחנו לא יודעים ונזק לא יכול להיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)