מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהחסוי02/01/2008
בתאריך 6/12 בוצעה החזרת מוקפאים.
בתאריך 20/12 נעשתה בדיקת דם שיצאה חיובית.
בתאריך 27/12 בוצעה בדיקת אולטרסאונד ונראה שק.
מחר ב - 3/1 יש לי בדיקת אולטרסאונד רציתי לדעת האם בשלב הזה צריך להיות דופק?
אין לי מושג באיזה שבוע אני אמורה להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שש וחצי
פרופ' שחר קול02/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי02/01/2008תודה רבה על תשובתך אך לא ענית לי מחר יש לי בדיקת אולטרסאונד האם בשבוע הזה צריך להיות דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי03/01/2008היום בבוקר לאחר בדיקת אולטרסאונד נצפה דופק ונאמר לי שהכל בסדר ותקין אבל בשעות הצהריים הרגשתי חולשה עם דפיקות לב מהירות ולאחר כמה דקות תופעה זו חלפה האם אני צריכה לעשות משהו בנדון? אני חוששת לשלום העובר שלי האם עלי לעשות שוב אולטרסאונד בשביל לוודא שהכל בסדר אני די בלחץ מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ' שחר קול03/01/2008מציע להתייעץ עם רופא פנימי / קרדיולוג .
אין קשר לשלום העובר, מדובר על שלומך, ובריאותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלטלי02/01/2008
שלום רב
קיבלתי זריקת אוביטרל אתמול בבוקר עם זקיק 20 ורירית תלת פאזית של 8ממ עדיין לא קיימנו יחסי מין. שאלתי האם יחסי מין כ-36 שעות לאחר הזריקה עדיין יכולים להיות אפקטיבים או שפיספסתי גם החודש את חלון ההזדמנויות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום:
פרופ' שחר קול02/01/2008גם אחרי 36 שעות - זה אפקטיבי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות שבוע אחרי השבחהנירה02/01/2008
שלום רב
לפני שבוע עשיתי השבחת זרע
וקיבלתי זריקות גונל ועוד זריקה אחת שאחרי 48 שעות
נעשתה ההשבחה וההזרעה.
היום לאחר שבוע יש לי הפרשות חומות כמו מחזור
האם זה מחזור ? יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות שבוע אחרי השבחה
פרופ' שחר קול02/01/2008יכול להיות שהמחזור יקדים לאחר הזרעה שלא הצליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובה דחוףמיטל02/01/2008
אני אחרי החזרת עוברים וביום השמיני להחזרה היה לי סימן אדום בהפרשה שזה כמו דימום אבל ממש קל,בנוסף יש לי כאבי בטן כמו לפני מחזור וגם כאבים בחזה שזה ממש לא אופייני לכאבי מחזור שלי.רציתי לדעת מה זה אומר והאם יש לי סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחוף
פרופ' שחר קול02/01/2008קשה לדעת מה זה אומר.
רצוי להמשיך בטיפול, ובדיקת דם להריון בזמן שנקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות ביציותענת1102/01/2008
שלום
1. ברצוני לדעת, אם קיימת בדיקה לטיב הביציות של אישה? (לצורך הפרייה והיריון)
2. האם קיימת בדיקת IVM אם כן, אבקש לדעת למי מומלץ לעבור בדיקה מסוג זה?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות ביציות
פרופ' שחר קול02/01/2008לא. ניתן לדעת את טיב הביציות רק כאשר עושים IVF. בדיקות אחרות יתנו מושג עקיף ולא אמין.
IVM אינה בדיקה, אלא הבשלת ביציות בתנאי מעבדה כדי להשיג הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלאירנה02/01/2008
שלום!
האם יש עובי מסויים של רירית לביצוע פיפל?
קראתי שאם יש רירית דקה אסור לעשות פיפל כי זה יכול להרוס עוד יותר - אם זה נכון על איזה עובי מדובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ' שחר קול02/01/2008פיפל מקובל כטיפול בכישלונות חוזרים ב - IVF, שלא על רקע בעיות רירית דקה.
ועם זאת, יש הממליצים על פיפל כטיפול לרירית דקה במאמץ לעודד צמיחה טובה של רירית חדשה.
פיפל המבוצע בעדינות אינו גורם לנזק לרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףדיקלה02/01/2008
יש לי מחר תור להזרעה מחר ב17:30 הרופא רשם לי פרגניל רציתי לשאול באיזה שעה אני צריכה לעשות את הזריקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תור להזרעה
פרופ' שחר קול02/01/2008מציע כבר לקחת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפשרת עובריםלימורי02/01/2008
אני אחרי הפשרת עוברים.
שתי שאלות:
1. האם יש סיכון כלשהו בשתית קפה עם סוכרזית?
2. האם מותר להשתמש בסדין חשמלי?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1: לא, 2: כן, בתבונה...
פרופ' שחר קול02/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול IVF טיבעיחסוי02/01/2008
שלום,
יש לי שאלה לגבי טיפול IVF טיבעי.
רציתי לשאול מדוע לא מקובל לבצע טיפולIVF חצי טיבעי, ז"א טיפול עם כדורים במקום הזריקות?
הבנתי שהכדורים פוגעים ברירית הרחם ולכן נמנעים מטיפול זה. אז מדוע בכלל מטפלים בכדורים כטיפול פוריות רגיל (לא IVF), אם זה הורס את הרירית עבור IVF, מן הסתם שזה הורס את הרירית גם עבור טיפול רגיל.
האם זה רק בגדר של לא מקובל, או שאין רופאים שמבצעים זאת כיום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול IVF טיבעי
פרופ' שחר קול02/01/2008IVF על בסיס איקקלומין נוסה בתחילת הדרך, אך השיטה ניזנחה בשל אחוזי הריון נמוכים.
לדעתי, איקקלומין היא תרופה טובה לבעיות ביוץ מסויימות.
לא תרופה טובה לבעיות פריון אחרות.
יש החולקים על דעה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בעניין
חסוי02/01/2008תודה רבה על התשובה.
אך עדיין נשארתי עם שאלות.
אם הבנתי נכון הבעיה בהשגת ההריון, ולא בהפרית הביציות עצמן.
האם איכות הביציות בעקבות איקוקלומין וכד' נפגע?
אם לא, אז מדוע לא ניתן לבצע שאיבה אחרי איקוקלומין והחזרה לאחר המחזור הבא ללא טיפול.
ובכך גם להגביר את כמות הביציות וגם להשיג יותר עוברים מעובר אחד בטיפול טיבעי?
למשל כשהבעיה היא של זרע בלבד. ולנשים כמוני שמפסידות שנים יקרות בגלל חוסר יכולת לסבול את השפעת הטיפולים והכאבים הכרוכים בזה.
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
פרופ' שחר קול03/01/2008מטרת הטיפולים בהפריה חוץ גופית היא להשיג הריון תקין, ולידה של צאצא בריא.
הסיכויים עם איקקלומין - נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגרסטרוןאורית02/01/2008
שלום רב,
אני לאחר IVF - לתמיכה 1 קרינון ביום
נתבקשתי לבצע בדיקת פרוגרסטרון שבוע לאחר השאיבה?
מהם ערכים נורמליים שמלמדים שהתמיכה מספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי פרוגרסטרון
פרופ' שחר קול02/01/2008ערך הפרוגסטרון שיתקבל מהווה סכום ההפרשה ע"י השחלה, והקרינון.
מאוד קשה לדעת מי תורם מה.
מן הסתם הערך יהיה גבוה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע ובדיקות שלפנידפנוש01/01/2008
ערב טוב דר' קול שאלה ברשותך
אילו בדיקות כדאי לעבור לפני ביצוע תרומת ביצית
אחרי הפלה אחת הריון כימי אחד ושני כישלונות
הניסיון שלנו בתרומה יהיה החמישי במספר
הייתי רוצה לבוא הכי מוכנה שאפשר ואם תוכל לסייע לנו בכך
ועוד שאלה לגבי איכות הזרע
האם עושים בדיקת זרע לפני הפרייה כדי לעלות סיכויים של הפריות
האם יש דבר כזה תרופה לחיזוק איכות הזרע????
מה התוצאות האופטימליות שצריכות להיות לאחר בדיקת זרע.??? תנועה כמות וכו'
מה המספרים הטובים ... תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
דפנוש02/01/2008אודה על קבלת התשובה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קול
כרמית02/01/2008אפשר כבר לדעת באיזה שבוע אני? ממתי סופרים? איזה שבוע כבר צריך להיות דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע ובדיקות שלפני
פרופ' שחר קול02/01/2008איכות הזרע היא די משנית מכיוון שעושים מיקרומניפולציה.
אם היה הריון כימי - זו הוכחה שהזרע עושה את שלו.
מציע לברר הסיבות לכישלונות: מצב הרחם, רירית הרחם, אולי היסטרוסקופיה, צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורחסוי01/01/2008
החודש נטלתי איקקלומין בלבד (ללא אוביטרל) ועברו כבר כמעט 3 שבועות מיום הביוץ המשוער ולא קיבלתי מחזור עדיין. ביום ה14 עשיתי בדיקת בטא שהיתה שלילית והיום עשיתי בדיקה בייתית שגם היא היתה שלילית. מה יכול לגרום לאיחור כזה??? בד"כ המחזורים שלי לא מסודרים אך בכל הסבבים של האיקלומין (ואוביטרל) קיבלתי מחזור מייד לאחר שבועיים. האם בכל זאת יש מצב להריון? מה לעשות עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי01/01/2008מאחר שלא לקחת אוביטרל, לא ברור בדיוק מתי היה הביוץ. אם הביוץ ( שבמקרה הזה הוא טבעי ) התרחש יותר מאוחר אז יש בהתאמה גם איחור בהופעת הוסת או ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי01/01/2008למרות שלא לקחתי אוביטרל, נערך מעקב זקיקים. ביום א' היתה התפתחות וביום ה' נראה כאילו הביוץ כבר התרחש, אז ההערכה היתה כי הביוץ היה בערך ביום שלישי או רביעי. האם ייתכן שלא היה ביוץ כלל למרות המעקב? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת דימום לפני בדיקת דםNARNYA01/01/2008
עשיתי החזרת עוברים ביום ה-24.12.07 היום הופיע אצלי דימום קל ,ההחזרה הייתה ביום ה-20 מקבלת הווסת .האם זה יכול להיות מחזור ... בתודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי01/01/2008לא סביר שזה וסת. לעתים, לאחר החזרת עוברים, יש דימומים קלים בשלב הזה. לפעמים זה קשור בהשרשה של העובר ומרמז על הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיזמון הזרעהמיקה01/01/2008
ד"ר שחר קול שלום רב.
רקע כללי: אנו בני 36, מנסים מזה שלוש שנים להרות ללא הצלחה , עשינו את כל הבדיקות האפשריות מצילום רחם, לפרסקופיה, בדיקות זרע וכו' הכול תקין מעולה "כמו בני 20".
יש לנו ילד בן שלוש מהריון ספונטני. מזה מספר חודשים אני מקבלת זריקות "גונל f " , " אוויטרול" מתחילה כעת מחזור שני של זריקות עם הזרעה.
שאלות:
1. מהם התנאים האופטימליים לביצוע הזרעה? כמה זקיקים ? מה הערך של עובי רירית הרחם?
2. האם יתכן שהמחזור יופיע ביום ה-18 לאחר יום ביצוע ההזרעה? (המחזור צריך להופיע 14 יום לאחר הביוץ). מבחינת הזרקת הורמונים ל-ivf מהו התהליך בקצרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיזמון הזרעה
פרופ' שחר קול02/01/2008רצוי 2 - 3 זקיקים בגודל 17 ממ ויותר, רירית 7 ממ או יותר.
איחור במחזור לאחר הזרעה רומז על אפשרות שהיה הריון "כימי".
האם נבדק בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסתענת1101/01/2008
שלום,
בת 39 פלוס ילד. לאחר החזרת עוברים מוקפאים שלא הצליחה עם הטיפול התומך..
היום קיבלתי וסת לאחר איחור של 6 ימים והמחזור לא חזק בכלל.
ברצוני לדעת:
1. האם אני יכולה להתחיל טיפול כבר במחזור הזה או שעליי לחכות למחזור הבא?
2. האם הכמות המועטה של הדימום (כבר מהיום ה-1) יכולה להעיד על רזרבה שחלתית נמוכה (סובלת משחלות פוליציסטיות). או על משהו אחר?
3. בעבר לא נקלטתי מטיפול של החזרת מוקפאים וגם בטיפול האחרון לא נקלטתי. אני נקלטת רק מטריים. האם אפשר לדלג על שלב של החזרת עוברים מוקפאים (אפילו שיש) ולעבור שוב את התהליך מחדש כלומר: דיכוי, שאיבה וכו'?
אודה לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי01/01/2008אפשר להתחיל במחזור הפשרה חדש באופן מידי ואין צורך לעשות הפסקה של חודש. לא נכון ולא מקובל, פרט למקרים חריגים, להתחיל בטיפול חדש לפני שמחזירים את כל העוברים המוקפאים, גם אם הסיכויי שלהם קטן יותר. אין קשר בין כמות הדימום לאחר מחזור הפשרה ובין הרזרבה השחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)