מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכה בזמן המתנה לבטא ביום צוםד20/08/2020
1. האם מותר לצום בכיפור אחרי החזרת עובר?
(אקח תמיכה דרך הנרתיק)
2. אמורה לקחת כתמיכה 1 אסטרופם 2 מ"ג דרך הפה ואחד אסטרופם 2 מ"ג דרך הנרתיק.
האם בכיפור אוכל לקחת 1.5 אסטרופם דרך הנרתיק כדי להימנע ממים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר20/08/2020אין נתונים בספרות לגבי שאלתך אך לפחות נוזלים לדעתי זה חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה נוזלים חשובים במיוחד בתקופת ההמתנה?
.20/08/2020למה נוזלים בזמן הזה הם חשובים?
האם בגלל ההורמונים שיכולים לגרום להתייבשות ולפגוע במי שפיר ובעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
פרופ` דוד בידר22/08/2020פחות נוזלים לרחם ולעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי מופרש בטא בבלסטו לאחר השרשהשרונה19/08/2020
שלום
הבנתי שבלסטו עד 24 שעות ממהחזרה משתרש
רציתי לשואל ממתי אחרי השרשה מופרש הבטא..?
האם עובר בן 10 ימים ( 5 ימים אחרי שהוא בלסטו)
יכול להפריש בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתי
פרופ` דוד בידר19/08/2020אחרי .9-10 ימים מהחזרת הבלסטו מופיע בטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ימים לוקחים גלולות במינימום ובמקסימום?גולדי19/08/2020
צריכה להחזיר עובר ללא מחזורים.
כמה ימים במינימום לוקחים גלולות כדי להביא מחזור ולבנות רירית עם אסטרופם?
האם לוקחים 21 ימים כמו במחזור רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגלולות יכולות לגרום לציסטה בשחלות?
.19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נטילת אסטרופם להכנת הרירית מצריכה במינימום 10 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ימים לוקחים גלולות ליצירת מחזור באופן מלאכותי ?
.19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
.23/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראי תשובתי להלן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ביצוע פיפל אפקטיבי גם חודש לפני הטיפול?אור18/08/2020
שלום פרופ',
אשמח לשאול האם ביצוע פיפל אפקטיבי ויעיל גם חודש לפני הטיפול או האם כדאי לדחות את הפיפל לחודש הבא? (חודש ההחזרה)
מקווה ששאלתי ברורה :)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם בכלל(בספק אם לביצוע פיפל יש ערך מוסף) חודש לםני הטיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ביצוע פיפל לא יועיל לפחות לא יזיק לדעתך?
אור19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סביר להניח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות עד הופעת מחזור עקב ציסטהאוריאן18/08/2020
שלום. עקב ציסטה הרופא המליץ לקחת שבועיים גלולות עד לקבלת וסת. אני לוקחת חמישה ימים יסמין והיום בניגוב היה הפרשה מעט דמית. האם כדאי להפסיק גלולות כי זה התחלה של מחזור או להמשיך בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הדמם יתעצם הפסיקי בנטילת הגלולה,אם יעלם המשיכי בנטילה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה משלבים בין סוגי פרוגסטרון לנרתיק?ענבר18/08/2020
האם יש מטופלות שלא יגיבו לסוג מסויים של פרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה
פרופ` דוד בידר18/08/2020לא משלבים.
כל סוגי הפרוגסטרון דומים.
יש הנוהגים לשלב וזה גם בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הרציונאל/ החשיבה שבהחלטה לתת רק סוג מסויים של פרוגסטרון או לשלב?
.18/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
פרופ` דוד בידר18/08/2020באופן כללי יש לתת סוג אחד לפי הוראות היצרן.
הרופאים מחליטים איך לתת לפי ניסיונם, מחקרים בספרות וכו׳.
למעשה כל סוג וכל שילוב נותנים אותה תוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לעשות בדיקת קורונה לפני החזרה?חיה17/08/2020
האם במדיקל הרצליה צריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר17/08/2020במדיקל פחות דורגים אך באסותא כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם פרופיל הורמונלי - קבלת מחזור פעמיים בשבועייםנור17/08/2020
שלום.
אני בת 28, נשואה, יש לי תאומים בן ובת אחרי הריון טבעי, מחזור סדיר בדרך כלל אורך המחזור 26 ימי , קיבלתי מחזור בזמן ב2/8 סיימתי את המחזור שנמשך כרגיל 4 ימים (5/8 היה יום אחרון במחזור) התחילו לי הפרשות חומות מתאריך 13/8 שהמשיכו כמחזור נוסף שהתחיל יום אחרי (14/8 יום ראשון במחזור דימום רגיל של מחזור, פעם ראשונה בחיים אני מקבלת מחזור פעמיים בשבועיים) ועדיין אני במחזור, קבעתי תור שהיה אתמול אצל רופאת נשים שבדקה אותי ואגינאלית ובדיקת אולטרסאונד והכל היה תקין, וביקשה ממני לבצע היום בדיקות דם פרופיל הורמונלי (יום רביעי למחזור), ה- FSh יצא מאוד גבוה ממה יכול זה לנבוע ??? מצ״ב תוצאות הבדיקה
Bhcg 0
ESTRADIOL (E-2) 39.1 pg\ml
PROGESTERONE 0.58 ng\mL
LH 7.0 IU\L
FSH 21.28 IU\L
PROLACTIN 14.04 ng\mL
TESTOSTERONE- TOTAL 0.21ng\mL
TSH 1.14 uIU\ml
T4-FREE 14.52 pmol\L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר17/08/2020FSH גבוה מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה.
בגלל שאת צעירה יש לחזור על הבדיקות בנוסף לכל הבדיקות שצריך להפריה חוץ גופית.
כדאי לעשות, לראות תגובה ולשמור עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם פרופיל הורמונלי
נור17/08/2020למה לעשות בדיקות להפריה חוץ גופית אם לפני שנתייתים נכנסתי להריון טבעי של תאומים ? שאלתי למה ההורמון כל כך גבוהה פתאום ? זה אומר משהו על הפוריות שלי כרגע ?אני חושבת על הריון בקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד בידר17/08/2020כדאי לבדוק שוב רמות הורמונים.
כדי לנסות להרות כמה שיוצר מוקדם אם לא הולך 3 חושים יש לעשות הפריה.׳
FSH גבוה יכול לרמז על בעיה בשחלות.
לכן יש לברר עכשיו את העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי fsh 21.28 בגיל 28
נור18/08/2020האם יכול להיות הכל תקין בבדיקה חוזרת המחזור הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בצעי בדיקה ל-AMH שתיתן לך מידע מהימן על הסטטוס ההורמונאלי השחלתי שלך,ניתן לעשותה בכל עת לחא קשר לשלב המחזור בו את מצויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר18/08/2020תמיד כדאי לחזור ואם ההורמון גבוה כדי להזדרז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת מתן אסטרופם בבליעה או בנרתיק - מה המשמעות?גלי17/08/2020
הרופא נתן לי פרוטוקול לאחר מחזור של אסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביום
פעם בבליעה ופעם בנרתיק.
האם זה משנה איך לוקחים?
למה לא רק דרך הנרתיק או רק בבליעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת
פרופ` דוד בידר17/08/2020האסטרוגן לנרתיק מעלה מאוד רמות אסטרוגן , לכן איך שנתן הרופא זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה שקול כמו לקחת 3 אסטרופם בבליעה?
.17/08/2020האם לקיחה בבליעה חודר לזרם הדם?
האם לקיחה דרך הנרתיק מגיע לזרם הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי עדיף לקחת את האסטרופם בבליעה- בוקר או ערב?
.17/08/2020למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
פרופ` דוד בידר17/08/2020זה לא משנה
מה שהרופא אמר לך לעשות זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם 1 אסטרופם בנרתיק שווה לכמה בבליעה (מבחינת הרמה בדם)?
.17/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר17/08/2020לא עושים השוואה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך באה לידי ביטוי הרמה הגבוהה של מתן אסטרופם דרך הנרתיק לעומת מתן בבליעה (דרך הפה)?
.17/08/2020האם הרירית תגדל מהר יותר אם נשים אסטרופם בנרתיק לעומת קצב גדילתה אם ניקח אסטרופם דרך הפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך
פרופ` דוד בידר18/08/2020כאשר שמים אסטרופם לנרתיק , רמת האסטרוגן עולה לערכים גבוהים פי 2 עד 3 , ולפעמים יותר,מאשר לקיחה דרך הפה ,ויש מחשבה שזה יעלה את עובי הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר שמים אסטרופם בנרתיק - האסטרוגן מגיע לזרם הדם ?
.18/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רמת האסטרוגן בדם היא פי 2-3 יותר מאשר בנטילה דרך הפה?
.18/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר18/08/2020משהוא כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה כשלוקחים אסטרופן דרך הפה לעיתים יש כאבי ראש ואילו דרך הנרתיק אין כאבי ראש?
.18/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאס
פרופ` דוד בידר18/08/2020אין הסבר לתופעה.
יתכן ופירוק דרך המעיים ומשם לכבד וכניסה לדם גורם לפירוק החומר ו שפעה על הופעת כאבי ראש בעוד שבנרתיק זה נספג ישר לדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הספיגה דרך הנרתיק יעילה פי כמה ומשיגה רמה גבוהה יותר של אסטרוגן בדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון 8% פעמיים ביום מספיק לתמיכה?ענת17/08/2020
האם מתן פרוגסטרון באמצעות קרינון 8% פעמיים ביום מספיקה לתמיכה?
במה זה תלוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ` דוד בידר17/08/2020תלוי בפרטףוטוקול הטיפולי.
אם קיבלת אוביטרל הרי שלוקחים רק אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לוקחת אוביטרל- מחזור על גלולות בהחזרת קפוא
.17/08/2020לוקחת גלולות לקבלת מחזור ואח"כ אסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביום
עד קבלת רירית טובה ואח"כ מוסיפה לאסטרופם 2 קרינון 8 בלי אוביטרל.
האם הפרוגסטרון מספיק? לא כדאי להוסיף אוטרוגוסטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
.17/08/2020.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר17/08/2020הפרוגסטרון מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תמיכה של קרינון היא כמו של אוטרוגוסטן? אם כן- כמה
.17/08/2020האם תמיכה של קרינון היא כמו של אוטרוגוסטן? אם כן- כמה
קרינון שווה לכמה אוטרוגוסטן במינון 200 מבחינת הרמה בדם שעולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר18/08/2020אוטרוגסטן זה כמו קרינון כתמיכה.
מינונים מקובלים 200-300 מ״ג לנרתיק , שלוש פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם 1 קרינון שקול ל - 200/300 מ"ג אוטרוגוסטן לנרתיק?
.18/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר18/08/2020לא עושים השוואות כאלה.
זה המינונים המומלצים של התרופות הנתנות תמיכה מספקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סטרס וחרדה יכולים להשפיע על כניסה להיריון?נועה17/08/2020
ד"ר שלום רב. אני בת 38, עם 3 ילדים שהגיעו ללא טיפולים כלל (אך מזמן, הקטן בן 6).
לפני כ-3 חודשים עברתי הפלה בשבוע מתקדם. מאז הגיעה הווסת 3 פעמים. בשתי פעמים הופיעה אצלי תסמונת קדם וסתית חזקה. התופעה נמשכה 8-9 ימים והתבטאה בכאבי גב תחתון חזקים, התכווצויות ברחם...
מאז ההפלה רמת הסטרס שלי עלתה מאוד בשל הגיל ובשל החשש מאי הצלחה להרות שוב.
בחודשיים האלו ניסינו שוב על ידי הזרעות על מחזור טבעי שלי (בשל מורפולוגיית זרע נמוכה)
בפעם הקודמת זה לקח חצי שנה.
האם ייתכן כי ישנה בעיה עם הפרוגסטרון שלי בחצי השני של המחזור? ייתכן כי בשל הסטרס והחרדה שלי רמות הפרוגסטרון יורדות משמעותית והורמון הקורטיזול עולה ולכן לא יכול להתאפשר הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטרס
פרופ` דוד בידר17/08/2020אם הרית כמה פעמים אז לא צריך שום הזרעות ואין קשר לפרוגסטרון או קורטיזול.
צריך לאבחן את הבעיה העכשווית שלך ובהתאם לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרס וכניסה להריון
נועה17/08/2020תודה על התגובה.
בפעם האחרונה שהריתי והיתה הפלה (לפני 3 חודשים) הכניסה להריון היתה באמצעות הזרעות כיוון שמורפולוגית הזרע של בעלי 1%.
לפי הרופא המטפל לי אין בעיה. מחזורים סדירים, ביוץ בזמן. הגיל הוא הבעיה העיקרית שלי לא? למה כוונתך בעייה עכשווית שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסורס
פרופ` דוד בידר17/08/2020איך הרית בעבר? לא באופן טבעי?
הבעיה היא לא בזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון והזרעה
נועה17/08/2020הריתי בעבר רק באופן טבעי. אבל הייתי צעירה 24, 28,31. הצלחתי להיכנס להריון מייד. בנסיון הראשון/ שני.
בהריון ה4 שנפל מאוחר נקלטתי לאחר חצי שנה. לאחר הזרעה שניה (או באופן טבעי, אי אפשר לדעת)
אם הזרע הוא לא הבעיה נשאר רק הגיל שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר17/08/2020עדית צילום רחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
נועה17/08/2020לא. הרופא שלי לא חושב שצריך. לדעתך צריך להתעקש על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר17/08/2020חושב שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
נועה18/08/2020תודה על התשובות.
לפי כל מה שכתבתי לך, מה הסיבה שכדאי לעשות צילום רחם? זה מומלץ אחרי הפלה? הרופא שלי טוען שזו פעולה פולשנית שיש לה גם חסרונות והוא ממש לא ממליץ לי, הוא חושב שלפי הנתונים שלי אין צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אינני תמים דעים עם הרופא שלך,יש ערך מוסף לבצע בירור של מצב הרחם והחצוצרות לאחר אירוע טראומטי(ניתוח,גרידה,הפלה)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינות הריון
ורדית לוי28/08/2020פרופ' שלום,
לשמחתי לא היה צורך בצילום רחם כי נכנסתי להריון במחזור הנוכחי (חודשיים אחרי ההפלה בשבוע מתקדם(.
כיוון שחוויתי הריון רק לאחרונה אני זוכרת היטב את התחושות בתחילתו. השדיים גדלו, התנפחו וכאבו מאוד כבר לאחר הביוץ (גם בהריונות התקינים האחרים) כעת אני בשבוע 5 ואין שום תחושות, שום התמלאות. אני חוששת מאוד שזה מעיד על אי תקינות ההריון.
עשיתי 2 בדיקות בטא השבוע (בשני ורביעי) . באחת יצא 773 ובשניה 1900.
רק בעוד שבוע יש לי U.S.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הייתי סומך על תחושות קליניות כאלו או אחרות כמדד לתקינות ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון היסטרוסקופיה אבחנתית ביחס למועד הווסתנטלי17/08/2020
אשמח לעזרתכם בשתי שאלות בבקשה:
מועד הבדיקה -
1. האם כדאי בווסת של החודש הזה או בווסת של חודש הבא (חודש ההחזרה יחד עם נטילת אסטרופם)?
קראתי מצד אחד שעדיף לתת מרווח מההחזרה ומצד שני שעדיף צמוד כי עושים גם פיפל וזה עוזר בהשרשה...
אשמח לדעתכם :)
2. היה להם תור ביום החמישי לווסת או ביום ה-13 לווסת מה עדיף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון
פרופ` דוד בידר17/08/2020היסטרוסקופיה לא עושים בוסת.
היסטרוסקופיה ו פיפל לא עוזרים בהשרשה. אומנם יש כאלה שמאמינים שזה עוזר אך מאוד תלוי מה הבעיה שלך ומה הטיפול שלך.
ולמה את צריכה בכלל היסטרוסקופיה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטלי17/08/2020תודה על התשובה המהירה :)
אין בעיה שידועה לנו.
להיפך רירית תקינה, הורמונים תקינים פשוט נשאר עוד עובר אחד ורוצים לבדוק למה חמש החזרות לא צלחו והיו שליליות.
הרופא אמר שאם אבקש בבדיקה הוא ישרוט האם כדאי לבקש לדעתך והאם השריטה תחזיק גם אם רק חודש אחרי ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון
פרופ` דוד בידר17/08/2020ההיסטרוסקופיה מיותרת.
אפשר לעשות פיפל.
כל הבעיה זה באיכות העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! האם הפיפל יהיה יעיל לדעתך גם חודש לפני ההחזרה? או שחייב באותו חודש של ההחזרה?
נטלי17/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר17/08/2020חודש קודם לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בוטוקוס בתחילת הריון האם מותר?ליז17/08/2020
שלום האם מותר לבצע טיפולי בוטוקוס בתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר17/08/2020אסור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לאחר הזרקת גונאל ומעקב זקיקיםשירה17/08/2020
שלום רב,
פוליציסטית, התחלתי להזריק גונאל, 8 ימים ראשונים מינון 50 ועוד 3 ימים מינון של 62.5
אתמול במעקב זקיקים התקבלו התוצאות הבאות:
זקיק מוביל של 16.5
ועוד 3 זקיקים בגודל 12.5
ועוד 2 בגודל 11
עובי רירית - 8.6
בדיקת דם:
E2 701
Progesterone קטן מ2
LH 8.6
הרופא ביקש להמשיך להזריק עוד יומיים גונאל 62.5 וביום השלישי אוביטרל
(אנחנו לא עושים הזרעה אלא יחסים)
מספר שאלות ברשותך
1) האם רמת ה-E2 לא נמוכה מידי? הרי יש מספר זקיקים של 12 ועוד אחד של 16.5 מרגיש לי שיש שם בעיה עם האסטרדיול והיה אמור להיות מעל 1000
2) בבדיקת דם כמה ימים לפני ה-LH היה 11 והפעם ירד ל8.6 - יש סיבה לדאגה?
3) מתי מומלץ לדעתך לקיים יחסים? יום לפני האוביטרל וביום של הזריקה עצמה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ` דוד בידר17/08/2020הוראות הרופא שלך הן בסדר גמור.
הה אסטרדיול בסדר ו ל LH אין שום חשיבות כאשר עודים זריקות ביוץ.
היות והביוץ מתרחש בין 36-40 שעות אחרי אוביטרל אז תעשו את החשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אקמול פוקוס במקביל לאסטרופם עקב כאב ראששלי16/08/2020
שלום.
אני נוטלת שני כדורי אסטרופם ביום וזה עושה לי קצת כאבי ראש.
האם ניתן לקחת אקמול פוקוס במקביל או שזה מתנגש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר17/08/2020אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)