מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הבדל בין דימום השתרשות לווסתרומי12/08/2020
שלום רב,
פרופסורים יקרים אשמח למענה על שתי שאלות בבקשה שאינני מבינה -
1. כיצד אני יכולה להבדיל בין דימום השתרשות לווסת?
מה הסימנים שמראים שזו ווסת?
2. במידה וזו ווסת האם היא שוללת היריון לחלוטין מכל הניסיונות והיחסים לפני הווסת או שיש מקרים שעל אף קבלת ווסת (דימום) היה היריון?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל
פרופ` דוד בידר12/08/20201.אין דימום בזמן השתרשות , ואם מיחסים דימום קל באמצע החודש להשתרשות הרי שמדובר בכתם בלבד.
2.דימום וסתי הוא דימום עם דם רב שכל אישה מכירה אותו היטב.
אם זה וסת אז קיום יחסים סביבו זה לא מביא להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדייקת את השאלה בבקשה
רומי12/08/2020לא התכוונתי ליחסים סביב הווסת התכוונתי האן ניסיונות שעשינו לאחר הביוץ , או קיום יחסים שבוע לפני הווסת,
האם בוא הווסת מבשר שבטוח אין היריון ?
או שיש מקרים שיש היריון על אף בוא הווסת ?
מודה לך על המענה הסבלני והמקצועי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
פרופ` דוד בידר12/08/2020כאשר יש וסת לא יכול להיות הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור עוד שאלה קטנה בעניין זה
רומי12/08/2020שמעתי על נשים שבאופן נדיר היה להן היריון למרות שקיבלו מחזור ודימום אינטנסיבי.
האם זה יכול לקרות גם במקרה שלי למרות שהבטא הייתה שלילית ביום קבלת הווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור
פרופ` דוד בידר12/08/2020אני לא שמעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי. תודה רבה. יש בדיקה כלשהי שמוודא שזו אכן ווסת?
רומי12/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר12/08/2020דם לאסטרוגן ופרוגסטרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם צריכים להיות נמוכים בשביל להעיד על ווסת? מבינה נכון?
רומי13/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת אוביטרל מוקדם כיצד זה משפיע על הזקיק?אניאני12/08/2020
רציתי לשאול מה קורה לזקיק בגודל 13 מ"מ כשמוזרק אוביטרל? האם לא יתרחש ביוץ באותו החודש או שהגוף "יתעלם" מהזריקה ויתקיים ביוץ במועדו "הרגיל" ללא הזריקה (מעליית ה-LH באופן טבעי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת
פרופ` דוד בידר12/08/2020במקרה כזה הזקיק בגודל 13 יתמוטט ולא תצא ביצית ראויה להפריה אך רמות פרוגסטרון יעלו.
זה לא ביוץ אחא תהליך שנקרא לוטאיניזציה מוקדמת כלומר הזקיק רוה מוקדם את הורמון הביוץ ומתמוטט עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אניאני12/08/2020הבנתי תודה. האם המחזור יגיע שבועיים אחרי ההזרקה כמו במצב שהתקיים ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
פרופ` דוד בידר12/08/2020יגיע דימום קל בין 5 -12 יום אחרי הזרקת אוביטרל אך לא תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אניאני12/08/2020אתה מתכוון לדימום שהוא בנוסף למחזור? לא ככ הבנתי מתי הווסת אמורה להגיע במצב כזה
פרופ` דוד בידר12/08/2020אין כללים, אם ניתן אוביטרל על זקיק 13 דימום יכול לבוא בזמנים לא צפויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי תודה רבה
אניאני12/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאיבות וביציות לא איכותיות, מה ניתן לעשות?מירית12/08/2020
שלום,
עשיתי עד כה 2 שאיבות ששאבו סה"כ 28 ביציו
ומתוכם רק שתי החזרות טרי באיכות סבירה..
כל השאר לא טובים לפח!
עשיתי שוב שאיבה... שאבו 14
והרופא לוחץ לעשות החזרה של 5 ולא להקפיא ביום שלוש.
אני מפחדת להשאר בלי כלום ושביום חמש ימותו העוברים ויהיו באיכות לא טובה...
בחיים לא היה לי בלסטו ולא קפוא, יש שם רק 4 ניראים סבירים..
מה לדעתך לפי מצבם יהיה עד יום חמש? יום שישי.. בבקשה אני אובדת עצות ומפחדת..
שלחתי דוח... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
פרופ` דוד בידר12/08/2020איכות העוברים לא טובה
תחכי ליום 5.
הבעיה , נראה לי, בפרטוטקול הטיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בהחזרת קפוא על בסיס הורמונליטלי12/08/2020
האם בהחזרה על בסיס הורמונלי (אסטרופם ביום ה-3 לווסת, דופסטון ואנדומטרין)
קיום יחסים בנוסף יכולים גם הם לגרום להיריון?
אם האסטרופם מונע מהזקיקים לגדול. זאת אומרת שאין ביוץ ולא יכולה להיות הפרייה טבעית בתקופה זו? אותו הליך של גלולות למניעת היריון בעצם?
אני מבינה נכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ` דוד בידר12/08/2020במתן אסטרופם אין ביוץ, לרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
טלי12/08/2020אני לא מבינה מה זה אומר אין ביוץ חחחח
לאן הוא נעלם? מה קורה בהחזרה על בסיס הורמונלי לא בדיוק הצלחתי להבין
אשמח שתסביר לי בבקשה מה עושים בעצם ההורמונים בהחזרה כזאת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר12/08/2020כאשר לוקחים אסטרופם זה מדכא FSH ו LH, כך שהורמוני הביוץ לא פועלים ולא גדל זקיק ואין יציאת ביצית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אנטי די וסקר נוגדנים בשבוע 28דנה12/08/2020
שלום וברכה.
בהיריון הראשון נעשה סקר נוגדנים (שיצא תקין) ורק אחרי הלידה קיבלתי אנטי די
הריון שני שבוע 6 דימומים קיבלתי חיסון אנטי די
עכשיו צריכה לקבל עוד חיסון אנטי די בשבוע 28 (כרגע 24)
האם זה בסדר? שרק עכשיו אני אעשה שוב סקר נוגדנים?
ואם איך שטופלתי הייתה הגנה מספקת עבור העובר שלא יתפתחו נוגדנים?
אשמח לעזרה, מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר12/08/2020זה בסדר וכנראה לא תהיה בעיה של נוגדנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל כתמיכה ובדיקת דם לבטאSharona11/08/2020
היי,
החזרה לפני שבוע וחצי ביום ראשון.
ביום שני הזרקתי אוביטרל כתמיכה וביום שישי הזרקתי עוד אוביטרל.
אמורה לעשות בדיקת דם לבטא בשישי הקרוב
(שבוע אחרי האוביטרל הראשון)
האם זה מוקדם מדי לאחר הזריקה האחרונה ובדיקת הדם יכולה להראות בטא בגלל האוביטרל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
Sharona11/08/2020הרופא אמר לי לקחת אוביטרל אחד יום לאחר ההחזרה והשני בעוד חמישה ימים
ההחזרה הייתה ביום ראשון , את הראשון הזרקתי ביום שני ואת השני הזרקתי ביום שישי בבוקר
עכשיו אני חושבת שאולי הייתי צריכה להזריק את השני ביום חמישי
האם יש לזה משמעות ?
החזירו לי עובר בן יומיים ואני מניחה שאם הייתה השתרשות היא הייתה צריכה להיות ביום חמישי ולכן הזריקה של יום שישי כבר לא רלוונטית .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ` דוד בידר12/08/2020בדיקת הבטא לא תראה שאריות אוביטרל.
הזרקת אוביטרל כתמיכה אפשרי לקחת כפי שלקחת.
אין משמעות לתזמון מדוייק של האוביטרל ואני בכלל חושב שזה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבות והחזרה אחת של חמש מאשר עוברים של שלושעומר10/08/2020
שלום,
במידה ועברתי שתי שאיבות ששאבו יפה ומספר הפריות יפות, אבל שום מוקפאים לא היו ולא יום חמש... (החזרה אחת סה"כ לכל שאיבה)
ואז שאיבה שלישית הרופא (החדש) מתעקש לגדל הכל לחמש...
בטענה שיותר סיכוי טוב ובגלל שאני צעירה (28)
עדיף לגדל לחמש ועדיף החזרה אחת של חמש מאשר כמה עוברים של שלוש שסתם לא יצא מזה כלום...
אין לי קפואים ולא איכות הכי טובה...
(בעיה זרע מורפולוגיה 1)
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גישתו של הרופא הנוכחי מקובלת מאוד על מנת לברור את העובר הראוי להחזרה ולהעדיף עובר שהבשיל ליום 5 וכמו שנאמר ללא סיכון פחות סיכוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
השואלת11/08/2020תודה על המענה.
אבל אצלי פשוט אין קפואים בכלל רק החזרה לכל שאיבה.למרות גילי הצעיר.
וזה מסכן אותי להשאר בלי החזרה .
עובר שלא גדל לחמש , אבל גדל ליום 3 בצורה תקינה, האם בהכרח לא יתפתח ברחם לעובר תקין ביום שלוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להתחיל סבב עם ציסטות?נועה10/08/2020
שלום. היום זה היום השני למחזור. יש לי ציסטות מטיפול קודם בגלל שלא הייתה בסוף שאיבה. האסטרדיול אתמול היה 2200.
האם ניתן להתחיל סבב עם ציסטות? זה לא יפריע לטיפול? בעיקרון אמורה להזריק היום אלונבה ורציתי לשמוע עוד חוות דעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף לאפס את השחלה ניתן לעשות זאת בפרק זמן קצר באמצעות גלולה למניעת היריון ולהתחיל מייד עם הפסקתה בעת הופעת הדימום מחזור טיפולי חדש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נועה17/08/2020כמה ימים צריך. לשתות גלולות בכדי לטפס את השחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
?17/08/2020.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן לקחת אסטרופם לאחר שאיבה?ירדנה10/08/2020
שלום, בוקר טוב.
תודה על המענה!! אתמול כתבתי שעברתי שאיבה שבו שאבו 14 ביציות ומשום מה קיבלתי קבותריים.. (אסטרדיול כולה עשר אלף וקצת.. )
הרופא אמר שלא צריך לקחת אסטרופם אבל משאיבות שעברו אני רגילה לקחת פעמיים ביום עד הבטא.
(יש לציין שגם הרירית די צריכה תמיכה אחרי גרנדה שעברתי ירדה באופן ניכר)
אם בכל זאת אקח האם יש השפעה שלילית?
(קיבלתי נרות לתמיכה בלבד)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר10/08/2020לא צריך אסטרופם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת למה?
השואלת10/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
פרופ` דוד בידר10/08/2020אחרי שיש לך 10000 אסטרוגן את צריכה עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן קבותריים לאחר שאיבת ביציותהשואלת09/08/2020
שלום פרופ'!
אני אחרי שאיבה של 14 ביציות..
ולא הבנתי למה נותנים קבותריים אחרי שאיבה של 14.?
היה לי שאיבה של 20 ולא קיבלתי
האם יכול להיות קשור ל אסטרדיול?
ל שאיבה של 14 היה אסטרדיול 10300
ול 20 ביציות היה שאיבה של חמש אלף..
תודה רבה.. ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל 20 ביציות אסטרדיול של חמש אלף
מתקנת09/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבותרים
פרופ` דוד בידר10/08/2020התרופה ניתנת במחשבה של מניעת גירוי יתר.
יש רופאים שמשתמשים בתרופה זו .
יש דרכים יותר טובות למנוע גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון ותמיכה ביום ההחזרהנטע09/08/2020
היום החזרה של עובר יום 5
פרגסטרון 41
E2 1325
הרופא אמר שבינתיים לא ממליץ על תמיכה -טבעי
האם הפרוגסטרון לא נמוך?
ואם אקח prontogest. האם יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר10/08/2020אם ההחזרה על מחזור טבעי אזי רמת הפרוגסטרון שלך בסדר ולא חובה תמיכה.
פרונטוגסט מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת אסטרדיול אחרי החזרת בלסטושיר09/08/2020
8 ימים אחרי החזרת בלסטו אסטרדיול שרמתו 400 האם זה מבשר על קרבת הווסת? בטא שלילית... או שאין קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה
פרופ` דוד בידר10/08/2020תלוי מה הפרוטוקול, האם החזרה טריה או קפואה ומהי רמת הפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דקפפטיל מונע גירוי יתר?שירי08/08/2020
שלום, שבוע מבורך!
אשמח לכמה שאלות
1) אם אסטרדיול טיפה ממש מעל עשר אלף ולקחתי אוביטרל שלם ו-2 דקפפטיל, האם הדקא מונע גירוי יתר?
2) בראשון יש לי שאיבה ובשבת בבוקר לקחתי אובטירל, לאיזו מספר רירית להתייחס לזו שיצאה ביום שישי או של זו שאראה מחר בראשון ביום שאיבה??
הבנתי שבזמן האוביטרל חשוב שתיהיה רירית טובה.
שבוע טוב תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר09/08/2020ברגע שנלקח האוביטרל יכול להתפתח גירוי יתר.
אם לוקחים רק דקפפטיל לביוץ אין גירוי יתר.
הרירית הנחשבת הינה זו שלפני מתן האוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המטרה לקחת אוביטרל לפני ביוץ קרוב?נועה08/08/2020
ד"ר שלום רב.
לפני מספר ימים עשיתי בדיקות דם לאיתור ביוץ והערכים האחרונים שהתקבלו הם:
LH - 41
Progesterone - 2.09
Estradiol-1106
באותו יום בצהריים הייתי אצל הרופא שעשה מעקב זקיקים והזקיק המוביל היה 19.
הבנתי ממנו שאני ממש לפני ביוץ.
הרופא ביקש שאקח אוביטרל (המחזורים שלי טבעיים) ואחזור למחרת לבצע את ההזרעה (עקב בעיית זרע של בעלי... מורפולוגיה נמוכה)
לא הצלחתי להבין מהרופא מדוע לקחתי אוביטרל. מקריאה מרובה הבנתי כי הערכים מעידים על ביוץ קרוב ממש, מה שאומר שה-L.H החל כבר לעלות באופן ספונטני ולאוביטרל במקרה כזה אין השפעה וביוץ יחל לבד.
כיוון שחששתי שהאוביטרל כן ישפיע וביוץ יחל רק עוד 36 שעות הלכתי על דעת עצמי להזרעה נוספת יומיים לאחר מכן.
הייתי מעוניינת לדעת מדוע היה עליי לקחת את האוביטרל?
לא היה כדאי שאת ההזרעה אעשה באותו ערב שבו נראו הערכים בבדיקת הדם וב- U.L?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר09/08/2020לפי ערכי ה LH ,הביוץ שלך היה יומיים אחרי עלית ההורמון.
יש רופאים שנותנים אותו על מנת לתזמן הזרעה.
את ההזרעה כדאי לעשות יומיים רצוף מהבדיקה שעשית או יום כן יום לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל לפני ביוץ קרוב
נועה09/08/2020תודה על תגובתך.
מנסה להבין את דבריך.
אם כך האוביטרל לא היה מיותר? הביוץ לא החל באופן ספונטני אחרי נטילת האוביטרל?
עשיתי את ההזרעה בימים חמישי ושישי, כאשר הבדיקה הייתה ברביעי בבוקר. זה בסדר מבחינת הזמנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
פרופ` דוד בידר09/08/2020זה בסדר.
האוביטרל לא יזיק אבל יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה לבנה מייד לאחר טיפול החזרהSharona08/08/2020
היי,
אני יודעת שהסיכוי שעובר שהוחזר לרחם ייפול לאחר ההחזרה הוא קלוש או לא קיים. בכל זאת אשמח להסבר: כעשרים דקות לאחר החזרה (לא נחתי לאחר ההחזרה אלא הייתי עסוקה בסידורים של השחרור) ניגשתי לשירותים ״לשחרר״ את השלפוחית, וללא מאמץ נזל משהו מעין לבן קצת אטום במרקם לא ממש נוזלי.
האם זה יכול להיות הביצית שהוחזרה? ואם לא אז מה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר
פרופ` דוד בידר09/08/2020החומר הלבן יכול להיות מהפרשות הנרתיק, או מג׳ל מריחה על המכשיר או שאריות מתמיכת הפרוגסטרון, אם שמת בנרתיק.
אין לזה קשר לעובר לביצית המופרית שהוחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)