מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בהריון שבוע 7 הזרקתי בטעות אובריטרל במקום כוריגון 5000. האם מזיק?הילה01/01/2020
מודאגת . הרופא של הפלות חוזרות נתן לי כוריגון 5000 להזריק יום כן יומיים לא. אמר שזה כמו בטא . ואני טעיתי והזרקתי אורביטרל עד כמה זה מסכן את ההריון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון
פרופ` דוד בידר01/01/2020לא יסכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי ללא בדיקת סקירה מוקדמת ושקיפות עורפיתחיה31/12/2019
היי אני בקופח מכבי עשיתי בשבוע שעבר חלבון עוברי והאחות ביקשה שאביא לה בדיקת סקירה מוקדמת ושקיפות עורפית לא היה עליי .האם יכול להיות שבגלל זה התשובה עדיין לא מגיעה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
פרופ` דוד בידר01/01/2020לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה וסחרחורות בגיל המעבר, דימום בשכחת כדוראנבלה31/12/2019
שלום רב,
אני לוקחת אביאנה מספר חודשים, בערך חצי שנה, התסמינים של גיל המעבר עברו והכדור אכן עשה לי טוב, אבל אני מרגישה מדי פעם סחרחורות, כמה פעמים בחודש ולפעמים בשבוע, ואם אני שוכחת לקחת כדור או שניים אני מקבלת סוג של דימום הדומה לסוף מחזור, זו יותר הפרשה מאשר דימום דמי.
הגינקולוגית שלי אומרת שזה בסדר וזה תופעות לוואי ידועות. אבל אשמח לדעתכם. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגניקולוגית שלך צודקת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא אמור לעבור?
אנבלה31/12/2019הסחרחורות לא יעברו מתישהו? או יש טיפול אחר שיש לו פחות תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי היריון כימירוני31/12/2019
היריון כימי.
4 ימים אחרי הפסקת התמיכה הגיע דימום, במקביל הבטא התאפסה.
האם מדובר במחזור? הוא שונה ממה שאני מכירה בד"כ.
התחיל בכמה שעות של דימום כבד כולל קרישי דם (סליחה על התיאור), ובהמשך נחלש - מדי פעם יש דם בניגוב, כתמים על הפד...
בבדיקת דם שעשיתי התקבלו הערכים האלה:
Estradiol קטן מ - 100
Progesterone 1.6
LH 2
האם הערכים מתאימים לתחילת מחזור?
אני אמורה להתחיל סבב חדש במחזור הבא, אז מנסה לסדר לעצמי את הספירה עד כמה שניתן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסותכם
רוני01/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למעשה עם הופעת הדימום המצב משווה למחזור(גם לפי הערכים ההורמונאליים)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריון פס אחד ובדיקת ביוץ שני פסים חזקיםתמר31/12/2019
אני האיחור 7 ימים הווסת בדיקת הריון פס אחד בדיקת ביוץ 2 פסים חזקים ממש. איך מצב כזה קורה ?? ומה ניתן לעשות על מנת לקבל וסת ??! מעולם לא קרה לי .. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור
פרופ` דוד בידר31/12/2019לא הבנתי למה את מתכוונת ;איך קורה מצב כזה.
אם את בהריון אז לא מקבלים וסת.
את שואלת איך נוצר הריון?
בשלב ראשון תעשי בדיקת דם להריון.
אם הבדיקה תהיה חיובית אסביר לך איך זה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח לא הבנת את דבריי אסביר
תמר31/12/2019שאלתי איך קורה שאין לי וסת 7 ימים . בדיקת הריון ביתית שלילית. בדיקת ביוץ חיובית ממש. האם יכול להיות מצב של lh גבוה ללא הריון? מחר אבצע בדיקת דם תודה אעדכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח
פרופ` דוד בידר01/01/2020אני לא יודע מה עם הבדיקות שעשית ולכן נראה בבדיקת הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון נקלט וכל הזמן דימומיםרויטל31/12/2019
שלום פרופסורים,
אני בשבוע 8+2 לאחר החזרה כפולה. נצפה עובר אחד תואם לשבוע.
לוקחת 3 אנדומטרין, 3 אסטרופם ופרונטוגסט כל יומיים
מתחילת ההריון, כל הזמן יש לי דימומים, רובם חומים ועל מקל התמיכה, אבל לעיתים יש גם דימום אדום ומאוד נוזלי ואז פוסק. ממה נובעים דימומים אלו? למה הם לא מפסיקים כשהעובר תואם ויש דופק?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר31/12/2019צריך להיבדק , בדיקה גינקולוגית, על ידי הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני פסים בבדיקת ביוץ יכולים להיות היריון?תמר31/12/2019
ראיתי שכתבת ש 2 פסים בבדיקת ביוץ מתמשכים ייתכן הריון . שאלתי איך בדיקת ביוץ יכולה לזהות הריון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור
פרופ` דוד בידר31/12/2019בדיקת הביוץ בודקת את רמת הורמון ה LH, שזהה במבנהו להורמון ההריון וגם להורמון האוביטרל שגורם לביוץ.
לכן, כאשר יש איחור בוסת ופסים בבדיקה הביתית, זה מראה על אותו הורמון, ולכן יש סיכויים גדולים שזה הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופית בגישה אבדומינליתLee29/12/2019
היי דוקטור מספר שאלות לי אליך...
מתחילה ivf באסותא ...
אך יש בעיה אני בתולה ... האם מעקב זקיקים ניתן לבצע בגישה אבדומינלית?ובנוסף לגבי ההחזרה? אפשרי בהרדמה?
אני נורא חוששת להתחיל בתהליך ולהתקל בקשיים בדרך שהרופא למשל לא יסכים לעשות לי את המעקב לא דרך הנרתיק
אודה לך מאוד על תשובה... המשך שבוע מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לעקוב גם דרך הבטן,אולם הרזולוציה של הבדיקה פחותה דבר העלול להפחית את יכולת ההערכה של מצב הזקיקים,ניתן לבצע החזרה בהרדמה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה חוץ גופית
Lee30/12/2019היי זו שוב אני
אז מה שאתה אומר בעצם זה שאם המעקב יהיה בטני זאת תהיה ממש בעיה? ואם אני אשתה הרבה מים ? האם ישמעת כבר על מיקרים כאלה או שאני היחידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכירה
דקלה30/12/2019במעקב זקיקים צריכים להיות מרוקנים משתן, גם בשאיבת ביציות, בהחזרה ההיפך. אני מכירה מישהי בול כמוך. הייתה עושה מעקבים בגישה בטנית והחזרות בהרדמה. היא נכנסה להריון ממש בטיפול ראשון/שני. למיטב ידיעתי, ככל שיותר רזים בבטן ניתן לראות טוב יותר (אבל עדיין לא כמו בגישה הפולשנית).
כמו שפרופ׳ אשכנזי כתב, זה אפשרי אבל המעקב של הזקיקים הוא פחות מדויק כפי שמתקבל בגישה הוגינאלית. אני אישית לא הייתי מעוניינת לעבור מעקבים לא מדויקים, זה יכול להשפיע על כל הטיפול והצלחתו ובסופו של דבר זה מה שאת רוצה: להצליח בטיפול וללדת.
דבר חשוב, תחשבי על זה שאם בבוא הזמן בעתיד את לא מעוניינת בניתוח קיסרי את תצטרכי ללדת רגיל (קרם הבתולין יבקע). מעבר לכך, עד שהאפידורל ניתן וגם לאחריו מרגישים כאבים, ולכן אני הייתי ממליצה שתתחילי לתרגל מעכשיו מעקבים בגישה הואגינלית, שחרור הנרתיק והרפייתו.
בנימה אישית: הגעת להחלטה לפנות להפריות, תעשי הכל כדי לגרום לטיפול להצליח ותוותרי על מה שעלול להכשיל.
לא רופאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה חוץ גופית
Lee30/12/2019היי קודם כל תודה רבה על התשובה ...
המצב שלי מאד מורכב...
אני בתולה
כבר ניסיתי בעבר בדיקה כזאת אך הרופא החליט באמצע לעבור לבדיקה הרגילה הוא הבין שזה פשוט כואבלי אולי בגלל היותי בתולה ובגלל בעיה שיש לי עברתי ניתוח להסרת חצוצרה וקרן רודימנטרית המצב שלי לא פשוט וגם המנתח כתב שעם מעוניינת בהריון אז אופן היילוד המומלץ הוא בניתוח קיסרי
והרופא הבנתה או ישר לivf בעקבות המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב
פרופ` דוד בידר30/12/2019אין שום בעיה לעשות מעקב דרך הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה חוץ גופית
Lee30/12/2019תודה לך על המענה המהיר פרופ' דוד בידר היקר
י'ש כאלה האומרים שצריך לשתות הרבה מים לפני ויש כאלה שלא מה הנכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה
פרופ` דוד בידר30/12/2019הרופא יכול להתחיל את הבדיקה ואם רואה טוב אז בסדר ואם לא יכול לבקש למלא שלפוחית.
לפעמים אנחנו שואבים זקיקים דרך הבטן במקרים שאין גישה טובה מהנרתיק או שהשחלות גבוהות מאוד.
רופא שעושה שאיבות ימצא את הזקיקים דרך הבטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת בזמן היריון שבוע 17נירה29/12/2019
היי אני שבוע 17 עד עכשיו לא התחסנתי וגם אם אתחסן עכשיו עד שאפתח נוגדנים יהיה קצת לפני פברואר . החלטתי לא להתחסן נמנעת מלהיות ליד אנשים ואם יש לידי אנשים אני מוגנת . מצרפת תמונה של המסיכה שאיתה אני נמצאת. וככה גם בעבודה למרות שאני במשרד רק עם אישה אחת. מקפידה לא לגעת בשום חפץ ללא כפפות. שומרת על היגיינה. ושוטפת הרבה ידיים. עכשיו שןאלת מבחינת חיידקים באויר אשמח שתסתכל בתמונה שצירפתי ותגיד לי האם באמצעות המסיכה הזאת אני מוגנת. וגם בהקשר של כל התיאור שלי.
להבנתי כל הבלאגן הזה אמור להסתיים בסוף פברואר אני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יותר פשוט להתחסן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים
נירה30/12/2019אני פוחדת להתחסן בהיריון.
אפשר מענה על השאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא מוגנת כל עוד העיניים חשופות
סיגל30/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה קשור לעיניים
נירה30/12/2019איך זה קשור לעיניים זה מחלה שנדבקים בה דרך דרכי הנשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובתך פרופסור בידר! על ההודעה.
נירה31/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחסן
פרופ` דוד בידר31/12/2019הדבקות בשפעת יכולה לקרות בכל עונות השנה, אך יותר לקראת החורף.
יש להתחסן בהריון, ואין שום סיבוכים מהחיסון.
לא יעזרו שום אמצעי הגנה, אחא אם יכניסו אותך למתקן ששומר על הסטריליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסוןןןןןןןן
נירה31/12/2019וכל שפעת חייבת להסתבך? נניח נדבקתי חס וחלילה ממישהו שחלה אבל בשפעת ממש קלה . אז זה אומר שגם אצלי זה יהיה קל או שבגלל שאני בהיריון זה מסוכן לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההסתבכות היא אינדיווידואלית לחא קשר ממי נדבקת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון טבעי בגיל 44 שבוע 4 האם אפשר להמתין לבדיקת דופק?מיה29/12/2019
חג שמח פרופ' מסתבר שאני בהריון. הרופאה אומרת להתחיל פורגסטרון בגלל הגיל אכן?< האם אפשר להמתין עד בדיקת דופק ללא בדיקות דם?? מעוניינת לטוס בחודש הקרוב. ובפברואר יש לי תור. איך ניתן לדעת אם זה הריון חוץ רחמי או כימי ?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט ניתן לזהות החל משבוע 5 היריון תול רחמי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צפויה להסתיים מגפת השפעתרעות28/12/2019
מתי צפויה להסתיים מגפת השפעת? פברואר מרץ?
לפי הערכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בד״כ לקראת האביב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הפלה עם ציטוטקSharona28/12/2019
שלום,
אני 3 שבועות אחרי הפלה עם ציטוטק ( שבוע 7 עובר שהפסיק להתפתח)
ב 8.12 קיבלתי ציטוטק
ב 11.12 התחילו דימומים שהפסיקו ב 15.12
ב 12.12 הייתי באולטרסאונד שם נאמר לי שהרחם התרוקן ונשארו קצת קרישי דם.
מה 15.12 היו הכתמות חומות קלות לסירוגין , היו ימים שהיה ממש כתם בודד.
ב 23.12 , השבוע, ההכתמות החומות גברו והיו יומיים של מעין דימום חלש ולאחר מכן עד היום יש שוב רק הפרשות חומות ברמה בינונית חלשה , זה לא דימום זה יותר סמיך וחום
אני לא מצליחה להבין האם זה מחזור וככה הוא צריך להיות או שעדיין זה דימומים של ההפלה ? ואם זה לא מחזור האם זה תקין ששלודה שבועות אחרי עדיין יש את זה למרות שאמרו לי שהרחם התרוקן ?
אני ממש מבולבלת ובגלל שאני בטיפולי ivf למחזור יש משמעות כדי לחזור לטיפולים ....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי בדיקת ביטה לראות אם אכן הרחם התרוקן מהתוכן ההריוני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין מנסים בגיל 45אלון28/12/2019
שלום לכם.
גיל האישה 45 ועוד חודשיים,ולמרות הסיכוי הקלוש מאוד עדיין מנסים.
תזכורת-fsh לפני חודשיים היה 8,ולפני 5 חודשים היה הריון טבעי מפתיע קרוב לוודאי כימי שהבטא המקסימלית שנידגמה בו היתה 248.
לפני חודשיים עשינו תהליך אחרון עם רופא(מעקב,אוביטרל ותמיכה)ובתהליך הזה הביוץ היה בערך 9 ימים מהתחלת המחזור.
המחזור האחרון היה בן 23 ימים.
בהתחשב בנתונים אלה-באיזה יום של המחזור הנוכחי שהתחיל לפני יומיים כדאי להתחיל יחסים ובאיזה יום לסיים?
הערה-לא משתמשים במקלוני ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת יום 8-10 למחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים ביום ה-12
אלון07/01/2020בהמשך ל"עדיין מנסים בגיל 45"ובהמשך לתשובה-
היו יחסים באמצע יום 7,בחצי השני של יום 8 ובחצי הראשון של יום 10
ויש חלון הזדמנויות ליחסים גם בחצי הראשון של יום 12.
אם המטרה היא רק לנסות ולהשיג הריון-האם יש עוד טעם ביחסים כאמור בחצי הראשון של יום 12 או שזה מיותר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יכול להזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר ותבחין משולשדקלה27/12/2019
חנוכה שמח,
שבוע 18 עשיתי אתמול מי שפיר וציפ גנטי בשל גיל אישה.
1. האם אני צריכה לבצע בנוסף חלבון עוברי או שזה נבדק בלאו הכי במי שפיר?
2. אם כן, קראתי שאת הבדיקה יש לבצע לפחות לאחר 10 ימים מהמי שפיר כי אחרת התוצאה לא תהיה מהימנה. מה הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ` דוד בידר28/12/20191.מומלץ לבצע גם תבחין משולש כי במי השפיר לא נבדקים שצי בדיקות מה תבחין המשולש: E2 ו HCG.
2. הבדיקה מדוייקת כאשר עושים אותה בין השבועות 16-18, ואם לא נעשתה אז לא הייתי ממליץ לעשות אחרי מי שפיר , שנעשתה כבר בשבוע 18.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבחין משולש עיתוי
דקלה28/12/2019מי שפיר 17+6
היום אני 18+1
האם לא היית ממליץ על תבחין משולש בכלל אם לא נעשה בשבוע 18? גם אם נניח אני אעשה בתחילת/אמצע שבוע 19 (כדי שיחלפו 10 ימים מהמי שפיר)?
תודה פרופ׳* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא נהוג לבצע את התבחין לאחר דיקור מי שפיר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי29/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בעצם?
דקלה30/12/2019הרי ניתן לבצע חלבון עוברי עד 19+6. אם אני ממתינה 10 ימים מהמי שפיר לחלבון העוברי אני כן יכולה להספיק בשבוע 19 לחלבון העוברי, לא? למה לוותר על הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון עוברי
פרופ` דוד בידר30/12/2019את לא צריכה לעשות חלבון עוברי אחרי מי שפיר.
מי שפיר יספיקו לתת תשובה מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרדיול ובטא
דקלה30/12/2019אבל אמרת שמדדי ההורמונים הללו לא נמדדים במי שפיר אז החלבון עוברי לא כזה מיותר אחרי מי שפיר, לא ככה?
יצוין, עשיתי מי שפיר בשל גיל אישה ולא בשל איזשהם ממצאים בבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרדיול
פרופ` דוד בידר31/12/2019נכון , רק שזה כבר מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין חיסון מומת למוחלשדנה26/12/2019
היי הייתי שמחה לדעת מה ההבדל בין חיסון מומת למוחלש בכל מה שקשור לחיסון שפעת.?
בהיריון שבוע 17 ופוחדת להתחסן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2019החיסון נגד שפעת (Influenza) מורכב מנגיפים מומתים של זני שפעת, שלהערכת מומחים בארגון הבריאות העולמי יתקפו בעונה הנוכחית. החיסון לקראת חורף 2020-2019 הוא נגד ארבעה זני שפעת. זהו חיסון שמקנה הגנה רחבה מאוד ונחשב לבטוח.
חיסון בנגיף מומת גורם ליצירת נוגדנים נגד מרכיבים אנטיגנים של הוירוס מבלי לחולל מחלה ולכן ניתן לתת אותו גם בהיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)