מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי כמה זמן מהשתרשות הבלוציסט הוא מפריש ״בטא״?ינאי19/12/2019
שלום לרופאים,
אחרי כמה זמן מהשתרשות הבלוציסט הוא מפריש בטא?
כלומר מתי אפשר יהיה לראות סימן חיובי בבדיקה ביתית או בבדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי
פרופ` דוד בידר19/12/2019הבטא מתחיל להיות מופרש מיד אלא שרמה שאפשר לגלות זה אחרי כ 8-9 ימים אחרי ההשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה של דגים בתנור, האם דג נאניצה19/12/2019
בעלי הכין אתמול דגים בתנור הדג יצא קצת רך האם זה אומר שאכלתי דג נא? יש לי קצת גזים מאז וכמו גלים כאלה בבטן. יש ממה להילחץ או ללכת לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג
פרופ` דוד בידר19/12/2019הי.
מה יש לבדוק?
קודם כל אכלת דג רך ולא דג נא.
אם ב 48 הדעות לאחר האכילה את לא מרגישה בחילות, הקאות או שלשול אז בעלך הכין בסדר את הדג.
אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך זמן סקירה מוקדמתדקלה18/12/2019
שלום, שבוע 16 פלוס עשיתי סקירה מוקדמת בגישה ביטנית. היה נדמה לי שהרופא חיפף בבדיקה, ביצע את הבדיקה רבע שעה במקסימום, לא הסביר כמעט שום דבר, אפילו לא נתן תמונה ותירץ שדרך הבטן לא יוצאת תמונה ברורה. בסוף אמר שהכל בסדר, נתן דו״ח. יצאתי מאוד מאוכזבת. מה דעתכם? האם הבדיקה לא אמורה להיות ארוכה ומקיפה יותר? מה לגבי התמונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך
פרופ` דוד בידר19/12/2019סקירה יכולה להיות מהירה על ידי רופא מיומן. העיקר זה לראות את כל מה שצריך לראות.
היה צריך להסביר לך כל דבר שהוא רואה.
יכול היה לתת לך גם תמונות.
לדעתי פנית לסקירה דרך הקופה ואולי בגלל התגמול הנמוך של הרופא כך הוא נוהג.
לעומת זאת אם היית עושה סקירה תמורת תשלום נכבד ההתנהגות הייתה אחרת אך לא בהחלט היה הבדל בין תוצאות הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מחזק את כל שחשבתי
דקלה19/12/20191. הדבר היחידי שאמר לי בבדיקה: ״הוא במנח ראש״, ״זה ראש״, ״זו גולגולת״, פרט לכך לא הסביר כלום ואמא שלי הגיעה מרחוק במיוחד להיות נוכחת בבדיקה הזו ויצאנו עם טעם מריר. וגם כשביקשתי תמונה בנוסף לכך שאמר שדרך הבטן אי אפשר ולא ברור, אמר: ״תהיה לך תמונה כשהוא ייוולד״ (לא הצחיק אותי בכלל!).
2. זו אכן בדיקה שבוצעה במסגרת הקופה וזה כ״כ ברור לי שהסקירה המאוחרת תהיה במסגרת הפרטית. מקוה ששם תהיה חוויה מתקנת.
3. הדבר היחידי שמנחם הוא שאכן מדובר ברופא מיומן ובכיר ואני רוצה להאמין, שתוצאות הבדיקה מהימנות ומקצועיות, וזאת למרות חוסר ההסברים ומהירות הבדיקה, כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה
פרופ` דוד בידר19/12/2019יותר חשובה הסקירה המאוחרת. רוב המקומות בעולם לא עושים סקירה מוקדמת אלא בדיקה בנוסח מה שעשה לך הרופא.
בפרטי עושים מזה הצגה גדולה.
אני חושב שאם היה רואה משהוא היה אומר, ככה שבהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההרגעה והיחס הבלתי אמצעי
דקלה19/12/2019תבורכו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העובדה שהבדיקה נעשתה במסגרת ציבורית אינה מצדיקה את התנהלות הרופא,יחד עם זאת אני סבור שהוא ביצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר היות והדבר מצוי באחריותו המקצועית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוציסט הריון השרשה ומה לעשות אחרינועה18/12/2019
היום הוחזר לי לרחם בלוציסט במצב מעולה לאחר שאיבה כלומר טרי לא מוקפא. אני בת 26.
זה הריון יקר מאוד זה עקב בעיית זרע ואני קוראת די הרבה מידע ויש לי שתי שאלות
1. כמה זמן לוקח לו להשתרש ברחם ומה הסיכוי שהסבב יניב הריון.
2. הרופא אמר להתנהג כרגיל רק לא לקיים יחסים- באינטרנט קראתי גם את אותם המלצות בערך של לחזור לשיגרה ולאו דווקא להיות במצב של שכיבה כי בשכיבה יש מצב שהעובר ייפלט מהרחם - זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.סיכוייך מעל 35% להשתרשות המתרחשת מספר שעות לאחר החזרת הבלסטוציסט 2.ההנחה הזו לא נכונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפולים של IVF ומעקבי זקיקיםשיר17/12/2019
היי
יש לי שאלה מעט מוזרה
אני לפני טיפולי
Ivf
ושאלתי היא האם בעקבות כך שהיותי בתולה
והאיזור שם ממש רגיש אצלי אוכל לעבר מעקבי זקיקים על הבטן? ולא נרתיקית?
אני נורא חוששת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר17/12/2019אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתר אמניוטי (amniotic band) סקירת מערכות ראשונהנטלי17/12/2019
שלום,
אני בהריון שבוע 15+2 ביצעתי אתמול סקירת מערכות ראשונה והרופא מצא אצלי מיתר אמניוטי (amniotic band) להבנתי זהו מיתר אמניוטי פס של רקמה הצפה באופן חופשי בחלל הרחם...
אשמח לשמוע אם יש לי מקום לדאגה וכמה? מה הסיכויים שהעובר נפגע? אשמח לפרטים מדוייקים יותר ולהמלצות להמשך אני בחרדות קשות!
תודה ❤* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתר
פרופ` דוד בידר17/12/2019תתארי לעצמך חוט שעובר מקיר אחד לשני.זהו המיתר.
צריך לשים לב בבדיקות האולטרה סאונד שזה לא לוחץ על אברי העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה של כבדות ברחםעדנה17/12/2019
היי, אני שבוע 16+4ויש לי פתאום מהיום תחושה מוזרה ברחם כאילו כבד לי משהו ברחם כאילו שאני סוחבת שם משהו כבד שמושך למטה . התחושה קצת מלחיצה לא יודעת מה לחשוב . נשמע כמו משהו טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה
פרופ` דוד בידר17/12/2019תלונה לא ברורה. צריכה להיבדק כדי להבין מה הכוונה.
ההגיון שזה קשור להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקנננהה
עדנה17/12/2019הייתי בus הכל תקין התחושה פחתה אך עדיין קיימת רצו לבדוק לי אורך צוואר רחם לא רציתי כי גם ככה יש לי בחמישי סקירה מוקדמת לא רציתי פעמיים וגינלי. מתי חייב לבדוק צוואר רחם מאיזה שבוע? ומה הדחיפות? שבוע 16.
כי הרופא והטכנאית היו בשוק שהגעתי לשבוע 16 ולא בדקו לי אורך צוואר רחם. פכם יחידה שעשיתי וגינלי היה בשבוע 5 אולי אז בדקו?
ושאלה שנייה אין בכלל אפשרות לבדוק אורך צוואר דרך הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי
פרופ` דוד בידר18/12/2019אפשר לבדוק אורך צוואר גם מהבטן ואין שום דחיפות בשבועות מוקדמים.
לא ברור לי למה שניהם היו בשוק.בשבוע כאלו לא ראיתי כל כך בעיות בצוואר הרחם ולרוב , אם יש קיצור צוואר זה מתחיל מאוחר יותר.
אני חושב שהכל בסדר אצלך ותחכי לסקירת מערכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורך צוואר
עדנה18/12/2019אם בדקו לי אורך צוואר בשבוע 5 זה רלוונטי להמשך כל ההיריון? או שישנו צורך לבדוק בשלבים מאוחרים יותר.
ואגב ביקשתי מהטכנאית שתבדוק לי מהבטן אמרה שהיא לא אוהבת כי זה לא מדוייק ולכן לא בדקה. אם באמת אפשרי מהבטן ממש מעדיפה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצוואר
פרופ` דוד בידר18/12/2019בסקירת המערכות המוקדמות יבדקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוי ידיים ותכשיר עם אלכוהול בזמן היריוןמירית17/12/2019
היי אני בהיריון שבוע 17 ודואגת לחטא ידיים כל הזמן כדי להימנע מהידבקויות שפעת וכדומה.. מצרפת תמונה של התכשיר האם זה יכול להזיק? כיוון שזה אלכוהול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר17/12/2019לא מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ממחלות בעבודה בזמן היריוןמעיין17/12/2019
היי שבוע 16. אין לי נוגדנים ל cmv
אני יושבת במשרד לבד רק עם אישה אחת נוספת . ובאופן כללי משתדלת לא להתקרב לאנשים. הבחורה שעובדת איתי במשרד סיפרה לי שלאחיינית שלה היה לפני שבועיים חום נזלת וכו וכו ואיבחנו לה cmv.הבחורה שעובדת אותי אומרת שלא פגשה אותם מאז. אבל אני מאוד רוצה להיזהר ובטוחה שהאחים של הילדה גם נדבקו ומן הסתם גם האמא.מה אני יכולה לעשות במידה וזה יגיע גם לבחורה שעובדת איתי. תיתן לי טיפים בבקשה. מה שצריך לא לגעת בחפצים שהיא נוגעת? לחטא ידיים עם אלכוהול כל הזמן .
? לשים מסיכה?
מה אעשה כדי לא להידבק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור
פרופ` דוד בידר17/12/2019אם את מחוסנת אז אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה העניין
מעיין18/12/2019זה הבעיה אין לי נןגדנים מעולם לא חליתי ב cmv . לכן מבקשת מימך טיפים מה לעשות? למקרה שהבחורה שעובדת איתי תידבק למרות שהרופאה של האחיינית שלה אמרה שזה כבר לא מדבק. אולי בינתיים האמא עצמה נדבקה (הרי לא תמיד ישנם תסמינים) ותעביר לאחותה ( הבחורה שעובדת איתי) מה אעשה ? אשב עם מסיכה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה
פרופ` דוד בידר18/12/2019אי אפשר להישמר מהדבקה.
צריך פשוט לבדוק כל חודש את הנוגדנים.
ככל שההריון מתקדם הבעיה פחותה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בזיהום כלשהו או סתם?יעל16/12/2019
שלום לרופאים.
ביום שישי עברתי שאיבה ובמהלכה הכניסו מחט ליד שדרכה זרמו לגוף חומרי הרדמה וכו׳ ... ביום שבת הרגשתי כאבים ביד אבל אמרתי שזה בטח ממקום של הדקירה. היום יום שני (3 ימים אחרי) ככה זה נראה.
זה הזדהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר17/12/2019נראה שיש סימני זיהום.
צריך להיבדק ולוודא שהאדום יורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון לאחר מחלת הנשיקהעדי16/12/2019
בחודש יוני השנה חליתי במחלת הנשיקה. כיום, כחצי שנה לאחר מכן, אני רוצה להיכנס להיריון ולא בטוחה שאני יכולה. בדיקת הדם לנוגדנים ניראת בדיוק ללא שינוי מחודש יוני:
VCA IgM (pos), VCA igG (pos), EBNA igG (NEG), EBV primary infection
האם אוכל להתחיל להיכנס להיריון? אם לא, כמה אצטרך עוד להמתין? יש משהו שניתן לעשות בעניין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר16/12/2019וירוס אפשטיין בר בהריון אינו מהווה בעיה.
יש לבדוק גם מה קורה עם וירוס ה CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית ומחזור סדיריעל16/12/2019
אני בהתלבטויות מתמשכות בענין תרומת ביצית. בינתיים הזמן עובר ואני חוששת שכשאחליט יהיה מאוחר מדי.
רציתי לדעת באיזה גיל אחוזי ההריון לילוד חי ובריא יורדים?
אישה ללא מחזור יכולה להרות עם תרומת ביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההחלטה הנה פונקציה של גיל מעל 40,מספר כשלונות,רקע לאי פריון וכד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומה
פרופ` דוד בידר16/12/2019לא צריך מחזור בשביל טיפולי תרומה.
יש לבדוק כל הנתונים על מנת לייעץ לך מה כדאי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף של עצבים שעלול לפגוע בדופק העוברמעיין16/12/2019
היי שבוע 16 היה לי ממש התקף של עצבים אתמול רבתי עם בעלי במשך שעתיים עצבן אותי ממשהו שאמר ואני יצאתי מדעתי ומפרופורציות הגעתי לרמות עצבים שלא ניתן לתאר. זה כבר קרה לי בעבר בשבוע 11 ושאלתי האם יש מצב חלילה לנזק. לא נעניתי. לצערי אתמול זה קרה לי שוב. מאוד מנסה להיות רגועה לפעמים לא מצליחה בעוונתי הרבים. מה הסיכוי שחס ושלום פגעתי בדופק העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי כמעט אפסי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי
פרופ` דוד בידר16/12/2019דופק העובר לא יפגע.
נרווה שהרך הנולד לא יהיה עצבני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבנייייייייי
מעיין17/12/2019שיהיה איך שבא לו חחח רק שיוולד בבריאותתתתת. מחכה ללדת ולהיזיק אותו ולדעת שסוף סוף יש לי ילד!!!!!אגב יש קשר אם אישה עצבנית בהיריון הנולד יכול לצאת עצבני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבני
פרופ` דוד בידר18/12/2019אחרי שהילד נולד הוא לא עצבני.
לרוב בשנים הראשונות ההורים עצבניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תמיכה לפני החזרת עוברדינה16/12/2019
שלום רב,
מתנצלת מראש על אורך השאלה.
אני עם מחזור שאינו סדיר ופוליציסטית.
לאור רירית רחם דקה שלא הצליחה להתעבות עם אסטרופם (לקראת החזרת עובר קפוא), קיבלתי פרוטוקול של גונאל ואז אוביטרל לביוץ (ואז הרירית הצליחה להתעבות).
ביום שישי אחה"צ לקחתי אוביטרל (הביוץ היה ביום ראשון בבוקר), וביום שישי מתוכננת החזרת העובר.
אני קוראת שבנות מקבלות תמיכה לפני החזרת עובר. אני לא קיבלתי הנחיה כזו מהרופא, אלא רק הנחיה לבצע מחר בדיקת דם.
האם בפרוטוקול שלי צריך גם לקבל תמיכה?
אציין שיש לי ילד בן שנה וחצי מהריון טבעי (תוך שימוש בגונאל ואוביטרל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני נוהג להוסיף בכל מקרה,,הדבר נתון לשיקולי הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר - שמירת תאי עוברדקלה15/12/2019
שלום פרופ׳, בקרוב אעבור מי שפיר וציפ גנטי. קיימת אופציה לשמירת תאי עובר עד סוף ההריון.
1. באלה המקרים יש צורך בשימוש תאי העובר?
2. אני יודעת שבגלל הציפ הגנטי שואבים יותר מי שפיר. החשש שלי שאם בנוסף אשמור תאי עובר אז הכמות שתישאב תהיה עוד יותר גדולה וזה ייסכן את ההריון היקר (בת 41 הריון ראשון ivf). מה דעתך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצתי היא שבכל מקרה משתלם לשמר מי שפיר למידה ויהיה צורך בבירור גנטי כתוצאה מהתפתחות כלשהי חא צפויה בהיריון,בכל מקרה עוד כמות מזערית של מי שפיר הנשאבת למטרה זו אינה גורמת כל נזק לעובר או להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)