מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופיל הורמונלי לפני תרומת זרענינה28/01/2020
שלום. עשיתי בדיקות של פרופיל הורמונלי כדי לדעת מה מצבי. אני שוקלת תרומת זרע אבל רציתי קודם לבדוק מה מצב הפריון. אני בת 37. עשיתי EFC ביום השלישי של המחזור- התוצאה הייתה בשחלה ימנית נצפו 3 זקיקים בקוטר 6 מ"מ ובשמאלית זקיק בקוטר 6 מ"מ ועוד 3 זקיקים בקוטר 2 מ"מ. בבדיקות דם:
FSH- 12.1. אסטרדיול- קטן מ100. פרוגסטרון 1.2, LH - 3.9, טסטוסטורון- 0.9,
DHEA-S- 4.07, פרולקטין- 187 וTSH - 1.68.
אני מבינה שהרוב בסדר אבל שה FSH טיפה גבוה. רציתי לשאול מה דעתך? האם הFSH וזה שנצפו רק 7 זקיקים אומר שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה או ביציות פחות טובות? כמה זקיקים נחשבים כמות טובה? והאם כדאי לעשות בדיקת AMH? אשמח לתשובה מה הכל אומר.. תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ` דוד בידר28/01/2020לא צריך לכשות AMH.
צריך למהר בטיפולים עקב עלית ה FSH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה הקודמת
נינה28/01/2020האם כמות הזקיקים שיצאו נחשבת נמוכה? (3 בקוטר 6 ממ בימנית ו3 בגודל 2 ממ ואחד 6 ממ בשמאלית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
פרופ` דוד בידר28/01/2020אין לכל הבדיקות משמעות מלבד העניין שהפרופיל הורמונלי מסתמן מצב של ירידה ברזרבה השחלתית ויש לפעול עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכופפות והרמת משא אחרי דיקור מי שפיראני28/01/2020
כמה זמן אחרי דיקור מי שפיר אפשר לחזור להרים ילדים קטנים ולהתכופף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כעבור יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר אחרי סקירה מאוחרתרעות28/01/2020
היי , לפני יומיים הייתי בסקירה מאוחרת (שבוע 22) והכל היה תקין תודה לאל.
יום אחרי הסקירה בקושי מרגישה תנועות ממש מיחושים בקטנה אפילו לא סגורה שזה תנועות. ולפני היו לי מפעם לפעם תנועות חזקות גם עדינות אבל היה גם חזקות... רצוי לבדוק את העניין? שוב ללכת ל us?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בצעי אולטרסאונד בכדי להירגע,נראה שזו אזעקת שוא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ביוץ מוקדם תודהסיון27/01/2020
מהו הביוץ הכי מוקדם שאפשרי וידוע לנו עליו ברפואה?
האם ייתכן ביוץ בזמן דימום ווסתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הדמם נמשך יותר מ-7 ימים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן קטנה אחרי בדיקת מי שפיראני27/01/2020
אני מניחה שזו שאלה קצת מוזרה אבל בכל זאת אשאל, אני בשבוע 21 ועברתי מי שפיר לפני יום. מאז אני מרגישה שהבטן קצת יותר קטנה ממה שהייתה קודם.
ב"ה אין לי רטיבות או התכווצויות ואני מרגישה תנועות האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
פרופ` דוד בידר27/01/2020הבטן לפני מי שפיר ואחריה לא משתנה.
אני חושב שזה רק נדמה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עם בקבוק מים חמים מתחת לרגל בשבוע 22נועה27/01/2020
היי שבוע 22 הלכתי לישון אתמול ושמתי בקבוק מים חמים מתחת לרגל (ממש מתחת לישבן) הבקבוק לא היה כל כך חם כי מילאתי בו מים בערך שעתיים לפני שהלכתי לישון אבל היה חם. תיכננתי איפה להוציא אותו לפני שנרדמתי אך שכחתי ..זה יכול לעשות נזק לעובר? אני ממש בלחץ? בבקשה תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
פרופ` דוד בידר27/01/2020לא יקרה כלום.
למה את ישנה עם בקבוק, בעלך לא נמצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקבוק מים חמים
נועה27/01/2020כי קר.... אז אפשר לישון כל יום עם בקבוק מים חמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקבוק
פרופ` דוד בידר28/01/2020אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות טרם החזרת עובריםלי26/01/2020
היי היום 26.1 נשאבו 36 ביציות ללא אוביטרל לפני שאיבה קיים חשש לגירוי יתר בעקבות כמות הביציות הומלץ על החזרה רק בחודש הבא בגלל הגירוי שאלתי היא האם עדיף להמתין כרגע ולא לבצע החזרה או להחזיר בלוסטוציסט 1 או 2 בחודש הבא ?
האם לבלוסטוציסטים יש סיכויי קליטה טובים יותר מאשר לעוברים טריים שיוחזרו ביום רביעי או חמישי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ` דוד בידר26/01/2020עקב הגירוי עדיף להקפיא ולהחזיר במחזור ללא גירוי.
באופן כללי אני מעדיף טריים על מוקפאים אך אצלך עדיף במחזור אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה וסיכון אחרי מי שפיראני26/01/2020
כמה זמן אחרי הדיקור אפשר לנשום לרווחה ולדעת שהסיכון הכרוך מהבדיקה עבר?
ושאלה נוספת, כמה זמן מומלץ לנוח ולהימנע מפעילות מאומצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוחה
פרופ` דוד בידר26/01/2020אחרי כשבועיים.
מנוחה , 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לעשות מסאז' הריוני?אני26/01/2020
שלום לכם,
האם ניתן לעשות מסאז' להריון בשבוע 25+3 וזה כשלושה שבועות אחרי בדיקת מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי מושג מה זה עיסוי להיריון?
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי שהוא על הצד
אני26/01/2020תכלס זה עיסוי רגיל אבל לא שוכבים על הבטן אלא על הצד. זה פחות טיפולי יותר מרגיע.
אפשרי כ3 וחצי שבועות אחרי מי שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטעמי כל עוד העיסוי אינו מבוצע על הבטן את איתו בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת זרע לבית חולים אחר והמשך טיפול פרטייערה26/01/2020
שלום רב,
יש לי ולבעלי זרע מוקפא בביח שאינו עובד עם הקופח.
כבר עברתי שם שני טיפולים וכתוצאה מכך שני הריונות.
עכשיו אני חוזרת לשם לסיבוב 3.
כבר נפגשתי עם הרופא המטפל והתחלתי להזריק לפני שבוע פיוריגון וצטרוטייד.
מחר אני צפויה ללכת לביח לב.דם ואולטראסאונד. העניין הוא שהקופח טרם אישר את הטיפול. הם עושים לי בעיות ולא מביאים לי טופס 17.
השאלה שלי היא כזאת - אני הרי התחלתי טיפול, אני לא רוצה שזה יילך לפח ושכל ההזרקות יהיו לחינם.
האם יש אפשרות להמשיך את התהליך באופן פרטי?
או בבי"ח שכן עובד עם הקופה?
האם אין בעיה להעביר את הזרע המוקפא לביח אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במשרד הבריאות קיים גוף פיקוח על מימוש זכויות,וקשה להאמין שלא יאפשרו לך לעבור טיפול במחלקה הציבורית הייעודית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הומוטולוגיה בהיריון שבוע 12אביבית26/01/2020
שלום
אני בהריון שבוע 12 ובבדיקות דם שעשיתי בהומטולוגיה של קומבס קיבלתי תשובה- POSITIVE
לא נראו נוגדנים זרים
כמו כן,נראו נוגדני קור
.עצמיים אשמח לאבחון מכם ומה לעשות והאם מסוכן להריון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרופא המטפל אמור לבצע בירור באשר לסוג הנוגדנים שלך והשפעתם האפשרית על ההיריון והעובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת אשרמן ונטילת פרוגילוטון כדורים חומיםמור25/01/2020
יש לי תסמונת אשרמן קשה ונאמר לי שאני צריכה לעשות מספר ניתוחים
עשיתי את הניתוח הראשון אשר עבר בהצלחה ושמנו ג'ל למניעת הדבקויות
האם זה פתיר כי הרופא אמר שאולי לא ורציתי לשמוע עוד רופא
קיבלתי פרוגילוטון ואני עכשיו בכדורים החומים האם אני יכולה לוותר על כדורים החומרים ואם כן על כמה כדורים? כדי להקדים את הוסת ואז לשוב להיסטרו אבחנתית לביקורת אני ממש בלחץ מהנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מור25/01/2020האם יכול להיות שיהיה לי ביוץ סופנטני עם הפרגילוטון?
יש לי שחלות פוליציסטיות אבל לפני כמה ימים היה לי כמו הפרשה צמיגית אשר מופיע בדרך כלל בביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בחילות קשות
מור25/01/2020אני גם סובלת מבחילות קשות ביומים האחרונים יש סיכוי להריון?
בהריון הקודם שהיה ספונטני בין טיפולי פוריות גילתי הריון שבוע לאחר הביוץ שגם היה ספונטני ומוזר לסיפר שלי ומיד התחילו לי בחילות....🤷♀️* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצתי שתשלימי את הטיפול במלואו לפי המלצת הרופא שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חצוצרות לאחר גרידהמעיין25/01/2020
היי, הרופא שלח אותי לעשות בדיקת חצוצרות עם קצף.
הבנתי שזה בטווח של בין היום השישי ל-14 של המחזור. יש משמעות אם אלך ביום ה 13-14 כשזב לקראת הסוף? התשובה עדיין תהיה טובה? או שכדאי להקדים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף שתבצעי צילום רחם קלאסי המשקף היטב את החצוצרות והמידע המופק מהותי יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דרושה הפנייה מגנטיקאי למי השפיר בגלל cmvאני25/01/2020
שלום פרופ'
אני מעל גיך 35 לכן בלי קשר מומלץ לי לעבור מי שפיר.
בנוסף לכך קיבלתי המלצה/ הפניה מרופא הנשים שלי וגם מרופא זיהומולוג למי שפיר שלילת וירוס הcmv.
אני רוצה לבצע את הדיקור באסותא תל אביב. האם אני צריכה בשביל אסותא הפניה מגנטיקאי בשביל קבלת מבחנה לcmv (יש לי טופס 17 למעבדה בתל השומר) או האם הפניה מרופא נשים מספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדיקור הייעודי ל-CMV במי שפיר נעשה בהמלצת רופא הנשים שלך ואמור להעשות בשבוע 22,מן הראוי שתדוני במכלול האפשרויות של ביצוע הבדיקה שימור התאים והבדיקה הייעודית עם הרופא המטפל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בהחסטרוסקופיה אבחנתית ושאריות הריוןמימי22/01/2020
אחרי הפלה טבעית בלי כדורים, הרופא ביקש שאחכה מחזור או שניים כדי שהשאריות הריון שראו באולטרסאונד יצאו באופן טבעי. אחרי שנראה שלא יצאו עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית ושם אמרו שאין שאריות והרחם נקי. עשיתי את הבדיקה יום אחרי שנגמר לי הדימום החזק. האם יכול להיות טעות ואכן נשארו שאריות הריון? כי מאז עברה חצי שנה של נסיונות ivf עם עוברים טובים ולא נקלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי שמדובר בטעות הערכת המצב בהיסטרוסקופיה נדיר-חזקה שרופא מקצועי לא טועה בממצאים שהוא בדק וראה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)