מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ בידר עובר טרי לעומת עובר מוקפאגלית23/12/2019
פרופ בידר שלום
ברשותך יש לי 2 שאלות:
כתבת באחת התשובות בפורום שעדיף להחזיר עובר טרי מאשר מוקפא ופרופ אשכנזי ציין שלא בהכרח עובר טרי הוא בעל פוטנציאל גבוה יותר.
1. מדוע לדעתך עדיף טרי ? הרי זה עניין של סיכויים עם היצית והזרע תקינים . האם לא יכול להיות מצב שבעובר מוקפא הביצית תקינה ובטרי לא תקינה?
2. אני בת 43 ויש לי עובר מוקפא הרבה שנים מגיל צעיר, אז הסיכויי שהוא יניב הריון נמוך במידה והופשר באופן תקין או שלא בהכרח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר23/12/2019עניין הטרי לעומת הקפוא הוא נושא לא סגור.
הרופאים הותיקים כמונו ,ראינו לאורך השנים שהאריחים טובים יותר.
יש הרבה יתרונות לטריים.
באופן כללי כל התוצאות של הקפואים היו פיות טובות.
קודם כל ב 15% מוקפאים לא שורדים.
זה לא אומר אם החזרת טרי ואחר כך הרית בקפוא שזה עדיין אומר משהוא.
אני עוסק הרבה בטריים לעומת קפואים ודעתי שארי תמיד עדיף על קפוא.
אם יש לך עובר צעיר קפוא בוא יתן יותר מהר הריון, בתנאי ששרד, לעומת טרי בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת תוצאות ואי אזכור של שחלותיעל23/12/2019
היי עשיתי סקירה מוקדמת שבוע 16+3
הרופא עבר על הכל אמר שהכל תקין. אבל בפירוט האיברים לא ראיתי שכתב שחלות.
וגם לא זכור לי שהזכיר שחלות? יש הסבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
פרופ` דוד בידר23/12/2019איזה שחלות ?של העוברית? לא בודקים שחלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות של העובר
יעל23/12/2019כן שחלות של העוברית?הסבירו לי שמשבוע 16 רואים את השחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות
פרופ` דוד בידר24/12/2019אפשר לראות שחלות יותר מאוחר בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם nipt מחפשת תשובה כנהאני22/12/2019
אני יודעת שההמלצה היא לבצע מי שפיר כי זה הכי מדוייק אבל בהנחה שאישה רוצה להימנע ובוחרת לבצע ניפט.
בבקשה תענו על השאלה בלב רחב האם כדאי לבצע את הבדיקות המורחבות או את הבסיסיות שבודקות תסמונות שכיחות ועוד כמה מכרומוזומי המין?
בהנחה שלא עושים מי שפיר האם כדאי להרחיב את הבדיקת דם?
כי פעם קראתי שרשמתם לעשות איפה שזול זאת באמת ההמלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה עניין של אחוזי שגיאה מול שכיחות המחלה
סיגל23/12/2019בדיקת הדם המורחבת כוללת כמה ליקויים גנטיים מאוד מאוד נדירים, לעומת זאת אחוזי השגיאה של הבדיקה הם יחסית גבוהים, לפחות זה היה המצב כשבדקתי את הנושא. אני אישית בחרתי לא לעשות את הבדיקה המורחבת בגלל זה, כי אם המטרה שלי היא להימנע ממי שפיר אז קצת מצחיק לעשות בדיקה שבהסתברות גבוהה תשלח אותי למי שפיר בגלל חיובי כוזב. לדעתי האישית בלבד, או שעושים מי שפיר עם ציפ, או שעושים בדיקת דם אבל רק את הבדיקות שרמת הדיוק שלהן גבוהה. (לא רופאה!).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
פרופ` דוד בידר23/12/2019אם את צעירה וכל המעקב תקין אזי הבדיקה הרגילה מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעירה הכל עניין של גישה :-)
אני23/12/2019בת 36
בוצעה בדיקה שבודקת 16 דברים (היא מורחבת אבל לא הכי מורחבת שקיימת בשוק) האם מספק?
ההפניה למי שפיר היא רק בגלל הגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
פרופ` דוד בידר24/12/2019לפי דעתי מספקת.
במי השפיר ניתן לבצע ברור יותר נרחב.
אם ההריון עד כה תקין אז עליך לשקול האם לעשות או לא מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה שנייה דברים שלא רואים בתמונה בתוצאותרבקה22/12/2019
שלום רב
שבוע 24.עשיתי סקירה שניה.הראתי לבעלי את התמונות ולמרות שהסקירה יצאה מצוינת.לטענתו התמונה לא ברורה ולא יכול להיות שלא רואים עינים בשלב כזה מתקדם ומה זה כול חלקיקי התוספות שלא קשורים לפנים שלה .אשמח לתשובות על מנת שיהיה רגוע
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסקירה הנה באחריות המבצע שאמור לבחון ולסרוק את כל האברים,חזקה שהוא פעל באופן הראוי,בכל מקרה אמורה להיות קלטת שניתנת לביקורת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם אחרי 9 ימים מההחזרהיעל22/12/2019
ביום רביעי שעבר עשיתי החזרה של בלסטוציסט הרופא אמר לי לעשות ביום ה-10 מההחזרה וזה יוצא על שבת האם אפשר לעשות יום לפני כלומר ביום ה-9?
ואם כן, זה לא יכול להטעות? האם היו מקרים בעבר שזה הראה שלילי אז היה בעצם חיובי בפועל? והאם בדיקת ביתית (עברו רק 4 ימים מאז)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף שתעשי ביום א למנוע אי ודאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצתי שלא תעשי ספקולציות ותבצעי את הביקה רק לאחר לפחות מ-10 ימים מההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה של חלמון ביצה בהריוןאביבית22/12/2019
שלום אני בשבוע 8 ואכלתי סלט עם רוטב חרדל ודבש וגיליתי ברכיבים שיש חלמון ביצה. האם אני בסיכון? אני קצת חוששת. האם אפשר לעשות בדיקה כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי היא שאם לא פיתחת שילשול או חום לא נגרם כל נזק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה יותר מפעם אחתאנה22/12/2019
שלום, התחלתי לקחת פרוברה בגלל טיפול פוריות כי יש לי PCOS. הרופא אמר לי להגיע ביום שני של תחילת מחזור אחרי הפרוברה לעשות בדיקת דם, אבל בגלל הסיבות מסויימות ככה קרה שאני חייבת שבועיים הקרובים לטוס לטיסת עסקים - אין לי ברירה לא לטוס ואני פיזית לא יכולה לעשות את הבדיקת דם ביום השני של המחזור, יש טעם לנסות להיכנס להריון אחרי מחזור שאני אקבל אחרי הפרוברה בלי מעקב ובדיקת דם? עוד שאלה - אם ניתן שוב לקחת בפעם השניה פרוברה בעוד חודש כדי לעשות בדיקת דם ולהתחיל טיפול כמו שצריך? או שוב יצטרך לקחת אותה רק אם מחזור לא יגיע בזמן וזה לא יהיה מחזור השני אחרי הפרוברה? כי מחזור השני יהיה סדיר?
תודה רבה מראש- אני מביבנה שזה מאוד לא רציני ככה להתחיל את הטיפול, בגלל זה אני מעדיפה לשאל כאן ולא לשאול את הרופא שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל האפשרויות שציינת קבילות ונתונות לשיקולך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית חימום לצוואר בהיריון שבוע 17דנית22/12/2019
היי כרית חימום לצוואר יכולה להזיק להיריון באיזשהי דרך? אולי שינוי בזרימת הדם או משהו?
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היוולדות עובר תקין מעל גיל 40 ומין עוברדנה22/12/2019
בת 41.5 לאחר החזרה של עובר מוקפא מלפני חודשיים שעבר איקסי ( זרע תקין). היום ראו דופק. לפני שנתיים הפריה שהצליחה אך העובר הפסיק להתפתח שבוע לאחר שנצפה דופק. מה הסיכויים שלי שהעובר הנוכחי יתפתח באופן תקין וויילד עובר בריא לאור הגיל שלי ושהיתה הפלה בעבר ולאור העובדה שנעשה איקסי עם זרע תקין שזה אומר בעצם שהביצית בעייתית.
ממש ממש לחוצה.
שאלה שניה- האם במעבדה, כאשר מוציאים עובר שהפשיר להחזרה, הם יודעים מה מינו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.מעל 50% 2.רק אם הוא עבר הליך של אבחון באמצעות PGD או PGS
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסט מוקפא על בסיס טבעיאני22/12/2019
שלום
בת 28 לא מוסברים, שתי הפלות בעבר (מסיבות שונות).
לפני 10 ימים הוחזר בלסטו על בסיס טבעי עם חצי אוביטרל לתמיכה ביום ההחזרה ו2 אנדומטרין ביום. היום בדיקה ביתית שלילית, מחכה למחר לבטא כדי להפסיק תמיכה. המחזור מאחר בהאם בגלל התמיכה של האנדומטרין/אוביטרל? כמה זמן אחרי תמיכה אמור להגיע המחזור?
זו ההחזרה ה6 שלי בדכ היו דימומים בהחזרות כולל בהריון הלא תקין ובביוץ טבעי לא קרה. כדאי בשאיבה הבאה להקפיא ולחכות למחזור ושוב להחזיר על ביוץ טבעי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח עובר טרי הנו בעל פוטנציאל גבוה יותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, האם הווסת מתעכבת בגלל התמיכה?
אני22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטו
פרופ` דוד בידר22/12/2019אם את עושה שאיבה אז כדאי להחזיר העובר ולא להקפיא ואחר כך להחזיר.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בתחילת הריון אחרי החזרה של בלסטוציסטיעל22/12/2019
לפני כשלושה שבועות בוצעה החזרה של בלסטוציסט מוקפא ובבדיקת בטא מהשבוע שעבר התגלה הריון(ערך עמד על 139 ב17.12)
לאורך כל הסופש סבלתי ממחלת חום, כנראה סוג של שפעת עם חום בין 37.6 ל 38.1 שעולה בלילה ל38.9. אני לא רגילה להיות חולה ובטח לא רגילה לחוות חום כך שאיני מצויידת בבית עם אקמול ומודה שזה בכלל לא חלף בראשי, חיכיתי שהגוף יתגבר. עכשיו אני קוראת שזה עשוי להיות מסוכן ביותר לעובר וכמובן שחוששת כל כך.. האם בשלב כה מוקדם של ההריון יש ממה לפחד? כמה מטופש שהרשיתי לעצמי מקלחת חמה שסייעה לכל הצמרמורות?
מרגישה חסרת אחריות ורוצה להבין האם בצדק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי שנגרם נזק נדיר,בצעי בדיקה ל-CMV
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד לגבי cmv
יעל22/12/2019אני cmv שלילי, אם חס וחלילה קרה משהו יראו שינוי רק בעוד כמה שבועות?
ומה בנוגע לעיוותים/מומים/אוטיזם שמצוין באינטרנט שעלולים לקרות לאחר חום ממושך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים - היריון או השפעה מאוביטרלנינה21/12/2019
היי ב8.12 עשיתי הפריה החזרת עוברים מוקפאים
וקיבלתי זריקת אוביטרל באותו יום 8.12
אתמול והיום עשיתי בדיקת ביתית יצאו שני פסים
זאת אומרת 20.12 ו21.12
יש מצב שזה הריון ? או השפעה מהאוביטרל?
ואם הריון איך מחשבים אותו מחסור אחרון 27.11
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשרות של היריון קיימת,שבוע 4
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים לאחר החזרה האם זה תקין?רות21/12/2019
אני 4 ימים אחרי החזרה קוראת במלא פורומים שלמלא בנות יש דימום אחרי ההחזרה כסימן להשתרשות או לא יודעת מה ולי אין כלום לחלוטין שום תסמין מלבד כאבי מחזור עמומים והבוקר החלו שלשולים .. אני לוקחת רק אסטרופם ואנדומטרין.
ממה זה עשוי לקרות והאם זה סימן כלשהו (לטוב/לרע) או שאין קשר ולמה אני לא מרגישה כלום מה לא בסדר בי😭 ? אני משתגעת ויש לי עוד שבוע המתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום סימן או תחושה שמצביעים על היריון או לא,המשיכי להמתין בסבלנות עם תקווה לתוצאה חיובית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות - אם הכל חלק מה הסיבה שלא?יעלי20/12/2019
עברתי לפני 3 ימים החזרה והתחילו לי כרגע הפרשות צהובות..
אני עם תמיכה אסטרופם ואנדונטרין- החזרה של בלסוציסט, בת 26, אין לי שום תופעת לוואי מלבד ההפרשות הצהובות וכאב של ״מתיחה״ ברגליים מלמעלה עד ללמטה כמו ״מתיחה״ של ורידים של לפני מחזור . זה הכי מוזר חוץ מזה כלום. אולי מידי פעם דקירות בבטן לא משהו משמעותי.
אני מאוד מקווה שהתשובה תהיה חיובית.מה דעתכם?
דבר שני, אם הוחזר בלסוציסט בן 5 ימים ורירית הרחם הייתה טובה והרי שבשלב הזה באופן טבעי מגיע העובר לרחם ומשתרש - למה עדיין אם הכל מתוקתק - זה לא קורה?
אשמח התייחסות לשתי השאלות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.תגובה אפשרית ולא חריגה 2.חלק גדול מהעוברים אינם באיכות מורפולוגית או גנטית ראויה ולמרות היותם ביום החמישי להתפתחותם הם אינם משתרשים ומסתיימים בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תוצאה של שקיפות עורפית פרופ' בבקשהאני20/12/2019
שלום פרופ
אני פונה אליך כי אני יודעת מהתשובות שלך שאתה כנה ולא שם חשבון על אף אחד והייתי מעוניינת לשאול אותך את דעתך ולקבל אמת לפרצוף.
ברקע שני ילדים וסקר גנטי תקין. (לא מוסברים, הריון ראשון הזרעה, שני ivf ) כעת הריון שלישי גם ivf
עשיתי שקיפות עורפית התוצאה הייתה עובי 1.3
לפי גיל 1:300 (אני אלד בגיל 36)
משוקלל עם הבדיקות 1:5700
טריזומה 18 1:4700
כמו כן ביצעתי סקירה מוקדמת שיצאה ב"ה תקינה אצל רופא שזאת ההתמחות שלו (סקירות).
רופא אחר, שעושה לי מעקב הריון מהקופה (אמר שיכול לבצע לי באסותא מי שפיר) והיום הסברתי לו שאחרי הסקירה שיצאה תקינה, אני מתלבטת בין בדיקת ניפט לבין מי השפיר. היום נזכר (אני שבוע+ 16) להגיד שהשקיפות לא הכי תקינה וזה נדיר לקבל בטריזומה 18 פחות מ1,10000.
האם זה באמת נדיר? והאם אני נמצאת בסיכון? להגדרתו היקום משדר לי שאני צריכה מי שפיר (אלו מילותיו).
אני נורא מפחדת מהבדיקה של המי שפיר ומוכנה לעשות ועוד סקירות מכוונות פרטיות וגם את הוריפיי. אם אין ברירה אבצע מי שפיר. מה דעתך? נדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ` דוד בידר20/12/2019באופן כללי, בעבר לא היינו ממליצים על מי שפיר כאשר כל הבדיקות תקינות וגילך בזמן קליטת ההריון היה פחות מ 35.
כיום יש חוק זכויות החולה שצריך בעצמו להחליט האם לעשות או לא.
כפי שראית הסיכויים לתסמונת היא אחת לסביב 5000.
זה כמו לעבור כביש ליד הבית שהסיכוי שם להידרס הוא אחד למיליון לעומת כביש סואן ששם הסיכויים אחד למאה.
באופן כללי אפשר להסתפק בבדיקת הדם אך בכל אופן ההחלטה הסופית היא שלך .
הרופא שלך מעוניין לעשות וזה ברור למה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)