מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם משנה השבוע של מי השפיר אשמח מנסיונךאני06/01/2020
אני אמורה לעשות מי שפיר גם עקב חלבון עוברי גבולי וגם לשלול הדבקות בcmv.
בגלל שרוצים לשלול cmv צריכה לבצע בשבוע 21+3.
רופא הנשים שלי סבור שהסיכוי שלי להדבקה בcmv גם לאחר שהילד שלי נדבק בcmv הוא קטן כי אני מחוסנת עוד מלפני. אבל תמיד טוב לשלול. לא היה עדות בבדיקות הדם שלי שחלילה נדבקתי.
בקיצור אחרי כל ההקדמה השאלה שלי כזאת:
האם יש סיכון יותר גדול לעשות מי שפיר בשבוע 21 לעומת שבוע 18/19?
והאם כדאי לוותר על cmv ולהקדים את מי השפיר לשבוע יותר צעיר בשביל להימנע מסיכון אם קיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר07/01/2020אם את מחוסנת ל cmv אין צורך לבדוק את הנגיף במי השפיר.
לעשות מי שפיר בשבוע 18 או 21 זה אותו הדבר אלא אם יש הדבקה בנגיף.
אם את מחוסנת לנגיף רצוי לעשות מי השפיר בשבוע 18.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עדיף לעשות סקירה מאוחרת?מיכל06/01/2020
היי יודעת שסקירה מאוחרת עושים בין שבוע 20 ל24 .
אך מתי בכל זאת עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
פרופ` דוד בידר06/01/202023 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה מיוחדת לביצוע בדיקת חלבון עובריאני06/01/2020
האם צריך הפניה מיוחדת לביצוע בדיקת החלבון העוברי המי השפיר? וכמה זמן לוקח לתוצאה הזו ספציפית להגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ׳
פרופ` דוד בידר06/01/2020בודקים אוטומטית חלבון עוברי במי שפיר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אני06/01/2020ולגבי החלבון גם צריך לחכות בערך 3 שבועות לתשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכות
פרופ` דוד בידר06/01/2020תלוי היכן עושים
אםשר לזרז תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ונתונים חשובים - סיכוי לריבוי עובריםאוריה06/01/2020
שלום,אשמח לדעת מה אומרים הנתונים, ומה מצב הביציות.
והאם יש סיכוי לריבוי עוברים(לא מעונינת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך 1 העלאת קבצים
אוריה06/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 1
אוריה06/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 1
אוריה06/01/2020
אוריה06/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין שימוש באקמול ואופטלגין לסגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס?סיגל06/01/2020
שלום רב,
אתמול התפרסמה כתבה קצת משונה בווינט על אישה שאצל העובר שלה התגלתה סגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס, ומשום מה בכתבה הם קשרו את זה לעובדה ששבועיים לפני כן היא הייתה חולה והשתמשה באקמול ואופטלגין. הייתי מתעלמת מהכתבה אם לא היו מצטטים שם גם רופא (!) שטען שיש קשר בין הדברים, למרות שלמיטב ידיעתי אקמול ואופטלגין תמיד נחשבו בטוחות בהריון, וסגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס קשורה בכלל לשימוש ב-NSAIDs בשליש השלישי של ההריון. אז מה לעשות? האם אכן גם אקמול ואופטלגין עלולים לגרום לסגירה מוקדמת? אם כן, האם לא ראוי לפרסם את הדברים בצורה מסודרת וחד משמעית? ואם לא, למה להלחיץ סתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
פרופ` דוד בידר06/01/2020אני מכיר את המקרה ומדובר בבדיקה בבית חולים שערי צדק.
בבדיקה התגלה עובר קקטן והעורק שציינת היה סגור.
הועלתה השערה בלבד שזה מתרופות. האישה נטלה כמויות מעבר למותר של אופטלגין ו אקמול.
למרות שמיחסים זאת , אולי לתרופות האלה ובכלל, הרי שיתכן שאם היו בודקים את העובר לפני שנטלה התרופות , יתכן שגם אז הדוקטוס היה סגור.
לא בטוח בכלל שיש קשר לתרופות,ואם לוקחים מינון נכון זה לא יקרה.
ממש ממש לא נימצא קשר בין התרופות לסגירת כלי הדם ואני לא חושב שצריך להיבהל ולא לתת התרופות בהריון, במינון המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו המינון המתאים?
סיגל06/01/2020בהריון הקודם סבלתי מכאבי ראש קשים ונאמר לי שהמינון המותר לי הוא המינון הרגיל המומלץ על ידי היצרן - כלומר אקמול כל 4 שעות ואופטלגין כל 8 שעות. בהריון הנוכחי דבקתי באותה הנחיה, ועכשיו שאני חולה עם חום בשבוע 35 אין לי מושג מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו
פרופ` דוד בידר06/01/2020המינונים בסדר ולא יסגר העורק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובות האינפורמטיביות והמרגיעות, כמו תמיד!
סיגל07/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשים בקבוק מים חמים על הבטן? שבוע 19?ניצן05/01/2020
אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר06/01/2020רצוי שלא.
למה את צריכה לשים בקבוק מים על הבטן?
לעובר חם גם ככה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח כי לפעמים ישנה אי נוחות מסויימת בבטן...
ניצן07/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל בזמן הריוןרבקה05/01/2020
שלום רב
שבוע 28 להריון
יש לי כאבים בכף רגל ימין.נראה על פניו כמו עצם שפתאום בולטת וכאובה שלוחצים עליה.
האם אוכל לעשןת צילום סיטי בכף הרגל בזמן הריון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר06/01/2020כנראה מדובר בדורבן.
למה CT?
זה גם יכולה להיות נפיחות שקיימת בהריון.
האם נבדקת.?
בכל מקרה עם מישהוא יחליט על CT אז אפשר
אך למצבים כאלה עושים MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקת מי שפיר או להמתין לסקירה מאוחרתאני05/01/2020
אז ככה אני יודעת ששאלו אותך מליון פעם ואני בכל זאת רוצה גם להתייעץ בנוגע למי שפיר.
אז ככה אני בהריון גיל 35 אחרי ivf. ברוך השם כל הבדיקות תקינות וגם בדיקת ניפט מורחבת שבודקת 16 דברים גם יצאה תקינה. אני עכשיו שבוע 18+. עשיתי חלבון עוברי ויצא תקין פרט לafp שיצא בערך של 2.37 ובהמלצה רשום שעליי לבצע סקירה מכוונת (לא דובר על מי שפיר בהמלצה לגבי החלבון (פרט לגיל כמובן שאני זכאית)
הבנתי גם (ותקן אותי אם אני טועה) שאם בכל זאת אבצע מי שפיר (מה שאני פחות מעוניינת) וחלילה ימצא חלבון מוגבר עדיין זה יצריך סקירה מכוונת.
השאלה אם כדאי לבצע מי שפיר בכלל התוצאה הזו או שכדאי להמתין לסקירה המאוחרת והמכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ.
פרופ` דוד בידר06/01/2020זוהי שאלה באמת בעייתית.
חלבון עוברי מעט מוגבר זה לרוב לא בעיה, אך מבחינה רפואית משפטית הרופא לא יכול להגיד לך לא לעשות היות וגם בסקירה מכוונת לא תמיד רואה דברים קטנים, בעיקר נקב קטן בעמוד השדרה.
חלבון עוברי מוגבר פע 2 יכול להעיד על בעיה.
בדיקת חלבון העוברי היא רק בדיקת סקר. מבין כל הנשים שעלו בסקר עם בדיקה כמו שלך, רוב הסיכויים שבדיקת חלבון העוברי במי שפיר תהיה תקינה.
ההחלטה על מי שפיר צריכה להיות שלך.
אם את חוששת תחכי לסקירה ותחליטו אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, רק משתפת
סיגל06/01/2020גם אצלי בהריון עם בני היה AFP מעט מוגבר, כל שאר הבדיקות היו תקינות לחלוטין לכל אורך ההריון. עשיתי סקירה מכוונת ומי שעשה לי אותה (מנהל יחידת האולטרסאונד בהדסה) עשה בדיקה מאוד יסודית, עבר חוליה חוליה בעמוד השדרה, בדק את המוח ועוד איברים מכל זווית אפשרית, ובכל זאת אמר בדיוק את מה שפרופ' בידר אמר לך - שאינו יכול להגיד לי חד משמעית לא לעשות מי שפיר. אני בסופו של דבר קיבלתי החלטה לא לעשות, והכל היה בסדר ונולד לי בן מקסים שגם היום אוהב להפיל לי את הלב עם השטויות שלו, אבל זו החלטה לגמרי שלך ואף אחד לא יקח אחריות עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על השיתוף
אני06/01/2020בת כמה היית רם מותר לי לשאול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה35, וכמובן גם אחרי IVF
סיגל06/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
פרופ` דוד בידר06/01/2020יש מצבים שגם אחרי סקירה מדוקדקת יכולה להופיע בעיה בעמוד השדרה, ולכן זה לא נכון להגיד שאם הסקירה בסדר אז לא צריך לעשות.
צריך לדעת שלוקחים סיכון מזערי ביותר אך עדיין יש לזכור זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה האחרונה שלך פרופ' בידר
אני07/01/2020איך בעצם מי שפיר מקדם את עניין החלבון? הכוונה שאם לא נמצא חלבון מוגבר במי שפיר אז אפשר להיות רגועים.
אבל אם חס וחלילה נמצא שיש אז מה אז? גם ממליצים על סקירה מכוונת? ואתה אומר שלא תמיד הכל מתגלה בסקירה אז איך בעצם מי שפיר עוזר בעניין הזה?
מקווה שהובנתי.
שוב אין לי דרך לאודות לך על כל העזרה בפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
פרופ` דוד בידר07/01/2020אם במי שפיר ערכים גבוהים אז צריך לחפש הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אני07/01/2020באמצעות סקירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר07/01/2020אפשר סקירה ,mRI...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים להתנהלות תקינה בזמן היריון וכאבי שריריםנטע05/01/2020
היי אני שבוע 19 יש לי מאתמול תחושה בצד שמאל בבטן תחתונה מעט מעל עצם האגן. תחושה נניח כמו של שריר תפוס...מרגישה את זה רק בתזוזה .לא כואב . אך תחושה מעט מציקה..אבל כל מיחוש לרוץ לבדוק???? אפשר להשתגע ככה..מה כדאי לעשות זה היריון ראשון ואני לא יודעת מה תקין ומה לא...כמו מה זה נשמע לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אוסיף פרט נוסף
נטע05/01/2020מרגישה את התחושה שכתבתי כאשר הולכת ודורכת על רגל שמאל..בעת ההליכה ברגעים שדורכת על רגל ימין לא מרגישה כלום אך שדורכת על רגל שמאל מרגישה את התחושה שגם היא כמו שציינתי בצד שמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק
פרופ` דוד בידר06/01/2020תופעות כאלו מופיעות בהריון עקב הצטברות חומצה לקטית בשרירים ולכן התחושות הללו.
לא צריך לרוץ לבדוק.
בביקורת הבאה אצל הרופא תצייני את זה והוא יסביר לך מה שאני הסברתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עוברי - האם הוא תקין?יעל05/01/2020
היי מצרפת בדיקת חלבון עוברי האם תקין?
והאם חישבו את זה לפי מועד שאיבת ביציות שזה היה לפני יותר משנה? נראה שזה חושב לפי תאריך החזרת העוברים?
האם תקין? והאם אפשר לקבל הסבר כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר05/01/2020לפי מה שכתוב עשו חישוב הוסת וגם האולטרה סאונד מתאים.
כל הבדיקות תקינות
ככה שלא נראית בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פר בידר
יעל05/01/2020האם יכולה להימנע ממי שפיר וnift לאור התוצאות?
מי שפיר לא בא בחשבון לקח לי 4 שנים להשיג את ההיריון הזה. וnift בדיקה סטטיסטית שאני מעדיפה לא לעשות. כל הבדיקות שעשיתי עד עכשיו כולל השקיפות יצאו תקינות. דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר06/01/2020כדאי לעשות את בדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לדיוק..
יעל06/01/2020מה הסיבה שאתה מציע לי לבצע את הnift?
1. בגלל הגיל? כעת בת 33.5 ההפרייה של העובר שהוחזר נעשתה כשהייתי בת 32.5.
2. כי בדיקת החלבון העוברי לא יצאה טובה מספיק?
3. כי פשוט רצוי בכל זאת לבצע את בדיקת הניפט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר06/01/2020אני חושב שזה צריכה להיות בדיקה לכל אחת בהריון אם החליטה לא לעשות מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNift
יעל07/01/2020מבינה מה שאתה אומר...אבל חושבת שאם הכל יוצא ב"ה תקין ונניח בדיקה סטטיסטית (nift) לא יוצאת תקינה. מה אישה אמורה לעשות להסתמך על בדיקה סטטיסטית ? או לרוץ למי שפיר ולסכן היריון יקר..שבדרך כלל ברור שהכל יהיה תקין . יש פה בעייתיות ונראה שלפעמים מדיי בדיקות רק מסבכות...דעתך בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר07/01/2020אם בדיקת הדם יוצאת לא תקינה עודים מי שפיר.
אם עודים נכון את מי השפיר הסיכונים אפסיים לעומת האפשרות שעש בעיה בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים טריים לאחר שאיבהפיצי05/01/2020
שלום רב,
ביום שישי 3.1.20 בוצעה לי שאיבה, ההפריה היתה לאחר בירור ומיון זרע בשיטת ברטוב.
נשאבו 7 ביציות, הופרו 2.
ההחזרה נקבעה תחילה ליום רביעי 8.1.20 ועכשיו הקדימו לי אותה ליום שני 6.1.20.
יש לכך סיבה?
מציינת שרב הסבבים הוחזרו לי מוקפאים, בסבב היחיד שהוחזר טרי זה היה 5 ימים לאחר שאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר05/01/2020רוצים להחזיר לך את שני העוברים של יום 3 ולכן לא צריך לבחור עוברים ,ואפשר להחזיר ביום 3 שאולי לא יגדלו ליום 5.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בהיריון על הגב וחסימת חמצן לעוברסיוון05/01/2020
היי אני שבוע 19 ישנה בעיקר על הגב. היום שמעתי שזה חוסם את החמצן לעובר ושרצוי לישון על צד שמאל האם זה נכון? בפאניקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שכיבה בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2020בשבוע היריון זה אין בעיה לשכב בכל צורה שתעריפי לקראת השבועות המתקדמים של ההיריון עדיפה שינה על צד שמאל זוהי התנוחה המומלצת ביותר, מכיוון שהיא מסיטה את הרחם מכלי הדם הגדולים, ומאפשרת זרימת דם אופטימלית לאם ולעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
פרופ` דוד בידר05/01/2020כרגע אין לזה חשיבות.
לקראת השליש השלישי של ההריון, כשהרחם גודל ,ויכול ללחוץ על כלי הדם מימין, כי קרובים יותר לרחם, רצוי יותר בצד שמאל.
אבל אם בבוקר בעלך יגלה שאת על צד ימין, גם לא יקרה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמיכה אנדומטרין במקום קרינוןאודליה04/01/2020
שלום,
אני לאחר החזרת מוקפאים תמיכה של קרינון פעמיים ביום. בטא חיובית וההוראות שקיבלתי הן להמשיך תמיכה.
עכשיו נגמר לי הקרינון ואין לי מרשם. האם ניתן להשתמש באנדומטרין במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של חלבון העוברי מאוד מודאגת אשמח לעזרהאני03/01/2020
עשיתי בדיקה של חלבון העוברי. התוצאה יצאה 1,10000 לתסמונות אבל התוצאה של החלבון העוברי יצאה 2.37 שהטווח הוא עד 2. הסקירה המוקדמת שנעשתה בשבוע 16 תקינה. אני נורא מודאגת מה זה כרגע אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ` דוד בידר03/01/2020תשלחי את התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
אני03/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכון לתסמונת דאון קטן במידה מהותית ביחס לגילך,יח...
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2020הסיכון לתסמונת דאון קטן במידה מהותית ביחס לגילך,יחד עם זאת שחלבון העוברי גבוה מ -2.5 MOM קיימות האפשרויות הבאות שצריך לשלול חלבון עוברי גבוה פי 2.5 מהנורמה – סיכון למום מולד (עמוד שדרה מפוצל – Spina Bifida, ליקוי בראש העובר – Anencephalus, אי סגירת דופן הבטן – Omphalocele, מומי לב, כליות, הריון רב עוברי וגם עקב מות העובר).-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אני04/01/2020רשמת גדול מ2.5 ויצא לי 2.37 למרות שהטווח רשום עד 2
אז מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בכל מקרה גבוה מהנורמה עדיין יש לשלול את המצבים המוזכרים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסון של נשים בהיריון פרו בידריערה02/01/2020
היי, האם נשים בהיריון נחשבות מדוכאות חיסון? או שרק המערכת החיסון קצת יותר חלשה כאשר האישה אינה בהיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר02/01/2020מערכת חיסון קיימת גם בהריון וגם לא בהריון.
ההגנה הטבעית ו חיסונית של הגוף היא אישית לכל אחד ואחת.
יש כאלה שבהריון זה פחות ויש כאלה שיותר וזה מאוד אישי וגנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידררר
יערה02/01/2020וואו האמת שהפתעת אותי..הייתי בטוחה שאוטומטית בהיריון מערכת החיסון נחלשת.
אז יש מצב שמערכת החיסון שלי עדיין עובדת מעולה למרות ההיריון? 55555😁
האם יש בדיקה שבודקת את רמת מערכת החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
פרופ` דוד בידר02/01/2020אין בדיקה כזו.
המערכת החיסונית היא אישית לכל אדם, לרוב האוכלוסיה יש מבנה חיסוני הקשור למבנה הגנטי האישי של אותו אדם.
יש בני אדם עם מערכת חיסון פחות טובה או יעילה אך אין דרך לבדוק זאת.
מי שלא מצליח להתגבר על מחלות וירליות כמו חצבת שפעת וכו׳ זה בגלל מערכת חיסונית פחות טובה.
כמובן שמצבי חולי, כמו במחלות קשות , המערכת האימונית ירודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מקשה...
יערה03/01/2020הבנתי..אבל בכל זאת רוצה שתחדד לי...אכן במצב חולי כפי שהסברת המערכת ירודה אך לגביי נשים בהיריון זה לא אומר שאוטומטית המערכת נחלשת זה כל מקרה לגופו? ישנם נשים שגם בהיריון יש להם מערכת חיסון חזקה?
זה לא שאוטומטית אישה שבהיריון נחשבצ בעלת מערכת חיסון מדוכאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
פרופ` דוד בידר03/01/2020כל מצב לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)