מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם מותר לשים בקבוק מים חמים על הבטן? שבוע 19?ניצן05/01/2020
אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר06/01/2020רצוי שלא.
למה את צריכה לשים בקבוק מים על הבטן?
לעובר חם גם ככה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח כי לפעמים ישנה אי נוחות מסויימת בבטן...
ניצן07/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל בזמן הריוןרבקה05/01/2020
שלום רב
שבוע 28 להריון
יש לי כאבים בכף רגל ימין.נראה על פניו כמו עצם שפתאום בולטת וכאובה שלוחצים עליה.
האם אוכל לעשןת צילום סיטי בכף הרגל בזמן הריון?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר06/01/2020כנראה מדובר בדורבן.
למה CT?
זה גם יכולה להיות נפיחות שקיימת בהריון.
האם נבדקת.?
בכל מקרה עם מישהוא יחליט על CT אז אפשר
אך למצבים כאלה עושים MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע בדיקת מי שפיר או להמתין לסקירה מאוחרתאני05/01/2020
אז ככה אני יודעת ששאלו אותך מליון פעם ואני בכל זאת רוצה גם להתייעץ בנוגע למי שפיר.
אז ככה אני בהריון גיל 35 אחרי ivf. ברוך השם כל הבדיקות תקינות וגם בדיקת ניפט מורחבת שבודקת 16 דברים גם יצאה תקינה. אני עכשיו שבוע 18+. עשיתי חלבון עוברי ויצא תקין פרט לafp שיצא בערך של 2.37 ובהמלצה רשום שעליי לבצע סקירה מכוונת (לא דובר על מי שפיר בהמלצה לגבי החלבון (פרט לגיל כמובן שאני זכאית)
הבנתי גם (ותקן אותי אם אני טועה) שאם בכל זאת אבצע מי שפיר (מה שאני פחות מעוניינת) וחלילה ימצא חלבון מוגבר עדיין זה יצריך סקירה מכוונת.
השאלה אם כדאי לבצע מי שפיר בכלל התוצאה הזו או שכדאי להמתין לסקירה המאוחרת והמכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ.
פרופ` דוד בידר06/01/2020זוהי שאלה באמת בעייתית.
חלבון עוברי מעט מוגבר זה לרוב לא בעיה, אך מבחינה רפואית משפטית הרופא לא יכול להגיד לך לא לעשות היות וגם בסקירה מכוונת לא תמיד רואה דברים קטנים, בעיקר נקב קטן בעמוד השדרה.
חלבון עוברי מוגבר פע 2 יכול להעיד על בעיה.
בדיקת חלבון העוברי היא רק בדיקת סקר. מבין כל הנשים שעלו בסקר עם בדיקה כמו שלך, רוב הסיכויים שבדיקת חלבון העוברי במי שפיר תהיה תקינה.
ההחלטה על מי שפיר צריכה להיות שלך.
אם את חוששת תחכי לסקירה ותחליטו אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, רק משתפת
סיגל06/01/2020גם אצלי בהריון עם בני היה AFP מעט מוגבר, כל שאר הבדיקות היו תקינות לחלוטין לכל אורך ההריון. עשיתי סקירה מכוונת ומי שעשה לי אותה (מנהל יחידת האולטרסאונד בהדסה) עשה בדיקה מאוד יסודית, עבר חוליה חוליה בעמוד השדרה, בדק את המוח ועוד איברים מכל זווית אפשרית, ובכל זאת אמר בדיוק את מה שפרופ' בידר אמר לך - שאינו יכול להגיד לי חד משמעית לא לעשות מי שפיר. אני בסופו של דבר קיבלתי החלטה לא לעשות, והכל היה בסדר ונולד לי בן מקסים שגם היום אוהב להפיל לי את הלב עם השטויות שלו, אבל זו החלטה לגמרי שלך ואף אחד לא יקח אחריות עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על השיתוף
אני06/01/2020בת כמה היית רם מותר לי לשאול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה35, וכמובן גם אחרי IVF
סיגל06/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
פרופ` דוד בידר06/01/2020יש מצבים שגם אחרי סקירה מדוקדקת יכולה להופיע בעיה בעמוד השדרה, ולכן זה לא נכון להגיד שאם הסקירה בסדר אז לא צריך לעשות.
צריך לדעת שלוקחים סיכון מזערי ביותר אך עדיין יש לזכור זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה האחרונה שלך פרופ' בידר
אני07/01/2020איך בעצם מי שפיר מקדם את עניין החלבון? הכוונה שאם לא נמצא חלבון מוגבר במי שפיר אז אפשר להיות רגועים.
אבל אם חס וחלילה נמצא שיש אז מה אז? גם ממליצים על סקירה מכוונת? ואתה אומר שלא תמיד הכל מתגלה בסקירה אז איך בעצם מי שפיר עוזר בעניין הזה?
מקווה שהובנתי.
שוב אין לי דרך לאודות לך על כל העזרה בפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
פרופ` דוד בידר07/01/2020אם במי שפיר ערכים גבוהים אז צריך לחפש הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אני07/01/2020באמצעות סקירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר07/01/2020אפשר סקירה ,mRI...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים להתנהלות תקינה בזמן היריון וכאבי שריריםנטע05/01/2020
היי אני שבוע 19 יש לי מאתמול תחושה בצד שמאל בבטן תחתונה מעט מעל עצם האגן. תחושה נניח כמו של שריר תפוס...מרגישה את זה רק בתזוזה .לא כואב . אך תחושה מעט מציקה..אבל כל מיחוש לרוץ לבדוק???? אפשר להשתגע ככה..מה כדאי לעשות זה היריון ראשון ואני לא יודעת מה תקין ומה לא...כמו מה זה נשמע לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אוסיף פרט נוסף
נטע05/01/2020מרגישה את התחושה שכתבתי כאשר הולכת ודורכת על רגל שמאל..בעת ההליכה ברגעים שדורכת על רגל ימין לא מרגישה כלום אך שדורכת על רגל שמאל מרגישה את התחושה שגם היא כמו שציינתי בצד שמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק
פרופ` דוד בידר06/01/2020תופעות כאלו מופיעות בהריון עקב הצטברות חומצה לקטית בשרירים ולכן התחושות הללו.
לא צריך לרוץ לבדוק.
בביקורת הבאה אצל הרופא תצייני את זה והוא יסביר לך מה שאני הסברתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עוברי - האם הוא תקין?יעל05/01/2020
היי מצרפת בדיקת חלבון עוברי האם תקין?
והאם חישבו את זה לפי מועד שאיבת ביציות שזה היה לפני יותר משנה? נראה שזה חושב לפי תאריך החזרת העוברים?
האם תקין? והאם אפשר לקבל הסבר כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר05/01/2020לפי מה שכתוב עשו חישוב הוסת וגם האולטרה סאונד מתאים.
כל הבדיקות תקינות
ככה שלא נראית בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פר בידר
יעל05/01/2020האם יכולה להימנע ממי שפיר וnift לאור התוצאות?
מי שפיר לא בא בחשבון לקח לי 4 שנים להשיג את ההיריון הזה. וnift בדיקה סטטיסטית שאני מעדיפה לא לעשות. כל הבדיקות שעשיתי עד עכשיו כולל השקיפות יצאו תקינות. דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר06/01/2020כדאי לעשות את בדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לדיוק..
יעל06/01/2020מה הסיבה שאתה מציע לי לבצע את הnift?
1. בגלל הגיל? כעת בת 33.5 ההפרייה של העובר שהוחזר נעשתה כשהייתי בת 32.5.
2. כי בדיקת החלבון העוברי לא יצאה טובה מספיק?
3. כי פשוט רצוי בכל זאת לבצע את בדיקת הניפט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר06/01/2020אני חושב שזה צריכה להיות בדיקה לכל אחת בהריון אם החליטה לא לעשות מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNift
יעל07/01/2020מבינה מה שאתה אומר...אבל חושבת שאם הכל יוצא ב"ה תקין ונניח בדיקה סטטיסטית (nift) לא יוצאת תקינה. מה אישה אמורה לעשות להסתמך על בדיקה סטטיסטית ? או לרוץ למי שפיר ולסכן היריון יקר..שבדרך כלל ברור שהכל יהיה תקין . יש פה בעייתיות ונראה שלפעמים מדיי בדיקות רק מסבכות...דעתך בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ` דוד בידר07/01/2020אם בדיקת הדם יוצאת לא תקינה עודים מי שפיר.
אם עודים נכון את מי השפיר הסיכונים אפסיים לעומת האפשרות שעש בעיה בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים טריים לאחר שאיבהפיצי05/01/2020
שלום רב,
ביום שישי 3.1.20 בוצעה לי שאיבה, ההפריה היתה לאחר בירור ומיון זרע בשיטת ברטוב.
נשאבו 7 ביציות, הופרו 2.
ההחזרה נקבעה תחילה ליום רביעי 8.1.20 ועכשיו הקדימו לי אותה ליום שני 6.1.20.
יש לכך סיבה?
מציינת שרב הסבבים הוחזרו לי מוקפאים, בסבב היחיד שהוחזר טרי זה היה 5 ימים לאחר שאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר05/01/2020רוצים להחזיר לך את שני העוברים של יום 3 ולכן לא צריך לבחור עוברים ,ואפשר להחזיר ביום 3 שאולי לא יגדלו ליום 5.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בהיריון על הגב וחסימת חמצן לעוברסיוון05/01/2020
היי אני שבוע 19 ישנה בעיקר על הגב. היום שמעתי שזה חוסם את החמצן לעובר ושרצוי לישון על צד שמאל האם זה נכון? בפאניקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שכיבה בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/01/2020בשבוע היריון זה אין בעיה לשכב בכל צורה שתעריפי לקראת השבועות המתקדמים של ההיריון עדיפה שינה על צד שמאל זוהי התנוחה המומלצת ביותר, מכיוון שהיא מסיטה את הרחם מכלי הדם הגדולים, ומאפשרת זרימת דם אופטימלית לאם ולעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
פרופ` דוד בידר05/01/2020כרגע אין לזה חשיבות.
לקראת השליש השלישי של ההריון, כשהרחם גודל ,ויכול ללחוץ על כלי הדם מימין, כי קרובים יותר לרחם, רצוי יותר בצד שמאל.
אבל אם בבוקר בעלך יגלה שאת על צד ימין, גם לא יקרה כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמיכה אנדומטרין במקום קרינוןאודליה04/01/2020
שלום,
אני לאחר החזרת מוקפאים תמיכה של קרינון פעמיים ביום. בטא חיובית וההוראות שקיבלתי הן להמשיך תמיכה.
עכשיו נגמר לי הקרינון ואין לי מרשם. האם ניתן להשתמש באנדומטרין במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של חלבון העוברי מאוד מודאגת אשמח לעזרהאני03/01/2020
עשיתי בדיקה של חלבון העוברי. התוצאה יצאה 1,10000 לתסמונות אבל התוצאה של החלבון העוברי יצאה 2.37 שהטווח הוא עד 2. הסקירה המוקדמת שנעשתה בשבוע 16 תקינה. אני נורא מודאגת מה זה כרגע אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ` דוד בידר03/01/2020תשלחי את התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
אני03/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכון לתסמונת דאון קטן במידה מהותית ביחס לגילך,יח...
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2020הסיכון לתסמונת דאון קטן במידה מהותית ביחס לגילך,יחד עם זאת שחלבון העוברי גבוה מ -2.5 MOM קיימות האפשרויות הבאות שצריך לשלול חלבון עוברי גבוה פי 2.5 מהנורמה – סיכון למום מולד (עמוד שדרה מפוצל – Spina Bifida, ליקוי בראש העובר – Anencephalus, אי סגירת דופן הבטן – Omphalocele, מומי לב, כליות, הריון רב עוברי וגם עקב מות העובר).-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
אני04/01/2020רשמת גדול מ2.5 ויצא לי 2.37 למרות שהטווח רשום עד 2
אז מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בכל מקרה גבוה מהנורמה עדיין יש לשלול את המצבים המוזכרים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסון של נשים בהיריון פרו בידריערה02/01/2020
היי, האם נשים בהיריון נחשבות מדוכאות חיסון? או שרק המערכת החיסון קצת יותר חלשה כאשר האישה אינה בהיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר02/01/2020מערכת חיסון קיימת גם בהריון וגם לא בהריון.
ההגנה הטבעית ו חיסונית של הגוף היא אישית לכל אחד ואחת.
יש כאלה שבהריון זה פחות ויש כאלה שיותר וזה מאוד אישי וגנטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידררר
יערה02/01/2020וואו האמת שהפתעת אותי..הייתי בטוחה שאוטומטית בהיריון מערכת החיסון נחלשת.
אז יש מצב שמערכת החיסון שלי עדיין עובדת מעולה למרות ההיריון? 55555😁
האם יש בדיקה שבודקת את רמת מערכת החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
פרופ` דוד בידר02/01/2020אין בדיקה כזו.
המערכת החיסונית היא אישית לכל אדם, לרוב האוכלוסיה יש מבנה חיסוני הקשור למבנה הגנטי האישי של אותו אדם.
יש בני אדם עם מערכת חיסון פחות טובה או יעילה אך אין דרך לבדוק זאת.
מי שלא מצליח להתגבר על מחלות וירליות כמו חצבת שפעת וכו׳ זה בגלל מערכת חיסונית פחות טובה.
כמובן שמצבי חולי, כמו במחלות קשות , המערכת האימונית ירודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מקשה...
יערה03/01/2020הבנתי..אבל בכל זאת רוצה שתחדד לי...אכן במצב חולי כפי שהסברת המערכת ירודה אך לגביי נשים בהיריון זה לא אומר שאוטומטית המערכת נחלשת זה כל מקרה לגופו? ישנם נשים שגם בהיריון יש להם מערכת חיסון חזקה?
זה לא שאוטומטית אישה שבהיריון נחשבצ בעלת מערכת חיסון מדוכאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
פרופ` דוד בידר03/01/2020כל מצב לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת לוטרוזול לפני הזרעההילה02/01/2020
צהריים טובים,
נטלתי החודש לטורוזול לפני הזרעה עשיתי בדיקות והכל היה תקין הבעיה שאחרי ביוץ עשיתי בדיקת הורמונים בהוראת רופא על מנת לוודא שיש תמיכה ואז ראיתי ש ההורמון Lh נותר גבוה כמו בזמן הביוץ . האם זה מעיד על ביוץ לא תקין ? מה ניתן לעשות על מנת לאזן את ההורמון ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת
פרופ` דוד בידר02/01/2020לא בודקים הורמון הLH אחרי הביוץ וזה לא מרמז על שום דבר. אם לקחת אוביטרל הבדיקה תצא יותר גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אכן נטלתי אובריטרל מודה לך על ההסבר
הילה02/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה הריון כימי? זה בטא מהריון טבעי החודשרביד02/01/2020
תאריך הבדיקה ושעת ביצוע: 08:56 02.01.2020
פירוט תוצאות הבדיקה ששמה
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
שם הבדיקהESTRADIOL (E-2)
תוצאה109 pmol/L
תוצאה לעומת טווח הנורמה
הערות והסבר
שם הבדיקהTSH
תוצאה3.73 mIU/L
תוצאה לעומת טווח הנורמה
0.55
סמן - ערך תקין
3.73
4.78
הערות והסבר
שם הבדיקהLH
תוצאה15.80 IU/L
תוצאה לעומת טווח הנורמה
הערות והסבר
שם הבדיקהPROGESTERONE
תוצאה5.6 nmol/L
תוצאה לעומת טווח הנורמה
הערות והסבר
שם הבדיקהBHCG QUANT.PREG.
תוצאה63 IU/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצתי לפנות לרופא לצורך מעקב אחרי הבטה,וקבלת תמיכה הורמונאלית לאור הערכים ההורמונאלים הנמוכים למרות ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי תודה . שאלה חשובה
רביד02/01/2020נאמר לי לעשות בטא בראשון לראות שהכפיל !! שאלתי אם זה לא הכפיל ניתן לקחת גלולות לנקות הגוף ??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור
פרופ` דוד בידר02/01/2020גלולות לא מנקות את הגוף. רק בעזרת סבון אפשר.
הריון כימי הוא הריון של תאי עובר שהשתרשו, הפרישו הורמון ההריון וההשרשה פסקה , ואז רמת ההורמון הנמוכה, שעלתה מעט, מתחילה לרדת.
היות וההריון הוא רק בבדיקת דם הורמונלית , שזו בדיקה כימית, כך השם השתרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אגן קטן ופרופיל הורמונלינועה02/01/2020
שלום,
אני בת 35, מנסים להכנס להריון ראשון ספונטני מזה חצי שנה ללא הצלחה. מחזור סדיר כל 25 יום.
התקבלו התוצאות הבאות בבדיקת אגן קטן ביום 7 למחזור, אשמח לדעת מה משמעותן והאם יש עוד סיכוי להריון ספונטאני או שכדאי לעבור לטיפולי הפרייה:
מנח רחם: קדמי
גודל רחם: 49X33X54
רירית הרחם: בעובי 3.5 ממ
תיאור הרירית: סדירה,
הד קו אמצע
דוגלס: ללא נוזל
שחלה ימנית
הודגמה
בגודל: 23X14
מבנה וגודל תקינים
נמצא זקיק בגודל 13 ממ, 10 ממ
נצפו 4 זקיקים קטנים נוספים
שחלה שמאלית
הודגמה
בגודל: 32X20
מבנה וגודל תקינים
נצפו 25 זקיקים קטנים
תוצאות אנדוקרינולוגיות ביום 3 למחזור:
LH- 5
FSH- 6.2
E2- 222
Progesterone- 2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אגן
פרופ` דוד בידר02/01/2020לתאריך בו ביצעת את הבדיקות הן תקינות.
כדי להבין למה את לא מצליחה להרות יש לפנות לברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם הראתה על הריון לא כמו הבדיקה הביתיתתמר02/01/2020
פרופ' בידר תודה על התשובות והסבלנות אכן בדיקת דם הראתה על הריון לא כמו הבדיקה הביתית. תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ
פרופ` דוד בידר02/01/2020בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת שניצל למקרר אחרי חימום - אכילה בהיריוןשני01/01/2020
היי בהיריון שבוע 18 אכלתי אתמול שניצל ופתיתים שהכנתי הכל היה בסדר נכנסתי לבוקר לשירותים והיציאה הייתה בסדר. היה עוד שניצל אחד שחיממתי אתמול אבל לא אכלתי הכנסתי למקרר ואכלתי לפני שעה ולאחר מכן היה לי שלשול יש משהו שעליי לבדוק? אולי היה אסור להכניס תשניצל למקרר לאחר שכבר חיממתי? אולי זה איזה חיידק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר01/01/2020לא קרה כלום ולא צריך לבדוק כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)