מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכת צמחים בהיריון - שמן אורגנו וג'ינג'רנועה11/01/2020
היי
האם שמן אורגנו וג'ינג'ר יכולים להזיק להיריון?
קראתי שאסור לצרוך צמחים בהיריון..
שאלה שנייה האם מערכת החיסון של אישה בהיריון חלשה יותר בתחילת היריון ולקראת אמצע היריון מתחזקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מניעה משימוש בצמחים אלו בהיריון,באשר למערכת הח...
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/01/2020אין מניעה משימוש בצמחים אלו בהיריון,באשר למערכת החיסון-העובר הוא "גוף זר" בגופה של האישה ההרה. כדי שמערכת החיסון של האם לא תתקוף את העובר, עוברת המערכת במהלך ההריון כמה שינויים שמחלישים אותה. לכן האישה ההרה חשופה יותר לפגיעתם של זיהומים שלולא היתה בהריון לא היו מסכנים אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת פר' אשכנזי...דבר נוסף..
נועה13/01/2020תודה..דבר נוסף איזה זיהומים האישה חשופה במהלך ההיריון? והאם אחרי לידה ב"ה המערכת החיסונית ישר חוזרת להיות חזקה? ושאלה אחרונה אני שבוע 20 מתי אמורה להתחיל להרגיש תנועות? בעקרון כבר הרבה זמן מרגישה כמו בועות/ צביטות ברחם. אך חלק אומרים שאלו תנועות וחלק אומרים שלא...🤷♀️
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אותם זיהומים המתרחשים במצב לא הריוני עלולים להתרחש בהיריון ולאור החלשות המערכת החיסונית מקבלים משנה חשיבות,המערכת חוזרת לעצמה בטווח של 6 שבועות לאחר החידה,סביר חהניח שתרגישי בקרוב מותנה במיקום השיליה ובמשקלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים על בסיס טבעייסמין10/01/2020
היי אני לפני החזרת מוקפאים על בסיס טבעי. בת 27.
עשיתי בדיקות ביום ה-6 למחזור יצא:
פרוגסטרון 1.3
ואסטרודיול 93
ללא זקיקים מובלים באף שחלה.
היום- יום 9 למחזור- פרוגסטרון 1.1
אסטרודיול 132.2
שחלה שמאלית -11,11,8.
רירית - 6 ממ
3 שאלות:
האם ההורמונים תקינים והעלייה סבירה?
האם זה ככל שהפרוגסטרון יורד הדבר מעיד על התקרבות הביוץ (או שדווקא לפני הביוץ הורמון הפרוגסטרון עולה?- זה לא ברור לי)
3. והאם אפשר לדעת מתי אני אבייץ?או שאולי לא יהיה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת
פרופ` דוד בידר10/01/2020לפני שמחזירים עוברים מופשרים על מחזור טבעי מקבלים הסבר מרופא המטפל איך התוכנית מתבצעת, מתי הביוץ יקרה וכו׳.
לפי מה שאת כותבת הרי שלא הסבירו לך כלום אלא אמרו לך לעשות בדיקות ולא לשאול שאלות.
הביוץ קורה כאשר יש זקיק סביב 20 מ״מ , בערך באמצע המחזור החודשי, כלומר סביב יום 14 מהוסת האחרון.
האסטרוגן עולה , כמו שאצלך, מערכים נמוכים ועד לערך גבוה סביב 1000
והפרוגסטרון הוא כל הזמן נמוך.
1.3ו 1.1 זה אותו הדבר, וזה לא ירידה.
כאשר הפרוגסטרון עולה ו אסטרוגן מעט יורד, ו זקיק או שנעלם או שהופך לגדול יותר אז מופיע הביוץ.
את העוברים מחזירים לפי יום הביוץ הוא, למעשה, זהה ליום שאיבת ביציות
תדרשי מהרופא המטפל שלך הסברים מפורטים על הטיפולים שלך או שתחליפי רופא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר בידר על התשובה המפורטת -שאלה נוספת
יסמין10/01/2020תודה דר על התשובה המקצועית וההסבר המפורט, כעת הבנתי שאני עוד רחוקה מהביוץ ושאם כי הבדיקות כעת כך ואני ביום התשיעי...ישלי עוד זמן..מיחידה ההפרייה אמרו לי שאכפת להם רק מהרירית אבל ממך אני מבינה שחשוב התזמון, נכון?
ושאלה נוספת- קורה שאין ביוץ במחזור למרות שהוא סדיר?
תודה דר בידר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר10/01/2020מי שאמר לך ביחידה שאותם מעניין רק הרירית ,גם הוא לא מבין בתהליכי החזרת עוברים על מחזור טבעי.
לנשים עם וסת כל חודש יש ביוץ.
הביוץ דומה ליום שאיבת הביציות.
את הביוץ מאתרים כפי שהסברתי.
מי שלא נוהג כך לא עושה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דר - תשובה
יסמין10/01/2020מי שדיברה איתי זו אחות ביחידה ויתכן שהיא באמת לא מבינה כלום כי כששאלתי את הרופא במידה ואין ביוץ מה קורה אז הוא אמר לי שבמידה ואין ביוץ לא תהיה החזרה מה שמתיישב עם מה שאתה בדיוק אומר.
רק שהתביישתי לשאול אותו שאם יש מחזור יכול להיות בכל זאת שאין ביוץ או שבכל מקרה יש כך שהביוץ קורה בכל אופן במידה ומופיעה הווסת.
היכן נמצאת המרפאה שלך ד״ר? והאם אתה מקבל באופן פרטי? והאם ניתן לשוחח עימך בפל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה אחרי מי שפיר התייעצותאני09/01/2020
שלום,
אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר. אני אקח מנוחה ביום הבדיקה ויומיים אחריי. לאחר מכן אצטרך לחזור לשיגרה וזה כולל להרים את הילדים לאוטו וכד'.
האם זה מסוכן? כמה זמן מנוחה וכמה זמן אני צריכה להימנע מלהרים כבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההוראה היא חהמשיך כרגיל אחרי פרק הזמן של המנוחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לפני החזרת מוקפאים - שאלהדריה09/01/2020
שלום,
מתנצלת מראש על אורך השאלה.
בת 30. פוליציסטית. ללא מחזור סדיר כלל.
אני בסבב שני לקראת החזרת עובר מוקפא.
מאחר ואיני מגיבה לאסטרופם - הרירית לא מתעבה, אני מטופלת בגונאל על מנת להביא לעיבוי הרירית.
לקחתי 5 ימים גונאל 100 ובבדיקה היום נצפו 8 זקיקים בגודל 8-12, ועוד הרבה זקיקים קטנים, ובנוסף האסטרדיול הוא 860.
הרופא הנחה אותי להוריד מינון גונאל ל75 לשלושה ימים ולראות מה קורה.
בנוסף, אמר שככל שיהיו הרבה זקיקים אז ייתן לי דקפפטיל וסינרל (בנוסף לתמיכה של קרינון).
שאלותי הן:
1. האם הורדת המינון של הגונאל לא תפגע בעיבוי והכנת הרירית לקראת החזרה?
2. האם דקפפטיל לא יפגע בסיכויי ההיקלטות של העובר (עובר בן 5 ימים)?
במה שונה הסינרל מהתמיכה של קרינון? והאם אין לו איזשהן השפעות שליליות על ההיקלטות ו/או הסבבים הבאים במידה ויהיו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ראי תשובתי להלן באתר איפומד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר ותחושה של בועותדפנה08/01/2020
היי האם בשבוע 19+3 אמורים להרגיש תנועות? יש לי מפעם לפעם תחושת בועות ברחם התחתונה אבל אין לי כבר כמה שעות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
פרופ` דוד בידר08/01/2020עדיין לא מרגישים תנועות.
הבועות מפעילות המעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורם זרע CMV חיובי לאישה בעלת CMV שלילידקלה07/01/2020
שלום,
אני בעלת CMV שלילי, בבנק הזרע ממליצים לי לקחת אך ורק תורם עם CMV שלילי (זו ההמלצה גם באתרי הבנקים בחו"ל). שמעתי שאפילו מחייבים חתימה על טופס אם מחליטים אחרת מההמלצה.
אנני מבינה מדוע אם התורם נבדק (והבנקים בחו"ל אף אומרים שעושים זאת באופן תדיר) ואינו בהדבקה כרגע, זה עדיין מסכן. אבל הרופא ציין שהיו 2 מקרים כאלו בארץ של הדבקה מזרע. האם זה כי יש נגיף בזרע גם אם בדם כבר אין נגיף פעיל ולכן בדיקות דם תקינות? ואם זו הסיבה, האם פשוט בדיקת הזרע ל CMV אפשרית ומספקת?
ראיתי פוסטים ישנים בנושא בהן הדעות חלוקות. אבל נראה כי בשנה/שנים אחרונות ישנה הקפדה על זה בבנקים יותר מבעבר.
אשמח להסבר בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במצבים אלו עדיף לבחור תורם שביצע בדיקה ונמצא שלילי או מחוסן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה אם בכל זאת
אני09/01/2020בעל ואישה נקלטים להריון כשהבעל חולה ולא ידעו על כך? אבל האישה מחוסנת אבל הזרע "נגוע" מה קורה עם ההריון והאם בכלל עולים על זה בבדיקות דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תורם מחוסן
דקלה10/01/2020תודה על התגובה אך אנני מבינה את התשובה לשאלתי המקורית. האם במחוסן, אתה מתכוון לתורם בעל cmv חיובי עם iGg חיובי אך שלא בהדבקה igm שלילי.אם כן, לזה התכוונתי בשאלתי. הבנק ממליץ לא לקחת תורם כזה אלא רק cmv שלילי (גם iGg שלילי). ואנני מבינה למה.מה הוא הסיכון אם אינו בהדבקה igm שלילי ומהו אחוז הסיכון בהדבקה מזרע במקרה כזה.
כמו כן, מה ההבדל בין מקרה זה לאישה בעלת cmv שלילי שיש לה בעל עם cmvחיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בנק הזרע שבירת הנו יותר צדיק מהאפיפיור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו המידע שקבלתי
דקלה10/01/2020תודה. אני מזמינה דרך בנק פרטי בארץ תרומה מבנק בחו"ל. ב 4 אתרי בנקים בחו"ל ראיתי שנרשם לאישה עם cmv שלילי אנו ממליצים לשקול תורם cmv שלילי ולכן פניתי לבנק בארץ בשאלה והם אמרו לי כן זו גם המלצתנו לאור 2 מקרי הדבקה בארץ.
לצערי אנני מבינה איך אפשרית הדבקה אם תורם בעל iggחיובי וigm שלילי. וניסיתי להבין האם יש סיכון ממשי ומהו האחוז לכך.
ד"ר, האם יתכנו מצבים שבדיקת הדם מורה שאין הדבקה נוכחית אולם כן יש cmv בזרע עצמו?
לצערי התשובות והמידע באתרים השונים מבלבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה
פרופ` דוד בידר10/01/2020לא מקבלים לבנק זרע תורם שיש לו מחלת cmv פעילה.
כאשר לתורם זרע יש נוגדנים שליליים של שני הסוגים, או כאשר IGg חיובי ו IGm שלילי זנ גם בסדר.
אף פעם לא לוקחים זרע שקשור איכשהוא בהדבקת הוירוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב סתם שאלה
אני11/01/2020כשעושים ivf לזוג נשוי לא מבקשים בדיקת cmv לגבר ביום של השאיבה אז מה ההבדל? ולא תמיד מי שחולה יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
פרופ` דוד בידר11/01/2020הגבר גם צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאסותא לא בקשו בכלל
אני11/01/2020והרופא גם לא ביקש. ביקשו hiv והפטיטיס וזרע. שום בדיקה של cmv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאסותא
פרופ` דוד בידר12/01/2020לטיפול בהפריה לא מבקשים כי הוירוס לא מדבק בטיפולים.
כאשר יש הריון כדאי לעשות.
בבנק הזרע דורשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מה שנכתב בבנקים
דקלה13/01/2020תודה רבה רבה על התשובות. למטה, ציטוטים מכמה אתרי בנקי זרע שונים בחול, מה הסיבה אם כן , מדוע הם רושמים שמותר רק שלילי לאשה בעלת cmvשלילי, ולא מציינים שחיובי גם בסדר כל עוד igm שלילי ומן הסתם הם לא לוקחים תרומות או זורקים מתורמים בהדבקה,כפי שהוסבר גם בתשובות (לצערי הבנק בארץ שממליץ לי על cmv שלילי לא נותן הסבר):
If you are CMV negative, you should consider restricting your selections to CMV negative donors, to prevent the small chance of developing CMV during pregnancy and passing it to the developing child.
-Sperm donors who are tested IgG Positive, which means they have previously had the infection, may only be used for women who themselves are IgG Positive.
תודה רבה
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגישה של בנק הזרע מחמירה אולם כנראה על מנת לא ליצר ספק כלשהו הבנק בחר בעמדה זו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדבר דומה כמו לומר לאישה שהיא CMV שלילית לא להביא ילדים מבן זוגה שיש לו חיסון נגד הוירוס,אולי היה עדיף שלא תתחתן איתו ?😂😂
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוי ידיים בסבון ואלכוהול ופגיעה בהיריוןיעל07/01/2020
היי אני מאוד מנסה לשמור על עצמי כדי לא להידבק בשום וירוס.מחטא ידיים המון אלכוהול ושוטפת ידיים המון עם סבון...בקיצור הידיים כבר נראות קטסטרופה מרוב ניקיון פצעים כטלה אדומים שורפים. האם החומרים האלה סבון ואחכוהול יכולים להזיק בצורה כלשהי להיריון'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיכת הגנה מפני וירוסיםניצן07/01/2020
היי אני בעבודה יושבת עם מסיכה כמה שעות טובות כמובן שזה לא נוח וקצת מפריע לנשימה האם זה יכול לפגוע בדרך כלשהי בהיריון עצם זה שאני שמה את המסיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסיכה
פרופ` דוד בידר07/01/2020לא פוגע בהריון, לא בטוח שעוז כהגנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר..איך לא עוזר???
ניצן07/01/2020איך יכול להיות שלא עוזר ..אני יושבת רק עם בחורה אחת מחטא ידיים בלי סוף כל אחת בצד עם הציוד שלה חלון פתוח וכל זה פלוס מסיכה . גם מסיכה הכי טובה כמעט כל הפנים מכוסות מצרפת תמונה. איך יכול להיות שזה לא עוזר. אם זה לא עוזר אז מה כן?? זה חא הגיוני שכלום לא עוזר😭😥בבשה תסתכל על המסיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור
פרופ` דוד בידר07/01/2020קשה מאוד לשמור מפני וירוסים למרות כל מאמצים שאת עושה.
נכון שאת מורידה את הסיכויים להדבקה.
את חא צריכה לרחוץ ידיים בטירוף.
בכל אופן אם את מרגישה ככה נוח אז בסדר.
מה שאני יכול להגיד לך שאנחנו חא מסתובבים ככה בבית החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אישיתתת פר בידר
ניצן07/01/2020בהקשר למה שאמרת שאתם לא מסתובבים ככה בבית החולים האם אתה עשית חיסון לשפעת? ואם לא איך אין חשש מלהידבק? הרי ידוע שבתי חולים זה מקור ההדבקה הראשוני. זה הזכיר לי שראיתי בחדשות שדיברו על כך שמעל 40% מהרופאים והאחיות לא מתחסנים לשפעת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
פרופ` דוד בידר07/01/2020יש בעיה עם החיסונים, לדעתי.
בעבר לקחתי חיסונים אך בכל זאת חליתי.
יש לשפעת השפעה שונה מאדם לאדם.
לא תמיד החיסון מכסה את כל סוגי הוירוסים.
יש לי רושם שכל שנה נותנים אותו חיסון כי מדובר בכסף רב.
יש למיין שבתור ילד ומתבגר אף פעם לא התחסנו , בעבר, לשפעת.
אני מציע להתחסן כי זה משקיט את המצפון.
טבל ללכת עם מסיכה ולהתרחת בטרוף מ, את זה אני חא ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר
ניצן07/01/2020תודה רבה על הכנות..באמת חושבת שאתה נדיר פשוט וואו.
לגביי עניין המצפון. לי אין מצפון להתחסן . במקביל רועדת מפחד כי זה היריון שהגיע אחרי מלחמה..ורוב הרופאים ממליצים להתחסן לדעתי כי הם פשוט הולכים לפי משרד הבריאות. אבל יש לי לא מעט חברות שלא חוסנו בעבר לשפעת והרופאים המליצו להן שלא להתחסן בטענה " שהן לא התחסנו בעבר והם לא ממליצים לבדוק דווקא כשהן בהיריון איך הגוף יגיב" זה די השפיע עליי וגרם לי לקבל החלטה שלא להתחסן הייתי רוצה לדעת מה דעתך על דעה זו של הרופאים? ודבר שני בדיוק בשביל להשקיט את המצפון אני כל הזמן שוטפת ידיים שומרת על ההיגיינה ושמה מסיכה כאשר אני עם אנשים..למה אתה לא ממליץ על זה? אם זה מוריד סיכוי להידבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור
פרופ` דוד בידר07/01/2020אני כן ממליץ להתחסן ואין בזה שום סיכון להריון.
פחות ממליץ מה שאת עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההתעקשות
ניצן07/01/2020מצטערת שמתעקשת אבל עדיין לא הבנתי מה לא בסדר במה שאני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
פרופ` דוד בידר08/01/2020אני לא אומר שזה לא בסדר.
היה צורך להתחסן ולא לשמור כמה שיותר שלא להידבק.
במקרה תעברי במקום שהווירוס באוויר ונגד זה שום דבר לא עוזר.
בכל אופן יכולה לעשות מה שעושה ונקווה שלא תדבקי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה מאתמול של אישה בהיריון
ניצן08/01/2020שני דברים:
המקרה שדווח אתמול של אישה הרה בשבוע 15, לפני שבוע חוסנה ואתמול הגיעה לבית חולים עם קשיי נשימה מורדמת מונשמת כעת. אתה חושב שזה צירוף מקרים? מבינה שזה חיסון מומת וכביכול לא גורם למחלה אבל איך זה שהיו כבר כמה מקרים של אנשים שחלו מס' ימים לאחר החיסון? אולי בכל זאת ישנו משהו בחיסון שמעורר ..?
דבר שני השפעת מגינה מפני 3 זנים גם אם אתחסן אני עדיין אהיה מן הסתם חשופה לעוד המון זנים אחרים נכון? ככה שעדיין אפשר להידבק לא? אני לא באמת מוגנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא להתחסן כנגד נגיף השפעת הנו סיכון מחושב לאם לעובר ולסביבה הקרובה-חד משמעית-החיסון אינו מסוכן וכל האגדות האורבניות המתלוות לחיסון הינן בדיות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון מחושב?
ניצן09/01/2020החיסון מגן רק מפני 3 זנים
. מי מבטיח שאם אתחסן לא אדבק בשאר הזנים? אף אחד.
אם היה מגן מפני כל הזנים הייתי מבינה את מה שאתה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנים שנבחרו
אני10/01/2020סליחה שנדחפת אבל הזנים שנבחרו הם זנים קטלניים במיוחד שעל פי הסטטיסטיקה יהיו נפוצים העונה. בכל מקרה וכבר כמעט ואין במלאי אז זה לא כל כך רלוונטי נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזנים שנבחרו
ניצן10/01/2020א. זה עדיין רלוונטי. מנסה עוד לקבל החלטה נכונה
ב. בעלי התחסן והוא היחיד שאני מתקרבת אליו . את רוב החורף מעבירה בבית כמעט ולא יוצאת
ג. אנשים שחלו והסתבכו /מתו לא כולם חלו בזנים שבחיסון אלא בזנים אחרים. ואם תישבי ותיקראי את העלון של תרופת השפעת את גם תפחדי ללכת ולהתחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון נגד הזנים הרילוונטים לעונה בהחלט עשוי לתת מענה ראוי,לא מלא אבל יותר טוב מכלום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים והזרעה באותו יום או אחרי?נסיה07/01/2020
שלום פרופ' זקיק גדול 20 עושים הזרעה באותו יום או ניתן לחכות ליום אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לחכות גם יום אחרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 1 הזרעה
אור07/01/2020אם יום ראשון היו 5 זקיקים צד ימין בגדלים שונים אחד 14, 15, 13,12,11
שחלה שמאל 12
וביום שלישי ניגשנו שוב למעקב ובצד ימין היו 3 גדלים:20, 12, 13
ובשחלה שמאל 14.(שמאל יש חסימה)
איך יכול להיות שמיום ראשון בצד ימין מחמש שהיו ירדנו ל 3?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זקיקים עשויים לעבור צהליך אטרסיה של התכנסות ועצירת גדילתם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מהירות בשינה על צד שמאלריבי07/01/2020
היי שבוע 19 שמתי חב של9עמים יש לי דפיקות לב מהירות מהרגיל זה תקין? מרגישב במיוחד כשישנה על צד שמאלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות
פרופ` דוד בידר07/01/2020זוהי תופעה של הריון עקב פעילות הורמון הפרוגסטרון המשפיע על השרירים החלקים בתוך גוף האדם. הרחם הוא שרירי חלק בדומה לשרירי הלב ה המעיים וכו.
הפרוגסטרון גורם להאטה בפעילות שרירים אלה ולכן הלב מגיב בדפיקות לב שאת מרגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם משנה השבוע של מי השפיר אשמח מנסיונךאני06/01/2020
אני אמורה לעשות מי שפיר גם עקב חלבון עוברי גבולי וגם לשלול הדבקות בcmv.
בגלל שרוצים לשלול cmv צריכה לבצע בשבוע 21+3.
רופא הנשים שלי סבור שהסיכוי שלי להדבקה בcmv גם לאחר שהילד שלי נדבק בcmv הוא קטן כי אני מחוסנת עוד מלפני. אבל תמיד טוב לשלול. לא היה עדות בבדיקות הדם שלי שחלילה נדבקתי.
בקיצור אחרי כל ההקדמה השאלה שלי כזאת:
האם יש סיכון יותר גדול לעשות מי שפיר בשבוע 21 לעומת שבוע 18/19?
והאם כדאי לוותר על cmv ולהקדים את מי השפיר לשבוע יותר צעיר בשביל להימנע מסיכון אם קיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
פרופ` דוד בידר07/01/2020אם את מחוסנת ל cmv אין צורך לבדוק את הנגיף במי השפיר.
לעשות מי שפיר בשבוע 18 או 21 זה אותו הדבר אלא אם יש הדבקה בנגיף.
אם את מחוסנת לנגיף רצוי לעשות מי השפיר בשבוע 18.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי עדיף לעשות סקירה מאוחרת?מיכל06/01/2020
היי יודעת שסקירה מאוחרת עושים בין שבוע 20 ל24 .
אך מתי בכל זאת עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
פרופ` דוד בידר06/01/202023 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה מיוחדת לביצוע בדיקת חלבון עובריאני06/01/2020
האם צריך הפניה מיוחדת לביצוע בדיקת החלבון העוברי המי השפיר? וכמה זמן לוקח לתוצאה הזו ספציפית להגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ׳
פרופ` דוד בידר06/01/2020בודקים אוטומטית חלבון עוברי במי שפיר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אני06/01/2020ולגבי החלבון גם צריך לחכות בערך 3 שבועות לתשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכות
פרופ` דוד בידר06/01/2020תלוי היכן עושים
אםשר לזרז תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ונתונים חשובים - סיכוי לריבוי עובריםאוריה06/01/2020
שלום,אשמח לדעת מה אומרים הנתונים, ומה מצב הביציות.
והאם יש סיכוי לריבוי עוברים(לא מעונינת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך 1 העלאת קבצים
אוריה06/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 1
אוריה06/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 1
אוריה06/01/2020
אוריה06/01/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין שימוש באקמול ואופטלגין לסגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס?סיגל06/01/2020
שלום רב,
אתמול התפרסמה כתבה קצת משונה בווינט על אישה שאצל העובר שלה התגלתה סגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס, ומשום מה בכתבה הם קשרו את זה לעובדה ששבועיים לפני כן היא הייתה חולה והשתמשה באקמול ואופטלגין. הייתי מתעלמת מהכתבה אם לא היו מצטטים שם גם רופא (!) שטען שיש קשר בין הדברים, למרות שלמיטב ידיעתי אקמול ואופטלגין תמיד נחשבו בטוחות בהריון, וסגירה מוקדמת של דוקטוס ארטריוזיס קשורה בכלל לשימוש ב-NSAIDs בשליש השלישי של ההריון. אז מה לעשות? האם אכן גם אקמול ואופטלגין עלולים לגרום לסגירה מוקדמת? אם כן, האם לא ראוי לפרסם את הדברים בצורה מסודרת וחד משמעית? ואם לא, למה להלחיץ סתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
פרופ` דוד בידר06/01/2020אני מכיר את המקרה ומדובר בבדיקה בבית חולים שערי צדק.
בבדיקה התגלה עובר קקטן והעורק שציינת היה סגור.
הועלתה השערה בלבד שזה מתרופות. האישה נטלה כמויות מעבר למותר של אופטלגין ו אקמול.
למרות שמיחסים זאת , אולי לתרופות האלה ובכלל, הרי שיתכן שאם היו בודקים את העובר לפני שנטלה התרופות , יתכן שגם אז הדוקטוס היה סגור.
לא בטוח בכלל שיש קשר לתרופות,ואם לוקחים מינון נכון זה לא יקרה.
ממש ממש לא נימצא קשר בין התרופות לסגירת כלי הדם ואני לא חושב שצריך להיבהל ולא לתת התרופות בהריון, במינון המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו המינון המתאים?
סיגל06/01/2020בהריון הקודם סבלתי מכאבי ראש קשים ונאמר לי שהמינון המותר לי הוא המינון הרגיל המומלץ על ידי היצרן - כלומר אקמול כל 4 שעות ואופטלגין כל 8 שעות. בהריון הנוכחי דבקתי באותה הנחיה, ועכשיו שאני חולה עם חום בשבוע 35 אין לי מושג מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו
פרופ` דוד בידר06/01/2020המינונים בסדר ולא יסגר העורק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובות האינפורמטיביות והמרגיעות, כמו תמיד!
סיגל07/01/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)