מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היה לי החזרת עוברים ב 18.12.2017 היום ביצעתי בדיקת דם להריון (מוקדם קצת) בטא יצאה 15רינה28/12/2017
ביצעתי בדיקת דם להריון (מוקדם קצת) בטא יצאה 15
האם זה נחשב להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר28/12/2017כן, זה נישב הריון.
יש לחזור על הבדיקה בהפרש של יומיים ואז נראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא אחרי הזרעהטיע28/12/2017
שלום
הזרעה בוצעה בתאריך 22.12. באיזה תאריך אני יכולה לעשות בדיקת בטא? ב4.1 או ב5.1?
אם ב5.1 זה יוצא ביום שישי. בדיקה בייתית תהיה מהימנה אם נטלתי אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החל מ-5 לחודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים סביב מועד הביוץאלונה28/12/2017
הי.
קיימתי עם בעלי 5 פעמיחם יחסים סביב מועד הביוץ.ידוע שההמלצה היא לקיים פעם ב24-36 שעות אך כתוצאה מנסיבות ואילוצים שונים יצא בין 14-41 שעות בימים 12-16 של המחזור.
בין הפעם הראשונה לשניה-24 שעות
בין השניה לשלישית-14-15 שעות
בין השלישית לרביעית-22 שעות
בין הרביעית לחמישית-40-41 שעות
בהנחה שהביוץ התרחש איפשהו בין הפעם הראשונה והחמישית(ולא ידוע בדיוק מתי)האם ה"כיסוי"הנ"ל הוא מושלם או שהוא לוקה בחסר,ויתכן מצב שבו לא תתרחש הפריה?(בהנחה שהזרע והביצית תקינים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אכן הזרע תקין הכיסוי של חלון ההזדמנות הנו מעל ומעבר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטווח הזמן המינימלי של חיוניות הזרע והביצית
אלונה28/12/2017תודה על המענה.
אבל קראתי בעבר על 3 גירסאות לאורך חיי הביצית:24 שעות,18-24 שעות וגם 12-24 שעות ולגבי כושר ההפריה של הזרע בדרכי מין האישה קראתי שהוא בין 24 לבין 36 שעות בלבד.
אז אם לוקחים את הגירסא הקצרה ביותר לחיוניות הבייצית-12 שעות ואת הגירסא הקצרה לחיוניות הזרע-24 שעות מגיעים ל12ביצית ועוד 24 זרע ובסך הכל 36 שעות ואז לכאורה אין כיסוי מושלם למה שתארתי(כי בתאור שלי היה מירווח של 40-41 שעות בין הפעם הרביעית של היחסים לפעם החמישית)
בבקשה תגובתך ל"חשש"הזה שלי ולגורמים שמהם הוא נובע,שלא היה כיסוי מושלם של חלון ההזדמנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגירסה של חיות הזרע למשך 12 שעות בחבד אינה מדויקת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות סופר"בתגובה האחרונה
אלונה31/12/2017אני מניחה שיש"טעות סופר"והיה צריך להיות רשום שהגירסא של חיות הביצית ולא הזרע למשך 12 שעות בלבד אינה מדוייקת(כי הצגתי 3 גירסאות שונות לחיי הביצית שקראתי במקומות שונים:12-24 שעות,18-24 שעות,12-24 שעות)
ההנחה שלי נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא נכונה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל מעלה את האסטרדיול בפרוטוקול IVF ? קיבלתי מדבקות לשימושנינה27/12/2017
ברצוני להבין מה זה יכול לתרום לטיפול ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המטרה להעלות את רמת האסטרדיול לתועלת החיך ההשרשה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזרעות IUIמיכל27/12/2017
שלום פרופ,
מתנצלת מראש על השאלה המעט מוזרה :
האם שמכניסים ספקולום לצורך הזרעה צריך להכניס את המוטות עד הסוף או מספיק חצי ?
כמו כן, כמה ס"מ בערך צריך לפתוח את המכשיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לבצע זאת לפי עומק הנרתיק עד לחשיפת צוואר הרחם,יש לפעור אותו כ-4-5 ס״מ
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד שאלה קטנה-
מיכל29/12/2017
בפעם קודמת שהרופא סגר את הספקולום כדי להוציא אותו הרגשתי צביטה כאילו הספקולום "משך" לי משהו .
אולי בגלל שזה היה מפלסטיק ? יש שיטה יותר נורמלית להוציא ספקולום שלא יכאב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טוב תעשי אם תעלי טענה זו בפני הרופא שיבצע את הבדיקה כדי שיבצע זאת בזהירות הנדרשת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות וכאבים בבטן אחרי הזרעהשירי27/12/2017
שלום,
ביום שישי האחרון עברתי הזרעה. לפני שבוע נטלתי זריקת אוביטרל.
היום יש לי דקירות בבטן התחתונה באיזור הטבור וכאבים.
האם זוהי תופעה של הטיפול? האם יש צורך לדאוג ולגשת לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעה נובעת מהתגובה לטיפול עם האוביטרל המגרה את השחלה והזקיקים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום האם אפשרי לקחת מיו אינזונטיול שמורכב ומויטמין b עם פורגליטון ?מיה27/12/2017
והאם מותר לקחת מלטונין בזמן טיפולי הפריה וה הזרקות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צריכה להיות בעיה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שלילית 7.5 ימים לאחר החזרת בלסטוציסטנועה26/12/2017
בת 27 בעקבות בעיית זרע קשה(בודדים בתנועה). החזרת מוקפאים על בסיס ביוץ טבעי. הפשירו אותם ביום 3...וגידלו עד יום 5. היו מאוד יפים בעיני הרופא, החזרה בערב יום ראשון שעבר של 2 עוברים בני 5 ימים.
לאחר 4 ימים החלו מעט הפרשות חומות(ממש טיפה) ואני מקבלת פעמיים ביום אנדומיטרין.
אתמול(יום שני בבוקר) עשיתי בדיקת הורמונים ועל הדרך עשיתי גם בטא, שיצאה שלילית.
האם להספיד?
במצבים שכן יש הריון, לא אמורה להיות תוצאה אפילו נמוכה ביום 7.5 מאז ההחזרה של בלסטוציסט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקדם מדי לחרוץ את הגורל של הטיפול שעברת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא נמוכה מידי?יוליה26/12/2017
יום 14 לאחר החזרת שנ עוברים בדרוג A...
רק 22.
לא נמוך מידי?
אעשה מחרתיים שוב, אבהל האם זה נורמלי. האם זה יכול להיות כימי? או תקין?
נכנסתי ללחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערך נמוך המחשיד בכיוון של היריון לא תקין-המשיכי במעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה שניה ללא הצלחה - פוליסיצטית, שאלה:אורי26/12/2017
היי,
אני בטיפולי IVF ל-PGD ופוליסיצטית.
זה כבר סבב שני שלא נשאבות מספיק ביציות (שאיבה ראשונה ביצית אחת, שאיבה שניה 3 ביציות) וגם אלה שנשאבו לא בשלות / לא איכותיות.
אציין ששתי השאיבות היו ביום ה-7-8 למחזור כי הזקיקים שלי פשוט קפצו בגודל ממש, לעומת זאת, האסטרוידל ממש לא קפץ.
יש איזשהי סיבה שאתם יכולים לחשוב עליה ללמה זה קורה?
המלצה לתרופה מסוימת?
(עד כה טופלתי בגונאל-צטרו-אוביטרל ובפרגובריס-צטרו-דקפפטיל-אוביטרל)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרוטוקול טיפולי ארוך עם אגוניסטים של GNRH עם תכשיר להשריית ביוץ המכיל גם הורמון LH עשוי לתת מענה טוב יותר לתגובה השחלתית שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סקר גנטיות לפני טיפולי פוריותמירב25/12/2017
היי..אנחנו לםני טיפולי פוריות ובחלק מהבדיקות רשום שצריך לעבור בדיקת סקר גנטית ורציתי לדעת..
האם שני בני הזוג צריכים לעבור את התהליך הזה או רק האשה ?
איזה בדיקות מומלצות היום לעבור או לעשטת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על האישה לבצע את הסקר הגנטי המוצע בהמלצת המכון הגנטי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם דקה כתוצאה מאסטרוגן נמוךרומי25/12/2017
שלום,
מנסה להרות. במעקבי זקיקים רירית רחם דקה בעובי 4 מ"מ. רמות האסטרוגן אצלי בגוף לא עולות מספיק גם עם הורמונים. נטלתי איקקלומין שגרם לזקיק שבייץ אך הרירית נותרה דקה.
האם נטילת תוסף של ויטמין e יעזור לעיבוי רירית הרחם? אציין כי הרירית אצלי דקה באופן טבעי. לא עברתי פעולות כירוגיות ברחם ולא עברתי גרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לשלב טיפול של איקכלומין עם תכשיר אסטרוגן במינון מוגבר יותר וכמובן להוסיף לפי הצורך ויטמין E ,ואולי גם אספירין,לחילופין ניתן להציע טיפול בגונדוטרופינים שעשוי לתת מענה אופטימאלי למצבך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך............
שירי27/12/2017על איזה תכשירי אסטרוגן מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אסטרופם או פרוגינובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה וערכים שלפני השאיבהיעל25/12/2017
שלום
יום א תוצאות בדיקות דם:
אסטרדיול 6804
פרוגרסטון 6.6
מספר זקיקים 10עד 19
לאחר שהרופא ראה את התוצאות
הונחתי על ידו בערב יום א להזריק פעמיים אורגלוטרן ומוניפור 300
בלילה יום א אוביטרל.
יום ב ללא זריקות.
יום ג בבוקר שאיבה.
שאלתי:האם יכול להיות שבייצתי ולא תיהיה שאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להערכתי תהיה שאיבה,הערכתי היא שעדיין ימצאו מרבית הזקיקים במועד השאיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתהליך לקראת שאיבה ראשונהאורית25/12/2017
שלום רב,
אני בת 27 וחצי, ילדתי לפני שנה ילד מivf ברקע בעיית זרע.
נקלטתי בהחזרה החמישית(בלסטוציסט).
לציין רק שהוחזרו לי הרבה עוברים יום 3 ונקלטתי שהחזירו לי עובר יום 5.
כיום אני בתהליך לקראת שאיבה ראשונה לילד שני ויש לי שתי שאלות:
1. האם נכון לנסות להחזיר עוברים יום 3 או מראש לנסות לגדל ליום 5?
2. במעקב זקיקים היום רירית הרחם בגודל 12- האם הגיוני שלפני שאיבה היא בגודל כזה? היא אמורה להיול בגדלים האלו בהחזרה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אם יתקבלו יותר מחמישה עוברים הייתי בהחלט מנסה לגדל את העוברים לשלב בלסטוציסטים כדי לבחור מביניהם את הראוי ביותר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ראשונה 2590 - האם תאומים?מורן25/12/2017
מה זה אומר בטא2590 לפעם ראשונה
זה אומר שזה תאומים?
זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי כמה ימים ממועד ההחזרה נעשתה בדיקת הדם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)