מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת דם להריון אחרי החזרהטלי18/12/2017
לאחר החזרה של עובר בין יומיים, מתי עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כעבור 12 יום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם להריון
המשך19/12/201712 יום מיום ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגלוטרן - תפקיד של זריקהיעל18/12/2017
שלום מה תפקיד התרופה?קיבלתי הוראה להזריק מחר ורוצה להבין מה התפקיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקידה לעקב את הורמון ה-LH ,כדי למנוע ביוץ מוקדם ערבון מוגבל לאפשר הבשלה אופטימאלית של הזקיקים והביציות בתוכם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניפור זריקה 450 נוספה לפרוטוקוליעל18/12/2017
מה תפקיד הזריקה? מדוע נוספה לפרוטוקול האלנובה אצלי? במה היא שונה מאלנובה ?
עוד תכשיר לעורר תגובה שחלתית והתפתחות זקיקים,פעילות סינרגיסטית של שתי התכשירים עדויה לשפר את תגובתך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסבירות שאני איקלטחן18/12/2017
אני בת 25 ופרופיל הורמנלי תקין, לאחר שגילו שלבעלי יש ספירת זרע כ3 מיליון ישר שלחו אותנו לIVF , האם באמת אבדה תקווה להיקלט עם הזרעה? ומה הסיכוי להיקלט עי ההפריות ?
סיכוייך בהפריה גבוהים ביותר ומתרבים ל-40-50%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 בהנקה כמות מומלצתאני18/12/2017
שלום
האם מותר לצרוך בהנקה אומגה 3 בכמות של 300 מ״ג ביום?
האח כל חברה מותאמת להנקה?
יש לי את הכמוסות של אלטמן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בהם כל צורך עם הדייטה שלך מאוזנת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת הריון ביתיתגליה18/12/2017
האם בדיקת הריון ביתית עונה על התשובה יומיים לפני המחזור האחרון(המחזור שלי לא הכי סדיר,מאחר בעד חמישה ימים)
היה לי תשעה ימים לפני המחזור כתם חום בהיר וגם יום אחרי וזה יסתיים,האם הבדיקת הריון באמת עונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בהכרח,הייתי שוקל לבצע בדיקת דם בעוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון אחרי הזרעהשירלי18/12/2017
בוקר טוב פרופ',
אני 14 יום לאחר הזרעה ויש לי הפרשות חומות -שווה בכלל לעשות בדיקת דם או לחכות למחזור ?
במידה ואעשה בדיקת דם-
מה צריכה להיות הבטא בבדיקה זאת ? מעל איזה ערך זה נחשב הריון ?
והאם אני יכולה לעשות בדיקה ביתית ? זה לא מוקדם מידי ?
רב תודות על המענה , שירלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא תקבלי עד מחר בצעי בדיקת דם -התשובה אמורה חהיות מעל 10 יחידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרומת ביציתשרית18/12/2017
שלום רב
יש לי מספר שאלות לפני שאני עוברת את התהליך -לגבי העברת העוברים ...
1-האם מומלץ להחזיר את העוברים בקליניקה בחול ...או לעבור את הליך ההחזרה בארץ ? מבחינת יעילות הקליטה של העוברים...והצלחת ההשרשה.
2- אם זה נעשה בחול - האם הטיסה חזרה לא תזיק ?
3-מתי מומלץ לחזור לארץ - באותו יום או עדיף להישאר שם כמה ימים כדי לייעל את ההשרשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות החזרה בארץ או בחו״ל פחות או יותר שוות,ניתן להמריא באותו יום של ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרומה
פרופ` דוד בידר19/12/2017אפשר להחזיר עוברים טריים בארץ ולא צריך לנסוע.
אלו שממליצים לנסוע פשוט לא יודעים איך להביא עוברים טריים לארץ.
ברור שעדיף להימנע מטיסות והוצאות נלוות כאשר את יכולה בניחותא
להגיע בארץ להחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעוברים הטריים שמביאים לארץ הם יום 5? כמו אלה שמחזירים בחו"ל?
מירב21/12/2017הבנתי שההבדל הוא שבחו"לה מחזירים עוברים טריים של יום 5 ובארץ יום 3. כמובן שאפשר להמשיך לגדל את העוברים בארץ ליום 5 אבל אז אין התחייבות שלכם למס' עוברים. אשמח לדעת אם אני טועה ולעשות דרככם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום 5
פרופ` דוד בידר21/12/2017העוברים מובאים לארץ אחרי הפריית הביציות בימים ראשונים, יום אחד ושניים אחרי הפריה.
השיקול לגדל אותם הלאה היא של הרופא המטפל.
גם בחוץ לארץ העוברים גדלים ואפשר להחזיר אותם ביום 3 ,4 או 5..
כמובן שאפשר להביאם גם ביום 5 ולהחזיר.
זה שאומרים לך לנסוע זה לא בגלל יום 5 אלא שאין את הידע להביאם לארץ.
כמובן שאז , מי שממליץ, אומר לך שיותר טוב אך ,לדעתי, לנסוע לחו״ל כורם לפחות שקיפות לעניין הטיפול.
עוברים גם לא תמיד גדלים עד יום 5 , וכאשר הטיפול בארץ יגידו לך את,
מה יעשו בחו״ל כשתגיעי ולא יגדלו עוברים ליום 5?
לכן תמיד עדיף בארץ ועוברים טריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות בעיה בזרעשירי18/12/2017
שלום,
אני מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות, ביוץ אחת לשלושה חודשים. בעלי עם בעיית זרע המתבטאת בתנועתיות בינונית ומורפולוגיה 3% כאשר מרבית הפגמים בראש הזרע.
הטיפול שהוצע הוא לטרוזול בשילוב הזרעות.
בשלב זה כדור אחד של לטרוזול לא השפיע והוחלט להגדיל מינון ל2 כדורים ביום למשך 5 ימים.
האם השריית ביוץ בשילוב הזרעה זהו פרוטקול הטיפול המומלץ לבעיה שלנו? האם עדיף טיפול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט מקובל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 שבועות לאחר הפלהרונית17/12/2017
שלום,
אני נמצאת כ 8 שבועות לאחר הפלה טבעית. באולטרסאונד שבוצע היום יש חשש שנותרה שארית. טרם קיבלתי מחזור מאז... השאלה שלי האם השארית שנותרה יכולה לצאת עם המחזור או שמא לאור הזמן שעבר מאז ההפלה אז זה כבר הפך להידבקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתי האפשרויות קיימות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים של דלקת לפני וסתג17/12/2017
שלום
מדוע לפני מחזור יש לי הרגשה של גרד למטה לפעמים אפילו הרגשה של דלקת בדרכי השתן שאחרי המחזור זה עובר,
האם זה קשור לPH לפני המחזור, או אולי להורמונים שהזרקתי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול אפשרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Amh fsh מה ההבדל?דנה17/12/2017
שלום רב. בבדיקת fsh ראשונה התוצאה הייתה 10.70 בבדיקה שניה 12.20 ובבדיקת amh 3.10 .. לפי מה שהבנתי הfsh גבוה ולעומת זאץ הamh תקין .. מה ההבדל בניהם בעצם והאם זה יתכן ? ראוי לציין שאני לפי גיל שלושים ומייצרת קצת ביציות לאחר שרואים באולטרסאונד 10 ביציות שואבים בין 3-6 .. והשאר ריקים .. יש הסבר לכך ? אשמח לתגובה
רזרבה שחלתית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017ההורמון האנטימלריאני (AMH) הינו בעלחשיבות בוויסות התפתחות הזקיקים בשחלה. רמות ה AMH בדם נמצאות ביחס ישיר למספר הזקיקים שמתפתחים בשחלה. לפיכך רמות ה-AMH מצויינות להערכת הרזרבה השחלתית של האישה עם ההזדקנות של השחלות. מספר הזקיקים המתפתים הולך ופוחת, ולפיכך יורדות רמת ה- AMH .מכאן שה- AMH משמש כמדד טוב להערכת הרזרבה השחלתית או מספר הביציות שנותרו בשחלה מדד חשוב להערכת הפריון של האישה.
ה- AMH מנבא את מצב הרזרבה השחלתית ואת התגובה השחלתית, אולם אינו מנבה במדויק את הסיכוי של האישה להרות בטיפולי פריון. יתכן והדבר משקף את העובדה ש- AMH הינו יותר מדד כמותי מאשר מדד איכותי לניבוי איכותן של הביציות.
קיימת סברה שתוצאה נמוכה מאד שלAMH קשורה בסיכוי נמוך של האישה להרות אולם בפועל גם כשהרזרבה נמוכה יכולים להימצא ביציות איכותיות , במיוחד שמדובר בנשים צעירות.גם בנשים עם רמות נמוכות באופן קיצוני של AMH, ניתן להשיג שיעורי היריון ולידה סבירים, על כן אין מקום להימנע מטיפולי פריון
רמה מעל 1.0 ננוגרם למיליליטר היא תקינה ורמה מעל 3.0 ננוגרם למיליליטר מנבאת תגובה שחלתית עזה, שטיפוסית לשחלות פוליציסטיות. רמות נמוכות מ- 0.2 או 0.3 ננוגרם למיליליטר בד"כ מורות על רמות נמוכות מאד של AMH. חשוב לוודא מה הן ערכי הנורמה שנקבעו עבור המעבדה בה בוצעה הבדיקה
ה-FSH מבטא אף הוא את מצב הרזרבה השחלתית שלך אולם רגישותו מופחתת,יש לבצעו ביום 3-5 למחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAmh fsh מה ההבדל?
שירן18/12/2017תודה רבה לך פרופסור אשכנזי הגדול! תשובה מורחבת ומלאת יחס . שאלה אחרונה .. לגבי הערכים שכתבתי לך האם הם ניראים לך תקינים ? הרופא כבר דיבר איתי על תרומת ביצית ולקחתי זאץ מאד קשה . אני רק בת 28 . למרות שהתוצאות לא בשמיים למרות כל הפרוטוקולים שמנסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איני מסכים כלל עם עמדתו של הרופא המטפל שלך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר19/12/2017FSH קצת מוגבר לגילך אינו מצדיק טיפול בתרומת ביציות.
FSH מוגבר בגיל צעיר שונה מהגיל המבוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת שקשורה
ספירט29/12/2017אני בת 31 עם אנדומטריוזיס יש לי פעוטה בת שנתיים שנולדה מהפריה, אז בזמנו הfsh היה 9.7 ושאבו בין 4-10 ביציות כל פעם תגובה אחרת. לפני חצי שנה הfish 10.4 ובבדיקת afc נמצאו 4 זקיקים בכל שחלה, סהכ 8 זקיקים. עשיתי שאיבה מתוך 7 נשאבו 5 אבל רק 2 היו בשלות והעוברים לא שרדו להחזרה. יש לי מוקפאים עוד מהתקופה של הבת שלי ששמרתי לפני שכרתתי חצוצרה ולפני הסבב המנצח . אבל הכשלון בשאיבה האחרונה והאכזבה משתק אותי . האם יש סיכוי להריון ? המחזור שלי לא סדיר בדרך כלל כל 26-28 יום מגיע וקרה איזה פעמיים שהגיע אחרו 32 יום כי היה ביוץ מאוחר.
תתעודדי יש לך עדיין סיכוי טוב מאוד להרות ובוודאי מהמוקפאים שנותרו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון לתמיכה מועיל להשרשה?שירן17/12/2017
האם זה מועיל בהשרשה? מה התפקיד של זה?
אין לו תפקיד בתמיכה ובהשרשה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של בדיקת בטאליאת17/12/2017
בדיקת דם בטא עושים 12 ימים לאחר הזרעה או 14 ימים לאחר הזרעה ?
אני קוראת בכל מיני מקומות מידע שונה...
מה צריכה להיות הבטא בבדיקה זאת ? מעל איזה ערך זה נחשב הריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
14 יום לאחר ההזרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערך הבטא
ליאת17/12/2017
מה צריכה להיות הבטא בבדיקה זאת ? מעל איזה ערך זה נחשב הריון ?
תודה רבה על התשובה ועל הפורום בכלל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מעל 10 יחידות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הזרעה בתרומת זרעגלית17/12/2017
שלום פרופ',
אני בתולה ובקרוב אתחיל טיפולי IUI עם תורם זרע.
האם עצם העובדה שאני בתולה ולא נחשפתי לזרע בעבר יכול להשפיע לרעה על סיכויי הקליטה שלי ?
ישפיע לטובה ? או שלא ישפיע בכלל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ישפיע לרעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)