מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה לאחר הזרקת אוביטרלמרינה24/12/2017
שלום. היום יום א בשעה 18 אני צריכה להזריק אוביטרל.
וים שני בבוקר בסביבות 10,11 עושים לי הזרעה . האם זה לא מוקדם מדי?? זה פחות מ 36 שעות. כי הבנתי שהביוץ קורה אחרי 36 שעות.. אני מבולבלת.. תודה על עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בכל מקרה ההזרעה תכסה את תקופת הביוץ הצפוי שלך,אם כי הייתי שוקל לבצע עוד הזרעה למחרת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשחלה אחרי הזרעהשירי24/12/2017
שלום
עברתי הזרעה ביום שישי האחרון. יש לי כאבים בשחלה. לא מדובר בכאבים מאוד חזקים אבל השחלה מורגשת. האם אלה כאבים כתוצאה מהטיפול? נטלתי לטרוזול 2 כדורים ביום למשך 5 ימים וזריקת אוביטרל.
האם ניתן לקחת אקמול או אופטלגין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן והדבר נובע מהתגובה השחלתית שלך,בכל מקרה ניתן להשתמש באנלגטיקה שציינת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון ? האם צריך תמיכה. הבנתי שהתוצאה תקינה אז למה??יעל23/12/2017
שלום רב. צירפתי קובץ שבו מופיעה השאלה אשמח למענה ..תודה מראש..............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר24/12/2017לקיחת פרוגסטרון על מחזור טבעי ,או שלא במסגרת טיפולי הפריה חוץ גופית ,מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתנהג אחרי החזרה?דניאלה23/12/2017
שלום, רציתי לדעת איך להתנהג לאחר החזרה?
האם אפשר לשכב על הבטן?
לאכול הכל ולשתות אלכוהול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר24/12/2017יש להתנהג כרגיל.
לא לקיים יחסים 4 ימים אחרי החזרה.
אפשר לשכב על הבטן ולאכול הכל כולל שתית אלכוהול
בארועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להקפיא זרע ולהשתמש בו להזרעהמירי23/12/2017
אנחנו עוברים טיפולי הזרעה עם גונל.חודש הבא בן זוג שלי טס לחו״ל ואנחנו לא רוצים להפסיד מחזור טיפול. האם אפשר להקפיא זרע ולהשתמש בו להזרעה כשהוא לא יהיה בארץ?חשוב לציין שבן זוגי בן 40 ואיכות הזרע שלו תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין כל בעיה להקפיא זרע ביחידה להפריה חוץ גופית לקראת טיפול ההפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות טיפולי הפריה חוץ גופיתשלומית23/12/2017
שלום, ברצוני לשאול האם ניתן לעבור טיפולי ivf ברצף חודש אחר חודש ללא הפסקה בינהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה היא לבצע הפסקה של כ-45 יום בין שאיבה לשאיבה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה- מה הסיבה להמלצה בהפסקה של 45 ימים בין שאיכות?
שלומית23/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדי לאפשר התאפסות אופטימאלית של השחלות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהפוכות נפש- האם יש קשר להורמונים?נטלי22/12/2017
אני נמצאת בטיפולי פוריות כבר 3 חודשים,
כל חודש מזריקה גונאל אף 75 יחידות בכל יום, ובסוף התהליך מזרק אוביטרול..
רוב החודש מלבד המודעות בשל ההזרקות ואולי מעט לחץ בשל הרצון להקלט הכל די רגיל.. אבל, מרגע שאני מזריקה את האוביטרול ועד שאני מתחילה שוב טיפול הומונלי אני פשוט ממוטטת נפשית- בוכה בלי שליטה (בסופר, ברכב, באמצע תוכנית, עצבנית חרדה , דופק מואץ מרגיש כאילו כל עולמי חרב עליי והאמת שבמקרה יצא שבתקופה האחרונה אני לא עובדת אבל גם אם הייתי היו מפטרים אותי גם ככה במצב הנוכחי...
רק לאחרונה גיליתי את טיפות הולריאן (טיפות טבעיות להרגעה) שלמען האמת הופתעתי עד כמה שזה מקל...
רציתי לשאול, האם ידוע על הקשר ? מה הסיבה? וכיצד אני יכולה להקל על עצמי כי זה פרדוקס....מצד אחד אני בטיפולים ומאבדת שפיות ומצד שני אני אמורה לשמור על נחת ושלווה ורוגע כדי להקלט... אשמח להכוונה וייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתח נפשי -השפעה על סיכויי ההצלחה בטיפולי הפריה חוץ גופית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2017בנסיבות המקרה דעתי היא שהנך חייבת לקבל סיוע ותמיכה נפשיים על ידי גורם מקצועי מאחר ומתח נפשי עלול להפחית את שיעור ההצלחה בשל IVF על ידי פגיעה באחד המנגנונים הבאים:
שינוי ברמות הקטקולאמינים שעלול להיגרם בעקבות הפרעה בהולכה עצבית.
הפרעה בתפקוד השחלה שעלולה להיגרם מהפרעה בתפקוד המוח בחלק ההיפוטלמי - היפופיסרי (החלק במוח שמפקח על הפרשת ההורמונים האחראים לתפקוד השחלה).
שינויים בהפרשת קוטיזול ופרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא החזרת עובריםדניאלה22/12/2017
שלום,
עברתי החזרת עוברים ביום החמישי להתפתחות. מתוך 3 הפריות 2 הגיעו ליום 5.
נאמר לי שמבחינת ההתפתחות שלהם עובר אחד נראה שהתפתח בהתאמה ליום רביעי והשני אף פחות ממנו ובמצבו הוא לא ראוי להקפאה ולכן החלטתי להחזיר את שניהם.
מה הסיכוי להריון במצב כזה?
האם פעלתי נכון כשביקשתי להחזיר את שניהם?
תודה מראש על תשובתך ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Oפעלת נכון,גם סיכוי נמוך יותר הוא יותר טוב מכלום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול להיות שקיבלתי גירוי אם סיימתי זריקות לפני שבועדנה22/12/2017
שאלה דחופה! יכול להיות שקיבלתי גירוי אם סיימתי זריקות לפני שבוע ואפילו לא עשיתי החזרה כי לא היו עוברים. הגיוני דבר כזה? קמתי בבור עם כאבים מטורפים מהבטן לרחם אבל עשיתי שירותים ועדיין כואב אבל פחות... זה יכול להיות גירוי ?
בהחלט יתכן שהתפתחו ציסטות שחלתיות הגורמות לכאבים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל בכדורים במקום זריקותקרן22/12/2017
האם קיים גונאל גם בכדורים במקום לעשות זריקות ?
אני מפחדת מההזרקות , יש תרופה בכדורים שתחליף את הגונאל ותעשה אותה פעולה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא קימת אלטרנטיבה בצורת כדורים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומנם לא רופא, אך יכולה להגיד לך שגונל מבחינתי היא אחת הזריקות שיחסית קל להזריק
טלי22/12/2017אחרי שלומדים לתפעול אותה זה באמת לא סיפור
כמובן שהכול יחסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, נקווה שיצליח
קרן22/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהצלחה עם ההתמודדות בעתיד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בסיסית על זקיקיםאנונימית22/12/2017
מתנצלת מראש על השאלה המאוד בסיסית....
האם לאישה בביוץ טבעי לחלוטין יש רק זקיק מוביל אחד שממנו משתחררת בכל חודש ביצית אחת בלבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי קיום יחסי מיןאיילת21/12/2017
ערב טוב
הבוקר עשיתי US: זקיק של 20מ"מ. רירית של 5.1מ"מ.
בדיקות דם:
E2- 523
PROG- 3.7
LH- 21.7
מתי לתזמן יחסים?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים
פרופ` דוד בידר21/12/2017את לפני ביוץ, היום מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית והטרוזיגוטיות לMTHFRללי21/12/2017
שלום,
אני בטיפולי ivf, לוקחת חומצה פולית 400 מק"ג כבר יותר משנתיים.
לאחרונה נמצא כי אני הטרוזיגוטית לMTHFR.
קיבלתי הנחייה מהרופא לעלות מינון של חומצה פולית ל-5 מ"ג.
בבדיקת דם נמצאה רמת חומצה פולית גדולה מ-54.
זה לא בעייתי לעלות מינון במצב זה?
בנוסף - האם צריך לבדוק את רמת ההומוציאטין בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
פרופ` דוד בידר21/12/2017זה לא טוב להריון רמה כה גבוהה של חומצה פולית.
יש להפסיק לקחת.
לא צריך לבדוק כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, בנוסף:
ללי21/12/2017אז מה בכל זאת מומלץ לעשות בנוגע ל-MTHFR?
(לאחר שני הריונות כימיים הופנתי לבירור הפלות חוזרות, היסטרוסקופיה תקינה, קרישיות הכל תקין מלבד MTHFR, קריוטיפ עדיין לא נבדק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMThfar
פרופ` דוד בידר21/12/2017אין ל MTHFAR הטרוסיכוטי שום קשר להפלות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי הזרעה ואיקלממיןיפעת21/12/2017
שלום פרופ, אני עוברת הזרעות והמחזור שלי והביוצים סדירים.
הרופא אמר שאין צורך באיקלממין והמליץ להזריק גונאל .
לא נהוג בד"כ להתחיל באיקלממין ? למה הוא "קפץ" איתי ישר להזרקות ? אני בת 33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ` דוד בידר21/12/2017הרופא שלך צודק.
הכדורים לא מתאימים לאישה מבייצת בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יפעת21/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה, מה ניתן לעשות בנידון?שלומית20/12/2017
שלום, בבדיקה הורמונלית של בעלי נמצא בבדיקה הראשונה פרולקטין תקין ובבדיקה שעשה מספר חודשים לאחר מכן הפרולקטין היה מאוד גבוה.
האם יכול להיות שהבדיקה שגויה? איך ייתכן שבמרווח של חודשיים-שלושה התוצאות השונות?
מה ניתן לעשות במקרה של פרולקטין גבוה ואיכות זרע ירודה עקב כך?
אנחנו בטיפולי IVF ובעלי מקבל ויטמינים מסוגים שונים ובעלי נמצא במעקב במרפאה אנדוקרינולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בראש ובראשונה יש לברר מה הרקע לעליית הפרולקטין ולהציע טיפול ייעודי בהתאם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)