מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעימות מוקדמות עם אסטרופם ואוטרוגסטןשירן31/12/2017
שלום רב.
לאחר החזרה שניה עם אסטרופם ואוטרוגסטן.
אסטרופם פעמיים ביום כדור ערב כדור בוקר .
אוטרוגסטן 200. 400 בוקר. 400 ערב.
כמה ימים לפני הבטא הפעימות המוקדמות "חנקו" אותי. הרגשתי שאני מתקשה לנשום מהפעימות החזקות.
ושמתי לב שזה קורה לי 40 דקות לאחר החדרת האוטרוגסטן.
האם יכול להיות שהמינון חזק עבורי? 800 מג ביום.
בבבדיקה הורומנים ביום הבטא:
אסורידיול 1076
פוגרסטרון 53
בטא קטן מחמש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייך להתייעץ עם הרופא וקרדיולוג
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תוקף גונלליאנה31/12/2017
גונל בתוקף עד ינואר 2018 .
מותר בשימוש עד סוף חודש ינואר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת גונאל בהזרעה הקרובהמיכל31/12/2017
עשיתי הזרעה טבעית אחת (תורם זרע) שלא צלחה.
אני מאוד רוצה תאומים, אני אוכל לבקש מהרופא שלי גונאל כבר בהזרעה הקרובה ? הוא יתן לי ?
אני בת 33
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא יכול,בכל מקרה הדבר נתון לשיקולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא מתעתעים אחרי החזרהLINA31/12/2017
בבדיקת בטא שבוצעה 12 יום אחרי ההחזרה הערך היה 22UI.
לאחר יומיים ירד ל-8.
הנחתי שזה כימי.
היום, לאחר עוד 3 ימים, הערך עלה ל-51 וגם התחלתי דימום שנראה כמו וסת סמיכה.
מה קורה פה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היריון כימי,אם הביטה תמשיך לעלות יהיה צורך לשלול גם אפשרות של היריון מחוץ לרחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה ימים לפני בטא, תמיכה והפרשות חומותדניאלה31/12/2017
שלום לכם,
ביום שישי לפני שבועיים החזירו לי עוברים בני 5 ימים. ביום רביעי אני אמורה לעשות בדיקת בטא.
אני מקבלת קרינון פעמיים ביום- בוקר וערב ואתמול שמתי לב לבושים חומים קטנים שיוצאים יחד עם הקרינון. לא נראו הפרשות על התחתונים.
מה זה אומר? האם מוסיפים תמיכה? זה נורמאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעה אפשרית בעקבות השימוש בקרינון להמשיך בתמיכה ולבצע את הבדיקה במועד הייעודי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון הפסקה על דעת עצמייעל30/12/2017
שלום .השאלת מצורפת בקובץ..אשמח לתשובה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העיכוב אינו בגלל נטילת הפרוגסטרון לפרק זמן קצר,לא סביר שאם את בהיריון שנגרם נזק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים לאחר שאיבת ביציותתמי30/12/2017
שלום לכם
אתמול בבוקר עברתי שאיבת ביציות (8 מתוכן רק 3-4 בשלות בגודלן)
היום בבוקר התקשרו לבשר לי כי יש עובר אחד, אך לא להתייאש לעתים נוצרים עוד בהמשך.
נקבעה לי החזרה ליום שני בצהריים.
מה הסיכוי כי עד אז באמת יווצרו עוד עוברים?
האם זה סביר? או 24 השעות הראשונות לאחר השאיבה הן המדד העיקרי?
בשאיבה הקודמת ביום שלמחרת נוצרו 3 עוברים מתוך 4 ביציות שנשאבו ולכן אינני אופטימית במיוחד.
מניסיונכם אשמח לדעת האם היווצרות עובר קורית גם ביום השני שלישי וכו לשאיבה.
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עש בהחלט סיכוי שיתווספו עוברים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להחזרה.....
תמי07/01/2018הי שוב,
אז אכן צדקת ובאמת התווספו לעובר אחד עוד 4
הוחזרו 3 ושניים עברו לפריזר (בתקווה שהגיעו ליום החמישי).
ביום החמישי בסהכ להחזרה של 3 עוברים בני יומיים שלושה (לא בטוחה בדיוק בני כמה אלו שהוחזרו) ביצעתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית פס אמנם חלש אך ורוד וברור לכל עין.
לצערי עם האוכל בא התאבון ומאז ביצעתי עוד 4 בדיקות ביתיות ביום השישי והשביעי להחזרה וכולן יצאו שליליות לגמרי! בזמנים שונים וחברות שונות...
האם זה אבוד?
אני כעת ביום השביעי להחזרה ופסימית לקראת עוד שבוע לבדיקת הדם.
יש לציין שעברתי את אותו הדבר בספטמבר (הריון כימי- הפס בבדיקות הביתיות נחלש וביום ה13 הייתה בטא 15 שלבסוף התאפסה).
יש טעם להיות אופטימית? או שמניסיון שלך ככל הנראה ההשרשה/ קליטת העוברים נכשלה?
מה גם שכאבי הבטן הקלים שהיו בשלושת הימים האחרונים נעלמו לחלוטין היום...כמו דקירות ברחם ונפיחות שגם נעלמה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המלצתי היא להמתין לבדיקה הייעודית 12 יום לאחר ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
תמי13/01/2018הי פרופסור,
אז לצערי גם הפעם לא הלך (טיפול הפריה שני)
מספר ימים לאחר ההחזרות (כשהעוברים בני 8 ימים לערך) בדיקות ביתיות יוצאות לי חיביות כך היה בשני המחזורים ולאחר מספר ימים הבדיקות מתחילות להטשטש עד שהפס שהיה בקודמות נעלם והבטא בבדיקות דם אף היא גבולית או שלילית.
הדבר היחיד שאני לוקחת כתמיכה זה שתי נרות אטרוגיסטן בוקר ושניים בערב (לא נוח במיוחד ולעתים נפלט החוצה).
האם הנרות הללו הן התמיכה הטובה ביותר? אני מרגישה שכל פעם יש השתרשות ברחם אך העוברים ימים בודדים לאחר מכן לא מחזיקים.
הכוונה כמובן בהנחה והעוברים איכותיים האם יש משהו טוב יותר עבורי? זריקות כלשהן שעדיף שאנסה להבא? אני ממש מרגישה פספוס.
*בת 34 רזרבה נמוכה זרע תקין, בין 3 ל 5 עוברים בכל סבב.
בין 4 ל 8 ביציות בשאיבה.
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבעיה היא לא בתמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
תמי13/01/2018אם כן, מה יכולה להיות הבעיה לדעתך אם העוברים איכותיים ועל פניו אצלי הרחם והרירית תקינים (עפ צילום רחם ובדיקות)
יש משהו שאני יכולה לעשות להבא כדי לעזור לתהליך?
יש לציין שאני מאוד סומכת על הרופא שלי ומרוצה ממנו, מבחינתי בהתחשב בנתונים הקשים שלי (0.2 AMH)הוא מגיע לתוצאות יפות, אך אני עדיין לא מבינה מדוע זה תמיד כמעט? ואף אחד מהעוברים לא נקלטים?
אם לא מדובר בתמיכה על אף שחוויתי הריון כימי, אחד לפחות אז במה כן מדובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש להמתין 12 יום
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך עם סינרל וקבלת וסתמעיין29/12/2017
שלום
התחלתי פרוטוקול ארוך עם סינרל. ואני ביום ה 13 שמסניפה סינרל. עדיין לא קיבלתי ווסת.
נאמר לי שאם עד יום א לא תופיע הוסת לעשות בדיקת דם+אולטרסאונד זקיקים.
שאלתי היא מתי אמורה להופיע הווסת? והאם זה תקין?
האם ייתכן שיפסיקו לי את הטיפול כי עדיין לא הופיע וסת?
רוצה לציין שלקחתי ציטוטק ב 23/11 2כדורים. וב 27/11 עוד 2
כמובן שהייתי בביקורת והכל מצויין וכל שק ההריון יצא.
אודה מאוד לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי היא שהעיכוב קשור בהפלה שלך,טוב תעשי אם תבצעי בדיקה לאסטרוגן פרוגסטרון וביטה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב לאחר החזרהדניאל29/12/2017
שלום רב,
בת 27, החזרה של עובר לפני שבוע.
לאחר שבוע מההחזרה התחילו כאבי גב תחתון חזקים (בדרך כלל יש לי את התופעה הזו לפני ווסת/ביוץ)
האם אמורים לקבל וסת במידה וההריון לא נקלט שבוע לאחר ההחזרה?
*הוחזר עובר בן 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות וביוץ מאוחרמיס229/12/2017
היי, חולת אנדו ילדתי לפני שנתיים, לקחתי גלולות בשל כאבי אנדו והפסקתי כדי להתחיל טיפולים.. החודש היה לי ביוץ מאוחר. כאשר בדרך כלל מקבלת כל 26-28 יום , קבלתי ביום ה33 . האם זה מראה על בעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה העיכוב בעקבות השימוש בגלולה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם - פיענוח תשובהמאיה29/12/2017
פענוח תשובה
אנחנו מנסים להיכנס להריון. הופניתי לצילום רחם.
בעבר היה לי הריון מחוץ לרחם וכרתו לי חצוצרה ימנית.
אחרי הכריתה היה הריון ספונטני תקין.
בצילום : חצוצרה שמאלית עם התעבות דיסטלית קלה ופיזור חומר ניגוד באופן מקומי. (ימנית אחרי הכריתה)
מה זה אומר?
האם ניתן בכל זאת להיכנס להריון ספונטני או חייבים IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש בהחלט עדיין סיכוי להרות באופן ספונטני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי ההצלחה בהפריה חוץ גופיתרבקה29/12/2017
מהי הערכה המספרית באחוזים להצלחה(לידת יילוד חי)במחזור אחד של טיפול הפריה חוץ גופית שאני אעשה החל מהמחזור הבא בהנחה שהנוכחי לא ייקלט?
אני בגיל 43 וחודשיים ובעבר הייתי פוריה.ניקלטתי בקלות להריון תקין וספונטאני בגיל 32 ובגיל 35.
גם בשנתיים האחרונות (בין גיל 41 ל-43)הייתי פוריה יחסית.ניקלטתי 4 פעמים.3 ספונטנית ו-1 כמעט ספונטנית(עם זריקת אוביטרל חד פעמית).כל 4 הקליטות האלה נפלו ספונטאנית.
בבקשה לתת הערכה כללית לשאלה שלי והערכה ספציפית למקרה שלי שאני יחסית פוריה,להצלחה לטיפול זה בהיותי בגיל 43-43וחצי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיכוייך ליילוד חיי מטיפול IVF אחד אינם מעפילים על 5%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופי דימום הווסת ההתחלתירבקה28/12/2017
הי.
את הווסת האחרונה קיבלתי ב12.12ישר עם דימום אדום כהה ולא כמו שבדרך כלל-מתחיל באדום בהיר ואחרי זה הופך לכהה.וקיבלתי אותה בדיוק 28 ימים אחרי התחלת הווסת שקדמה לה.ושהתחילה ב14.11.
יש לציין שאת המחזור הזה שהתחיל ב14.11 התחלתי עם טיפול חלקי של גונאל בימים 4,6,7 בלבד כי לא ידעתי ש"אסור"לעשות טיפול חלקי ולא מסודר.
האם הטיפול החלקי הזה גרם לכך שהווסת שבעקבותיו היתה מיד אדום כהה?או שבכלל היה מדובר בהפלה ולא בווסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שמאפייני המחזור שלך השתנו בעקבות הטיפול הילקי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה ספקולום וירגו ?שקד28/12/2017
מה זה ספקולום וירגו ?
תודה. שקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקולום
פרופ` דוד בידר28/12/2017מכשיר שבו בודקים את נרתיק האישה המפסק את קירות הנרתיק.
וירגו, פרושו בתולה
כלומר, מפשק קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לאחר החזרה עוברים טרייםנטלי28/12/2017
לאחר ההחזרה האחות אמרה להמשיך עם קרינון ואסטרופם
אך בדף הוראות שקבלתי כנראה לא נרשם האסטרפם.
ההחזרה היתה בצהריים. האם יש לקחת את התרופה למרות שהיא לא רשומה בדף ההוראות? אלא על סמך מה שהיא אמרה
פעם שעברה נתנו לי את האנדמטיון ואסטרופם שלוש פעמים ביום.
האם אפשר לחכות עם התרופה אסטרופם עד מחר או לקחת בערב כדור אחד.??
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ` דוד בידר28/12/2017להמשיך גם אסטרופם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)