מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- IVF- סבב שלישי. היוועצות לגבי רפואה פרטית ועודשלומית20/12/2017
שלום רב,
אני מטופלת בסבב השלישי בהפרייה חוץ גופית בשל בעיית זרע- ריכוז נמוך, תנועתיות ומורפולוגיה נמוכה.
בכל טיפול שאבו בין 6 ל9 ביציות. בטיפול הראשון היו 4 הפריות מתוך 6 שנשאבו ורק אחד שרד עד למועד ההחזרה (החזירו ביום החמישי), לא היו מוקפאים.
בטיפול השני שאבו 8 ביציות, יום למחרת אמרו שיש 3 הפריות וביום השלישי הם כבר לא התפתחו, לא הייתה החזרה. האם היה כדאי לנסות להחזיר ביום השלישי או תמיד לחכות ליום החמישי? מה יכולה להיות הסיבה שהיו 3 הפריות ושום דבר לא שרד? חשבנו שמדובר באיכות המעבדה בביה"ח.
בטיפול השלישי שאבו 9 ביציות, היו 3 הפריות ואנחנו מחכים להחזרה.
חשבנו שאם גם בטיפול הזה לא נצליח אולי כדאי לפנות לרפואה הפרטית, האם אתם ממליצים?
מספר ההפריות הנמוך והעובדה שההפריות לא שורדות ואנחנו לא מצליחים להגיע לעוברים מוקפאים תלויה באיכות הזרע? איפה יש מכון בו ניתן לעשות מיון תאי זרע? (שמענו על ברטוב).
מה עוד ניתן לעשות?
תודה לכם על העזרה, אשמח לחוות דעתכם במקרה שלנו, היוועצות לגבי רפואה פרטית ואצל מי ומקום בו ניתן לעשות מיון תאי זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המשך טיפול
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2017כדאי לפעול בעיון של הזרע-כל המחקרים המדעיים מצביעים על התרומה המכרעת של הזרע בהיווצרות עובר תקין בעל פוטנציאל השתרשות. לפיכך, תא זרע אופטימאלי להפריה צריך להיות עם מבנה גרעין תא הזרע ומערך מיטוכונדריאלי (גופיפי האנרגיה) תקין, כדי למנוע כישלונות חוזרים בטיפולי הפריה חוץ גופית. כיום, קיימות שיטות לזיהוי ואיתור פגמים אלו המשפרות את בחירת הזרע הראוי ביותר להפריה ובכך מעלות את הסיכוי להריון – דבר העשוי להקל על בעיות כלכליות, נפשיות ואישיות, שהן מנת חלקם של זוגות רבים החווים כישלונות חוזרים של טיפולי פוריות.
נזקים כאלה ל-DNA של הזרע עלולים להיגרם בהשפעת גורמים סביבתיים ואורח חיים (עישון, זיהום סביבתי, צריכת סמים, השמנת יתר, תרופות, מחלות וזיהומים). פגמים אלו מתאפיינים בחוסר יציבות של שרשראות ה-DNA, וכתוצאה מכך, גורמים ליצירת עוברים פגומים בעלי איכות מורפולוגית ירודה, שיעור הריונות נמוך, שיעור השתרשות נמוך ושיעור הפלות גבוה.
בעקבות כך, התפתחו מספר שיטות לבחירת הזרע לצורך ביצוע הפריה ב-ICSI שבה מבוצעת החדרה סלקטיבית של תא זרע לתוך הביצית. בין השיטות הנמצאות כיום בשימוש:
• בחירה לפי מראה: במיקרוסקופ, בחירה כזו אינה אידיאלית ועלולה להחמיץ פגמים הקשורים במבנה ה-DNA של הזרע.
• שיטת IMSI: Intracytoplasmic injection of morphologically selected spermatozoa)) - בחירת תאי זרע, לצורך ביצוע ICSI, עם שיעור מופחת משמעותית של פגמים ב-DNA של הזרע, בחירה כזו נעשית בסקירה של מיקרוסקופ המגדיל את תא הזרע פי 6,000.
• שיטת PICSI: בחירת זרע, בזכות זיקה לחומר הקרוי Hyaluronan - הזרע מפתח בשלבים הסופיים של הבשלתו יכולת להתקשר לחומר זה. דבר המהווה אינדיקטור לאיכות הזרע והפוטנציאל שלו לייצר הריון בר קיימא.
בנוסף ניתן להשתמש בטכנולוגיה לבחירת עוברים: האפשרות של שימוש ב-Time-lapse imaging - צילום עוקב של העוברים בזמן התפתחותם עשוי לגלות ממצאים שישפרו את יכולת הבחירה של העוברים הראויים ביותר - ויסייע לשפר את התוצאות הטיפוליות, בקרב נשים עם כישלון חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון תאי זרע בהפריה חוץ גופית
שלומית21/12/2017שלום פרופסור אשכנזי,
איפה ניתן לעשות ואצל מי את המיונים בבחירת תאי הזרע עליהם כתבת?
מה השיטה המוצלחת והמומלצת היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן לבצע זאת בדרגת הרופא המטפל בבית חולים אסותא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניפור זריקה 450 - שאיבה מבקבוק ישןיעל20/12/2017
שלום
נותר לי בבקבוק 200 מוניפור.
אני צריכה להזריק 450.
האם אוכל לשאוב מהבקבוקון הישן 200 ולהעביר את המחט לחדש ולשאוב עוד 250 מהבקבוקון החדש ולבצע הזרקה אחת? או שעלי לשאוב 200 ולהזריק ואז לשאוב שוב מהחדש ולהזריק. כלומר 2 דקירות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאוב
פרופ` דוד בידר20/12/2017אפשר לשאוב משניהם בבת אחת,כמו שציינת את האופציה הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק 21 והזרעה בשישישירי20/12/2017
שלום,
היום באולטרסאונד זקיקים זקיק בגודל 21 רירית רחם 4.6 מ"מ
E2 432
פרוגסטרון 2.6.
היום מקבלת זריקת אוביטרל.
ביום שישי השבחה והזרעה.
מה אפשר לעשות כדי לעבות את רירית הרחם? האם אפשרי שתהיה קליטה עם רירית דקה כזאת? אציין כי יש לי בעיה של רירית דקה שמסרבת להתעבות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר20/12/2017הם הרופא נתן לך הסברים מדוע הרירית ככה?
עברת גרידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך........
שירי20/12/2017הרופא לא נתן הסבר. מעולם לא עברתי גרידה.
נטלתי גלולות מסוג דיאנה במשך 10 שנים ברציפות כשהחל מהשנה ה8 התחילו לי דימומים בין ויסתיים. כשפניתי לגיניקולוג בעניין הוא טען שעליי להמשיך ליטול את הגלולה ושזה תקין הדימום הבין ויסתי כתוצאה משימוש ממושך בגלולות.
יכול להיות שזו הסיבה? אם כן, הרירית תחלים ותתעבה במשך הזמן? הפסקתי ליטול גלולות לפני חצי שנה.
אפשרי להיקלט להריון עם רירית דקה או שרצוי לקבל מענה תרופתי לעיבוי הרירית ואם כן איזה?
אם הרירית דקה באופן טבעי ולא מתעבה יש סיכוי להיקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
רירית רחם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2017
התחדשות רירית הרחם בכל מחזור תלויה באספקת הדם דרך רשת כלי הדם שבשכבה הבסיסית שלה, הנושרת בכל מחזור עם קבלת הווסת. רשת כלי הדם ברירית חושפת אותה לחמצן בלחץ חלקי גבוה. יחד עם צמיחת הרירית הפונקציונלית על גבי שכבת רירית הרחם הבסיסית, יורד לחץ החמצן בצורה משמעותית ומאפשר את השתרשות העובר. אולם כשרירית הרחם נשארת דקה והלחץ החלקי של החמצן בשכבת הרירית הפונקציונלית נשאר גבוה, נמנעת הפרשת גורם הקרוי VEGF (או vascular endothelial growth factor). האחראי להתפתחות כלי הדם של הרירית, וכתוצאה מכך ישנה התפתחות דלה של רירית הרחם ונוצרים רדיקלים חופשיים הפוגעים בעובר ומונעים את השתרשותו.
אפשר להעריך את מצב רירית הרחם, כגון עובי ומבנה התאים, וכן זרימת הדם בתוכה לקראת מועד ההשתרשות, בעזרת אולטרסאונד וגינלי (מתבצע על ידי מתמר דק מיוחד דרך הנרתיק).
העובי המינימלי של רירית הרחם שנדרש להשתרשות תקינה של העובר הוא בסביבות 7 מ"מ, למרות שדווחו הריונות גם כשעובי רירית הרחם היה 4 מ"מ בלבד. ראוי לציין ששיעור ההשתרשות עולה משמעותית כשעובי רירית הרחם גדול מ-9 מ"מ.
בין הגורמים לליקוי בהתערבות רירית הרחם הנם בריאות רירית הרחם ותקינות המחזור בכלל תלויות ברמות מספיקות של אסטרוגן. אצל נשים שסובלות מאל-וסת (חוסר במחזור בגיל פוריות) גם רירית הרחם תהיה דקה יותר בשל רמות נמוכות של הורמון האסטרוגן.
הטיפול: מתן אסטרוגן לבד או בשילוב עם הורמונים אחרים ובדיקת התגובה של רירית הרחם. אם הטיפול אינו יעיל, יתכן שישנה בעיה באספקת הדם לרירית הרחם או שקיים נזק לרקמת הרירית.
בעיות באספקת הדם לרירית הרחם עלולות לפגוע בהתפתחותה, העיבוי שלה ושל בלוטות המרכיבות אותה, ולגרום לה להישאר דקה, כך שלא תוכל לקלוט את הביצית המופרית. ישנן סיבות שונות לירידה באספקת הדם לרחם:כמו במצב של שרירני רחם: השרירנים עצמם, ההסתיידות שלהם, או הטיפול בהם עלולים ליצור לחץ על כלי דם המזינים את רירית הרחם, ולשבש את אספקת הדם לאזורים מסוימים של הרחם.
חשיפה ממושכת לגלולות או לפרוגסטרון /שימוש ממושך בתכשירי פרוגסטרון או נטילת גלולות למניעת היריון עם ריכוז פרוגסטרון גבוה קשורים להתנוונות רירית הרחם. ככל שהאישה השתמשה בתכשירים אלו זמן רב יותר, כך הסיכון לרירית רחם דקה גדול יותר.
ייתכנו מקרים של רירית רחם דקה באופן כרוני על רקע בלתי מוסבר.
שיטות הטיפול המקובלות לשיפור רירית רחם דקה
מטרת הטיפול הינה הגברת זרימת הדם לרירית הרחם באופן ישיר או עקיף, במטרה להביא לשיפור איכות רירית הרחם ועובייה. הדבר נעשה בעזרת חומרים הבאים:
1. אספירין במינון נמוך (אם כי סקירת מחקרים עדכניים מצאה כי לשיטה זו אין עדיפות מבחינת שיעור ההשתרשות).
2. פנטוקסיפילין שמשפר את זרימת הדם, עם או בלי ויטמין E, עשוי לשפר את הצמיחה של רירית הרחם ואת שיעור ההשתרשות.
3. סילדנפיל (כן, החומר הפעיל של ויאגרה!), תרופה המרחיבה כלי דם וכך משפרת את אספקת הדם לאברי הרבייה והרחם. טיפול זה יעיל גם לאחר ניתוח להפרדת הידבקויות תוך רחמיות.
4. הוספת ויטמין E (עם או בלי ארגינין) משפרת את תגובת האפיתל הבלותי של רירית הרחם ומעודדת יצירת כלי הדם המזינים את הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.......
שירי21/12/2017תודה רבה על התשובה המפורטת.
כיוון והרופא שלי החליט שלא להתייחס. לרירית הרחם הדקה בטיפול הנוכחי שכלל לטרוזול, אוביטרל והזרעה שתהיה מחר, אם אתחיל לקחתהיום ויטמין E, האם זה עשוי לעזור להשרשה בסבב הנוכחי? במידה וההשפעה לוקחת זמן, האם זה בסדר ליטול ויטמין E בשילוב עם התרופות הנ"ל? חוששת שהרופא שלי לא יתייחס לרירית גם בסבב הבא למרות הפניית תשומת ליבו לעניין גם בסבב הנוכחי מספר פעמים. ויטמינים אני יכולה לרכוש לבד ללא מרשם רופא, שאר התרופות שציינת אני צריכה את עזרתו של הרופא בעניין.
מודה לך מאוד על תשובתך המפורטת שמסבירה את הבעיה ואת הפתרונות לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר21/12/2017אם לא עברת פעולות רחמיות אז המצב טוב.
לא הייתי מתחיל טיפול על סמך טיפול אחד.
אם לא תהיה בהריון אזי יש אפשרות לעשות טיפולים שונים אך לא הייתי מתחיל,כרגע, טיפול בשום דבר.
לפי מה שאת כותבת הרירית לא תהווה בעיה בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירה נכונה של סוג דםמילה20/12/2017
בתרומת ביצית - כדי לבחור תורמת מתאימה לי... ותורם זרע.
סוג הדם שלי הוא B עם RH שלילי .
איזה סוג דם רצוי שיהיה לתורמת - כמו שלי כולל RH שלילי ?
ולגבי תורם זרע- האם גם הוא צריך להיות בעל RH שלילי ?.
אז איך לבחור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורמת
פרופ` דוד בידר20/12/2017מה שחשוב זה שהתורם יהיה RH שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר זקיקים שהתקבל במעקבמיכל20/12/2017
בת 35, טיפולי הזרעות מתורם זרע.
במספר מעקבי זקיקים שעשיתי יוצא שיש לי זקיק אחד מוביל בגודל 20-22 . ונצפים גם זקיקים קטנים שלא רשום הנתונים שלהם.
האם במצב כזה הייתם עושים הזרעות עם אוביטרל בלבד או שיש להוסיף הורמון כלשהו כדי להעלות את מספר הזקיקים ?
הרופא שלי דוגל יותר מידי בשיטה הטבעית, אבל לי נגמרת הסבלנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק
פרופ` דוד בידר20/12/2017בשלב זה אין יותר מה לעשות ויש לתת אוביטרל ולעשות הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטובת הפעם הבאה
מיכל21/12/2017
באיזה מספר הזרעה היית מוסיף הורמון ליצירת זקיקים נוספים ?
איזה סוג של הורמון ובאיזה מינון ?
(מזכירה שאני בת 35, ללא בעיות ידועות, הזרעות מתורם זרע)
תודה רבה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטובת
פרופ` דוד בידר21/12/2017אם הפרופיל ההורמונלי שלך תקין לא משנה איזה הורמון יזריקו לגירוי, פשוט צריך מינון גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית וקביעת מין העוברמרים20/12/2017
אני בת 46 שוקלת תרומת ביצית בחול אבל עם רופאים שלנו מהארץ.
יש לי שתי שאלות-
1-האם יש איזושהיא פרוצדורה שאותה ניתן לעבור בקליניקה בחול (כמובן בפיקוח רפואי של הרופאים שלנו )- כדי שתיוולד בת ?
2- האם מומלץ לעבור בדיקת PGD
ו- PGS לפני שמחזירים את הבלסטוציטים לרחם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האפשרות הזו קיימת,PGD מיותר לחלוטין שמדובר בעוברים המתקבלים מתרומה של נשים צעירות ובריאות שנבחרו חהיות תורמות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים - שמישהו יעשה סדררונה20/12/2017
שלום פרופ', שאלה שחוזרת על עצמה הרבה אבל התשובות לא ברורות לי ולכמה מחברותיי. אשמח אם תוכלו לעשות לנו ולבנות אחרות שעוברות הזרעות קצת סדר...
אם קיים זקיק מוביל בגודל 18-22 , מה צריכות להראות תוצאות בדיקות הדם כדי לקבוע את מועד הביוץ ?
ובפרט- מה צריך להיות גובה ה- LH האסטרדיול והפרוגסטרון ?
אודה מאוד לתשובה מפורטת ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ` דוד בידר20/12/2017האסטרוגן צריך להיות גבוה והפרוגסטרון נמוך.
רמת LH אם עולה ,זה כ24-36 לפני הביוץ.
אין גובה אבסולוטי ולכל אחת זה אחרת העיקר זה העליה או הירידה של ההורמונים.
בביוץ ממש הפרוגסטרון עולה והאסטרוגן יורד מעט והזקיק או שנעלם או הופך לגדול,מעל 25מ"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות מאומצת לאחר החזרהיעל20/12/2017
בחודשיים הקרובים תהיה במקום העבודה שלי צורך בפעילות גופנית מאומצת, עקב מעבר משרד.
האם מותר לבצע פעילות מסוג כזה לאחר החזרת עוברים?
מבחינה חוקית, האם ניתן לבקש חופשת מחלה מיוחדת לאחר החזרה?
אני בת 42 ללא ילדים, ודי חוששת שכל הלחץ והמאמץ הגופני יפריעו להשתרשות ולקליטה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ
פרופ` דוד בידר20/12/2017ממליץ לך לנוח רק 3 הימים הראשונים לאחר ההחזרה ,אחר כך שום דבר לא ישפיע.
זאת למרות שההוראות אחרי החזרה זה להתנהג רגיל.
היות ודרגות מאמץ והקשר שלהם להצלחה לא ברור,לנוח 3 ימים זה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאומרים לנוח....
ליאנה20/12/2017הכוונה לנוח במיטה .
או אפשר לעשות דברים שבשגרה רק ללא מאמץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להתנהל כרגיל ללא מאמץ עודף
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 ימים לאחר החזרת עובריםליאנה20/12/2017
ביום השמיני לאחר החזרת עוברים בני יום 3 באיכות מעולה. חשתי בבוקר כאב גב תחתון נוראי וכאב בטן תחתון. ביום למחרת הרגשתי כאב מחזר קל .. הכאב של יום השמיני עבר.
סביר להניח שהשתרשות היתה כבר עד היום הרביעי להחזרה.
מה המשמעות לכאב הזה? אין דימום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ליאנה20/12/2017החזרת עוברים היתה ב 10/12 . עוברים בני 3 יום.
מתי נכון לבצע בדיקת דם ע"מ לדעת בוודאות האם קיים הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב
פרופ` דוד בידר20/12/2017החזרת עוברים,במיוחד אם זה אחרי שאיבה, גורמת לסוג כזה של תלונות היכולות לנבוע מעצם הטיפול כולו בכלל ומהטיפול ההורמונלי בפרט.
אין הסבר חד משמעי ממה הכאב ללא בדיקתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי נכון לעשות בדיקת בטא?
ליאנה20/12/2017החזרה היתה ב 10/12 עוברים בני 3 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ב-22 לחודש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בטיפול בזרע יכול לפגוע באיכות העוברים (ivf)?גל19/12/2017
המעבדה קיבלה את הזרע כשעתיים וחצי לאחר מתן הזרע. זו יכולה להיות הסיבה שהעוברים בסבב הזה היו כמעט כולם באיכות ירודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר20/12/2017לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לבייץ עם אורגלוטרן?יעל19/12/2017
האם אפשר לבייץ עם אורגלוטרן? חוששת לבייץ ולהפסיד שאיבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר19/12/2017התרופה , מטרתה למנוע ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני טיפוליםמירב19/12/2017
/12/17 16:36
היי...אני ובעלי לפני טיפולי פוריות..שנינו עשינו בדיקות דם וביניהם בדיקת cmv
התוצאות של בעלי היו :
Cmv lgg 196.6 Au/ml
Cmv lgm שלילי.
מה אומרת התשובה הזו .
האם ניתן להתחיל בטיפולי פוריות.
האם עבור בעלי התוצאה מראה על משהו ?
התשובות שלי עדיין לא הגיעו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר19/12/2017הבדיקה מראה שבעלך מחוסן לוירוס ואין בעיה להתחיל טיפולים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ עם כדורי לטרוזולשירי19/12/2017
שלום,
נטלתי 2 כדורי לטרוזול ביום. באולטרסאונד ראו 2 זקיקים בגודל 19 וזקיק אחד בגודל 16. רירית הרחם 5 מ"מ.
מתי סביר להניח שיתנו לי אוביטרל ומתי סביר להניח שתהיה הזרעה?
האם יש צורך במתן תמיכה לחיזוק רירית הרחם דוגמת אסטופם?
בנוסף, יש לי מחיצה ברחם. חוששת מאוד מתאומים או שלישיהעקב כך. יש דרך לגרום לקליטה של עובר אחד בלבד?
נתונים נוספים: גובה 1.50 משקל 42.
מה עושים במצב של הזרעה שהסיכוי לתאומים בה גדל?
יש לבעלי בעית זרע- תנועה בינונית ורק 3% תקינים במבנה. מרבית הפגמים בראש הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכתי שהאוביטרל ינתן בטווח של יום יומיים מהבדיקה הנוכחית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא ניתן לשלוט במספר העוברים המשתרשים,כל החלטה בנדון הנה באחריותו של הרופא המטפל שלך,במיוחד לאור האנטומיה של הרחם שלך .
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ואיחור של 12 יוםמיטל18/12/2017
היי הובפתי תמונה אני באיחור של 12 יום מהמחזור המחזורים בדרך כלל היו סדירים החודשים שהיו בלגן שלם כל 34 יום עשיתי בדיקת בטא שבוע דעבר שיצא שלילית ואולטרסאונד שלא הראה כלום ניום עשיתי בדיקת הריון ויצא לא מובן לי עם זה פס או בדיקה לא טובה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש בהחלט אפשרות שמדובר בהיריון-בצעי בדיקת דם להיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בווסת בגלל טיפולים?ג18/12/2017
שלום
לקחתי חודש אחרי חודש הורמונים לא בכמויות גדולות(250 מונופור + צטרוטייד אחד במשך 4 ימים. ו8 כדורי אסטרופם ואוביטרלים)
קיבלתי מחזור אחרי 35 יום, בד"כ המחזור מגיע כל 28-30 יום
זו פעם ראשונה שהוא מתעכב, מדוע זה קורה? האם בגלל רצף הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעיתים תיתכן פעילות עודפת של הגופיף הצהוב שעשויה לעכב את המחזור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ג19/12/2017לא ממש הבנתי, תוכל להסביר? תודה מראש
הטיפול יוצר גופיף צהוב לאחר ביוץ שפעילותו ההורמונאלית הנה מעבר ל-14 יום המקובלים ולכן הווסת מתעכבת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)