מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמונים ועודף משקלד13/12/2017
שלום
אני מטופלת פוריות ומזריקה הורמונים הגורמים להשמנה, קראתי שההורמונים הם בעצם נוזלים המתרכזים בבטן, האם ישנו שלב כלשהו שהם מתנדפים ונעלמים?
ראיתי מטופלות שגם לאחר שהפסיקו להזריק במשך שנה ולא נקלטו, עדיין לא השילו ממשקל גופן והן מקפידות על התעמלות ותזונה נכונה ובריאה ללא מתוקים ושומנים, עם הרבה ירקות, מעט קטניות והרבה מים, מדוע אינן מרזות, האם זה פה לתמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף
פרופ` דוד בידר14/12/2017ההורמונים לא גורמים להשמנה ולא מתרכזים בבטן.
ההורמונים גורמים לתיאבון יתר ולכן אוכלים יותר בלי לשים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן פוגעת בטיפולי פוריות?ספיר13/12/2017
סיימתי טיפול של הורמונים ונשאר לי שבוע לבדיקת הריון. קמתי הבוקר עם דלקת בדרכי השתן. האם הדלקת יכולה לפגוע בטיפול? אם אני אקח אנטיביוטיקה זה ישפיע לרעה על הטיפול ויכול למנוע השתרשות של העובר? איזה אנטיביוטיקה מומלצת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתבר שלא מדובר בדלקת בשתן אלא בתופעת לוואי של הטיפול
ספיר13/12/2017(איקקלומין ואובריטל). האם זה מסמן משהו שלילי? יכול להיות שזה סימפטום שאומר שהטיפול לא הצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתן
פרופ` דוד בידר14/12/2017הטיפול האנטיביוטי לא יפריע.
לגבי הסוג תתייצב עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בטיפול ivfאסתי13/12/2017
שלום,
אני מקבלת עקב אנמיה ברזל שמשולב עם חומצה פולית.
אני התחלתי לעשות טיפולי ivf ונאמר לי להמשיך לקחת חומצה פולית.
עשיתי בדיקת חומצה פולית והתוצאה 38.5 האם עליי להפסיק ליטול חומצה פולית למרות שאני בטיפולי פוריות עקב התוצאה הגבוהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
פרופ` דוד בידר14/12/2017עליך להפסיק חומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב פעם בטא שליליתשי13/12/2017
בת 32. שני ילדים מivf מנסה להרות לילד 3.
טיפול ראשון הוחזרו שני טריים והטיפול לא הצליח
בטיפול הנוכחי הוחזר בלוציצסט שהוקפא והופשר והיה במצב טוב, רירית בעובי 11 ולצערי אתמול נוכחתי לדעת ששוב לא הצליח.
בדקתי גם פרוגסטרון והתוצאה הייתה 22.
מה יכולה להיות הסיבה שגם הפעם נכשל אם הרירית היחתה טובה, העובר היה טוב והפרוגסטרון עלה? מאד מאד עצובה ומבואסת.
חג שמח תודה לכם על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב
פרופ` דוד בידר14/12/2017להרות זה עניין של סיכויים.
לכן בהחזרת עוברים הסיכויים נעים סביב 40% להחזרה.
בעיקרון את צריכה להרות רק שלא כל פעם שמחזירים עוברים.
אי הקליטה תלוי בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעבור שאיבה נוספת?דפנה13/12/2017
האם כדאי לעבור שאיבה נוספת?דפנה 13/12/2017 10:52
בת 41.5,אמא לילד בן 7 מהריון ספונטני.
לפני כמה חודשים הריון כימי ספונטני. לאחרונה עברתי שאיבה ראשונה,לא הוחזרו עוברים עקב סיבוך אבל הוקפאו 5 בלסטוציסטים כבודדים ו-12 בני 3 ימים בזוגות ,לצערי, ללא התייעצות איתי...
מחכה למחזור כדי להתחיל סבב החזרת מוקפאים.הרופא שלי טוען שרוב העוברים בגיל הזה פגומים,למרות שהיתה הפריה.
אני מתלבטת אם כדי לעבור סבב שאיבה נוסף,כדי לא למצוא את עצמי עוד שנה-שנה וחצי ,ללא מוקפאים ועם ביציות שהזדקנו אפילו יותר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המטרה היא בראש וראשונה להרות וללדת בהקדם,לכן השיקול הנבון ביותר יהיה לנצל את העובדה שיש לך 5 בלסוציסטים מוקפאים,דבר העשוי לספק סיכויים סבירים להרות למרות גילך,ועוד יותר הדבר אינו מצריך פרוצדורות הכרוכות בהליך טיפולי טרי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן זרע שורד לאחר הפשרה?אלינה12/12/2017
קניתי זרע iui לצורך הזרעות.
תוך כמה זמן במקסימום מרגע ההפשרה צריך לעשות את ההזרעה ?
הפקידה במרפאה אמרה לי עד שלוש שעות מההפשרה אבל לי זה נשמע זמן רב מידי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט אפשרי בטווח של2-3 שעות,תאי הזרע בנוזל השבחה ובטמפרטורת החדר עשויים לשרוד אפילו יותר מ-24 שעות,בפועל נעשית הפריה חוזרת ביחידות להפריה חוץ גופית גם מזרע שעבר הליך השבחה יום קודם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן זרע עם בעיה יכול לשרוד לפני טיפול IVF?ח12/12/2017
לבעלי בעיית זרע, של איכות כמות ותנועתיות, כמה זמן זרע עם בעיה יכול לשרוד לפני טיפול IVF?
נאמר לי שזרע חזק 4 שעות אך זרע חלש בקושי שעה עד שעתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הזרע מגיע למעבדה תוך שעה ועובר את הליך ההשבחה הדגימה יכולה לשרוד שעות רבות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ח13/12/2017באסותא ראשל"צ עושים השבחה לפני טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל טיפול הפריה מחייב ביצוע השבחת זרע ביום השאיבה שבו מתבצעת ההזרעה של הביציות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...................................
ח14/12/2017נאמר לי שרק זוג שעושה הזרעה יעשה השבחה ואנחנו עושים IVF, האם גם לנו יעשה השבחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים בהרדמה מלאהאני12/12/2017
שלום רב, לצערי אני עושה החזרה בהרדמה מלאה עקב בעיה , השאלה היא כזו הרי בשביל החזרה צריך לשתות מים ולמלא שלפוחית בכדי לראות טוב יותר, מה קורה במצב של החזרה בהרדמה שאת בצום והשלפוחית לא ממש מלאה.. האם זה פוגע בסיכויים להצלחה? או שיש שיטות אחרות במצב זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר12/12/2017אפשר לעשות החזרה גם ללא שלפוחית מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
פרופ` דוד בידר12/12/2017בכל אופן את יכולה לא לעשות פיפי לפני שאת באה לבית החולים עד אחרי ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה פורום מדהים!
אני13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת מומחה לפני שאיבההילה12/12/2017
שלום לפרופסורים,
חייבת לשאול . אם אסטרדיול נמוך לפני שאיבה האם הביצית לא תופרה? יש לי 2 זקיקים גדולים 21 ו 19 ועוד זקיק 10ואסטרדיול 1417 !!!!!!!!!רק! LH1.1 !!!!!1פורגסטרון קטן 0.9 !!!!!!בעבר עשיתי שאיבה עם כאלה נתונים בבדיקות דם ולא הצליחו להפרות ! בבקשה נכנסתי להריון מIVF כשאסטרדיול היה 5000. האם לבטל שאיבה בנתונים כאלו? תודה ענקית הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` דוד בידר12/12/2017בשביל 2 זקיקים הבדיקות בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת סוכרת אצל הבעלמירב12/12/2017
היי..בעלי חולה סוכרת..ואני לא ...האם אפשר לבקש בדיקות מסויימות לפני ההריון כדי לשלול את העברת המחלה ?
ואם כן..אז איזה בדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת
פרופ` דוד בידר12/12/2017אין בדיקות להעברת המחלה.
המחלה לא נבדקת גנטית ולא עוברת בהעברה גנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סקר גנטיות לפני טיפולי פוריותנטלי12/12/2017
היי..אני לפני טיפולי פוריות..בת 43..
מהם בדיקות סקר גנטיות שחייב לעשות ?
האם יש ביניהן בדיקות לגילוי אוטיזם..תסמונת דאון ?
האם גם הגבר צריך לעשות בדיקות אלו או רק האשה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
פרופ` דוד בידר12/12/2017יש היום מספר רב של בדיקות גנטיות ואת צריכה לפנות למכון גנטי להסברים.
אוטיזם לא ניתן לגלות בבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה והשפעת חומר סיכוךרבקי12/12/2017
שלום פרופ',
לפני שבוע בדיוק עשיתי הזרעה והיום נבדקתי אצל גניקולוג בגלל צורך אחר . הגניקולוג שם על האצבע שלו חומר סיכוך (ג'ל שקוף). האם זה יכול להשפיע לרעה על סיכויי הקליטה של ההזרעה?
אני ממש בלחץ עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי לציין
רביקי12/12/2017
שההזרעה היתה נרתיקית (ולא תוך רחמית) והיא היתה לפני שבוע בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג׳ל
פרופ` דוד בידר12/12/2017לא משפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 25 ביציות נשאבו מעט מאוד הפריות איכות לא גבוההריבי11/12/2017
בבקשה מנסה להבין הכל בסדר fsh נמוך amh גבוה למה ההפריות מעטות ולא איכותיות? האם זה לא מעיד על פוריות זה שיש שאיבה גדולה של ביציות ? האם ניתן להיכנס להריון כה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריות
פרופ` דוד בידר12/12/2017היות ואין בידנו תוצאות אני יכול לנחש שהביציות שלא הופרו היו מזקיקים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההחזרה צריכה לעשות בווסת הזה?ע11/12/2017
שלום אני בת 34 עשיתי פעם ראשונה טיפול עם גומל ו2 קפסולות דקקפטיל. שאיבת ביציות נשאבו 34 הופרו 24 . לא עשו לי החזרה. אחריי 5 ימים קיבלתי וסת האם ההחזרה צריכה לעשות בוסת הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר12/12/2017הרופא יכול להחזיר לך כבר במחזור הקרוב לפי שיקול דעתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפא בביוץ טבעי - תוצאות בדיקות דםדנה11/12/2017
ערב טוב,
היום אני ביום 11 למחזור. עשיתי בדיקות דם ואולטראסאונד.
נמצא באולטראסאונד זקיקים קטנים. אחד 11 מ"מ. רירית 5.6.
בבדיקות הדם האסטרדיול יצא 406 אבל מה שמפתיע ומוזר הוא שהפרוגסטרון יצא 1.9 וזה מוזר שזה גבוה כי אני לכאורה לא לפני ביוץ.
אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה לכך. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר12/12/2017את עוד לא התחלת את תהליך הביוץ ויש להמשיך לבדוק בעוד 3 ימים איך מתפתח התהליך.
האסטרוגן צריך לעלות והפרוגסטרון צריך להמשיך להיות נמוך כמו עכשיו.
כמו כן צריכים לצמוח זקיקים.
בעוד 3 ימים, לאחר בדיקה נוספץת נגיד לך מה קורה והאם תהליך הביוץ הטבעי תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות לאחר יומיים - יום 13 למחזור
דנה13/12/2017בוקר טוב,
היום שוב הייתי בבדיקות והפעם האסטרדיול יצא 427 והפרוגסטרון 1.7. נצפו זקיק אחד 10 והשאר קטנים. רירית 6 ממ.
איך יכול להיות שהפרוגסטרון לפני יומיים היה 1.9 וכעת 1.7?? האסטרדיול עלה טיפה ממש. לפני יומיים עדיין זקיקים קטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את עדיין לפני הביוץ,טווח השינוי בערכי הפרוגסטרון סביר לתקופה הטרום ביוצית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר14/12/2017תהליכי הביוץ שלך לא תקינים.
פרוגסטרון 1.9 או 1.7 זה אותו הדבר.
הערכים נעים בין לבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה
דנה14/12/2017לא הבנתי. תהליכי הביוץ שלי תקינים או לא תקינים?
הנתונים מתאימים לשלב טרום ביוצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר15/12/2017התהליכים דל הביוץ שלך לא בסדר.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)