מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהלות לאחר ה 01/11טלי17/12/2017
כולם מדברים על טיפולי הivf
מה לגבי ביקור אצל הרופא במרפאה, האם הוא יכול לקבל אותי גם בכללית וגם במרפאה הפרטית או שגם זה נגמר?
זה סתם מעיק, כי בעבר הייתי משלבת ביקורים פרטי ובמרפאה בכללית ועכשיו אני הולכת רק לפרטי וזה הוצאה כספית קשה מידי מה עוד שבעבר הייתי עושה גם וגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי החוק לאחר היותך במרפאה ציבורית,תקופת הצינון עד לביקורת אצל אותו רופא במרפאתו הפרטית הנה חצי שנה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים עם זה? מישהו מטפל בגזרה הנוראית הזאת
טלי17/12/2017זה רק גורם לי ללכת פרטי, כי אני לא רוצה להחמיץ את הביקור הפרטי.
יש לי 3 יועצים בשנה מחברת הביטוח.
זו גזרה שממש בלתי נסבל לעמוד בה
האם הרופאים עושים משהו בנידון ומנסים לשנות את הגירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המטרה היא למנוע ניגוד אינטרסים של הרופא המטפל באופן ציבורי -חזקה עליו שיתן לך מענה טיפולי ראוי גם במערכת הציבורית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מותר לרקוד ריקודי עםחסויה16/12/2017
אני כמעט בשבוע השמיני אחרי החזרת העובר כבר ראיתי את ליבו דופק. האם מותר לי לרקוד ריקודי עם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקודי עם
פרופ` דוד בידר17/12/2017תלוי באיזה עם מדובר ...
באופן כללי ריקודי עם שלנו אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי התנזרות לפני מיון זרעאנה16/12/2017
שלום רציתי לדעת האם יש סיכוי לזרע נמוך בשל יותר מחודש ימי התנזרות? אני לפני שאיבה ואנחנו עושים שיטת ברטוב למרות שזרע תקין נמצאו זרעים בעלי מבנה לא תקין ולפי מה שהבנתי עכשיו ימי התנזרות 3-6 ימים .. האם זה יכול לפגוע בזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנזרות
פרופ` דוד בידר17/12/2017התנזרות לא פוגעת בזרע.
אם הזרע תקין אז אין צורך בשום שיטות לבחירת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך 3-5 ימים של הימנעות לצורך איכות הזרע?
דנה17/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההימנעות
פרופ` דוד בידר17/12/2017לא צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולאחר שאיבה/ החזרה מתי ניתן לחזור לקיים יחסים?
דנה17/12/2017שמעתי כל כך הרבה תשובות שאני מבולבלת
חלק אומרים שאין צורך, חלק אומרים להמתין 3/5 ימים לאחר החזרה
למה אין תשובה אחת אחידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
3-4 ימים לאחר ההחזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 ימים אחרי, יש לי ממה לחשוש שקלקלתי?
דנה17/12/2017?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים לא באותו מחזור טיפולמוריה16/12/2017
שלום לכם
אני לאחר 3 ניסיונות שלא הצליחו מ ivf. בשלושתם נשאבים כ 15 ביציות. אני נכנסת להריון . סיבוב 1 ללא דופק שבוע 6. סיבוב 2 הריון כימי. סיבוב 3 ללא תוכן עוברי. (עובר 1מוקפא)
בת 44.5
הרופא מציע לעשות מחזור טיפול ivf לבצע שאיבה ולא להחזיר עוברים טריים אלא להקפיא ולהחזיר לאחר כחודש +-
האם אתם אומרים על זה?
האם זה יותר יעיל?
באיזה מיקים מציעים את זה?
אמורה לעשות היסטרוסקופיה . יש לי צילום רחם,האם זה לא מספק?
האם אתם חושבים שאצליח להחזיק הריון למרות גילי .
ובגלל הנתונים שלי ?.
ועוד שאלה
האם לחכות עד שבוע 9 לבדוק דופק?
נראה לי שאולי אני ממהרת לקחת ציטוטק (לקחתי פעמיים)
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר17/12/2017מה שמציע לך הרופא אינו מתאים למצב שלך.
אם יש לך צילום רחם תקין לא צריך היסטרוסקופיה.
בגילך מדובר באיכות ביציות ולכן יש יותר הפלות אך בכל מקרה את צריכה לעבור ברור לקרישי ות יתר.
לעניין הציטוטק- רופא יודע מתי ההריון לא תקין ומתי להתחיל הטיפול בתרופה.לא צריך לחכות לשבוע 9....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהפריה חוץ גופיתרבקה16/12/2017
שלום לך.
קראתי את תגובתך האחרונה והשתכנעתי לנסות הפריה חוץ גופית.
כאמור בת 43(ועוד חודשיים).2 הריונות תקינים לפני 8-11 שנים ועוד 4 כושלים בשנתיים האחרונות.4 הפלות עצמוניות.
הביוץ הראשון שאחרי ההפלה האחרונה היה בתחילת אוקטובר האחרון-ללא טיפול ולא נקלט.
במחזור של הביוץ השני עשיתי גונל+אוביטרל ואנדומטרין אחרי הביוץ ולא נקלט.במחזור זה מילאתי את כל הנחיות הרופא.
במחזור שהתחיל ב14.11 לא הייתי שלמה עם הטיפול ההורמונלי ולקחתי גונל באופן אקראי ולא מסודר ולא התמדתי במעקב הזקיקים-ואין הריון.
התחיל מחזור חדש ב12.12.
השתכנעתי בדבר הנחיצות בהפריה חוץ גופית אבל מכיוון שבתאריכים 22-25.12 אהיה בחופשת סוף שבוע מחזור זה יהיה האחרון ללא טיפול IVF והמחזור הבא כבר יהיה עם טיפול זה(בתיקווה שלא יהיה בו צורך כי המחזור הנוכחיי ייקלט ספונטאנית).
אתאר את עיתוי הביוצים האחרונים ואבקש סיוע בבחירת היום של המחזור הנוכחי שבו כדאי להתחיל את היחסים(היום ה10,ה-11 או יום אחר).
כאמור ב4.10 ביוץ ראשון אחרי ההפלה האחרונה.
18.10 התחלת מחזור-טיפול גונל מיום 2 למחזור וביום 9(ב26.10) שלו כבר הנחיה לאוביטרל עקב הביוץ שעומד להתרחש.
התחלת מחזור לפני אחרון ב14.11.אין אינדיקציה לגבי מועד ביוץ אבל ידוע ש9 ימים אחרי תחילת מחזור זה המדדים היו-בכל שחלה זקיק 10 מ"מ(ובאחת השחלות גם זקיק קטן יותר)והיה פרוגסטרון 0.36 ואסטרדיול 613 וLH היה 2.26.במחזור זה נילקחו 3 זריקות גונל אקראיות בימים 4,6,7 שלו.
מחזור נוכחי התחיל כאמור ב12.12.
אם כך-באיזה יום של מחזור זה כדאי להתחיל היחסים אם נניח רוצים להתחיל אותם כיומיים לפני ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ` דוד בידר17/12/2017אם יש לך מחזור סדיר אז הביוץ באמצע והיחסים הם בין יום 12 ל 16.
במצבך הביוצים יכולים להיות אחרת.
בכל אופן לא צריך להתאמץ ולעקוב אלא לקיים יחסים באמצע של המחזור החודשי ואם לא מצליח צריך להתקדם הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום הוסת חלש - מפריע להשרשה?מירי15/12/2017
קצת מוטרדת.דימום הוסת לא חזק.יומיים בינוניים ואחרי זה שלושה ימים של הכתמות.עשיתי היסטרוסקופיה\צילום רחם.הכל תקין. חייבת לציין שרירית בעובי יפה (8-9 מ"מ).אין לי אנדומטריוזיס. האם זה יכול להפריע להשרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלנובה 150 במקום גונאל 450יעל14/12/2017
שלום
בת 38
Amh 0.66
2 ילדים מהריונות טבעיים.
בנסיון לילד 3 קיבלתי גונאל 450 מיום 2 של המחזור
נשאבו 9 הופרו 5 הוחזרו ולא צלח.
בסבב השני עברתי רופא.
קיבלתי ממנו להזריק ביום 2 של המחזור אלנובה 150 ולבצע דם ואולטאסאונד ביום 7.
אני נורא חוששת להגיע לבדיקה ולגלות שלא פיתחתי זקיקים. פעם ראשונה עם אלנובה וכנראה דקירה אחת בלבד יוצרת לי חשש פסיכולוגי של טיפול לא מספק.
האם לדעתך צפויה תגובה זהה עם אלנובה לגונאל 450? נחשש מוצדק? האם הטיפול החדש מקובל ומומלץ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונבה
פרופ` דוד בידר15/12/2017השינוי בפרוטוקול לא ישנה את התוצאות הסופיות.
התגובה לא לנובה תיראה אחרי 5 ימים ואז נראה את התגובה.
אוב הרופאים לא אוהבים את הטיפול באלונבה אך היות ועברת רופא הוא צריך להוכיח לך שהוא מנסה דרך חדשה , דבר שיתן לך סיפוק עצום שאת אני בדרך! להצלחה.
למעשה התוצאה של 9 ביציות היא טובה והחלפת פרוטוקולים זה לא הדבר שיעזור לך .
לא ציינת את ערכי הFSH אך בכל מקרה כל פרואקול שנעשה אני בדרך! הנכונה תיתן אותן התוצאות, היות והכל תלוי בטיב הביציות שלך ולא באיכות הזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עדיין יהיה לי הביוץ טבעי של אותו חודש?מירי14/12/2017
שלום
הרופא נתן לי פרוטוקול של גונל+הזרעה. המינון של גונל הוא 25.
המינון הוא קטן כי יש לי שחלות פוליציסטיות ואנחנו עושים את הטיפול הזה פעם ראשונה.
חשוב לציין שאני מבייצת כל חודש.
אם אני לא אגיב למינון הזה של הורמונים (כי מינון קטן מדי),האם עדיין יהיה לי את הביוץ הטבעי של אותו חודש?
האם איכות הביצית יכולה להיפגע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה עם הורמונים
מירי14/12/2017חשוב לציין שאני מתחילה להזריק את כונל ביום 4 של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם עדיין.
פרופ` דוד בידר15/12/2017אם יש לך ביוץ כל חודש אזי זה לא מתאים ,כל כך, לשיחות פוליציסטיות.
בכל מקרה, בזמן טיפול בזריקות אין את התהליך של ביוץ טבעי והביוץ יהיה על ידי התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר הזרעהאנונימית14/12/2017
שלום אני ביום ה12 לאחר הזרעה (בלי אוביטרל)
עם תמיכה של קרינון םעם ביום.
מתי אפשר לעשות בדיקת הריון? בדיקה ביתית בשלב הזה אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המתיני לפחות עוד יומיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לברר לגבי השרשהיעל14/12/2017
היו לי במשך יומיים כתמים
לא חזקים, וגם לא כל היום,צבע בהיר ,9 ימים לפני המחזור,
האם זה יכול להיות השרשה?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול אפשרי,אם כי התופעה של דמם השרשה נדירה יחסית
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון ותופעות אחרי הזרעהאנונימית14/12/2017
אחרי הזרעה 2 עם גונל והפעם גם תמיכה של קרינון.
למה החזה הפסיק לכאוב? זה פשוט נראה לי ששוב לא נקלט...
האם זה שאני לוקחת קרינון לא אמור להיות רמות גבוהות של פרוגרסטרון?
או שאין קשר בין קרינון לחזה גדוש?
ושאלה נוספת האם כל עוד שאני לוקחת קרינון הוסת לא תגיע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת הקרינון אינה מחייבת גודש בחזה,הווסת תופיעה בכל מקרה,אם כי בעיכוב קל
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין מה היתרונות של בחירה בפרופ׳ פרטי לטיפול הפריה?לירון13/12/2017
שלום
אני אחרי נסיון טיפול ivf סבב נכשל קיבלתי סנירל שדיכא את השחלות צמחו רק 2 זקיקים ונאלצתי לבחור ההזרעה . אני אמא לבן 3 שנולד ב ivf הראשון בחיי שביצעתי בעבר הייתי בטוחה שילך בקלות . בחרתי רופא שחוץ מפרוטוקול לא שמעתי ממנו כלל. גם כשהטיפול לא הצליח לא הבהיר לי מדוע בעצם הוחלף הפרוטוקול . מחפשת פרופ׳ לטיפול הבא שלא אחווה עוגמת נפש כזו ... מנסה להבין האם בטיפול פרטי יש קשר בין הרופא למטופלת במהלך הסבב? האם יש תשומת לב לפרוטוקול בהתאם לגוף ולתגובות קודמות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא פרטי
פרופ` דוד בידר14/12/2017בעיקרון בבתי החולים מקבלים טיפול לא פחות טוב מרופא פרטי.
היתרון היחיד זה הנוחיות. הטיפול אישי ולא צריך לחכות הרבה בתור.
יש גם מחשבה שאם נכשלת באופן לא פרטי אזי הרופא הפרטי יושיע.
לכן הבחירה היא שלך אך הטיפול עצמו יהיה די דומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות האם מפריעות לכניסה להריוןאנונימית13/12/2017
החודש אני עושה הזרעה על ביוץ טבעי
לאור ציסטה שהיתה לי.
היום עשיתי בדיקת זקיקים וזאת התשובה של הרופאה מצרפת את הקובץ.
כמו כן נמצאו ציסטות בצד ימין עם נוזל סמיך לטענתה אנדמטריוזיס
האם זה בעייתי בגודל שלהן להיכנס להריון?
בנוסף, הרופו הציע הזרעה יום ראשון בבוקר בשבת לקחת אוביטרל?
בהודעת המשך אצרף את התמונה של האולטרסאונד
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תומה נוספת אולטרסאונד
אנונימית13/12/2017זאת התמונה של הציסטות והזריק באמצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות
פרופ` דוד בידר14/12/2017בעיקרון זה לא צריך להפריע וזה תלוי בבדיקות הדם והאם מזהים זקיק שמתפתח לביוץ.
לעיתים הציסטות מפרישות הורמונים וזה מפריע ולכן יש לראות את תוצאות הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בדיקת דם
אנונימית14/12/2017אם ההזרעה בראשון בבוקר מתי כדאי לעשות בדיקת דם?
היום זה מוקדם מידי לא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר15/12/2017בדיקות דם צריך לעשות, לפחות יומיים לפני החלטה על הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים אחרי לידהנונו13/12/2017
שלום לכם.
כמה זמן אחרי לידה אפשר להחזיר עוברים מוקפאים?
האם יש הגבלות.
לידה טבעית?
ולידה קיסרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ` דוד בידר14/12/2017אחרי קיסרי רצוי להחזיר אחרי כחצי שנה.
לאחר לידה טבעית אפשרי לאחר חודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לקראת ivf נוסףתמי13/12/2017
שלום, ראשית ברצוני להודות על קיומכם.
אני כותבת לכם רבות ונענית תמיד. המון תודה על כך.
לאחר טיפול הפרייה ראשון עם גונאל שהניב 6 זקיקים ולבסוף 3 עוברים איכותיים (שניים שהוחזרו והיו להריון כימי)
החודש לאחר שפוספס הביוץ בחודש הקודם הלכנו על דיכוי באמצעות סינרל שהסנפתי כשבועיים.
לפני כשלושה ימים היה לי פרוגסטרון 11 ואסטרדיול של 198.
למחרת הגיעה הווסת וביום השני לה נצפו בסהכ 5 זקיקים קטנטנים והאסטרדיול היה פחות מ 37.
מאותו יום התחלתי עם פרגובריס ובהמשך אתחיל מנופור.
ברקע, בת 34 עם רזרבה נמוכה. זרע תקין
1.האם אסטרדיול כלכך נמוך הגיוני לאחר שימוש בסינרל? יש לי תמיד באיזור ה 200 ביום השני לוסת.
2.האם לכך הרופא כיוון בפרוטוקול ארוך? והאם השינויים במספרים של האסטרדיול והפרוגסטרון הגיוניים בעקבות זאת?
3.האם לאחר שימוש בפרגובריס ומנופור החל מהיום השני לוסת כאמור, יכולים להיות יותר מחמישה זקיקים על אף שהטכנאית זיהתה רק 5?
כלומר האם יש סיכוי טוב לריבוי זקיקים מנקודת פתיחה שכזו?
יש לציין שהרופא שלי לא "הסתפק" ב4 ביציות שנשאבו בפרוטוקול הקצר ולכן עבר לפרוטוקול ארוך ושינה מגונאל לפרגובריס.
האם זה נישמע לכם טוב על אף הרזרבה הנמוכה (AMH 0.21)
רב תודות
חג אורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת
פרופ` דוד בידר14/12/20171.הסינרלמדכא הורמונים וכל ערך של אסטרוגן נמוך זה בסדר וזה לא נשנה אם זה 150 או 50.
2.הרופא לא כוון לשום מקום. יש פרוטוקולים שונים ובעיקרון כולם נותנים, בסופו של דבר אותן ביציות.
3.מספר הזקיקים שרואים בוסת זה לא בהכרח מה שיהיה.
יכולות להיות יותר זקיקים או פחות.
4.4 ביציות זה לא פחות אוב מ6 או יותר ביציות. וזה גם לא המטרה בהחלפת הפרוטוקול.
יתכן וכאן ישאבו פחות ביציות.
לא המספר קובע אלא איכות הביציות.
החלפת פרוטוקולים נותנת הרגשה למטופלת שעשו שינוי שעתיד לתת תוצאה טובה יותר אך למעשה זה לא כך ולכן לא משנה הפרוטוקול שתעשי במצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משנה?
תמי14/12/2017תודה על המענה הזריז והמפורט.
חלק אחרון בתשובתך לא ברור לי אשמח אם תסביר למה התכוונת במשפט:
"החלפת פרוטוקולים נותנת הרגשה למטופלת שעשו שינוי שעתיד לתת תוצאה טובה יותר אך למעשה זה לא כך ולכן לא משנה הפרוטוקול שתעשי במצבך"
אני מנסה להבין האם מדבריך אין חשיבות של פרוטוקולים והתאמתם האישית למטופלת? או שספציפית במצבי בלבד אין לכך חשיבות ומדוע?
מדבריך נשמע כאילו למטופלת עושים טובה בהחלפת פרוטוקולים למראית עין בלבד ללא שום תועלת. האם התכוונת ספציפית אלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול
פרופ` דוד בידר14/12/2017לא התכוונתי ספציפית.
יש להתאים פרוטוקול לגיל ולתת המינונים הנכונים.
אך אצלך ספציפית כל פרוטוקול יתן אותו התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)