מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת דם ביום העשירינטלי דהן19/06/2017
היום העשירי לאחר החזרת 2עוברים, בדיקת דם תשובה שלילית .
ביום העשירי התשובה היא סופית ? או יש מצב לשינוי במועד הנכון עוד 4 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להמתין בכל מקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להריון תקיןאדוה19/06/2017
שלום
הריון IVF
שבוע 6 + חמישה ימים
הודגם באולטרסאונד שק + חלמון ללא קוטב עוברי
זומנתי לבדיקה א"ס בעוד שבוע.
האם יש סיכוי שההריון יתפתח בצורה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר19/06/2017אם הבודק לא טעה אז היה צריך לראות דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר פרוגסטרון ופעולות בחלל הרחםגלית19/06/2017
פרופ בידר שלום
ראשית תודה על תשובותייך ברשותך יש לי 2 שאלות
1. הבנתי מימך כאשר משלבים 2 דקפפטיל +אוביטרל 36 שעות לפני שאיבה זה למטרת גירוי ושיהיה ביציות בשלות ומה שחשוב זה אוביטרל.
אני יודעת כאשר נותנים דקפפטיל צריך להזריק פרוגסטרון . האם בגלל שהזרקתי 2 דקפפטיל ואוביטרל 1 לפניי שאיבה רצויי להתחיל להזריק זריקות פרוגסטרון מיד לאחר החזרה?
2. רירית הרחם 6 מ"מ ציינת שזה בסדר בתנאי שלא עברתי פעולות בעבר בכלל הרחם. עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות והריונות כימיים ללא התערבות . האם זה נחשב לפעולות בחלל הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר19/06/2017קודם כל הסרת הדבקויות בחלל האחם זה פעולה חודרנית לכן ריאית 6 זה פחות טוב מאשר אצל אישה שלא עברה שום דבר בחלל.
לשאלה הראשונה, עצם העובדה שהזרקת אוביטרל , אפשר להסתפק בתמיכה נרתיקית ,למשל 2 קרינון ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה באיי וי אפחי118/06/2017
שאלה למומחים?
שלום רציתי לדעת עם אחרי הזרעה כדאי לנוח בבית ועם כן כמה זמן ואיך? אשמח לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר19/06/2017יש להתנהג רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון עם תאומיםזוהר18/06/2017
יום לפני הביוץ היה זקיק בגודל 21 בשחלה שמאלית
והשחלה ימנית זקיק בגודל 16
מה הסיכוי ששני הזקיקים יבייצו?
ושיהיה תאומים?
עשיתי הזרעה כפולה יומיים לפני הביוץ וגם ביום הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ` דוד בידר19/06/2017שני הזקיקים יביצו , אך הסיכויים לתאומים קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות, הרגשה כללית רעה וחום בשבוע 15סיגל18/06/2017
שלום רב,
אני מצטערת מראש שהשאלה שלי שייכת אולי לפורום הריון אבל זה הפורום היחיד שנותן מענה בזמן אמת.
אני בשבוע 15 להריון יקר אחרי ivf. לפני כשבוע וחצי התחילו אצלי כאבי ראש בלתי פוסקים, מלווים בכאבי שרירים בצוואר, עורף וכתפיים. טיפלתי באקמול ואופטלגין מדי פעם, לרוב השתדלתי פשוט להתאפק. אבל היום לקראת הבוקר קמתי עם בחילה חמורה ובסוף הקאתי, לציין שעד כה לא היו הקאות כלל בהריון, ובקושי בחילות. עקב הרגשה כללית רעה והסיפור של כאבי ראש הופניתי למיון, שם לא מצאו משהו מיוחד, ההריון תקין ב"ה, נתנו לי שם פראמין ואופטלגין ושלחו הביתה. אחרי שהגעתי הביתה גיליתי שעכשיו גם התחיל לעלות לי החום... ועדיין מרגישה כמו סמרטוט, לא מקיאה אבל גם לא מסוגלת לאכול כלום.
האם לחזור למיון? לעקוב אחרי המצב בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא תהיה הקלה בתסמינים יהיה צורך לשוב לבית חולים,מתקבל הרושם שמדובר עדיין באירוע נשלט היטב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בטיפלי הפרייה ותרומת ביציתצ.א.18/06/2017
האם בטיפולי פוריות וכשמקבלים תרומת ביצית נוטלים את אותם ההורמונים? ומה הם הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטיפול עם תרומת ביציות נוטלים טיפול הורמונאלי תחליפי המבוסס על כדורים ונרות עם מיעוט של תופעות לואי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אסטרופם מהיום החמישיאנונימית18/06/2017
שלום
התבלבלתי ולקחתי 2 כדורי אסטרופם מהיום ה5 למחזור יחד עם האיקקלומין. אני יודעת שלוקחים אסטרופם מהיום 8.
האם זה קריטי? האם זה ישפיע על השפעת האיקקלומין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ס ביר להניח שלמרות הכול הטיפול יניב תגובה רצויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר דקפפטילגלית18/06/2017
פרופ' בידר ברשתותך עוד שאלה חשובה:
לפני השאיבה הוחלט הפעם על טריגר בשיעלוב דקפפטיל+אוביטרל מה המטרה של השילוב ביניהם לפני שאיבה כי דקפפטיל לבד לא מתאים לי ואני מקבלת ווסת מיד לאחר החזרה עם דקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ` דוד בידר18/06/2017ישנה מחשבה ששילוב של דקפפטיל עם אוביטרל יתן יותר גירוי שחלתי ויותר ביציות בשלות וטובות.
למעשה מה שחשוב הוא האוביטרל,
תוספת הדקפפטיל היא במחלוקת.
בכל מקרה כשנותנים רק דקפפטיל , צריך להוסיף כמות גדולה של פרוגסטרון כתמיכה.
הכל מקרה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר לפני שאיבהגלית18/06/2017
פרופ' בידר שלום
יש לי 3 שאלות אודה לך אם תענה לי:
1. בת 41 עוד יומיים שאיבה סה"כ נצפו 12 זקיקים בין 17 מ"מל-22מ"מ בגודל. עוברים אצלי תמיד מתחלקים ל-9 ביוטם ה-3 ללא שברים דרגה A אך לא מניבים הריון עם החזרה ביום ה-3 וזה הניב רק הריון כימי בעוברים שהוחזרו ביום ה-5.
האם אתה ממליץ הפעם ללכת רק על החזרת עוברים ביום ה-5 במידה ויתפתחו כלומר לקחת סיכון או החזרה כפולה במידה ויתפתחו?
2.יש כמה זקיקים 17 מ"מ האם עדיין יכולים להתפתח עד יום שלישי שזה יום השאיבה.?
3. רירית הרחם 6 מ"מ תלת שכבתית האם אפשר להרות עם רירית כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר18/06/2017עדיף החזרה כפולה.
הרירית בסדר בתנאי שלא עברת פעולות בעבר בחלל הרחם.
זקיקים מעל 16 הם בסדר.
כל הזקיקים נחשבים בגודלם עד למתן אוביטרל ולא אחרי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מוות מצילום רחםנטלי אביגל18/06/2017
אני בת 33 מופנית לצילום רחם. קראתי על אפשריות אחרות באולטרסאונד עם הזרקת חומרים טבעיים...אך שום קופה לא יודעת לתת לי מענה מאחר וזה לא בסל. אשמח לשני תשובות.
1) עד כמה זה כואב...עד כמה זה מצריך ליווי ואשמח לתגובות אותנטיות אפילו מהנשים כאן...
2) האם קיימת אלטרנטיבה פחות כואבת ואם כן מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם מהווה את הבדיקה האופטימאלית לזיהוי בעיות בחצוצרות,הפעולה כרוכה ברי נוחות ,אולם לא בכאב עוצמתי,לכן לכי לפעולה בשקט והיענות שתעזור לך להתגבר על החרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מגדירה את זה "לא נעים, לא נורא"
סיגל19/06/2017כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי, יש נשים שרגישות יותר, ואולי זה גם קשור למצב הרחם - אם יש חסימות וכו', אבל אני מעבר לכאבי מחזור לא הרגשתי משהו נוראי. זה כמו כאב מחזור חזק שמתפשט לך בבטן ברגע שמזריקים את חומר הניגוד, אבל הפעולה לוקחת כ-20 שניות וזה נגמר.
תמיד רצוי לבוא עם ליווי, במיוחד אם את מראש בחרדות מהבדיקה, אבל שתדעי שזה לא כזה נראה כמו שזה נשמע. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מסכים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שקי הריון ללא עוברמיכל18/06/2017
שלום רב
חודשיים לאחר שיחתנו התבשרתי כי נקלטתי להריון,
השמחה הגדולה התחלפה מהר מאוד לעצב וייאוש
אפרט:
תאריך תחילת ווסת 3/5 תאריך סיום 6/3
גילוי עקב יום איחור בווסת ע"י מקלון ביתי עם 2 פסים
לאחר שבוע עם תסמיני הריון (סחרחורות,בחילות,עייפות נוראית,מתן שתן,נדודי שינה) ערכתי בדיקת דם עם תוצאת בטא 1381 ,tsh-1.15 ,e2-582,פרולקטין-639.5,t3 5.3 , t4-22.1
מזכירה ששותה יוטירוקס 50 וחומצה פולית
כל השבוע האחרון לווה בדימומים קלים באים והולכים ואחריהם קרישי דם חומים (כמו כבדים), נראה כמו הפלה מאיימת
אתמול הייתי במיון ונצפו 2 שקי הריון תוך רחמי ללא עובר.
רירית הרחם בעובי 15
יחד עם זאת נעלמו לי כל תסמיני ההריון (רגישות חזה,בחילות הכל נעלם) נשארו רק מידי פעם דקירות קלות ומיחושים בבטן וסחרחורות נכון לרגע זה
עברתי לפני שנה וחודשיים הפלה טבעית בערך באותו שבוע כמו הפעם הזאת
לעניות דעתי זה נראה כמו עוד הפלה לצערי הרב
האם יש משהו שאתה יכול לחדש לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ` דוד בידר18/06/2017חלק מההריונות מסתיימות בהפלה.
בגיל צעיר אחוז ההפלות הוא 10% ואם התקדמות הגיל סיכויי ההפלה עולים.
לא ציינת את גילך אך עצם העובדה שהצלחת להרות הוא סימן טוב ופשוט צריך להמשיך הלאה כי סיכוייך טובים.
יש כמובן לשלוח מצב של הפלות חוזרות וכו׳, אל בעיקרון ההפלה נובעת מעוברים שלא התפתחו באופן תקין.
לרוב זה לא קורה רצף.
בהצלחה בפעם הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדאבוני הגדרת את מצבך היטב,בכל מקרה הייתי עודה ביקורת נוספת בעוד שלושה ימים כדי לראות אם קיימת דינמיקה חיובית או שלילית לגבי התפתחות ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך - למה כמעט לא משתמשים?אילנית18/06/2017
לאחר תקופה ארוכה של שימוש בפרוטוקול קצר, הוחלט לנסות אצלי בטיפול הקרוב פרוטוקול ארוך.
האם נכון שכבר כמעט לא משתמשים בפרוטוקול ארוך?
מה הסיבה שרוב הרופאים מעדיפים את הקצר? הרי בכל מקום כתוב שאחוזי ההצלחה דומים ואפילו קצת יותר גבוהים בפרוטוקול ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר18/06/2017הפרוטוקולים השונים קשורים לגיל ,
פרוטוקול קצר עדיף , כיום, בצעירות, עקב היכולת למנוע גירוי יתר שחלתי, מה שאי אפשר למנוע בפרוטוקול ארוך.
פרוטוקול ארוך פחות טוב לגיל מתקדם כך שרוב הרופאים כיום משתמשים בפרוטוקול קצר , שהוא נוח יותר, ויש פחות צורך בכמות הורמונים גדולה יותר להבדיל כאשר הפרוטוקול הוא ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא אלרגיה או רגישותלאה18/06/2017
שלום ,
שמתי לב שברגע שמקבלת מחזור ומתחילה להשתמש בתחבושות מתחיל לי מעין גירוי שנמשך .נראה לי שאני פשוט אלרגית לסוג מסוים של תחבושות ומעדיפה לא להשתמש בטמפונים. מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
פרופ` דוד בידר18/06/2017האלרגיה, לרוב, היא לתחבושת.
תשימי לפני כן משחת דרמקומבין באיזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפל ברחם אשמח לעזרהZ17/06/2017
שלום למומחים,
אני בת 26 מנס להכנס להריון כבר מעל שנה ללא הצלחה
עשינו יום שישי הזרעה על בסיס ביוץ טבעי והרופא אמר שיש לי קפל ברחם ושהוא היה צרחך לעבור אותו בדביל להגיע לרחם עצמו
אשמח לדעת מה זה אומר? ואם זה ישפיע על הסיכויים להיקלט להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפל
פרופ` דוד בידר17/06/2017אין דבר כזה קפל ברחם ככה שאני לא מבין למה הוא התכוון.
בכל אופן זה לא משפיע על היכולת להרות.
בכל אופן אם הוא אמר לך שהיה לו קשה לחדור לרחם זה בגלל הצואר של הרחם.
לפעמים יש קושי להחדיר קטטר לרחם בסמן הזרעה או החדרת עוברים. אך הפעולה קשורה במיומנות הרופא.
ככה שזה לא קשור לקליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)