מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביצוע ועלות בדיקת AMHדנה19/06/2017
היכן ניתן לבצע באופן פרטי ומה העלות של הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במעבדות זר(רוזנבלט),תה״ש,מרכז רפואי הרצליה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עלות כ-500 ש״ח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יתכן ביוץ אחרי הפלה?לימור19/06/2017
שלום פרופסור יקר.
התחלת מחזור הקליטה-1 למאי.18 למאי-כנראה יומיים אחרי ביוץ התחלתי בתמיכת פרוגסטרון(ניתנה זריקת אוביטרל חד פעמית ב15 למאי).
5 ליוני-בטא היה 86.
11 ליוני-החלו דימומי הפלה.
12 ליוני-בטא היה 53
18-19 ליוני-הסתיימו דימומי ההפלה העצמונית המוקדמת.
אעשה בטא לווידוי התאפסות רק ב25 ליוני כאשר ב26 יש לי תור לביקורת כולל אולטרסאונד אצל הרופא.סגרתי טיול לחו"ל ללא הבעל מ6 עד 9 ליולי.האם לאור הסקירה הנ"ל יתכן תאורטית ביוץ בתאריכים אלה ואז מן הסתם לא אוכל להיקלט להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר20/06/2017קודם כל אם את נוסעת בלי הבעל יתכן ולא תהרי.
באופן עקרוני תהליכי הביוץ מתחילים כאשר בדיקת ההריון הופכת לשלילי, ואז כשבועיים -שלושה אחרי זה יהיה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה לפי הנתונים הקיימים
לימור20/06/2017בהמשך לנתוני השאלה הקודמת-סגרתי טיול עם חברה(בפירגון של הבעל דרך אגב)מתוך הנחה שבתאריכים האלה לא יהיה ביוץ.את המידע ששבועיים שלושה אחרי התאפסות בטא כבר ידעתי לפני זה.
פשוט יצאתי מתוך הנחה שאם בטא היתה 53 ובמגמת ירידה ב12 ליוני ויום לפני זה התחילו דימומי ההפלה שנמשכו שבוע-אז ב6 ליולי כבר אהיה אחרי הביוץ.
השאלה אם ההנחה שלי היתה סביר להניח נכונה או לא בהכרח נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע נוסף לעזרה בהערכה
לימור20/06/2017בהפלה הקודמת שהיתה דומה לזו הנוכחית-היתה באמצע שבוע 6 וזאת בסופו-יום אחרי התחלת דימומי ההפלה בטא היה 182 ו-4 ימים לאחר מכן היה 12.
ההבדל בין 2 המיקרים(שאני לא יודעת אם זה רלוונטי להערכה)שאז לא נטלתי שום טמצעי עזר וכאן אוביטרל חד פעמית יום לפני הביוץ ויומיים אחריו התחלתי תמיכת אנדומטרין שנמשכה 3 שבועות וחצי עד 11.6 התחלת דימומי ההפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות הדמיון בין המקרים,ביולוגיה אינה מתמטיקה,ולכן לא הייתי מתבסס על הנחה כאילו האירועים חופפים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי20/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצגת השאלה בצורה פשוטה
לימור20/06/2017אציג את השאלה באופן פשוט-
האם יתכן ביוץ אחרי הפלה עצמונית מוקדמת בסוף שבוע 6 ,כ-3 וחצי שבועות או יותר אחרי שבטא היה 53 ובמגמת ירידה?
(הערה-ב3 וחצי השבועות שקדמו למדידת בטא 53 לקחתי אנדומטרין כתמיכה בין נר אחד ל-2 ביום כאשר כל נר 100 מיליגרם פאוגסטרון-דבר שאולי עיבה את הרירית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערכה מילולית או כמותית
לימור20/06/2017במידה וקיימת היתכנות כזאת-אשמח לקבל תשובה כמותית מה הסבירות לכך ואם לא ניתן-אז הערכה מילולית(האם הסבירות נמוכה מאוד,נמוכה וכו'...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות קיימת מאחר ומרבית הביוצים לאחר התאפסות הבטה בעקבות ההפלה מתרחשים בטווח של שבועיים עד שלושה חאחר מכן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביוץ צפוי כשבועיים שלושה לאחר התאפסות הבטה,ולפי הערכה זו כלכלי את צעדייך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר21/06/2017אי אפשר לדעת בדיוק מתי זה יהיה לאחר איפוס הבטא.
בכל אופן בעלך נתן לך קצת חופש וגם הוא צריך , אז תהני מהחופשה ותחזרי בכוחות מחודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלימה חזקה באוטובוס- הפלה?רירי19/06/2017
שלום,
רק אתמול גיליתי שאני בהריון, שבוע 4 (אחרי אינספור טיפולים כך שרמות החרדה שלי גבוהות).
היום נסעתי בעמידה באוטובוס ולצערי הנהג בלם בחוזקה מה שגרם לי להחזיק מאוד חזק ולכווץ בטירוף את הבטן. לאחר מכן הרגשתי לכחצי שעה כאבי בטן חזקים בבטן התחתונה, האם הדבר נובע מהפלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ` דוד בידר19/06/2017אין סיכוי שבגלל מה שקרה תהיה הפלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לקבלת מחזור - פרוברה ופרוגילוטוןאורטל19/06/2017
שלום עכב שחלות פוליציסטיות אין לי מחזור ואני צריכה כדורים לקבלת מחזור(לא גלולות). יש לי שאלה. מה ההבדל בין כדורי פרוברה ופרוגילוטון. אני יודעת ששתיהן אמורות להביא מחזור אבל מה ההבדל בינהן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההרכב של פרוברה הנו מפרוגסטרון,בעוד שפרוגילוטון מורכב מאסטרוגן בשלב ראשון ופרוגסטרון בשלב שני רצף המחכה את המחזור הטבעי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא אחרי הזרעהלנה19/06/2017
שלום. כבר שאלתי פה שאלה לגבי הבטא שלי. בת 28. מחזור אחרון 13.05. הזרעה ב23.05. ב6.06 בטא 29. ב8.06 בטא 30. ב11.06 בטא 30. ב15.06 בטא 75. נאמר שהריון לא תקין וצריך לדאוג שהבטא תרד. עשיתי שוב בדיקת בטא ב17.06 והתוצאה 142. תור לרופא רק ביום חמישי. אני מבקשת להסביר מה המשמעות של הבדיקה האחרונה. אם יש הכפלה אז למה הריון לא תקין? ואיך בדיוק דואגים לזה שבטא תרד? גרידה?
עליית הביטה אינה לפי הציפיות מהיריון תקין
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום העשירינטלי דהן19/06/2017
היום העשירי לאחר החזרת 2עוברים, בדיקת דם תשובה שלילית .
ביום העשירי התשובה היא סופית ? או יש מצב לשינוי במועד הנכון עוד 4 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להמתין בכל מקרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להריון תקיןאדוה19/06/2017
שלום
הריון IVF
שבוע 6 + חמישה ימים
הודגם באולטרסאונד שק + חלמון ללא קוטב עוברי
זומנתי לבדיקה א"ס בעוד שבוע.
האם יש סיכוי שההריון יתפתח בצורה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר19/06/2017אם הבודק לא טעה אז היה צריך לראות דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר פרוגסטרון ופעולות בחלל הרחםגלית19/06/2017
פרופ בידר שלום
ראשית תודה על תשובותייך ברשותך יש לי 2 שאלות
1. הבנתי מימך כאשר משלבים 2 דקפפטיל +אוביטרל 36 שעות לפני שאיבה זה למטרת גירוי ושיהיה ביציות בשלות ומה שחשוב זה אוביטרל.
אני יודעת כאשר נותנים דקפפטיל צריך להזריק פרוגסטרון . האם בגלל שהזרקתי 2 דקפפטיל ואוביטרל 1 לפניי שאיבה רצויי להתחיל להזריק זריקות פרוגסטרון מיד לאחר החזרה?
2. רירית הרחם 6 מ"מ ציינת שזה בסדר בתנאי שלא עברתי פעולות בעבר בכלל הרחם. עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויות והריונות כימיים ללא התערבות . האם זה נחשב לפעולות בחלל הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
פרופ` דוד בידר19/06/2017קודם כל הסרת הדבקויות בחלל האחם זה פעולה חודרנית לכן ריאית 6 זה פחות טוב מאשר אצל אישה שלא עברה שום דבר בחלל.
לשאלה הראשונה, עצם העובדה שהזרקת אוביטרל , אפשר להסתפק בתמיכה נרתיקית ,למשל 2 קרינון ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה באיי וי אפחי118/06/2017
שאלה למומחים?
שלום רציתי לדעת עם אחרי הזרעה כדאי לנוח בבית ועם כן כמה זמן ואיך? אשמח לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר19/06/2017יש להתנהג רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריון עם תאומיםזוהר18/06/2017
יום לפני הביוץ היה זקיק בגודל 21 בשחלה שמאלית
והשחלה ימנית זקיק בגודל 16
מה הסיכוי ששני הזקיקים יבייצו?
ושיהיה תאומים?
עשיתי הזרעה כפולה יומיים לפני הביוץ וגם ביום הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ` דוד בידר19/06/2017שני הזקיקים יביצו , אך הסיכויים לתאומים קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות, הרגשה כללית רעה וחום בשבוע 15סיגל18/06/2017
שלום רב,
אני מצטערת מראש שהשאלה שלי שייכת אולי לפורום הריון אבל זה הפורום היחיד שנותן מענה בזמן אמת.
אני בשבוע 15 להריון יקר אחרי ivf. לפני כשבוע וחצי התחילו אצלי כאבי ראש בלתי פוסקים, מלווים בכאבי שרירים בצוואר, עורף וכתפיים. טיפלתי באקמול ואופטלגין מדי פעם, לרוב השתדלתי פשוט להתאפק. אבל היום לקראת הבוקר קמתי עם בחילה חמורה ובסוף הקאתי, לציין שעד כה לא היו הקאות כלל בהריון, ובקושי בחילות. עקב הרגשה כללית רעה והסיפור של כאבי ראש הופניתי למיון, שם לא מצאו משהו מיוחד, ההריון תקין ב"ה, נתנו לי שם פראמין ואופטלגין ושלחו הביתה. אחרי שהגעתי הביתה גיליתי שעכשיו גם התחיל לעלות לי החום... ועדיין מרגישה כמו סמרטוט, לא מקיאה אבל גם לא מסוגלת לאכול כלום.
האם לחזור למיון? לעקוב אחרי המצב בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא תהיה הקלה בתסמינים יהיה צורך לשוב לבית חולים,מתקבל הרושם שמדובר עדיין באירוע נשלט היטב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בטיפלי הפרייה ותרומת ביציתצ.א.18/06/2017
האם בטיפולי פוריות וכשמקבלים תרומת ביצית נוטלים את אותם ההורמונים? ומה הם הסיכונים?
בטיפול עם תרומת ביציות נוטלים טיפול הורמונאלי תחליפי המבוסס על כדורים ונרות עם מיעוט של תופעות לואי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אסטרופם מהיום החמישיאנונימית18/06/2017
שלום
התבלבלתי ולקחתי 2 כדורי אסטרופם מהיום ה5 למחזור יחד עם האיקקלומין. אני יודעת שלוקחים אסטרופם מהיום 8.
האם זה קריטי? האם זה ישפיע על השפעת האיקקלומין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ס ביר להניח שלמרות הכול הטיפול יניב תגובה רצויה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר דקפפטילגלית18/06/2017
פרופ' בידר ברשתותך עוד שאלה חשובה:
לפני השאיבה הוחלט הפעם על טריגר בשיעלוב דקפפטיל+אוביטרל מה המטרה של השילוב ביניהם לפני שאיבה כי דקפפטיל לבד לא מתאים לי ואני מקבלת ווסת מיד לאחר החזרה עם דקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ` דוד בידר18/06/2017ישנה מחשבה ששילוב של דקפפטיל עם אוביטרל יתן יותר גירוי שחלתי ויותר ביציות בשלות וטובות.
למעשה מה שחשוב הוא האוביטרל,
תוספת הדקפפטיל היא במחלוקת.
בכל מקרה כשנותנים רק דקפפטיל , צריך להוסיף כמות גדולה של פרוגסטרון כתמיכה.
הכל מקרה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר לפני שאיבהגלית18/06/2017
פרופ' בידר שלום
יש לי 3 שאלות אודה לך אם תענה לי:
1. בת 41 עוד יומיים שאיבה סה"כ נצפו 12 זקיקים בין 17 מ"מל-22מ"מ בגודל. עוברים אצלי תמיד מתחלקים ל-9 ביוטם ה-3 ללא שברים דרגה A אך לא מניבים הריון עם החזרה ביום ה-3 וזה הניב רק הריון כימי בעוברים שהוחזרו ביום ה-5.
האם אתה ממליץ הפעם ללכת רק על החזרת עוברים ביום ה-5 במידה ויתפתחו כלומר לקחת סיכון או החזרה כפולה במידה ויתפתחו?
2.יש כמה זקיקים 17 מ"מ האם עדיין יכולים להתפתח עד יום שלישי שזה יום השאיבה.?
3. רירית הרחם 6 מ"מ תלת שכבתית האם אפשר להרות עם רירית כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר18/06/2017עדיף החזרה כפולה.
הרירית בסדר בתנאי שלא עברת פעולות בעבר בחלל הרחם.
זקיקים מעל 16 הם בסדר.
כל הזקיקים נחשבים בגודלם עד למתן אוביטרל ולא אחרי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)