מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתח נפשי לאחר החזרת מוקפאיםאנונימית04/07/2017
שלום פרופ',
ביום ראשון 25.6 עברתי החזרה של 3 עוברים מוקפאים (2 של 8 תאים ו-1 של 6 תאים) . בת 42.5 לוקחת לתמיכה קרינון פעמיים ביום ו-2*2 פרגינובה.
אני נמצאת במצב נפשי מאוד לא טוב - דיכאון עקב משבר עם חבר ובוכה המון. במצב של סטרס ורעידות בגוף , חוסר שינה וחוסר תאבון.
האם הטיפול אבוד לאור המצב הנפשי שאני נמצאת בו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך............
אנונימית04/07/2017האם המינון של הפרוגינובה גבוה מידי וזה שגורם לתגובות כאלה ולדיכאון ? אני ממש בחוסר תפקוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שום דבר עדיין לא אבוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהההההה
אנונימית04/07/2017מקווה בע"ה שיצליח.
מתי בדיקת דם?
האם המינון של פרוגינובה גבוה מדי?
קראתי שהורמון ההאסטרוגן משפיע מאוד על מצבי הרוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביום שישי הקרוב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון ביתית
אנונימית07/07/2017מאחר והיום שישי לא מבצעים בדיקת הריון במכבי עשיתי הבוקר 12 יום לאחר החזרת מוקפאים בדיקה ביתית שיצאה חיובית (מצורפת) ..האם יש הריון או שבדיקת דם ביום ראשון יכולה לצאת שלילית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כנראה שמדובר בהיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת בטא
אנונימית11/07/2017שלום פרופ'
ביצעתי בדיקה 14 יום לאחר ההחזרה
(החזרה ב- 25.6 , 3 עוברים בני 3 ימים)
בדיקה ב- 9.7.17 = בטא 568
בדיקה ב-11.7.17 = בטא 949
האם הערכים תקינים והאם יכול להיות שמדובר ביותר מעובר אחד ?
איך מחשבים את גיל ההריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערכים תקינים בהחלט תיתכן אפשרות של היריון רב עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי11/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אנונימית13/07/2017תודה פרופ'
בהמשך לתוצאות הקודמות בטא היום 13.7 יצאה 2581 האם עדיין תקין?
מתי ניתן לראות כמה עוברים ומתי ניתן לראות דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה
אנונימית14/07/2017בהמשך לתוצאות הקודמות בטא היום 13.7 יצאה 2581 האם עדיין תקין?
מתי ניתן לראות כמה עוברים ומתי ניתן לראות דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בשלב זה ניתן לזהות שקי היריון -יש לבצע בדיקת אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר כשלונות חוזרים בטיפולי פריון ואיך ממשיכים?גלית04/07/2017
פרופ בידר שלום
בת 41 +ילדה בת 5 לא מטיפולים.
כרגע קיבלתי תוצאה בטא שלילית . אני לאחר IVF 4 שרק טיפול 1 נתן הריון כימי.
הפרוטוקול היה מונופור וגונאל 300 במשך 12 יום . נשאבו 16 זקיקים ומתוכם הופרו 14 והיו 4 בלסטוציסטים ועוד כמה טובים.
1. רירית הרחם היתה 6 מ"מ והוחזרו 3 עוברים מתוכם 2 בלסטוציסטים . מדוע העוברים לא הושרשו ? מדוע הנתונים באסותא כל הזמן מצויינים ואין הריון.
האם זה קשור מלבד הגיל לעובי הרירית שהיא 6 מ"מ? ואני לא היחידה יש נשים צעירות ממני כבר 7 מחזורי טיפול כושלים
2. ישנה טענה שצטרוטייד הורס את הביציות האם זה נכון? כבר קרה שמטופלות הצליחו להרות בלי צטרוטייד עקב כשלונות חוזרים
3. האם אתה ממליץ על תרומת ביצית? מה הסיכויי בגילי להיקלט בתרומת ביצית ואיך מתחילים תהליך כזה? האם זה רופא ספציפי בארץ שצריך? למי פונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלונות
פרופ` דוד בידר04/07/20171.הייתה לך תגובה טובה אך לא ציינת האם היו לך הפלות גרידות וכדומה ואיך נראתה הרירית ,ומדוע הגיע רק ל 6 מ"מ.
2.צטרוטיד לא הורס כלום.
3.אנחנו עושים תרומת ביציות ומביאים עוברים טריים לארץ.
לדעתי את עוד לא שם.
אם לא עברת גרידות או פעולות ברחם והרירית הייתה יפה,תלתשכבתית את צריכה להמשיך כי סיכויים סבירים, מה עוד שילדת בעבר.
הסיבה לאי קליטה,שוב,אם לא נגעו בחלל הרחם,נובעת מהעובר.
גם אם הוא נראה בסדר ויפה זה לא אומר שהמבנה הגנים שלו תקין.
בכל גיל יש לעוברים יפים להשתרש ואצלך זה נע סביב 20% וכל זאת עקב גיל הביציות.בשלב זה היית ממשיך,לפחות 3 מחזורים ואחר כך נראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר כישלונות בטיפולים והידבקויות
גלית04/07/2017פרופ בידר תודה על המענה
זה הסיפור שלי ממש ביש מזל
היו לי הפלות בגיל 34 בנסיון ראשון להרות 4 הריונות כימיים רצופים חודש אחריי חודש. הממצא היחיד שהיה לאחר כל הבירור בעיית קרישה ואז הצלחתי להרות עם קלקסן לפני 5 שנים עם רירית 7 מ"מ אך לפני ההריונות כימיים רירית היתה 10 מ"מ וירדה לאחר 4 ההריונות שכשלו.
ילדתי בגיל 36.5 בקיסרי קשה עקב שילייה מדממת ואז ניסיתי להרות ולא הצלחתי בבירור יצא בצילום רחם שרירית תקינה אך חצוצרה אחת חסומה .
ועברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שהממצאים:
תעלת צואר: תקינה
חלל הרחם : הידבקויות
הערות: הידבקויות פיברוטיות בפונדוס חלל קטן יחסית
פתחי חצוצרות: הודגמו
רירית הרחם: תלת שכבתית ותקינה
מהלך הניתוח : בעזרת מחט רזקטוסקופ הופרדו ההידבקויות בפונדוס.
נעשתה עוד היסטרוסקופיה לפני 3 חודשים : חלל הרחם,רירית תקינות ללא הידבקויות
הרירית גם נחלשה גם מאז הזרקת ההורמונים כל זה הביא לרירית דקה. האם אתה חושב שלרירית יש קשר לכישלון? למרות שהיה חלל מאוד קטן של הידבקויות ומה הטיפול לעיבוי הרירית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר04/07/2017עצם העובדה שהיו הדבקויות, טיפולים בעזרת היסטרוסקופ אז יש פגיעה ברירית.
חשוב מה ציינו ברירית 6 ואיך היא נראתה.
בכל נקרה, בשלב זה אין מה לעשות אלא להמשיך להחזיר עוברים
ישוב, כפי שצייתי לראות את הרירית טרם מתן האוביטרל.
אז נוכל להבין יוצר מה קורה.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ בידר אפשרויות לטיפול ברירית דקה
גלית04/07/2017פרופ בידר
האם אתה חושב שבמקרה של הרירית שלי יש משהו כאן שעשויי לסייע? מדובר ברירית תלת שכבתית
1.פילדנפיל?
2. ויטמין E
3.פינטקסלפין
4. עירויים חוזרים לרירית הרחם שלא מגיבה לטיפולים G-CSF שניתן ביום זריקת הביוץ ויומיים לאחר החזרת עוברים , הזלפה איטית של החומר לרחם עשוייה לשפר את התגובה של רירית הרחם ולסייע להליך ההשתרשות
5.ביצוע פיפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר05/07/2017אם הרירית נראית יפה ותלת פאזית אז לא צריך לעשות כלום.
אם לא כדאי לעשות "ערוגות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות עמדתו של פרופ' בידר בנדון,מספר מטא-אנליזות בנושא מצביעות על הקשר בין עובי הרירית לשיעורי ההשתרשות,בכל מקרה לטעמי יש לנסות את הטיפולים העשויים לשפר את עובי הרירית גם אם מדובר בבחינת אם לא יעזור לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים - לאחר החזרהיעל04/07/2017
לאחר השאיבה והחזרת העוברים הראשונה, במידה וישנם עוברים נוספים המעבדה מחכה מספר ימים כדי לראות אם העוברים מתפתחים, ובמידה וישנה התפתחות מכניסים להקפאה.
רופא ייעץ לי להכניס את העוברים להקפאה מיד לאחר ההחזרה, ולא לחכות להתפתחות.
מה נכון לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקםאה
פרופ` דוד בידר04/07/2017אם העוברים שנשארו טובים ויפים אז עדיף להקפיא באותו יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפאת עוברים - לאחר החזרה
יעל04/07/2017מה הנתונים שמעידים על כך שהעובר טוב וכדאי להקפיאו באותו יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
פרופ` דוד בידר04/07/2017למשל. עוברים יום 3 בני 6 עד 8 תאים ללא שברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו ענין
יעל05/07/2017הקפאת עוברים בני פחות מ- 3 תאים והכנסתם לרחם לאחר כחודש הוא חסר טעם? אין סיכוי שהתאים יתפתחו ברחם ?
האם יש הבדל בין התפתחות התאים ברחם להתפתחות התאים במעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
פרופ` דוד בידר05/07/2017אם זה מעבר ליום 2 אז העוברים לא טובים להחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינות עוברים והחזרתם
יעל10/07/2017קראתי תגובה בענין תקינות עוברים, והייתי רוצה לשאול מספר שאלות.
השבוע אני אמורה לעבור שאיבה.
1. החזרה פעם אחרי יומיים ופעם אחרי ארבעה ימים - מדובר על אותו סבב החזרה? אם הבנתי נכון כוונתך היא כי לאחר השאיבה לבצע החזרת עובר (אחד) לאחר יומיים, והחזרת עובר (אחד) לאחר ארבעה ימים?
2. המעבדה הטובה ביותר הינה הרחם - האם כדאי לבקש להקפיא מיד (ביום ההחזרה) את כל העוברים? (מתנצלת על השאלות החוזרות, לא כל כך הבנתי את התשובה).
תודה רבה, מעריכה מאוד את התשובות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינות
פרופ` דוד בידר10/07/2017לגבי שאלה אחד אז כן.
לגבי ההקפאה כדאי להקפיא יום 3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול קצר אחרי הצלחה בטיפול ארוךליאת03/07/2017
ברצוני לשאול הרופא רוצה אעשה פרוטוקול קצר החודש כאשר בעבר נכנסתי להריון ב ,ivf שני בפרוטוקול ארוך הוא טוען שאין קשר בין ההריון לפרוטוקול הארוך מה דעתכם ? אני בת 39 בעבר בטיפול ארוך היו 8 עוברים וטיפול קצר 4 האם אוכל להיכנס להריון גן בטיפול קצר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ` דוד בידר04/07/2017הרופא שלך צודק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ בידר התכווצויותגלית03/07/2017
פרופ בידר שלום ברשותך 3 שאלות אודה לך אם תענה לי :
לפני מס' ימים כתבתי שהיה לי הריון אם דימום משבוע 4 עד 37 וציינת שיש כנראה גם גורמי קרישה שלא מוכרים אך כנראה הדימום מהשלייה. יש לי פקטור 5 ליידן והריון1 מתוך 6 שהסתיים בלידה בקושי רב עם קלקסן 40
1. כל פעם שהיה לי התכווצות בצד ימין בקו הטבור בבטן היה למחרת דימום . ברקע שלי בגיל 33 , 6 הריונות כימיים שמתוכם מס' הריונות הסתיימו כאשר היה התכווצות באיזור זה והחל דימום ובגיל 36 הריון ששרד
האם אתה יכול לענות לי האם צד ימין בקו הטבור זה איזור הרחם?
2. מחר בדיקת בטא ואני שוב סובלת מהתכווצויות באיזור זה האם אתה חושב שבמידה ויתהיה בטא חיובית אם העובר תקין מבחינה כרומוזומלית יש מצב שיהיה הריון שישרוד שוב או שכנראה יש מצב של כשל השרשתי מאיזור זה של ההתכווצויות ולכן חלק מההריונות הסתיימו ו-1 שרד אם דימום משבוע 4 ? אציין שכל הבדיקות כולל היסטרוסקופיה וצילום רחם תקין מלבד חצוצרה חסומה עקב קיסרי. ובדיקות הורמונליות תקינות כלומר מה שמצאו בבירור להפלות חוזרות רק פקטור 5 ליידן ופקטור 8 ו-APCR נמוך
3. האם לפי מה שאני כותבת רוב הסיבות אפילו כמו המקרה שלי להריון ון שמסתיים בכימי זה עובר לא תקיןו ברוב המקרים גם של דימום אם העובר תקין ההריון שורד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות
פרופ` דוד בידר03/07/2017הסיבה לכל מה שקורה לך קשורים לפקטורי הקרישה שציינת ולפעמים כל מתבטאים ההריונות.
אי אפשר להגיד מה הכאב בבטן בלי לבדוק אותך.
האם מישהוא התייחס הבדיקה למה שאת אומרת?
הטיפול בינתיים זה קלקסן ומנוחה ונקווה שיהילך בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר התכווצויות ושילוב של מיקרופרין
גלית03/07/2017תגובה לפרופ' בידר
בדקו אותי צוות בכיר בזמן דימום מסיבי של ממש בהריון שהחזיק לאחר התכווצויות והאבחנה היחידה שהייתה סינוסים ורידיים מדממים באופן מוגבר ויש איזור מהדופן השמאלי של הרחם שלא ממש הצליחו להבין .
אני מבינה שהטיפול הוא קלקסן האם קלקסן 40 זה מספיק (משקל 51) והאם היית משלב מיקרופרין כל ההריון? מה שהרופא שלי מתנגד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ` דוד בידר04/07/2017מיקרו פירים לא צריך.
קלקסן 40 מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק שהפך לציסטה - מבולבלתאנונימית03/07/2017
שלום.
מטופלת באיקקלומין+אסטרופם+ אוביטרל+ אוטרגסטן.
שאלתי היא כזאת:
ביום רביעי שעבר נצפה זקיק 22. קיבלתי אוביטרל. היום בבדיקה נצפתה ציסטה בגודל 5.
האם זה אומר שהזקיק הפך לציסטה ולכן לא היה ביוץ?
האם בדיקת דם מומלצת לראות אם היה או לא ביוץ?
אודה לתשובתכם המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק
פרופ` דוד בידר04/07/2017הציסטה היא הגופיף הצהוב. לאחר שהביצית חורגת מהזקיק שהיה 22מ״מ., הזקיק הופך לגדול יותר ומפריש הורמונים.
תמיד יש ביוץ לאחר אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקקלומין + אסטרופם- מבולבלת
אנונימית04/07/2017תודה רבה
אז לדעתך המקצועית יש סיכוי להריון החודש?
כי הרופא אמר שאין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
פרופ` דוד בידר04/07/2017למה הוא אמר לך את הדבר?
האם יש בדיקות דם שהוא ראה ואנחנו לא?
אם היה ביוץ,ואת קיימת יחסים בזמן ,אז ברור שיש סיכוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
אנונימית04/07/2017תודה על התשובות .
האם אתה ממליץ להמשיך לקחת את האוטרגסטן?
הרופא שלי אמר לי להמשיך לקחת .
אני פוחדת שאולי זה יגרום לציסטה לגדול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
פרופ` דוד בידר04/07/2017האוטרוגסטן מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר וגם פרופ' אשכנזיגלית03/07/2017
פרופ שלום
בעבר היו לי 5 הריונות כימיים ובבירור נמצא פקטור 5 ליידן והזרקתי קלקסן בהריון הקודם שעבר בשלום.
הפעם אני בטיפולי IVF ומקבלת עד בדיקת ההריון בנוסף לקלקסן מיקרופרין 75 . לפני שנה היה הריון שהראה ירידה בבדיקת בטא שלישית לאחר שהפסקתי את המיקרופרין בהוראת הרופא איך שעשיתי בטא ראשונה
האם זה נכון כאשר יש עבר של הפלות חוזרות להמשיך רק עם קלקסן ולהפסיק עם מיקרופרין עם יש בטא ראשונה חיובית? או שצריף לפחות במקרה שלי לדעתך לחכות לדופק ואז להפסיק? האם הינך מסכים עם הרופא להפסיק מיד את המיקרופרין עם גילויי הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר04/07/2017המיקרופירין מיותר מלכתחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה של לפ טופאלה03/07/2017
שלום,
אני בסוף שבוע 11, ולעתים אני עובדת עם הלפ טופ בשכיבה כשהוא על הבטן. היום נודע לי שגם לפ טופ פולט קרינה, ןאני חוששת מאד שעשיתי נזק לעובר.
עד כמה הקרינה חזקה, האם העבור מוגן מספיק במי השפיר?
ממתינה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתגובתכם
אלה04/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפטופ
פרופ` דוד בידר04/07/2017נזק לא נגרם אך רצוי שלא תשימי על הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא אחרי החזרת בלסטוציסק מופאvika03/07/2017
שלום
ביום שני לפני שבועיים ב 19.6.17 היתה לי החזרת בלסטוציסט.
היום שבועיים אחרי הביטה 1726
האם זה הריון על עובר אחד? מאחר ועברו שבועיים בעצם וזה בלסטוציסט ולא עובר של 3 ימים הביטה המצופה היה אמור להיות בערך ככה?
האם עליי לעשות עוד בדיקה ביטה לבדוק עליה? או אחרי 1000 כבר אין צורך?
עוד שאלה - יש לי תינוק בן 10 חודשים בבית שהוא כרגע בתקופת שיניים. המשמעות שרוב היום על הידיים. גם במהלך הלילה קם המון ומרדימה על הידיים בנדנודים.
האם עליי להזהר? או הגוף כבר רגיל?
קשה לי לא לתת לו מענה לצורך הטבעי שהוא בתקופה קשה של כאבי שיניים ורוצה להיות עליי על הידיים כל הזמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפוא
פרופ` דוד בידר04/07/2017זה הריון יחיד.
את יכולה להתנהג רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סונוהיסטוגרפיה או אולטרא סאונד תלת מימדליהי03/07/2017
תודה רבה על התגובה.
אני מאוד מבולבלת הרופא שניתח אותי אמר שכדי לראות את עובי דופן הרחם שלטענתו ראה בהיסטרוסקופיה ניתוחית שהוא דק אני צריכה לעשות סונוהיסטוגרפיה ואילו פרופסור אחר אמר לי שאני יכולה לעשות אולמרט סאונד תלת מימד כדי לראות את עובי דופן הרחם.
פניתי שוב לרופא שעשה לי את הניתוח והוא עדיין מתעקש שאני צריכה סונוהיסטוגרפיה ולא ברור לי מדוע
האם עדיף אולטרא סאונד תלת מימד אז למה להתעקש שאעשה את הסונוהיסטוגרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר03/07/2017לדעתי תתחילי עם האולטרה סאונד שהוא פחות פולשני ואם לא תהיה תשובה מספקת אפשר לעשות גם בהמשך את הסונוגרםיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורים - הקאות בשבוע 6דנה03/07/2017
שלום,
אני בשבוע 6 (אחרי החזרת מוקפאים). נוטלת אסטרופם אך יש לי בחילות והקאות בלי הפסקה. כמה זמן אחרי נטילת הכדור עליי להתאפק לפני הקאה, על מנת שאהיה רגועה שהכדור נספג לי בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפחות שעה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה אחרי כמה ימיםח103/07/2017
בוקר טוב לפרופסורים המומחים
אני 14 יום אחרי הזרעה לקחתי איקוקלומין אספרטום ואוביטרל
לצערי קיבלתי מחזור היום
איזה טיפול יכול להצליח שכחתי לציין אני אחרי הזרעה שניה
אשמח לתשובה שלכם או שתחזרו אלי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולי יש מקום להתחיל השריית ביוץ עם זריקות של גונדוטרופינים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה אחרי כמה ימים
ח103/07/2017שלום לפרופסורים המומחים
לא הבנתי את התשובה שלך שכחתי לציין לך את הגיל את בת 37 וקצת יותר מה זה השריית ביוץ עם זריקות של גונדוטרופינים
אשמח לתשובה
או שתחזרו אלי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השריית ביוץ עם זריקות יומיות בהתאם לתגובתך האינדיווידואלית עד להבשלת זקיק/זקיקים ומתן זריקה נוספת חגרימת ביוץ,ובהתאם תיזמון הזרעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירה ללא אלכוהול בהריוןאני03/07/2017
שלום רב
אני בהריון שבוע 16 אתמול שתיתי בירה ללא אלכוהול פעם ראשונה במהלך ההריון לאחמכ קראתי על הבקבוק שהבירה מכילה פחות מ 0.5% כהל
ממש מודאגת האם חלילה זה יכול להזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלוני ביוץ לא זיהו אותולימור03/07/2017
שלום לכם.
בבדיקה מאוחרת יחסית לווידוא התאפסות ביטא לאחר הפלה טבעית מוקדמת התגלה כשבועיים לאחר התחלת דימומי ההפלה כי ביטא אכן התאפס(ופרוגסטרון 4.3 ואסטרדיול 432).
יום לאחר מכן-באולטרסאונד ניצפה זקיק 14 מ"מ.רופא מטפל נתן"תחזית ביוץ"ל-4-5ימים קדימה לאחר שניצפה זקיקי זה(פלוס מינוס יום לכאן או לכאן)והמליץ על יחסים 3 עד 6 ימים מהצפיה בזקיק הנ"ל.
אתם המלצתם על התחלת יחסים 3 ימים לאחר שניצפה הזקיק הנ"ל.
בבדיקה ביתית עם מקלוני ביוץ-4וחצי עד 6 וחצי יממות לאחר שניצפה הזקיק הנ"ל לא היה ביוץ.
האם סביר להניח שהביוץ היה לפני הבדיקה הביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכול אפשרי וספקולטיבי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת חצוצרות חסומות טרם טיפולי הפרייה?שיר02/07/2017
שלום רב,
בת 38, ילדה בת שנה וחצי בבית מהיריון ספונטני מהיר. לידה הסתיימה בקיסרי. בצילום רחם שתי החצוצרות חסומות. הייתי היום בהתייעצות והוסבר לי שבגלל החסימה מצטבר נוזל שמזיק ומוריד באופן משמעותי את סיכויי הקליטה בטיפולי הפרייה ולכן ההמלצה היא להוציא אותן.
אני כבר בת 38 וחצי אוטוטו ואין לי יותר מידי זמן. האם יש טעם להתחיל בטיפולי הפרייה כל עוד החצוצרות במצב הזה? אם הייתי צעירה יותר סביר להניח שהייתי נותנת הזדמנות להפרייה כי בכל זאת ניתוח זה ניתוח. מה ההמלצה למישהי בגיל שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללוא קשר לגילך הימצאותן של חצוצרות חסומות בקצה המרוחק הדיסטאלי עם נוזל בתוכן מהווה הוראה חד משמעית להוצאת החצוצרות החולות לפני כל טיפול הפריה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מה הסיכויים שייווצר נוזל כאשר החצוצרה חסומה?
שיר03/07/2017ואיך בכלל רואים את הנוזל הזה?
רופא אחד אמר שהוא רואה נפיחות באחת החצוצרות בצילום הרחם וכך הוא יודע שיש נוזל. רופא אחר אמר לי שנוזל בחצוצרה ניתן לראות באולטראסאונד והסביר שמעצם החסימה יש סבירות גבוהה להיווצרות נוזל. הרופאה שעשתה לי אולטרא אמרה שהיא לא רואה נוזל בחצוצרות והמליצה להתחיל טיפולים.
מאוד מבולבלת כבר...
מצד אחד רוצה לשפר את הישגיי להיריון בהפרייה, מצד שני לא רוצה ללכת סתם לניתוח... או שאולי אין ברירה וזו הדרך היחידה לדעת מה קורה שם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה שקובע הנם ממצאי הצילום רחם המדגימים הצטברות של נוזל בחצוצרה בצורת שק ללא מעבר של חומר הניגוד לאגן
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)