מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נרות אוטרגוסטן ואסטרופם נזק לעוברליאת17/06/2017
אני בשבוע 5 והרופא אמר שעדיין אמשיך לקחת 4 נרות אוטרגוסטן ביום ו2 אסטרופם . האם זה לא יגרום נזק לעובר ?
( לפני השאיבה הזרקתי דקפטטיל ורבע אוביטרל בגלל גירוי יתר )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסורים
פרופ` דוד בידר17/06/2017לא יגרום נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני בדיקת בטא לאחר החזרההילה17/06/2017
שלום רב, ב5/6 הוחזרו לי 2 עוברים. אני אמורה מחר לבצע בדיקת בטא ומקבלת 3 פעמים ביום תמיכה של אוטרוגסטרן 200.
החל מאתמול התחילו לי הפרשות חומות כהות . האם זה אומר שהמחזור בדרך ולהספיד את הטיפול?
תודה על המענה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ` דוד בידר17/06/2017עדיין לא אומר שאין הריון.
כמובן שפחות טוב שזה מפריש חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר החזרה לפני בדיקת בטא
הילה17/06/2017תודה רבה על המענה !
מאז התחיל לי דימום קל בצבע ורוד כהה ובעיקר בזמן ניגוב. האם זה אומר שקיבלתי מחזור? האם להמשיך את התמיכה עד למחר לבדיקת בטא?
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
פרופ` דוד בידר17/06/2017להמשיך עד לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטק פעם 2 ושארית קטנה. מה לעשות?מעיין17/06/2017
שלום לכם,
לקחתי סבב 2 של ציטוטק, לאחר בדיקת אולטרסאונד הוסבר שיש שארית קטנטנה 7*10 מ"מ.
נאמר לי שיש שתי אופציות:
1. להמתין לווסת הבאה, יש מצב שהכל יצא
2. לעשות היסטרוסקופיה ולהוציא. (תור לעוד חודש).
שאלתי היא: א. מתי אמורה לקבל מחזור? (אחרי סבב שני של ציטוטק).
רוצה להתחיל מחזור טיפול חדש לקראת IVF , סבב 2,
האם אפשרי יהייה להתחיל טיפולים במחזור הקרוב, או שיותר נכון להמתין למחזור נוסף?
האם למיטב ניסיונכם יש סיכוי שהשארית הקטנה תצא במחזור הקרוב? ומתי ממליצים לעשות שוב בדיקה לראות שהכל יצא, לפני הווסת ? אחרי?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית
פרופ` דוד בידר17/06/2017תחכי לוסת הבאה.
כאשר הבטא תתאפס יתחילו תהליכ ביוץ.
מהרגע שההורמון יהיה אפס זה נחשב לימי הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי אקבל ווסת אחרי ציטוטק
מעיין17/06/2017ומתי בערך אמורה להופיע ווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסת
פרופ` דוד בידר17/06/2017חודש מאז שבדיקת ההריון הופכת לשלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר הפלה מוקדמתלימור16/06/2017
אני בהפלה מוקדמת שהתחילה בסוף שבוע 6(טרם הסתיים הדימום).
1.5 התחלת מחזור הקליטה,4.6 ביטא היה 86,וב-11.6התחילו דימומי ההפלה.
12.6 ביטא כבר במגמת ירידה-53.
בדיקת דם לוודא איפוס ביטא וביקורת אולטרסאונד אצל הרופא רק תהיה ב25-26.6.
אנסה להיקלט שוב עוד לפני המחזור שאחרי ההפלה.
כמה זמן להערכתכם אחרי שביטא היה 53 כדאי להתחיל לקיים יחסים?(כדי שלא יקרה מצב שאגיע אל הרופא ב26.6 והוא יגיד שכבר היה ביוץ).
להלן אינפורמציה שיכולה לעזור אולי במתן ההערכה הזאת:אחרי ההפלה הקודמת המוקדמת שגם היתה בשלב ובאופי דומה לזו הנוכחית-23 ימים לפני התחלת המחזור שאחרי ההפלה ביטא היה 182 ו-19 ימים לפני התחלת מחזור זה כבר כמעט התאפס(היה 12).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קל להודעה קודמת-ב5.6 ביטא היה 86
לימור16/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קלה להודעה-הפלה קודמת לפני 4 חודשים
לימור16/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הביוץ מתרחש כשבועיים שלושה לאחר ההתאפסות,מכאן סביר להניח שתהי לפני הביוץ במפגש שלך עם הרופא
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו לא מסתדר עם התשובה
לימור18/06/2017לפי התשובה-עוברים לפחות שבועיים מהתאפסות הבטא ועד לביוץ.אבל אם אני חוזרת כמה חודשים אחורה אז בהפלה הקודמת ביטא היה 182,אחרי 4 ימים 12(שזה כמעט 0)ווסת הבאה הגיעה 19 ימים אחרי שבטא היה 12.נניח לפי התשובה ביוץ היה 14 ימים אחרי שביטא כמעט התאפסה-אז 5 ימים אחרי הביוץ כבר הגיעה הווסת הבאה?משהו נראה לי לא הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדובר בדמם חאחר התאפסות ללא אירוע ביוצי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרולקטין / שחלות פוליצסטיותרעות16/06/2017
היי,
כמה חודשים לאחר הפסקת גלולות התגלו אצלי שחלות פוליצסטיות (עכב אי קבלת מחזור). אני כבר בסיבוב שני של זריקות גונל אף (סיבוב רביעי סהכ אחרי 2 חודשים של איקקלומין, בכל הנסיונות היה ביוץ אבל לא היה הריון). בכל החודשים האלה, הופנתי למספר בדיקות הורמונליות על ידי רופא נשים/משפחה/פוריות, אבל אף אחד לא ביקש לבדוק פרולקטין, הורמון שאני רואה שנבדק אצל נשים רבות.
יש צורך לבקש הפניה לבדיקה הזו או שיש סיבה שלא הופנתי אליה? בנוסף האם אפשר לבצע אותה בזמן הזרקת הורמונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדיקה היא חלק מפרופיל הורמונאלי בסיסי שמבוצע במסגרת הבירור הראשוני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה וסת והריוןליאת16/06/2017
שלום
מאז שהייתי נערה סבלתי מהפרעות אכילה והפסקת וסת לפרקים. בשנתיים האחרונות ללא וסת ובמשרל נמוך. לפני חצי שנה קיבלתי פרימולד נור שלאחריו קיבלתי וסת, וחודש אחרי גם כן קיבלתי וסת אך מאז שוב היא נעלמה כמספר חודשים. פרופיל הורמנלי ואולטראסאונד תקינים.
אני בת 27 וחוששת שלאור הפסקות ארוכות של אל וסת לא אכנס להריון. מה צוכל לספר מנסיונך על השגת הריון במצב כזה? איך יהיה ניתן להשיג הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר17/06/2017הפרעות ביוץ ניתנות לטפל די בנקל על ידי גורמי ביוץ.
רק שכדאי כבר לחשוב על הנושא.
מעל גיל 35 הפיריון יורד.
כעת סיכוייך טובים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ללא ביוץ? האם ייתכן?אמה16/06/2017
שלום רב,
אני בת 23 ולפני כשלושה חודשים אני ובעלי התחלנו לנסות להכנס להריון בפעם הראשונה.
הווסת של סדירה יחסית (עשויה להקדים או לאחר במס׳ ימים בודדים), ונמשכת בין 5-7 ימים.
הבעיה היא שבחודשיים האחרונים אני משתמשת בערכה לאיתור ביות והתוצאה יוצאת שלילית (אני מתחילה לבדוק כל יום מסיום הווסת עד לקבלת הווסת הבאה).
האם ייתכן שאני לא מבייצת? ומה עושים במקרה כזה?
תודה, אמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר16/06/2017אם מגיע וסת , כמו שציינת , אז צריך להיות ביוץ.
עליך לפנות לרופא שיתן לך בדיקות למעקב אחרי ביוץ הכוללות בדיקות דם ואולטרה סאונד ואז אפשר בבטחון להגיד מתי הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע לתהליך פונדקאותלנה16/06/2017
שלום
אנו זוג (גילינו 43 ו 44) + בן בן 19
אחריו הסטורייה קשה של הפלות חוזרות לא מוסברות
ניסינו לעבור פונדקאות מביציות וזרע שלנו לפני 3 שנים - לא הצליח. עכשיו שוקלים לחזור לתהליך פונדקאות בחול + תרומת ביצית
שאלה לגבי בדיקת זרע של בעלי
2 ערכים לא יצאו תקנים:
צמיגות abnormal
תאים תקינים 5%
האם זה יכול להשפיה לכמות ואיכות של הפריות?
ושאלה נוספת לגבי תורמת ביצית. האם בחורה תורומת ביציות בפעם שלישית ( כל חודשיים ) זה יכוך להשפיע על כמות ואיכות של ביציות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
1.אין בעיה מהותית במדדים אלו של הזרע 2.אין בעיה בטיפול לתרומה מידי חודשיים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזוס פאקטור
לנה16/06/2017תודה על התגובה
ועוד שאלה
אם לתורמת רזוס פאקטור שלילי - זה בעייתי? ( לבעלי חיובי)
למה זה יכול להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרזוס
פרופ` דוד בידר16/06/2017הדם של התורמת לא משנה.
אם לך יש פקטור שלילי אז יכולה להיות בעיה בהריון שני, לא הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנאים לIVF בקופת החוליםבר16/06/2017
שלום לפרופסורים,
אני עוד לא שם וגם כמובן שמקווה מאוד גם לא להגיע אבל בכל זאת שואלת מסקרנות. קראתי באחד הפורומים שאחד התנאים הוא 3 הזרעות ללא הצלחה, אולם מה קורה עם אישה שידוע מראש שהזרעות לא יסייעו לה? זה מיותר. הרופא המטפל שלי אמר לי שלאור נתוני הזרע ובדיקת pct טובה מאוד הזרעות בקושי יסייעו. הבעיה היחידה היא היעדר ביוצים טבעיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופת חולים
פרופ` דוד בידר16/06/2017הזרעות עושים כאשר יש התויה לכך.
אם לדעת הרופא המטפל הזרע לא מתאים להזרעות הוא צריך לכתוב לקופת החולים שהוא מבקש טיפול הפריה עקב בעית זרע , ואם נתוני הזרע מתאימים להפריה ולא להזרעה אז יהיה אישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעה שלישית. בטא לא עולה כמו שצריךלנה15/06/2017
שלום. אני בת 28. אי פריון בלתי מוסבר. מחזור סדיר 28 יום.
מחזור אחרון ב13.05. ביצענו הזרעה ב 23.05 אחרי גונאל ואוביטרל. אחרי 12 יום על הטסט פס שני חלש והפרשות חומות... ב6.06 בטא 29. ב8.06 בטא 30. ב11.06 בטא 30. היום 15.06 בטא 75. מה זה יכול להיות? ישנם הפרשות חומות עד היום אבל ממש קצת... רופא לא כל כך מסביר לי מה המצב. שולח לעשות בדיקות ב18.06. אני מודאגת מאוד. מבינה שזה הריון לא תקין אם קיים בכלל... תסבירו לי בבקשה איפה אני עומדת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר16/06/2017ההריון מתפתח לא תקין ולכן חייבים לדאוג שהבטא תרד.
כל עוד היא עולה אז יהיה צורך לחפש את ההריון כדי לשלול שהוא מתפתח מחוץ לרחם.
לכן בשלב זה יש לחזור על הבדיקה ילהחליט כל פעם מחדש מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
לנה16/06/2017תודה על התשובה. יש לי עוד שאלה ברשותך. אם למשל זה מתפתח מחוץ לרחם בשלב זה זה יכול לעשות נזק לגוף שלי? או שאני יכולה להיות רגועה עד יום ראשון עד לבדיקת בטא חוזרת. שואלת בגלל שיש כאבי בטן לא חזקים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזק
פרופ` דוד בידר16/06/2017לא יהיה נזק כלשהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ודימום אחרי שאיבהאני15/06/2017
הי
עברתי שאיבה לפני 4 ימים. מאז היו חי דימומים במשך יומיים וכאבים באזור השחלות. נבדקתע עי הרופא אמר שלדעתו יעבור תוך מס ימים ואין מה לדאוג. אך אכן הדימום פסק אך עדייו המקום כואב.
האם יש מה לעשות עוד? עלול חהיגרם חלילהנזק?
מעולם לא היה לי ככה בשאיבות הקודמות.
תודה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ` דוד בידר15/06/2017המצב צריך להירגע מיום ליום.
אם את חשה הטבה זה יחלוף לאט, אם את מרגישה כאבים מתגברים או לא מתמעטים יש לחזור לבדיקה רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת עוברים מתרומהשוש15/06/2017
שלום רופאים יקרים,אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות,אודה לכם מאוד על מענה מהיר, אני לפני תרומה שניה בחודש הבא,והפסקתי להניק תינוק בן 7 חודשים בהוראת רופא, כי נאמר לי שהפרולקטין צריך להתנקות מהגוף חודש לפני החזרת עוברים, כי הוא יכול לפגוע בעיבויי הרירית.כמובן שמיד הפסקתי להניק. אך השאלה שלי, האם פשוט להפסיק, או עדיף כדורים לייבוש??? מה לעשות??יש לי כדורים בבית לייבוש ואני רק צריכה אוקיי מוסמך.אין לי הרבה חלב. הנקתי פעם ביום. בבקשה בבקשה תענו לי. המון תודה ובלילה שזה לא הפורום אולי המתאים.עליכם אני סומכת כי ליוויתם אותי כל השנתיים האחרונות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופ` דוד בידר15/06/2017קודם כל לא צריך כדורים ליבוש.
הכדורים נועדו לטיפול לאחר לידה.
שנית לא צריך להתנקות משום פרולקטין ואפשר לתכנן הכנה עם הפסקת ההנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של מעקב זקיקיםאנונימית15/06/2017
ביום ה18 למחזור קיבלתי תוצאות של :
עובי רירית 7.2 מ"מ
רירית סדירה
הד קו אמצע - כן
נוזל דוגלס - מעט נוזל
שחלה ימנית - מספר זקיקים קטנים,מבנה עכור 24 מ"מ
שמאלית- מספר זקיקים קטנים
יומיים לפני היו זקיקים בגודל של 18 ו23
האם זה אומר שהביוץ קרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר15/06/2017היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבנה עכור
אנונימית15/06/2017מה הכוונה במבנה עכור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכור
פרופ` דוד בידר15/06/2017זה הזקיק לאחר יציאת הביצית ממנו ונקרא הגופיף הצהוב שמפריש גם פרוגסטרון בנוסף לאסטרוגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר בנושא פיפלשרון15/06/2017
בוקר טוב פרופ'
אמנם אינך חסיד של השיטה, אך אתה מציין שאם כבר נעשית אז צריך 3 פעמים.
שאלותי: האם בשבוע/שבועיים לפני הוסת צריך 3 פעמים לשרוט בימים שונים? או האם לבצע 3 שריטות באותה פעם? האם התהליך הוא guided? ואם לא, האם חשוב לבצע באותו מקום או איפהשהו ברחם?
תודה וסליחה על פרץ השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופסור בידר דו15/06/2017הפיפל היא קשית הדומה לזו ששותים דרכה מכוס .
הפיפל לא שורט ולא כלום. הפיפל מוכנס לחלל הרחם ואז מבצעים פעולת יניקה או שאיבה , בדומה לפעולת שתיה מכוס או כמו פעולת שואב אבק.
את הפעולה מבצעים במשך כ 20 שניות ,כשמסובבים את הקשית
בתוך החלל.את הפעולה הזו מבצעים לפחות פעמיים לפני הוסת שבה רוצים להתחיל טיפול חדש.
השיטה טוענת, שבנשים שלא צלחו ,פעמים רבות ,להרות, שיש יותר סיכויים להשרשה.
בפרסומים רבים לא הצליחו להראות את יעילות השיטה.
כיום , כל רופא עושה פיפל מתי שבה לו ומתי שהוא רוצה.
כמו כן יש רוםאים שאומרים שהם ״פוצעים״ את הרחם ועוד.
קראתי בפורום שיש כאלה שהחלו לעשות הפיפל בוסת של הטיפול , שזוהי המצאה חדשה.
אני ואמנם לא רואה את היתרון של שיטה זו אך לא מתנגד לבצע אותה בנשים המבקשות זאת לאחר מספר כשלונות.
בכל מקרה הפעולה לא מזיקה בעצם ביצועה והיא עוזרת יותר לרופא מאשר למטופלת.
בכל מקרה אני ממליץ ללכת לפי אמונתו של הרופא המטפל אך גם לבצע אותה בצורה נכונה ובזמנים הנכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בחישוב גיל ההריוןא14/06/2017
שלום
אני לא בדיוק יודעת לחשב את גיל ההריון. בבקשה להגיד לי כמה שבועות וכמה ימים אני. תודה
וסת אחרון: 2/4/17
שאיבה: 13/4/17
החזרה: 16/4/17* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
6+5
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)